Strike bitcoin app gelanceerd in Europa & Nederland!

Apr 25, 2024
Aanbieding: 

Wat is de Strike Bitcoin app? Die vandaag is gelanceerd in Europa en ook Nederland! De Strike Bitcoin app van Bitcoin legende Jack Mallers lanceert vandaag in Europa en Nederland, en dat is nogal wat. Met de bitcoin app kun je Bitcoin kopen, ontvangen, verzenden & meer. Laten we even snel bespreken waarom dit bijzonder bitcoin nieuws is.

De Strike Bitcoin app is op een internationale expansie strike ; )

Zojuist heeft Jack Mallers aangekondigd dat zijn Strike Bitcoin app gelanceerd is in Europa. Hiermee bereikt de app van Mallers nog eens miljoenen extra mensen. De Strike app is al actief in meer dan 70 landen. En met de komst van het Europese continent ziet Strike een steeds bredere wereldwijde dekking. Met de app kunnen (Europese) gebruikers nu Bitcoin kopen, verkopen, hodlen, verzenden, ontvangen en meer. En dit allemaal tegen 0% kosten, aldus Strike zelf. De app is dus vanaf nu te downloaden (in de meeste EU landen) in de app store op IOS en Android. Hieronder kun je Jack Mallers zelf aan het woord horen met zijn aankondiging en presentatie:

Wat is de Strike app precies en wat kun je er mee?

De Strike app is in 2020 opgericht door Jack Mallers, een bekend persoon binnen (en ook buiten) de Bitcoin community. Zo is Jack ook weleens gespot met onze grote vriend Michael Saylor. De Strike Bitcoin app is een decentrale en non custodial app die het mogelijk maakt om Bitcoin te kopen, verkopen, bewaren en de app is uitermate geschikt voor internationale betalingen. Hierbij hebben gebruikers de keus hoe ze hun geld willen ontvangen: in de lokale currency of in Bitcoin. De Strike app kan de bedragen dus omzetten in lokale currencies, dat hoeven de gebruikers dus niet per sé zelf te doen. Gebruikers kunnen dus fiat (EUR) of bitcoin (of allebei) aanhouden in de app. Alle reserves worden overigens 1-1 aangehouden.

De app stelt haar gebruikers in staat om aankopen en verzendingen te doen vanaf al $0,01 cent. De app hoopt hiermee dé online betaling app wereldwijd te worden. De Strike app draait op het Bitcoin Lightning netwerk, wat het snel en goedkoop maakt. Doordat de app gebruikmaakt van het Lightning netwerk kunnen de gebruikers van de app gebruik maken van hun email-adressen, wat betalingen makkelijker en vooral toegankelijker maakt voor het brede publiek. Ook heeft de Strike app de zogenaamde “Send Globally” functie, waarmee Europese gebruikers nu makkelijk wereldwijde betalingen kunnen doen. En aangezien Strike de afgelopen maanden nogal fors is uitgebreid (zoals naar Afrika bijvoorbeeld) kan de app nu concurreren met betalingsdiensten zoals Western Union, Wise of World Remit, die extreem hoge fees en slechte koersen bieden.

Wat zegt de komst van de Strike app in Nederland en Europa?

Vandaag nog schreven we een artikel over het IMF en haar conclusies over de toenemende wereldwijde adoptie van Bitcoin en Bitcoin betalingen. De Strike app is absoluut een van de bekendste Bitcoin betaling apps en wordt zelfs vergeleken met PayPal en/ of Cash App, maar dan dus op de blockchain. En met de komst van de app zal het Europese crypto betalingsverkeer alleen nog maar toenemen; de app faciliteert namelijk een veilige omgeving voor voornamelijk betalingen: uit het IMF rapport bleek dat mensen veel vertrouwen hebben in de veiligheid van de blockchain en tevreden zijn over de Bitcoin blockchain fee structuur. Het zou dus goed kunnen dat een groot deel van dit Europese (crypto) betalingsverkeer nu gebruik zal maken van Strike voor niet alleen internationale bitcoin, maar ook euro en dollar betalingen. Traditionele banken en money transmitters zoals Western Union en Wise zullen met argwaan dit moeten gaan aankijken. Zeker omdat inwoners van Nederland die internationale overboekingen doen naar landen buiten Europa zullen veel geld gaan besparen en dure bemiddelden partijen zoals Western Union nu kunnen vermijden.

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min