factureren in bitcoin

Paxful, de P2P-marktplaats voor Bitcoin

Aug 10, 2020
Aanbieding: 

Paxful is een peer-to-peer bitcoin marktplaats. Het platform staat toe om kopers en verkopers direct met elkaar in contact te treden op de marktplaats. Het is een variant van eBay specifiek ontwikkeld voor bitcoin.

paxful

Paxful heeft globaal al meer dan 3 miljoen gebruikers ondersteunt meer dan 300 vaak innovatieve betalingsmethodes. Deze Bitcoin marktplaats stelt wereldwijd iedereen in staat om op een creatieve manier bitcoin te kopen en te verkopen. Dit is vooral belangrijk voor mensen die gebruik maken van gebrekkige bancaire dienstverleningen en zijn afgesloten van de het moderne bankwezen. Denk hierbij aan kopers die leven in ontwikkelingslanden. Nederlanders kunnen de Paxful marktplaats prima gebruiken voor het verkopen van bitcoin.

Hoe kan ik geld verdienen met Paxful?

Nederlanders hebben het geluk dat ze gebruik kunnen maken van een super modern bancair systeem met allerlei fintech oplossingen om hun financiële zaken te regelen. De meeste mensen in de wereld hebben niet dit voorrecht. Nederlandse Bitcoin houders kunnen met Bitvavo in Nederland of globaal bij Binance heel goedkoop bitcoins kopen. Bij Paxful kan een Nederlander als verkoper (vendor) een profiel bouwen en de aangekochte bitcoin op deze marktplaats weer voor hogere koers en een mooie winst doorverkopen. Het is zelfs mogelijk om een eigen gemeenschap van kopers op te bouwen en een Paxful ambassadeur te worden.

Inderdaad, er is een tekort aan bitcoins in de wereld en het professioneel p2p-doorverkopen op de Paxful marktplaats, kan een leuke manier zijn om geld bij te verdienen. Kijk, de aangegeven verkoopprijs is altijd hoger dan de internationale Bitcoin koers en de verbonden afwikkelingskosten. De Paxful Bitcoin koers dient als een bemiddelend hulpmiddel tussen kopers en verkopers die verkoop en koop orders voor een gewenste koers en betalingsmethode plaatsen.

Een verkoper kan zelf de gewenste koers bepalen waarbij rekening wordt gehouden met de kosten die verbonden zijn met de respectieve geaccepteerde betalingsmethodes. Een verkoper kan via PayPal, een SEPA-overboeking, Skrill of welke gewenste methode dan ook betaald krijgen. Hierbij moet de verkoper wel rekening houden met de respectieve kosten die verbonden zijn bij het verwerken van de betaling. Paxful helpt hierbij en opereert als een veilige escrow. Bij de afwikkeling van een verkoopovereenkomst worden de x aantal bitcoins eerst door Paxful in bewaring genomen. Pas wanneer de koper de betaling heeft afgerond zullen de bitcoins aan de koper worden vrijgegeven. Kopers en verkopers kunnen ook gemakkelijk direct met elkaar communiceren met de instant live chat functie om de transactie gemakkelijk en snel af te wikkelen. Hieronder in de video kun je zien hoe je bitcoins kunt verkopen op Paxful:

Verder stel je mensen in staat om bitcoins te kopen die anders in hun eigen land door welke reden dan ook, niet aan bitcoins kunnen komen om zich onder meer te beschermen tegen geldontwaarding en (hyper)inflatie. Paxful is opgezet dat iedereen gemakkelijk bitcoins kan kopen.

Hoe kan ik een Paxful account opzetten?

Het is gemakkelijk om een rekening aan te maken bij Paxful die tevens voorzien is van een ingebouwde bitcoin wallet. Hieronder in de video kun je zien hoe dit in zijn werking gaat:

Nederlanders die graag via alternatieve betalingsmethodes of met contant geld bitcoins willen kopen, zijn bij Paxful aan het goede adres.

De Paxful kosten

Kosten worden direct via de verkoopkoers doorberekend aan de hand van de gekozen betalingsmethode. Bij een reguliere bancaire overboeking zal het gaan om 0.5 % terwijl de kosten bij een cadeaubon een stuk hoger kunnen liggen. De verkoper heeft hier geen last, de koper merkt het alleen in de betaling. Bepaalde betalingsmethodes zijn verbonden met hogere kosten die de koper moet betalen. Het platform zelf rekent geen kosten. Er zijn alleen Bitcoin opname kosten. Deze liggen laag, vooral als je veel bitcoins koopt. Een Bitcoin opname kost 0.0005 BTC ongeacht het aantal.

Paxful achtergrondinformatie

Paxful is in 2015 opgericht door Artur Schaback en Ray Youssef. Ze wilde een gemakkelijk te gebruiken marktplaats voor de bitcoin handel opzetten. Het begon aanvankelijk voor het ruilen van bitcoin voor allerlei tegoedbonnen. Nu beschikt het bedrijf over meer dan 200 medewerkers met kantoren in de Verenigde Staten, Hong Kong, Filipijnen en Estland. Ze zien Bitcoin als gezond geld die de wereld en vooral ook Afrika in een nieuwe economische renaissance kunnen brengen. Een parasitair financieel systeem met devaluerende valuta’s is de wortel van het probleem van armoede en voorspoed voor iedereen in deze wereld. Het verspreiden van de bitcoins over iedereen in de wereld is een belangrijke missie om hierdoor ook een welvaartsspreiding mogelijk te maken in die ontwikkelingslanden die traditioneel altijd achter lopen. De Paxful marktplaats is zeer populair in Afrikaanse landen, zoals Nigeria, Rusland, China, de Filipijnen en de Verenigde Staten.

Paxful is verder een social good company, hetgeen wil zeggen dat ze een gedeelte van de winst investeren in ontwikkelingsprojecten voor de promotie van schoon water, gezondheidszorg en educatie in ontwikkelingslanden. Volgens de oprichters zijn deze basisvoorwaarden samen met een gezond geldstelsel de belangrijkste ingrediënten voor het opbouwen van goede gemeenschappen en welvaart. Paxful staat voor vredevol, Pax betekent immers vrede. Hieronder kun je Ray aan het woord zien over Paxful’s initiatieven:

Conclusie

paxful review

Paxful is een wereldwijde P2P-marktplaats voor kopers en verkopers van bitcoin. Nederlanders die graag bitcoins willen verkopen, zouden dit handelsplatform kunnen gebruiken. Voor de meeste Nederlanders is het voordeliger om gebruik te maken van een Nederlandse of internationale bitcoin exchange voor het kopen van bitcoins. Niettemin, zoek je naar alternatieve betalingsalternatieven (waaronder Payoneer, Skrill, PayPal, tegoedbonnen, contant geld) en wil je niet via een derde partij bitcoins kopen, dan is Paxful een prima platform om te gebruiken. Voor meer informatie:

Alternatief voor Paxful?

Wat is een goed alternatief voor de peer-to-peer bitcoin marktplaats van Paxful? Het beste en meest bekende alternatief is LocalBitcoins (LBC). Een goede decentrale handelsbeurs en alternatief is Hodl Hodl.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min