roaring kitty

Roaring Kitty comeback knalt GameStop (GME) aandeel weer omhoog!

May 14, 2024
Aanbieding: 

GameStop aandeel (GME) schiet omhoog na social media ‘comeback’ van Roaring Kitty. In 2021 startte ‘Roaring Kitty’ een ware meme-oorlog tegen grote Wall Street beleggers. Gister plaatste Roaring Kitty een post op X en ontplofte het GameStop aandeel. Er werd weer geschiedenis geschreven, vooral als het gaat hoe memes koersen kunnen beïnvloeden.

Hoe zat het ook alweer met het befaamde GameStop aandeelheisa?

Gedurende de corona-crisis zat bijna de hele Westerse wereld thuis opgesloten vanwege alle waanzinnige regeringsmaatregelen. De economie draaide uiteindelijk wel gewoon door en daar profiteerde de aandelen- en cryptobeurs van. Amerika kwam zelfs met de bekende “stimulus checks”, dit waren tegemoetkomingen van de Amerikaanse overheid voor inwoners om hen financieel bij te staan. Veel Amerikaanse inwoners kregen een check van $1.200 en veel van deze mensen gebruikten deze direct voor beleggingen, voor zowel crypto als aandelen. De stimulus check (beter bekend onder de “Cares Act”) werd getekend door voormalig President Trump. Een overvloed van kapitaal bereikte uiteindelijk beide markten en hier profiteerde één aandeel toch wel het meest van; het GameStop ($GME) aandeel.

GameStop is een Amerikaans videospelletjes bedrijf dat al jaren in de put zat. Grote hedgefunds hadden een short positie tegen GameStop omdat de toekomst er, in hun ogen, extreem slecht uit zag. Middels een shortpositie konden grote hedgefunds als Melvin Capital geld verdienen aan een dalende koers. Maar met de komst van Roaring Kitty (Keith Gill) en zijn meme tactiek kwam hier voor de hedgefunds echter een onverwacht einde aan met desastreuze gevolgen voor de hedgefunds; Melvin Capital (dat miljarden dollars beheerde) ging zelfs failliet. Dit faillissement was volledig te danken aan de zogenaamde ‘short squeeze’ die Roaring Kitty in gang had weten te zetten; Roaring Kitty was namelijk fan van het aandeel en wist duizenden beleggers wereldwijd mee te krijgen in zijn enthousiasme over het $GME aandeel. Uiteindelijk explodeerde de koers met een factor van bijna x100, en ging ‘shorter’ Melvin Capital failliet vanwege de short squeeze, met dank aan Roaring Kitty en zijn ‘meme army’.

GameStop ($GME) aandeel steeg met ruim 70% na post van Roaring Kitty

Na de zogenaamde ‘GameStop saga’ diende meerdere partijen voor de Amerikaanse rechter te verschijnen, waaronder Roaring Kitty. Roaring Kitty werd onder andere aangeklaagd voor ‘securities fraud’. Na de rechtszaak verdween hij uit het oog van het publiek en had hij een laatste social media post geplaatst op 19 juni 2021. Gister, 13 mei, kwam er volledig uit het niets weer een post van de befaamde katten liefhebber naar buiten; een post van een man die aan het gamen is.. direct schoot het $GME aandeel met ruim 70% omhoog en ontstond een volledige gekte op social media “he’s back”, klonk het op X.

De handel in het GME-aandeel werd zeker 5 keer stilgelegd nadat de koers maar verder bleef doorstijgen. Beleggers die een short positie hadden uitstaan op GameStop verloren in rap tempo meer dan 1 miljard dollar aan vermogen.


Waarom Roaring Kitty nou precies nu weer in het openbaar treedt en direct post over GameStop, is onduidelijk. Wat niet onduidelijk is, is het feit dat Roaring Kitty extreem veel invloed op de prijs van het aandeel heeft. Wellicht dat Roaring Kitty destijds afspraken heeft gemaakt met de Amerikaanse aanklager in 2021 om tijdelijk uit het openbaar te treden, is een vermoeden van velen.. Roaring Kitty is in ieder geval weer begonnen met het plaatsen van memes.

Roaring Kitty & een nieuwe memecoin rally?

Beleggers hopen op een nieuwe memecoin rally door de terugkomst van de befaamde meme trader Roaring Kitty

In een eerder artikel zijn we al eens ingegaan op de ‘meme oorlog’ die Roaring Kitty wist te ontketenen. De GameStop saga was destijds het startschot van de bullrun die startte in 2020, en eindigde in 2021. Beleggers, traders, memecoin lovers en crypto liefhebbers zoals wij kijken met grote ogen naar wat komen gaat; want verwacht wordt dat met de rentree van Roaring Kitty een nieuwe (meme) bull markt zou kunnen starten. Memecoins als Dogecoin ($DOGE), Shiba Inu ($SHIB), Pepe ($PEPE), dogwifhat ($WIF) en FLOKI ($FLOKI) staan vandaag dan ook allemaal stevig in het groen.

Echter, het enthousiasme van memecoin traders en liefhebbers wordt wel getemperd door andere (professionele) analisten en beleggers: in 2021 stond de werelwijde (en vooral Amerikaanse) economie er nogal anders voor: er was lage tot geen inflatie, lage rente en waren er de befaamde stimulus checks.

Maar als er één ding zeker is in crypto, dan is het wel dat niets zeker is. Expect the unexpected, zullen we maar zeggen..

Post Scriptum. Waarschuwing over het handelen in GME-aandelen en andere memestocks of – tokens: het is een uitermate risicovol en je kunt al je inzet verliezen. We raden het af om te handelen in deze uitermate speculatieve activa.

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min