Waarom zou ik wel of niet Memecoins kopen? Is Bitcoin een memecoin?

Mar 7, 2024
Aanbieding: 

Memecoins stijgen het hardst, moet je memecoins kopen? In maart 2024 bereikte Bitcoin een nieuwe ATH. Ook memecoins hebben forse groei gezien. Bitcoin samen met memecoins in de lift! Is dit een goed moment om in memecoins te stappen, en waar kun je memecoins kopen?

Hoe en waarom memecoins kopen?

Het is een getal dat de Bitcoin community al jaren bezig houdt; 69, gelukkig wel op een humoristische wijze, $69.000 is namelijk een soort plaag voor Bitcoin. In 2021 piekte Bitcoin om en nabij de $69.000 en ook gister was deze prijs weer een doorn in het oog van Bitcoin: op het moment dat Bitcoin de 69K aantikte, draaide de markt volledig om en dipte we door richting de $61.000, bizar! Goed, deze enorme volatiliteit hoort nu eenmaal bij Bitcoin, en vooral bij de algehele cryptomarkt: memecoins ontkomen ook niet aan deze volatiliteit. En dus luidt de vraag: moet ik memecoins kopen?

Meerdere memecoins hebben namelijk forse prijsstijgingen gezien de afgelopen weken en maanden. Alleen deze week stond memecoin $PEPE dag na dag met dubbele cijfers in het groen. Je kunt je afvragen wat je met deze volatiliteit moet, en waarom het nou juist de memecoins zijn die zo hard stijgen. In alle eerlijkheid, de meeste memecoins hebben namelijk helemaal geen use-case en de tokenomics van deze projecten zijn al helemaal niet goed, hier komen we later op terug. Echter, in de wereld van beleggen (en dan vooral in crypto) loont het niet altijd om logisch na te denken; het volgen van hypes kan namelijk zeer lucratief zijn, maar ook met extreem hoge risico’s!

Het geheim achter ‘memes’

memecoins kopen

Je kent het verhaal vast nog wel: de Gamestop ($GME) saga. Waarbij een kleine groep retailbeleggers (kleine beleggers) het opnam tegen de grote hedge funds op Wall Street. Eén van deze hedge funds was Melvin Capital (MC). MC had een enorm grote short-positie op $GME, waar zij gebaat waren bij een dalende koers. Een kleine groep Reddit beleggers verzamelde zich om long te gaan op het aandeel en kochten $GME massaal in en hierdoor steeg de prijs uiteindelijk door van $1,- naar bijna $100,-! Het resultaat was dat veel van deze retail-beleggers immens veel geld hebben verdiend, en het hedge fund Melvin Capital (ooit $8 miljard onder beheer) failliet ging.

Hoe. kan. dit?! Een van de redenen was de pure $GME hype, waanzin en FOMO (fear of missing out). Dit kwam onder andere door het voeren van een ware “meme-oorlog” door de beleggers waarbij er gebruik werd gemaakt van memes/plaatjes/gifs om een community te vormen en om elkaar op te hypen, en dit heeft gewerkt to say the least.. humor en convictie werkt aanstekelijk! Bekijk maar eens de rapvideo hieronder over Dog Money (Dogecoin):

Bitcoin vs memecoins, het belangrijkste verschil

Hoe verhoudt het Gamestop verhaal zich tot de memecoin hype die we nu, anno 2024, wéér zien? Beleggers beleggen maar wat graag in memecoins als Dogecoin, Pepe, Shiba, Bonk en Floki. De meeste van deze memecoins hebben helemaal geen use-case, en de token heeft dus geen enkel doel. Zo bestaat er voor $DOGE, $SHIBA en $FLOKI geen maximale hoeveelheid tokens en dit betekent dat er op ieder gewenst moment een lading tokens bij geproduceerd kan worden. En laat nou één van de succesfactoren achter Bitcoin de schaarste zijn. Mensen hebben juist hun weg vanuit fiat naar Bitcoin gevonden, vanwege de fiat-inflatie versus de Bitcoin-schaarste! Bitcoin is een digitaal monetair netwerk zonder derde partijen waarin er maar maximaal 21 miljoen bitcoin kunnen worden geproduceerd. Bij elke bitcoin halving neemt de productie van nieuwe bitcoin af. Bitcoin door haar unieke werking, ontstaansgeschiedenis en werking maakt onveranderbare schaarste en tijd mogelijk in de digitale wereld; bitcoin introduceert absolute schaarste voor de eerste keer in de geschiedenis van de mensheid. Voor meer informatie: waarom zou ik bitcoin kopen?

