doge coin kopen

Zal ik DOGECOIN (DOGE – XDG) kopen?

Apr 19, 2021
Aanbieding: 

In het kort: wil je Doge ofwel Dogecoin kopen? Waarschuwing bij het kopen van deze leuke cryptomunt. Het is een risicovolle belegging en het handelen in crypto’s is extreem risicovol en speculatief. Begin met een goed begrip van Bitcoin.

Wil je speculeren met deze grappige cyptovaluta doe dit dan ten eerste met behulp van de Nederlandse super eenvoudige Blox-app; of ten tweede de mooie LiteBit-app. Voor de grootste DOGE-handelsvolumes en verder DOGE futures trading kun je het beste de Binance exchange bezoeken. Dit is echter niet aan te raden aangezien Elon Musk en andere beroemdheden deze meme coin op Twitter populair maken waadoor er een prijsrally ontstaat die geen fundementele waarde heeft. Het is een zeepbel!

Doge, een introductie tot de beste meme coin in de wereld!

dogecoin kopen

In deze beknopte gids behandelen wat DOGE is en verder waar je het beste de DOGE cryptovaluta van het Dogecoin project het beste kunt kopen.

Dogecoin is een cryptocurrency die 6 december 2013 werd geïntroduceerd als een grap. Het is een zogenaamde meme coin die de Shiba Inu-hond als logo voert. Er wordt al jaren niet meer gewerkt aan de software en het project boekt dan ook geen vooruitgang. Dogecoin wordt dan ook vooral voor speculatieve doeleinden in de daghandel gebruikt. De CEO van Tesla, Elon Musk, vindt het leuk om grapjes te maken over Dogecoin en is zelfs al tot CEO van Dogecoin benoemd. Op social media zoals Reddit en TikTok is deze cryptomunt aangeprezen geworden om te pumpen. Het kopen van Doge-coin is een zeer risicovolle belegging. Het is geen decentraal applicatie netwerk met nieuwe blockchain tech onder ontwikkeling zoals Polkadot (DOT). Het is een crypto om mee te spelen. Vandaar, speculeer alleen voor de lol met wat geld dat je kunt veroorloven om te verliezen. De Dogecoin koers is sinds het begin 2021 met 2600 % geëxplodeerd en bevindt zich in een zeepbel. Dogecoin kopen is op dit moment onverstandig. Wil je Dogecoin kopen en speculeren met de koers? Bezoek dan de volgende partijen:

dogecoin kopen ideal

In Nederland is het super eenvoudig en veilig om Dogecoin te kopen met iDEAL bij de Blox. Je kunt nu voor 5 euro gratis Doge kopen met behulp van de code: BESTEBANK. Voor meer informatie: Blox Review.

Wil je zelf de Dogecoin kopen en zelf bewaren op onder meer je eigen Doge wallet, dan is het Nederlandse LiteBit handelsplatform ideaal om te gebruiken. LiteBit is verder ook goedgekeurd geworden door De Nederlandsche Bank (DNB) en beschikt over een officiële registratie bij deze Nederlandse toezichthouder.

litebit dogecoin kopen
Bezoek hier het LiteBit handelsplatform

Wat is Dogecoin precies voor een project?

Dogecoin is als een grap begonnen en uit de hand gelopen. Dogecoin werd opgezet door twee software ontwikkelaars, Jackson Palmer en Billy Markus. Shiba Inu-hond werd als boegbeeld gekozen om de aandacht te trekken. Dit is gelukt. De Doge is een onvoorspelbaar gek cryptomuntje met aanhangers. Dacht je dat de Bitcoin wild was?  Inderdaad, Dogecoin of DOGE is een echte rasechte volatiele cryptomunt. Het valt onder de noemer ”cryptocurrency”. Hoe vreemd het misschien mag klinken, de Doge is technisch gezien een goed opgezette altcoin van Bitcoin. Het is net zoals andere altcoins een gedecentraliseerde en digitale geldvorm die niet kan worden gemanipuleerd door banken. Het is als een grap begonnen, maar Dogecoin behoort samen met Litecoin tot de klassieke altcoins.

