crypto exchange

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Feb 17, 2024
Aanbieding: 

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company..

Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst

Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de prijs van $BTC er niet om. En met de huidige prijs is er ook een nieuw hoogtepunt bereikt met betrekking tot de portfolio waarde van Microstrategy’s holdings: deze holding is namelijk per 15 februari de magische $10,- miljard gepasseerd, bizar! En van deze $10,- miljard is ruim $4,- miljard winst, hoppa! Critici hebben Michael Saylor jarenlang voor gek verklaard, maar toch bleef Saylor maar Bitcoin bijkopen (DCA’en). De laatste aankoop van Saylor en Microstrategy is overigens ook nog vrij recent gedaan: een kleine 850 Bitcoin werden afgelopen januari nog gekocht en hiermee kwam het totaal aan Bitcoin holdings van Microstrategy op 190.000 BTC. Maar wat doe je als je om en nabij de 1% van de huidige Bitcoin (die nu in roulatie zijn) bezit? Nou, dan begin je een Bitcoin development company!

Wat is de drijfveer achter Saylor’s nieuwe bedrijf?

Een van de redenen dat Saylor begonnen is met het accumuleren van Bitcoin is omdat hij de munt ziet als een nieuwe vorm van geld, en noemt het “economic energy”. Onder deze term verstaat hij zelf de simpele definitie van “kapitaal” en “vermogen”. Op dit moment is er, volgens Saylor, ± $900,- biljoen USD wereldwijd in omloop. Het overgrote deel van dit kapitaal zit vast in aandelen, obligaties, vastgoed, currencies en meer. Dit kapitaal noemt hij “analog capital” uit de 20e eeuw. Bitcoin vertegenwoordigt de digitale transformatie van dit ‘oude’ kapitaal, naar nieuw kapitaal. Iets wat vrij logisch klinkt, zeker als je kijkt naar de komst van het internet en zelfs recenter nog: de digitalisering van geld/betalingen die de wereld sowieso al ziet toenemen de laatste jaren (epayments etc.). Bitcoin vertegenwoordigt de volgende stap voorwaarts.

Ter ondersteuning van zijn statements omtrent de veroudering van ons traditionele ‘analoge’ kapitaal, gebruikt Saylor het voorbeeld van het recente succes van de Bitcoin spot ETFs en de daarmee gepaarde hoeveelheid kapitaal die naar deze nieuwe assetklasse vloeit. Niet geheel onterecht want de geldstromen zijn ook zeer fors: alleen deze week is er alweer ruim $4.1 miljard aan nieuw kapitaal naar diverse Bitcoin spot ETFs verplaatst.

Wat kunnen we verwachten van Saylor’s Bitcoin development company?

Microstrategy is van origine, en nog steeds, een BI (business intelligence) software bedrijf. Door de Bitcoin-aankopen van Saylor de afgelopen jaren, en door het succes ervan, heeft het bedrijf besloten zich te gaan rebranden naar “Bitcoin development company”. Een van de zaken die dit bedrijf zal doen is het uitgeven van effecten, om hier vervolgens meer Bitcoin mee te kunnen kopen, het Bitcoin netwerk te promoten, Bitcoin vast te zetten voor onbepaalde tijd (creëren van nog meer schaarste) om vervolgens het volledige ecosysteem uit te bouwen.

Door deze strategie zullen de aandeelhouders van Microstrategy $MSTR (ofwel: Bitcoin development company) meer Bitcoin vergaren. In feite wordt de Bitcoin development company dus veel meer een kapitaalbedrijf, dan het software bedrijf wat het nu is.

Bitcoin development company komt Bitcoin netwerk ten goede

Wel geeft Saylor overigens nog aan dat het software gedeelte van het bedrijf nog zeer ‘gezond’ is. Daarnaast geeft hij ook aan dat hij de verdiensten van deze software business zal gebruiken om, je raadt het al, nog meer Bitcoin te kopen. En tot slot is de core business van Microstrategy een belangrijke fundering voor de toekomst van de Bitcoin development company: het feit dat Microstrategy in staat is top-notch software te bouwen (zoals het al jaren doet) stelt het haar in de gelegenheid om middels deze software ook bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het Bitcoin netwerk zelf, middels het bouwen van applicaties bijvoorbeeld en dit draagt op haar beurt weer bij aan waardevermeerdering van Bitcoin zelf.

Deze software zal vervolgens ten gunste van het Bitcoin netwerk worden vrijgegeven of Saylor verkoopt de software om vervolgens met dit kapitaal weer te doen wat hij er het liefst mee doet.. HODLen.

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min