doge coin kopen

Wat is DOGECOIN (DOGE – XDG)?

Oct 30, 2014
Aanbieding: 

dogecoin kopen

Dogecoin is als een grap begonnen en uit de hand gelopen. De Doge is een onvoorspelbaar gek cryptomuntje met veel aanhangers. Dacht je dat de Bitcoin wild was?  Inderdaad, Dogecoin of DOGE is een echte rasechte cryptomunt. Het valt onder de noemer ”cryptocurrency”. Hoe vreemd het misschien mag klinken, de Doge is een goede altcoin van de Bitcoin. Het is net zoals andere altcoins een gedecentraliseerde en veilige digitale geldvorm die niet kan worden gemanipuleerd door banken. Het is als een grap begonnen, maar Dogecoin behoort samen met Litecoin tot de klassieke altcoins. De schattige en grappige Shibu Inu hond is een beetje het kenteken geworden van DOGE.

dogecoin kopenDogecoin is een variant van Bitcoin. Je kunt net zoals bij Bitcoins, Dogecoins minen. Dit zal een stuk makkelijker zijn in vergelijking met het minen van Bitcoins. Het aantal ligt vast. Er zullen in totaal 100 miljard Dogecoins in omloop worden gebracht. Daarvoor is een duidelijke reden. Er zullen in totaal alleen maar 21 miljoen Bitcoins in omloop worden gebracht en maar 69 miljoen Litecoins. Dit zijn er niet veel in verhouding tot de mogelijke waardestijging. De ambitie is dat Dogecoin op termijn inderdaad het internet geld van het volk kan worden, in die zin dat Bitcoin meer en meer duurder zal worden en door de gelimiteerde aantal Bitcoins in omloop, zal deze minder praktisch zijn voor kleine transacties. Bitcoin zal zeg maar een soort digitaal goud zijn, terwijl Dogecoin kan uitgroeien tot digitaal cryptokoper. Kijk, 0,000124 Bitcoin sturen voor een kop koffie is niet echt tot de verbeelding sprekend. In de Bitcoin economie hebben ze daarom ook de term Sathosi geïntroduceerd voor Bitcoin microbetalingen. In dat geval kun je beter je koffie afrekenen in Dogecoins. Je betaalt gewoon je koffie met 1,24 Dogecoins. Het idee is dat Dogecoin gewoon fungeert samen met Bitcoin en andere cryptocurrencies zoals Litecoin.

Het aantal gebruikers is in een korte tijd zeer snel gegroeid en meer en meer mensen maken er nu gebruik van. Op dit moment is het nog erg goedkoop en zeer gemakkelijk te kopen. Dogecoin kent ook een hechte gemeenschap van gebruikers. Er zijn verschillende wegen waarop je DOGE kunt kopen. .

Hoe kan ik Dogecoin kopen?

Er zijn een aantal opties tot je beschikking om de Doge (XDG) te kopen:

dogecoin

Het makkelijkste en het beste voor beginners is om de Doge coin te kopen met iDEAL bij Litebit in Nederland. Het is een kant en klare oplossing met Dogecoin wallet ondersteuning. Makkelijk kan het niet!  Klik en bezoek LiteBit om de DOGE muntjes te kopen!

Het goedkoopste en snelste is om DOGE te kopen met bitcoins! Beschik je al over bitcoins moet je gewoon even een Doge Wallet aanmaken zoals de MultiDoge wallet, of nog beter, de online LiteBit of Coinpayments wallet die je later extra beveiligt met een Trezor. Het beste is om uiteindelijk een Keepkey of Ledger hardware wallet te kopen voor het veilig opslaan van je Dogecoins. Vervolgens plak je het adres van je LiteBit Doge wallet hieronder in de crypto exchange widget en kun je onmiddellijk je bitcoins omwisselen naar Dogecoins (XDG – DOGE):

dogecoin kopen
Bitcoins koop je het makkelijkste bij Nederlandse wisselkantoren zoals BTCDirect.

De meest gemakkelijke is om gebruik te maken van een Nederlandse wisselkantoor waar je met iDEAL bijna onmiddelijk Dogecoins kunt kopen. Zijn er maar weinig wisselkantoren in Nederland die dit voor je kan doen: LiteBIT heeft onze voorkeur omdat deze ook een ingebouwde Dogecoin wallet heeft ontwikkeld.

litecoins kopen

Supereenvoudig Dogecoin kopen met iDeal via LiteBit!

