doge coin kopen

Wat is DOGECOIN (DOGE – XDG)?

Jun 23, 2020
Aanbieding: 
dogecoin kopen

Dogecoin is als een grap begonnen en uit de hand gelopen. De Doge is een onvoorspelbaar gek cryptomuntje met aanhangers. Dacht je dat de Bitcoin wild was?  Inderdaad, Dogecoin of DOGE is een echte rasechte volatiele cryptomunt. Het valt onder de noemer ”cryptocurrency”. Hoe vreemd het misschien mag klinken, de Doge is technisch gezien een goed opgezette altcoin van de Bitcoin. Het is net zoals andere altcoins een gedecentraliseerde en digitale geldvorm die niet kan worden gemanipuleerd door banken. Het is als een grap begonnen, maar Dogecoin behoort samen met Litecoin tot de klassieke altcoins. De schattige en grappige Shibu Inu hond is een beetje het kenteken geworden van DOGE.

Doge is grappig, maar even oppassen!

dogecoin kopen

Dogecoin is een variant van Bitcoin. Je kunt net zoals bij Bitcoins, Dogecoins minen. Dit is een stuk makkelijker in vergelijking met het minen van Bitcoins. Het aantal dogecoins ligt vast. Er zullen in totaal 100 miljard Dogecoins in omloop worden gebracht. Maar, hier moeten we even een pas op de plaats nemen. Dogecoin is in monetair opzicht niet te vergelijken met Bitcoin. Het is in vergelijking met Bitcoin een zogenaamde shitcoin. Het netwerk is zwak en al een aantal keren gehackt; bovendien de code wordt niet goed onderhouden. Dogecoin is verder een speelbal van roekeloze daghandelaren, gokkers en vanuit dit oogpunt een leuk speeltje, maar we raden onze lezers om geen dogecoins te kopen als een een belegging!

Waarom zullen er 100 miljard Dogecoins zijn?

Daarvoor is een duidelijke reden die in feite op een misverstand berust. Er zullen in totaal alleen maar 21 miljoen bitcoins in omloop worden gebracht. Dit zijn er niet veel in verhouding tot de mogelijke waardestijging. De ambitie was dat Dogecoin op termijn inderdaad het internet geld van het volk kan worden, in die zin dat Bitcoin meer en meer duurder zal worden en door de gelimiteerde aantal Bitcoins in omloop, zal deze minder praktisch zijn voor kleine transacties. Bitcoin zal zeg maar een soort digitaal goud zijn, terwijl Dogecoin wellicht kan uitgroeien tot digitaal koper.

Kijk, 0,000124 Bitcoin sturen voor een kop koffie is niet echt tot de verbeelding sprekend. In de Bitcoin economie hebben ze daarom ook de term Sathosi geïntroduceerd voor Bitcoin microbetalingen.

In dat geval wordt er gedacht dat je beter je koffie afrekenen in Dogecoins. Je betaalt gewoon je koffie met 1,24 Dogecoins. Het idee is dat Dogecoin gewoon fungeert als digitaal contant geld samen met Bitcoin. Niettemin, elke Bitcoin bestaat uit 100 miljoen sats en deze kunnen bijna gratis veel veiliger over het Lightning Network gebruikt worden als een microbetaalmiddel voor onder meer het kopen van koffie.

Hoe kan ik Dogecoin kopen?

We raden onze lezers niet aan om Dogecoin te kopen. Je kunt het natuurlijk wel doen voor de fun, om te oefenen met crypto’s en de cryptohandel, maar doe het dan voor kleine bedragen en zie het als iets leuks, niet als een belegging. Er zijn een aantal opties tot je beschikking om de Doge (XDG) te kopen:

dogecoin

Het makkelijkste en het beste voor beginners is om de Doge coin te kopen met iDEAL bij Litebit in Nederland. Het is een kant en klare oplossing met Dogecoin wallet ondersteuning. Makkelijk kan het niet!  Klik en bezoek LiteBit om de DOGE muntjes te kopen!

dogecoin kopen

Het beste is om uiteindelijk een Keepkey of Ledger hardware wallet te kopen voor het veilig opslaan van je Dogecoins.