Bitcoin is de originele memecoin

Bovendien, Bitcoin is op haar eigen unieke manier ook een memecoin. Bitcoin´s populariteit is in grote mate te danken aan het verspreiden van memes ten aanzien van o.a. centraal bankiers, goud en fiat-geld. De Bitcoin community voert een meme-oorlog tegen de gevestigde financiële orde. Hieronder een paar voorbeelden van bitcoin meme video´s:

Bitcoin´s meme-oorlog heeft blijkbaar gewerkt. If you can´t beat them, join them. De gevestigde financiële orde wilde ook toegang tot Bitcoin krijgen als een hedge voor het monetaire beleid van de Federal Reserve. Na jaren proberen heeft Wall Street via ETF-applicaties dit voor elkaar gekregen. Dit nadat BlackRock uiteindelijk zijn gewicht in de strijd gooide tegen de SEC. Gary Gensler kon gewoon niet meer een bitcoin ETF uitstellen of weigeren. Bitcoin gaat uiteindelijk om financiële overleving van welke instantie of individu dan ook ten aanzien van de onvermijdelijke teloorgang van de koopkracht van alle fiat-valuta en schuldinstrumenten. BlackRock gaat anno 2024 bitcoin zelfs toevoegen tot haar SIO-obligatiefonds (BSIIX). Deze boodschap over de unieke waarde propositie van bitcoin vs fiat werd door middel van memes zeer effectief overgebracht. Hieronder een andere Bitcoin Meme video met behulp van de Matrix:

Memecoins zijn extreem populair

memecoin kopen

Afgezien van Bitcoin, blijven typische memecoins toch extreem populair. En waarom ook niet; de plaatjes zijn leuk, de verhalen er achter grappig en de koers stijgt vaak zeer fors door een fervente achterban van koppige kopers. En soms loont het in crypto om hypes te volgen en anticyclisch te denken, en dus vooral niet logisch 😉

Het geheim achter de forse prijsstijgingen? Humor en Hype! En wellicht Elon Musk? In 2021 kon Elon Musk er maar geen genoeg van krijgen om over Dogecoin te posten. Honderden miljoenen mensen lazen zijn Twitter (inmiddels X) posts en jutte elkaar om om ‘snel’ doge te kopen, voor het ‘te laat’ was. En dit is een vorm van hype en het creëren van FOMO. Hieronder kun je een opzwepende meme-video zien over Dogecoin waar natuurlijk de commentaren van Elon Musk in zijn verwerkt:

Wij begrijpen de memecoin hype en willen onze lezers enkel duiden op het fenomeen dat een kleine groep mensen de memecoins hypen en ‘pumpen’ om het vervolgens op de retailbeleggers te dumpen. Wees dus voorzichtig. Het kopen van memecoins heeft meer weg van gokken dan beleggen. De redactie raadt onze lezers af om te speculeren met memecoins.

Begin altijd met een goed begrip van bitcoin, de eerste memecoin: waarom zou ik bitcoin kopen?

Waar kan ik memecoins kopen?

Wil je een gokje wagen en memecoins kopen van honden en katten? Je koopt allerlei memecoins gemakkelijk bij Bitvavo, Kucoin en Bybit. Stay safe! Kucoin en Bybit hebben het grootste aanbod. Hieronder kun je de koers zien van Dogecoin.

Lees verder

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gaat bitcoin aanbieden aan zakelijke en institutionele klanten

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is de grootste bank in het zuidwesten van Duitsland met het hoofdkantoor in Stuttgart. LBBW zet een belangrijke stap in de richting van crypto-integratie door bewaringsdiensten voor digitale assets aan te gaan bieden. Deze ontwikkeling, in samenwerking met Bitpanda exchange, onderstreept de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen in Duitsland. Met […]

Apr 15, 2024
2 min