Wanneer je eerst Bitcoins kopen wilt en vervolgens met deze Bitcoins Dogecoins kopen gaat, kun je de volgende stappen volgen:

  1. Maak een rekening aan bij een goede cryptocurrency exchange. Op zo’n complete beurs un je gemakkelijk alle mogelijke cryptocurrencies kopen.
  2. Nadat je een exchange account hebt aangemaakt, ga je naar je account met het overzicht van alle beschikbare currencies. Hier staat ook BTC (Bitcoin) als tweede in het lijstje. Je selecteert hier op DEPOSIT. Daar kun je jouw Bitcoin adres vinden voor het funden van jouw  account.
  3. Je koopt vervolgens Bitcoins met iDeal via BTCDirect en geeft bij deze wisselkantoren jouw Bitcoin adres op. Op deze manier zal jouw rekening snel voorzien zijn met de benodigde Bitcoins.
  4. Vervolgens wanneer jouw Bitcoins zijn aangekomen in jouw account, kun je met jouw Bitcoins daar Dogecoins kopen. Dogecoin kopen met een cryptocurrency exchange is super eenvoudig. Je gaat gewoon weer terug naar je overzicht van de currencies in myaccount en in plaats dat je op DEPOSIT klikt bij Dogecoin, klik op op TRADE. Vervolgens kun je een met jouw Bitcoins Dogecoin kopen.
  5. Nu heb je Dogecoins en je kunt nu er gebruik van maken.

Wil je actief als een daghandelaar de Dogecoin misbruiken?

Dan draait alles om dagelijkse volumes van de orderboeken en de mogelijke hefbomen die je kunt inzetten om als een walvis de Dogecoin te manipuleren.  Je kunt dan het beste Binance gebruiken. Voor meer informatie:

Wat is de beste Dogecoin of Doge wallet?

De KeepKey  is de beste hacker & malware proof hardware wallet voor het veilig beheren van van je cryptogeld zoals Bitcoins en Dogecoins.

Hoe wordt er al van Dogecoin gebruikt gemaakt?

Een van de meeste populaire vormen is het geven van fooien aan mensen die goede artikels schrijven.  Natuurlijk kun je er ook goederen en diensten mee kopen. Hier zijn een aantal voorbeelden:

Hier zijn twee links naar directories over bedrijven die Dogecoins accepteren:

Wat is het met de logo, de hond van Dogecoin?

Dat is gewoon begonnen als een grap. Net zoals de foute spelling van het woordje dog. De ontwikkelaars nemen het luchtig en met een beetje humor. Voor meer informatie over hoe precies de naam en het logo tot stand kwam, kun je het volgende artikel lezen: Doge.

Gerelateerde artikels:

Bron:

Lees verder

Is Bitcoin betrouwbaar?

Is Bitcoin betrouwbaar, staat Bitcoin niet op losse schroeven? Bitcoin-sceptici zeggen maar al te graag dat Bitcoin niet betrouwbaar is en door niets wordt gedekt, zoals sommige valuta’s voorheen door goud werden gedekt. Ze beschouwen het als een digitale droom, een illusie die op niets gebaseerd is. Als we echter de fundamentele principes van Bitcoin […]

May 19, 2020
4,5 min

Wat is een Debt Jubilee?

Een debt jubilee is een schuldenjubileum waarbij de bestaande schulden worden kwijtgescholden. Volgens steeds meer economen moet er onderzocht worden hoe een schuldenjubileum in onze tijd kan worden toegepast, nu niet eens een keer voor de banken, maar voor het volk. Professor Micheal Hudson heeft in zijn werk en een recente boek in detail beschreven […]

May 15, 2020
6,5 min

Bitcoin is common sense

Het zal je vast niet onbekend zijn dat BesteBank bullish is over Bitcoin’s toekomst als een nieuw alternatief decentraal basisgeld voor het internet. Maar die overtuiging is niet geworteld in alleen maar een persoonlijke voorkeur, een financieel belang of een onderbuikgevoel – nee, Bestebank gelooft in Bitcoin vanuit gezond verstand, onderzoek naar het huidige systeem […]

May 11, 2020
1,5 min