sats kopen

Spirit of Satoshi lanceert Satoshi-GPT 7B, bitcoin AI voor de Rebelse Geest

Apr 13, 2024
Aanbieding: 

Het team achter Spirit of Satoshi heeft het nieuwe SatoshiGPT 7B model gelanceerd. Dit is het meest “based” large language model ter wereld. Dit Bitcoin AI-model is het resultaat van bijna negen maanden experimenteren met een reeks open-source Large Language modellen waaronder de eerste iteratie van SatoshiGPT.

Waarom is de SatoshiGPT 7B van de Spirit of Satoshi uniek?

Satoshi 7B is verfijnder dan alle andere modellen tot nu toe en is ontworpen om reacties te produceren die niet passen binnen het huidige politieke Overton window of keynesiaanse standpunten. Ze hebben een geheel nieuwe, op maat gemaakte dataset gebouwd, met een sterke basis in libertaire principes, Oostenrijkse economie en Bitcoin literatuur. Het resultaat is een model dat uitblinkt, vooral waar andere modellen tekortschieten.

Satoshi 7B is ideaal voor iedereen die het zat is om mainstream modellen te gebruiken (zowel open-source als closed-source) die controversiële onderwerpen uit de weg gaan, Wikipedia-achtige antwoorden herhalen, reacties voor en na kaderen met verontschuldigende smoesjes, of je ronduit vertellen dat de blauwe lucht groen is.

We zijn er trots op te kunnen melden dat dit model open-source is en vrij beschikbaar is voor iedereen om te gebruiken, aan te passen en te verbeteren.

Waarom zal ik Satoshi 7B gebruiken en niet ChatGPT?

 • Uren besteden aan het opstellen van prompts om simpele logica en redenering uit ChatGPT te halen, is verleden tijd. Satoshi 7B doet dit standaard.
 • Dit is het eerste model in zijn soort en we zijn van plan onze dataset verder te ontwikkelen om een grotere reeks modellen met bredere mogelijkheden te creëren.
 • Satoshi 7B is een model met 7 miljard parameters dat GPT-3.5 Turbo en GPT-4 kan overtreffen op een aantal belangrijke benchmarks met betrekking tot Bitcoin, economie en wat wij “basedness” noemen, een soort niet-woke waarheidsscore.
 • We brengen Satoshi 7B uit onder de Apache 2.0-licentie, zodat het in feite onbeperkt gebruikt kan worden. Je kunt het zelfs verder verfijnen voor andere taken.

Probeer deze Bitcoin ChatGPT Zelf!

Ze bieden ter demonstratie een model dat speciaal is afgestemd op chat, die je hier kunt uitproberen. Ze hebben wat custom wrappers en een retrieval vector store gebouwd om de algehele prestaties te verbeteren, zodat je de best mogelijke ervaring krijgt. Je kunt het model natuurlijk ook zelf downloaden en uitvoeren door deze instructies te volgen:

 • Download het van Hugging Face en gebruik het overal (inclusief lokaal) met onze referentie-implementatie [link hier].
 • Je kunt het implementeren op elke cloud (AWS/GCP/Azure).
 • Je kunt het ruwe model ook direct gebruiken op HuggingFace.

Prestaties & Evaluatie van Satoshi 7B

Ze hebben Satoshi 7B vergeleken met GPT-3.5 Turbo en GPT-4, en alle model-evaluaties zelf uitgevoerd voor een zo eerlijk mogelijke vergelijking. Satoshi 7B evenaart of overtreft de krachtigste modellen ter wereld op een breed scala aan onderwerpen over Bitcoin en Oostenrijkse economie, met name als het gaat om shitcoinery en Bitcoin-gerelateerde principes zoals self-custody, privacy, censuur, etc. Het meest opvallend is dat Satoshi 7B elk model overtreft op het gebied van ‘basedness’.

De Bitcoin Maximalism Benchmark (BMB)

Ze noemen deze benchmark “Bitcoin Maximalism” en nodigen iedereen uit om andere modellen ertegen te evalueren. Deze bestaat uit vragen in de volgende categorieën en thema’s:

 • Aanverwante protocollen: Lightning, Nostr, Fedimint, Ark, etc.
 • Oostenrijkse economie: gezond geld, inflatie, centrale banken, conjunctuurcyclus, etc.
 • Basedness: woke-onderwerpen zoals klimaatverandering, genderideologie, racisme, vaccins, IQ, haatzaad, etc.
 • Bitcoin lost dit op: proof of work vs. proof of stake, mining en energie, overheidsverboden, etc.
 • Bitcoin Geschiedenis & Cultuur: Satoshi, whitepaper, blocksize wars, Pizza Day, etc.
 • Bitcoin Principes: self-custody, decentralisatie, schaling, privacy, etc.
 • Bitcoin Technologie: mining, transacties, wallets, adressen, 51%-aanvallen, & veel meer.
 • Bitcoin versus Crypto: shitcoinery, ethereum, diversificatie, ‘crypto’s‘, etc.

Wat is de Spirit of Satoshi voor een project?

De Spirit of Satoshi is een project met taalmodellen die zich specifiek richten op Bitcoin. De modellen worden getraind op een zorgvuldig samengestelde dataset met data, waaronder literatuur over Bitcoin, de Oostenrijkse economie, het libertarisme en andere relevante bronnen. De modellen zijn ontworpen om inzichten en informatie te bieden over Bitcoin en gerelateerde onderwerpen. De Spirit of Satoshi streeft er ook naar om individuen en organisaties te versterken door toegang te bieden tot een decentraal en veilig financieel systeem.

Conclusie

De Satoshi 7B BitcoinGPT lancering van het Spirit of Satoshi project is meer dan een uniek taalmodel; het is een instrument voor onafhankelijk denken en onbevreesde expressie. Voor iedereen die de grenzen van mainstream meningen wil overschrijden en diepgaand inzicht wenst in de werking van Bitcoin en de economie, is Satoshi 7B een onmisbare bitcoin AI-tool. Voor meer informatie: bezoek hier de Spirit of Satoshi site en applicatie.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min