crypto exchange

Bit2Me Review, waarom zou ik wel of niet deze crypto exchange gebruiken?

Jul 9, 2024
Aanbieding: 

Hier volgt onze Bit2Me exchange review. Bit2me is een van de grotere cryptocurrency exchanges in Europa. Deze Spaanse crypto exchange heeft een hoog handelsvolume in EURO en USDT en biedt ruim 300 cryptocurrencies aan. In deze Bit2Me review bespreken we de belangrijkste features en vergelijken we deze exchange in Alicante ook met die van Bitvavo in Amsterdam.

Samenvatting van deze bit2me platform review: bit2me is een van de oudste (2014) en belangrijkste cryptocurrency exchanges in Europa. De Spaanse exchange bedient meer dan 1 miljoen klanten, heeft een registratie bij de Spaanse Centrale Bank, er werken 250+ mensen en de bit2me exchange is operationeel in 100+ landen, waaronder Nederland. Deze crypto exchange draait vandaag (1 juli) een handelsvolume van ruim €200,- miljoen. De meeste handelsparen zijn in EURO en USDT. Het crypto platform biedt vele verschillende diensten, waaronder een makkelijk kopen/ verkopen en een swap dienst. Ook biedt Bit2me een professionele exchange aan en een betaalkaart. Het platform is uitgebreider dan o.a. de Bitvavo exchange, maar is wel duurder in gebruik en heeft geen Nederlandse ondersteuning. Bitvavo is voor de doorsnee Nederlandse belegger en professionele handelaar een beter alternatief. Niettemin, de Spanjaarden hebben laten zien dat ze mooi handelsplatform kunnen bouwen onder leiding van een sterk team en sterke aandeelhouders waaronder twee Spaanse banken en het grootste telecombedrijf Telefonica. Bit2me is zeker in de race om uit te groeien tot de grootste exchanges van Europa. Laten we het eens nader bekijken:

Bit2Me review, producten & diensten

Algemeen (bit2me in Nederland). Als Nederlandse klant kun jij snel en makkelijk een account aanmaken bij bit2me. bit2me heeft een mooie website en een makkelijke app. De app is niet vertaald in het Nederlands en er is geen Nederlandse ondersteuning.

Makkelijk crypto kopen en verkopen: Op de exchange van bit2me koop en verkoop je snel en makkelijk ± 300 verschillende cryptocurrencies met Apple Pay, Google Pay, creditcard of via een Bank Transfer.

Bit2Me Wallet: In de account van bit2me heb je de volgende mogelijkheden:

 • Instant purchase/ sell
  Hier koop en verkoop je snel en makkelijk meer dan 300 verschillende cryptocurrencies zoals Solana coins, memecoins, defi coins, AI coins en meer
 • Purchase/ sell order
  Stel de prijs in waarop jij Bitcoin of andere cryptocurrencies wilt kopen of verkopen
 • Recurring purchase
  Periodieke (dagelijks, wekelijks, maandelijks) aankopen in. Zie het als een DCA dienst
 • Swap
  Swap makkelijk en snel crypto tegen crypto
 • Buy collections
  bit2me biedt “collections” aan, zoals een meme en Solana collection. Hiermee beleg je in één handeling in meerdere cryptocurrencies tegelijk
 • Crypto verzenden en ontvangen
  Crypto is makkelijk te ontvangen en te verzenden naar en vanuit de wallets van bit2me
 • Scheduled orders
  Via deze optie plan je eenvoudig en overzichtelijk jouw recurring purchases en purchase orders in
 • EURO storten
  Stort snel en eenvoudig EURO tegoeden in jouw wallet
 • Fiscal reporting
  Draai makkelijk een overzicht uit voor de belastingdienst

Bit2Me Exchange trading

bit2me “Pro” biedt een professionele exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. Op de exchange zijn ± 217 verschillende handelsparen beschikbaar en kun je handelen middels: limit, stop limit en market orders. De exchange biedt een duidelijk grafiek overzicht en een orderbook overzicht. De exchange biedt geen leverage trading, futures trading en of margin trading. De pro exchange is ook beschikbaar op de app. Hieronder in de video kun je de werking van de Pro exchange zien:

Fees bit2me (handelskosten van bit2me)

Fiat stortingen

Bank transfers (SEPA) → 0%

Creditcard, Apple en Google Pay stortingen → variëren per transactie

Trading fees (pro exchange)

0,60% (taker) 0,50% (maker) → €0 – €2.000 maandelijks handelsvolume

0,30% (taker) 0,20% (maker) → €2.000 – €50.000 maandelijks handelsvolume

De handelskosten van bit2me nemen af naarmate je “level” ofwel handelsvolume toeneemt.

Spreadkosten bit2me

De spread en andere transactiekosten worden per aan- en verkoop vooraf aangegeven. Check hier meer info over de handelskosten van bit2me.

Het Bit2me Earn programma

Het earn programma bestaat uit 40+ verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, stablecoins (USDT) en altcoins. De APY’s variëren van ± 1% – 30%. De yields worden gegenereerd dmv staking, farming pools, yield farming en lending.

De Bit2Me Card

bit2me heeft samen met Mastercard een debitcard. De debitcard is zowel fysiek te verkrijgen als in een digitale versie. De kaart is wereldwijd te gebruiken voor betalingen en je kunt tot 9% cashback krijgen.

