doge coin kopen

Zal ik DOGECOIN (DOGE – XDG) kopen?

Sep 6, 2020
Aanbieding: 
Doge Kopen

Wil je de DOGE cryptovaluta van Dogecoin kopen? In deze beknopte gids behandelen we waarom en waar je het beste de DOGE cryptovaluta van het Dogecoin project kunt kopen.

dogecoin kopen

In een notendop: Dogecoin is een cryptocurrency die 6 december 2013 werd geïntroduceerd als een grap. Het is een zogenaamde memecoin die de Shiba Inu-hond als logo voert. Er wordt al jaren niet meer gewerkt aan de software en het project boekt dan ook geen vooruitgang. Dogecoin wordt dan ook vooral voor speculatieve doeleinden in de daghandel gebruikt. Het kopen van Dogecoin is een zeer risicovolle belegging. Speculeer alleen voor de lol met wat geld dat je kunt veroorloven om te verliezen.

dogecoin kopen ideal

In Nederland is het super eenvoudig en veilig om Dogecoin te kopen met iDEAL bij de Blox. Je kunt nu voor 5 euro gratis Doge kopen met behulp van de code: BESTEBANK. Voor meer informatie: Blox Review.

Wat is Dogecoin precies voor een project?

Dogecoin is als een grap begonnen en uit de hand gelopen. De Doge is een onvoorspelbaar gek cryptomuntje met aanhangers. Dacht je dat de Bitcoin wild was?  Inderdaad, Dogecoin of DOGE is een echte rasechte volatiele cryptomunt. Het valt onder de noemer ”cryptocurrency”. Hoe vreemd het misschien mag klinken, de Doge is technisch gezien een goed opgezette altcoin van de Bitcoin. Het is net zoals andere altcoins een gedecentraliseerde en digitale geldvorm die niet kan worden gemanipuleerd door banken. Het is als een grap begonnen, maar Dogecoin behoort samen met Litecoin tot de klassieke altcoins. Hoewel, het Dogecoin project heeft de laatste jaren technisch gezien weinig vorderingen gemaakt en kan als een klassieke shitcoin worden beschouwd. Er wordt in ieder geval veel lol over getrapt.

doge kopen

De schattige en grappige Shibu Inu hond is een beetje het kenteken geworden van de DOGE cryptocurrency. Zelfs Elon Musk, de spraakmakende directeur van Tesla en SpaceX, grapte in een Tweet op 1 April 2020 over Dogecoin. Hij werd in een Twitter poll verkozen als de nieuwe directeur voor Dogecoin. Elon reageerde op het resultaat en deelde mee dat Dogecoin zijn favoriete cryptomunt is.

Doge is grappig, maar even oppassen!

dogecoin kopen

Dogecoin is een kopie en variant van Bitcoin. Je kunt net zoals bij Bitcoins, Dogecoins minen. Dit is een stuk makkelijker in vergelijking met het minen van Bitcoins. Het aantal dogecoins ligt vast. Er zullen in totaal 100 miljard Dogecoins in omloop worden gebracht. Maar, hier moeten we even een pas op de plaats nemen. Dogecoin is in monetair opzicht niet te vergelijken met Bitcoin. Vandaar, het is in vergelijking met Bitcoin een zogenaamde shitcoin. Het netwerk is zwak en al een aantal keren gehackt; bovendien de code wordt niet goed onderhouden. Dogecoin is verder een speelbal van roekeloze daghandelaren, gokkers en vanuit dit oogpunt een leuk speeltje, maar we raden onze lezers om geen dogecoins te kopen als een een belegging!

Waarom zullen er 100 miljard Dogecoins zijn?

Daarvoor is een duidelijke reden die in feite op een misverstand berust. Er zullen in totaal alleen maar 21 miljoen bitcoins in omloop worden gebracht. Dit zijn er niet veel in verhouding tot de mogelijke waardestijging. De ambitie was dat Dogecoin op termijn inderdaad het internet geld van het volk kan worden, in die zin dat Bitcoin meer en meer duurder zal worden en door de gelimiteerde aantal Bitcoins in omloop, zal deze minder praktisch zijn voor kleine transacties. Bitcoin zal zeg maar een soort digitaal goud zijn, terwijl Dogecoin wellicht kan uitgroeien tot digitaal koper.

Kijk, 0,000124 Bitcoin sturen voor een kop koffie is niet echt tot de verbeelding sprekend. In de Bitcoin economie hebben ze daarom ook de term Sathosi geïntroduceerd voor Bitcoin microbetalingen.