Doge is grappig, maar even oppassen!

dogecoin kopen

Dogecoin is geen kopie van bitcoin, maar een kopie van Litecoin. Je kunt net zoals bij Litecoin Dogecoins minen. Dit is een stuk makkelijker in vergelijking met het minen van Bitcoins. Het aantal dogecoins ligt niet vast. Er zullen in totaal 100 miljard Dogecoins in omloop worden gebracht met een jaarlijkste inflatie van 5 %. Maar, hier moeten we even een pas op de plaats nemen. Dogecoin is in monetair opzicht niet te vergelijken met Bitcoin. Vandaar, het is in vergelijking met Bitcoin een zogenaamde shitcoin. Dogecoin kopen is niet een veilige belegging. Laten we dit even puntsgewijs uitwerken.

  • Dogecoin is qua technologie niet origineel. Het is een snellere kopie van Litecoin. Het verwerkt transacties binnen 1 minuut in plaats van de 6 minuten bij Litecoin. Het Dogecoin netwerk is verder niet erg groot. Het netwerk beschikt nog niet over 700 nodes en weinig technische adoptie. Hierdoor is het makkelijker om aan te vallen. Dogecoin had in haar begin jaren een hash rate volitaliteitsprobleem waardoor het netwerk niet stabiel was. Dit werd in september 2014 opgelost door de uitvoering van een merged-mining hardfork uit te voeren met de Litecoin blockchain. Dit houdt in dat Proof of Work uitgevoerd op de Litecoin blockchain ook geldig is voor de Dogecoin blockchain. Dogecoin kan worden beschouwd als een ondersteunende hulp blockchain op die van Litecoin. De Dogecoin transactieblokken beschikken over extra gegevens die verwijzen naar de hash op de Litecoin block header, die als een geldig Proof of Work voor Dogecoin geldt. Het Dogecoin netwerk wordt in feite beveiligd door de Litecoin Miners. Dogecoin is afhankelijk van Litecoin.
  • Verder heeft Dogecoin project de laatste jaren technisch gezien weinig vorderingen gemaakt en heeft nog genoeg technische issues. Het is een klassieke shitcoin waar veel veel lol over wordt getrapt.
doge kopen
  • De schattige en grappige Shibu Inu hond is een beetje het kenteken geworden van de DOGE cryptocurrency. Zelfs Elon Musk, de spraakmakende directeur van Tesla en SpaceX, grapte in een Tweet op 1 April 2020 over Dogecoin. Hij werd in een Twitter poll verkozen als de nieuwe directeur voor Dogecoin. Elon reageerde op het resultaat en deelde mee dat Dogecoin zijn favoriete cryptomunt is. In recente tweets met impliciete steun betuigingen voor onder meer Dogecoin als het toekomstige geld voor de mensheid, werd er een enorme prijsrally opgang gebracht. Dogecoin kopen omdat er beroemdheden de draak mee steken of promoten is geen verstandige zet.
  • Dogecoin kopen is pure speculatie. Het is verder een speelbal van roekeloze daghandelaren, gokkers en vanuit dit oogpunt een leuk speeltje, maar we raden onze lezers om geen dogecoins te kopen als een een belegging! Dogecoins kennen geen limiet.

Waarom zullen er 100 miljard Dogecoins zijn?

Daarvoor is een duidelijke reden die in feite op een misverstand berust. Er zullen in totaal alleen maar 21 miljoen bitcoins in omloop worden gebracht. Dit zijn er niet veel in verhouding tot de mogelijke waardestijging. De ambitie was dat Dogecoin op termijn inderdaad het internet geld van het volk kan worden, in die zin dat Bitcoin meer en meer duurder zal worden en door de gelimiteerde aantal Bitcoins in omloop, zal deze minder praktisch zijn voor kleine transacties.

Bitcoin zal zeg maar een soort digitaal goud zijn, terwijl Dogecoin wellicht kan uitgroeien tot digitaal koper. Kijk, 0,000124 Bitcoin sturen voor een kop koffie is niet echt tot de verbeelding sprekend. In de Bitcoin economie hebben ze daarom ook de term Sathosi geïntroduceerd voor Bitcoin microbetalingen.

In dat geval wordt er gedacht dat je beter je koffie afrekenen in Dogecoins. Je betaalt gewoon je koffie met 1,24 Dogecoins. Het idee is dat Dogecoin gewoon fungeert als digitaal contant geld samen met Bitcoin. Niettemin, elke Bitcoin bestaat uit 100 miljoen sats en deze kunnen bijna gratis veel veiliger over het Lightning Network gebruikt worden als een microbetaalmiddel voor onder meer het kopen van koffie.