De meest gemakkelijke is om gebruik te maken van een Nederlandse wisselkantoor waar je met iDEAL bijna onmiddellijk Dogecoins kunt kopen. Zijn er maar weinig wisselkantoren in Nederland die dit voor je kan doen: LiteBIT heeft onze voorkeur omdat deze ook een ingebouwde Dogecoin wallet heeft ontwikkeld.

litecoins kopen

Supereenvoudig Dogecoin kopen met iDeal via LiteBit!

Wanneer je eerst Bitcoins kopen wilt en vervolgens met deze Bitcoins Dogecoins kopen gaat, kun je de volgende stappen volgen:

  1. Maak een rekening aan bij een goede cryptocurrency exchange. Op zo’n complete beurs un je gemakkelijk alle mogelijke cryptocurrencies kopen.
  2. Nadat je een exchange account hebt aangemaakt, ga je naar je account met het overzicht van alle beschikbare currencies. Hier staat ook BTC (Bitcoin) als tweede in het lijstje. Je selecteert hier op DEPOSIT. Daar kun je jouw Bitcoin adres vinden voor het funden van jouw  account.
  3. Je koopt vervolgens Bitcoins met iDeal via BTCDirect en geeft bij deze wisselkantoren jouw Bitcoin adres op. Op deze manier zal jouw rekening snel voorzien zijn met de benodigde Bitcoins.
  4. Vervolgens wanneer jouw Bitcoins zijn aangekomen in jouw account, kun je met jouw Bitcoins daar Dogecoins kopen. Dogecoin kopen met een cryptocurrency exchange is super eenvoudig. Je gaat gewoon weer terug naar je overzicht van de currencies in myaccount en in plaats dat je op DEPOSIT klikt bij Dogecoin, klik op op TRADE. Vervolgens kun je een met jouw Bitcoins Dogecoin kopen.
  5. Nu heb je Dogecoins en je kunt nu er gebruik van maken.

Wil je actief als een daghandelaar de Dogecoin misbruiken?

Dan draait alles om dagelijkse volumes van de orderboeken en de mogelijke hefbomen die je kunt inzetten om als een walvis de Dogecoin te manipuleren.  Je kunt dan het beste Binance gebruiken. Voor meer informatie:

Wat is de beste Dogecoin of Doge wallet?

De KeepKey  is de beste hacker & malware proof hardware wallet voor het veilig beheren van van je cryptogeld zoals Bitcoins en Dogecoins.

Hoe wordt er al van Dogecoin gebruikt gemaakt?

Een van de meeste populaire vormen is het geven van fooien aan mensen die goede artikels schrijven.  Natuurlijk kun je er ook goederen en diensten mee kopen. Hier zijn een aantal voorbeelden:

Hier zijn twee links naar directories over bedrijven die Dogecoins accepteren:

Wat is het met de logo, de hond van Dogecoin?

Dat is gewoon begonnen als een grap. Net zoals de foute spelling van het woordje dog. De ontwikkelaars nemen het luchtig en met een beetje humor. Voor meer informatie over hoe precies de naam en het logo tot stand kwam, kun je het volgende artikel lezen: Doge.

Gerelateerde artikels:

Bron:

Lees verder

Dwarsdenker Rypke Zeilmaker over de Big Reset

Een tip om te bekijken dit weekend is het volgende gesprek op Blue Tiger Studio met Rypke Zeilmaker. Rypke is een zelfstandig wetenschapsjournalist en adviseur in ecologische zaken. Rypke heeft een enorme schat van kennis over onder meer de actualiteit, de politieke belangen en geopolitieke spelletjes. Hij biedt een volledig ander perspectief over de recente […]

Jul 10, 2020
1 min

Bitcoin is te langzaam!

Is Bitcoin niet te langzaam? Een van de kritieken die vaak op Bitcoin wordt losgelaten is dat het een te traag systeem is om alle wereldwijde transacties te faciliteren. De fout is echter dat men Bitcoin probeert te vergelijken met een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Visa, terwijl Bitcoin eerder een vervanger is van het huidige fiat-geldsysteem […]

Jul 9, 2020
2 min

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min