In dat geval wordt er gedacht dat je beter je koffie afrekenen in Dogecoins. Je betaalt gewoon je koffie met 1,24 Dogecoins. Het idee is dat Dogecoin gewoon fungeert als digitaal contant geld samen met Bitcoin. Niettemin, elke Bitcoin bestaat uit 100 miljoen sats en deze kunnen bijna gratis veel veiliger over het Lightning Network gebruikt worden als een microbetaalmiddel voor onder meer het kopen van koffie.

Hoe kan ik Dogecoin kopen?

dogecoin

We raden onze lezers niet aan om Dogecoin te kopen. Je kunt het natuurlijk wel doen voor de fun, om te oefenen met crypto’s en de cryptohandel, maar doe het dan voor kleine bedragen en zie het als iets leuks, niet als een belegging. Er zijn een aantal opties tot je beschikking om de Doge (XDG) te kopen:

dogecoin doge kopen ideal
  • Wil je snel en eenvoudig via de smartphone met iDEAL bij een goede Nederlandse makelaar Dogecoin kopen? In dat geval is de Blox app ideaal om te gebruiken voor het kopen en verkopen van DOGE. Voor meer informatie lees onze Blox Review.
  • Blox beschikt niet over een volledige Dogecoin wallet. Wil je zelf met Dogecoins gaan spelen en gaan gebruiken als een betaalmiddel, dan is een andere makkelijke optie voor beginners om de Doge coin te kopen bij Litebit in Nederland. Het is een kant en klare oplossing met Dogecoin wallet ondersteuning. Klik en bezoek LiteBit om de DOGE muntjes te kopen!
dogecoin kopen

Het beste is om uiteindelijk een Keepkey of Ledger hardware wallet te kopen voor het veilig opslaan van je Dogecoins en deze niet op een beurs of handelsrekening te laten staan.

Wil je actief als een daghandelaar de Dogecoin misbruiken?

Dan draait alles om dagelijkse volumes van de orderboeken en de mogelijke hefbomen die je kunt inzetten om als een walvis de Dogecoin te manipuleren.  Je kunt dan het beste Binance gebruiken. Voor meer informatie:

Wat is de beste Dogecoin of Doge wallet?

De KeepKey  is de beste hacker & malware proof hardware wallet voor het veilig beheren van van je cryptogeld zoals Bitcoins en Dogecoins.

Hoe wordt er al van Dogecoin gebruikt gemaakt?

Een van de meeste populaire vormen is het geven van fooien aan mensen die goede artikels schrijven.  Natuurlijk kun je er ook goederen en diensten mee kopen. Hier zijn een aantal voorbeelden:

Hier zijn twee links naar directories over bedrijven die Dogecoins accepteren:

Wat is het met de logo, de hond van Dogecoin?

Dat is gewoon begonnen als een grap. Net zoals de foute spelling van het woordje dog. De ontwikkelaars nemen het luchtig en met een beetje humor. Voor meer informatie over hoe precies de naam en het logo tot stand kwam, kun je het volgende artikel lezen: Doge.

Gerelateerde artikels:

Bron:

Lees verder

Waarom kopen de grote investeerders enkel Bitcoin?

Waarom kopen de grote investeerders enkel Bitcoin? In een interview met beincrypto.com geeft blockchain ondernemer Dan Truque de simpele en eenvoudige reden dat institutionele beleggers uitsluitend voor bitcoin kopen: “Institutionele beleggers kunnen niet in altcoins investeren, omdat die met hun geringe marktkapitalisatie anders te fors in prijs zouden variëren. En verder zijn alle altcoins toch […]

Jan 24, 2021
1 min

IMF roept overheden op om meer te besteden!

Op het jaarlijkse economische forum van Gaidar in Rusland, heeft Kristalina Georgieva, de directeur van het IMF, overheden opgeroepen om meer fiat-geld uit te geven om de economieën overeind te houden. Kristalina Georgieva zei volgens het Reuter artikel onder meer het volgende: “Geef zoveel mogelijk geld uit, en dan nog net iets meer dan dat.” […]

Jan 19, 2021
2,5 min

Mattias Desmet over masavorming, totalitarisme en wetenschappelijke objectiviteit

We willen onze lezers attenderen op een zeer goed gesprek tussen Marlies Dekkers en klinisch psycholoog Mattias Desmet over de cijfers omtrent virusbesmettingen, ziekenhuisopnames en (over)sterfte. Sommigen, zoals de WEF zien deze gezondheidscrisis als een historische kans om onder meer een grote reset te bewerkstelligen, zo vertelt Desmet. Dit zou het moment zijn waarop we […]

Jan 17, 2021
2 min