Andere leuke Bit2Me services

Bit2Me Pay service: Betaal vrienden, familie of kennissen met de “pay” optie van bit2me. De betalingen zijn gratis en snel. Betalingen kunnen worden gemaakt in EURO en/ of crypto.

Launchpad: Krijg vroeg toegang tot crypto project lanceringen

Zakelijk/ institutioneel: Krijg als bedrijf of institutie toegang tot alle diensten van bit2me met premium customer support

Learn: De learn omgeving biedt informatie over de basics van Bitcoin en crypto maar ook over NFT’s en decentralized finance (DeFi). bit2me biedt ook gratis cursussen waar je aan kunt deelnemen

Directie en adviseurs van Bit2Me

Anno 2024 beschikt bit2me over een ervaren directieteam. Dit is mede te danken doordat belangrijke Spaanse bedrijven een belang hebben in de verdere ontwikkeling van bit2me. O.a. de volgende Spaanse bedrijven zijn aandeelhouders van deze crypto exchange: Cecabank, Investcorp, Emurgo, Telefonica en Unicaja bank. Hieronder kun je een aantal kopstukken zien die aan het roer staan bij bit2me.

bit2me review

Baldomero Falcones

Payment Advisor
Former CEO of MasterCard, CEO FCC, Managing Director at Banco Santander

bit2me recensie

Raúl Oliveira

Business Strategy
Former Director of Kraken Europe

bit2me vs bitvavo

Zeeshan Feroz

Business Strategy
Former CEO of Coinbase Europe, adviser to BCB Group and MoonPay

Bit2me ervaringen

Leif Ferreira

CEO, Founder of Bit2Me
+20 years in software development and entrepreneurship

De voor- en nadelen van bit2me

Bit2me is een uitgebreid platform met diensten voor beginners en voor de ervaren crypto-handelaar. Eén van de voordelen van bit2me is dat het een zeer liquide EURO exchange heeft. Een ander voordeel is dat bit2me verder ook de handel aanbiedt in USDT paren. Bit2me heeft een licentie van de centrale bank van Spanje. Verder heeft de exchange durfkapitaal gekregen van bijzondere investeerders en aandeelhouders waaronder de Unicaja bank en het toonaangevend Spaanse telecombedrijf Telefonica. Het bedrijf staat onder leiding van een ervaren management team.

De veiligheid van het platform met de verder opslag van de digitale activa wordt verzorgd in samenwerking met Prosegur Crypto en Ledger Enterprise met een verzekeringspolis van €150 miljoen. Bit2me´s platform beschikt verder over de beveiligingscertificaten ISO 27001 en ISO 22301.

Een nadeel van bit2me is dat het geen iDEAL transacties ondersteunt. Een ander nadeel is dat de fees vrij hoog zijn als je een ‘kleine’ crypto handelaar bent. Verder is er geen ondersteuning in de Nederlandse taal en beschikt bit2me niet over een Nederlandse DNB-registratie.

Wat is een beter alternatief voor Bit2me?

Nederlanders hebben geluk aangezien er verschillende Nederlandse bedrijven zijn die een goede exchange of broker platform hebben opgezet voor de handel in digitale activa te faciliteren. Bit2me concurreert hier in Nederland dan vooral met Coinmerce en Bitvavo. Bit2me biedt meer diensten aan dan deze Nederlandse partijen, maar komt met de eerdergenoemde nadelen waardoor vooral Bitvavo het beste alternatief is voor een bit2me account. Bitvavo is in vergelijking met Bit2me een meer liquide en goedkopere exchange. Voor meer informatie: lees onze Bitvavo review of onze diepgaande vergelijking van deze beurzen, Bitvavo versus bit2me, welke cryptobeurs is beter?

Onze ervaring met bit2me

Onze ervaring op het bit2me platform is positief: zowel de website als de app werken goed. De registratie voor een account is eenvoudig en je vindt makkelijk je weg op het platform. De customer support is op meerdere manieren te bereiken, waaronder telefonisch. Op Trustpilot scoort bit2me redelijk: een 3.7 (uit 5) met 1.523 reviews.

Bit2Me Review, conclusie over bit2me

Gezien het zeer brede dienstenaanbod van bit2me, het hoge volume en het grote aanbod van cryptocurrencies kunnen wij concluderen bit2me een goede exchange is voor beginnende en ervaren crypto handelaren om te gebruiken.

Bit2me neemt standaard (zoals 2FA) beveiligingsmaatregelen, heeft een eigen custody dienst (cold crypto storage) en heeft meerdere beveiligingscertificaten (ISO 27001 & ISO 22301). Bit2me heeft daarnaast een registratie bij de Bank of Spain en durfkapitaal van toonaangevende Spaanse bedrijven. Sinds 2014 wordt er vooruitgang geboekt door een ervaren management team. In Nederland concurreert bit2me met o.a. Coinmerce en Bitvavo. Voor Nederlandse klanten blijft Bitvavo een beter alternatief voor Bit2me als het gaat om kosten, ondersteuning en gebruikersgemak. Niettemin, bit2me is een prima cryptoplatform dat de moeite waard is om zelf eens te evalueren. Voor meer informatie: bezoek bit2me.

Gerelateerde artikelen:

Coinbase vs Kraken, welke exchange is beter?

Coinbase vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min