Hoe kan ik Dogecoin kopen?

dogecoin

We raden onze lezers niet aan om Dogecoin te kopen. Dogecoin is komt altijd in bepaalde pump & dump schemes terecht door sociale media campagnes of Tweets van Elon Musk. Inderdaad, je kunt het natuurlijk wel doen voor de fun, om te oefenen met crypto’s en de cryptohandel, maar doe het dan voor kleine bedragen en zie het als iets leuks, niet als een lange termijn belegging. Er zijn een aantal opties tot je beschikking om de Doge (XDG) te kopen:

dogecoin doge kopen ideal
  • Wil je snel en eenvoudig via de smartphone met iDEAL bij een goede Nederlandse makelaar Dogecoin kopen? In dat geval is de Blox app ideaal om te gebruiken voor het kopen en verkopen van DOGE. Voor meer informatie lees onze Blox Review.
  • Blox beschikt niet over een volledige Dogecoin wallet. Wil je zelf met Dogecoins gaan spelen en gaan gebruiken als een betaalmiddel, dan is een andere makkelijke optie voor beginners om de Doge coin te kopen bij Litebit in Nederland. Het is een kant en klare oplossing met Dogecoin wallet ondersteuning. Klik en bezoek LiteBit om de DOGE muntjes te kopen!

Wil je actief als een daghandelaar de Dogecoin misbruiken?

Dan draait alles om dagelijkse volumes van de orderboeken en de mogelijke hefbomen die je kunt inzetten om als een walvis de Dogecoin te manipuleren.  Je kunt dan het beste Binance gebruiken. Binance ondersteunt ook Dogecoin Futures. Voor meer informatie:

Waar kan ik Dogecoin Futures verhandelen?

Het kopen en verhandelen van Doge met behulp van termijncontracten is nog meer risicovol. Binance biedt Dogecoin Futures aan. Verder biedt de innovatieve FTX-exchange Dogecoin Futures aan (DOGE-PERP). Voor meer informatie:

Wat is de beste Dogecoin of Doge wallet?

dogecoin kopen

Het beste is om uiteindelijk een Keepkey of Ledger hardware wallet te kopen voor het veilig opslaan van je Dogecoins en deze niet op een beurs of handelsrekening te laten staan.

Hoe wordt er al van Dogecoin gebruikt gemaakt?

Een van de meeste populaire vormen is het geven van fooien aan mensen die goede artikels schrijven. Natuurlijk kun je er ook goederen en diensten mee kopen. Hier zijn een aantal voorbeelden:

Hier zijn twee links naar directories over bedrijven die Dogecoins accepteren:

Wat is het met de logo, de hond van Dogecoin?

Dat is gewoon begonnen als een grap. Net zoals de foute spelling van het woordje dog. De ontwikkelaars nemen het luchtig en met een beetje humor. Voor meer informatie over hoe precies de naam en het logo tot stand kwam, kun je het volgende artikel lezen: Doge.

DOGE kopen – conclusie

Dogecoin is ontwikkeld als een grap. Het is een speelbal voor grapjes op het internet. Het is als cryptomunt zeer geliefd en populair. Echter, technologisch gezien inferieur en qua netwerk effect zwak in vergelijking met Litecoin. Dogecoin is verder afhankelijk van Litecoin’s netwerk veiligheid en hashingrate. Dogecoin kopen wordt gedaan om te speculeren in prijsrallies, echter kan niet worden beschouwd als een lange termijn investering. Het is een vorm van gokken. Dat beroemdheden zoals Elon Musk Dogecoin aanprijzen is onverantwoordelijk aangezien uiteindelijk veel mensen geld gaan verliezen wanneer een prijspump onvermijdelijk weer zorgt voor een crash. Het is verder een afleiding van een meer belangrijke taak die steeds urgent wordt in een tijdperk van oprukkende financiele repressie: de verdere ontwikkeling van bitcoin als onverwoestbaar decentraal solide basisgeld voor de mensheid.

Voor de lezers die Dogecoin willen kopen als een speculatieve belegging en zoeken naar de beste handelsvolumes, die kunnen het beste de Binance exchange bezoeken.

Gerelateerde artikels:

Bron:

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min