bitcoin bitvavo

Bitcoin kopen met PayPal?

Jan 19, 2024
Aanbieding: 

Kan ik Bitcoin kopen met PayPal? Bitcoin kopen met een PayPal-rekening zal voor Nederlanders in de loop van 2022 mogelijk worden. Online PayPal-merchants zullen ook Bitcoin als een betaalmiddel kunnen accepteren.

bitcoins kopen met paypal

Inderdaad, PayPal heeft haar anti-Bitcoin beleid volledig op de kop gegooid. De ontwikkelingen op het gebied van CBDC’s, cryptovaluta en digitale activa gaan razend snel. PayPal besefte in 2020 dat het beleid moet worden aangepast. Het is aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid om niet als fintech bedrijf ten onder te gaan. De wereld van fintech en crypto financiën verenigen zich nu. PayPal beschikt over een strategische samenwerking met Paxos en een Bitlicense om Bitcoin aan te bieden. PayPal beschikt wereldwijd over zo’n 346 miljoen gebruikers waardoor de adoptie van Bitcoin en digitale valuta kan worden versneld. Vanaf 2021 zullen ook Europese klanten over de mogelijkheid te beschikken om de PayPal wallet te gebruiken als een crypto wallet. Bitcoin kopen en verkopen met PayPal zal spoedig mogelijk zijn.

Zal ik Bitcoin kopen met Bitcoin?

Het is wel van belang om te onderstrepen dat PayPal de beheerder is van de bitcoins. PayPal biedt een veilige bewaaroplossing en manier waarop Bitcoin veilig en makkelijk kan worden gebruikt op het PayPal netwerk. PayPal biedt initieel alleen een custodial wallet aan voor het PayPal netwerk. Het is geen zelfstandige Bitcoin wallet. Wanneer je bitcoins koopt met PayPal, kun je deze alleen op het PayPal netwerk gebruiken en niet sturen naar een wallet-adres op het Bitcoin netwerk. PayPal beheerd de bitcoins van de klanten met behulp van Paxos. Bitcoin kopen met PayPal geeft je geen directe controle over de aangekochte bitcoins en bijbehorende privé sleutels. Not your keys, not your coins, gaat het gezegde. Vandaar, wil je Bitcoin kopen en zelf beheren, dan kun je dit het beste doen op een goede bitcoin exchange.

bitcoin kopen paypal

We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden en hier vermelden wanneer Nederlandse PayPal klanten toegang tot Bitcoin krijgen. Echter raden we onze klanten aan om Bitcoin goedkoper te kopen op een echte Nederlandse handelsbeurs. Onze aanbeveling is Bitavo in Amsterdam. Voor meer informatie:

Een aantal punten met betrekking tot het kopen van bitcoin met PayPal

Laten we PayPal’s beheerde Bitcoin adoptie even in een grotere context bespreken. PayPal stond de laatste jaren niet erg positief ten aanzien van Bitcoin en cryptovaluta. Als een gemakkelijk, maar duur gecentraliseerd betalingsnetwerk zijn decentrale cryptovaluta een potentieel gevaar voor PayPal’s verdienmodel. Goede cryptovaluta beschikken over decentrale betalingsnetwerken die bijna gratis in gebruik zijn. Echter, de adoptie van cryptovaluta is moeilijk te verwezenlijken zonder duidelijke regelgeving. Het is echter duidelijk geworden dat de Amerikaanse overheid en ook de Europese overheid cryptovaluta zoals Bitcoin niet zal gaan verbieden, maar gaan reguleren.

Verder zijn de Centrale Banken ook bezig met de ontwikkeling van digitaal centrale bankengeld als een antwoord op private ontwikkelingen op het gebied van stablecoins en projecten zoals Libra. Het is een kwestie van tijd dat de zogenaamde Central Bank Digital Currency’s (CBDC) in omloop worden gebracht. China loopt hier ver voorop met het Blockchain Services Network en de digitale Yuan. De toekomst van het monetaire systeem en het geld is duidelijk digitaal.

Bovendien wordt onderkend dat Bitcoin niet zozeer als een betalingsmiddel en betalingsnetwerk wordt beschouwd, maar als een nieuwe vorm van solide geld. Dit betekent dat het voor fintech bedrijven en zelfs banken eigenlijk niet problematisch is om Bitcoin toe te voegen. Bitcoin concurreert niet direct met een bank, eerder met een centrale bank. Vele klanten hebben behoefte aan een klantvriendelijke dienstverlening om Bitcoin veilig te bewaren en te verhandelen. Nieuwe regelgeving biedt verder banken de mogelijkheid om Bitcoin aan te bieden aan hun klanten. Het is een kwestie van tijd dat een eerste grote Europese of Amerikaanse bank bitcoin-rekeningen zal gaan aanbieden. Het kost alleen wat tijd om bitcoin binnen de huidige bedrijfsprocessen verantwoord te kunnen integreren. Er zijn al verschillende kleine banken en fintech bedrijven die met succes Bitcoin aan hun klanten aanbieden.

Een andere doorbraak is dat Kraken, een Amerikaanse cryptobeurs een banklicentie heeft verworven van de staat van Wyoming. Kapitaalkrachtige cryptobeurzen zullen betalings- en banklicenties verkrijgen en niet alleen gaan concurreren met banken, maar ook fintech spelers. Verder zijn verschillende beursgenoteerde bedrijven (Square, MicroStrategy, Stone Ridge) concreet overgegaan om Bitcoin als een strategische reservevaluta aan te houden.

In deze context kon PayPal het niet veroorloven om achter te blijven en haar betalingsnetwerk van 365 miljoen gebruikers tot een bepaalde mate toegang te verlenen tot Bitcoin. Naast Bitcoin kunnen PayPal gebruikers ook Bcash, Litecoin en Ethereum kopen, opslaan en verkopen met behulp van de PayPal-rekening. Verder kunnen ze PayPal gebruiken voor het verrichten van betalingen in cryptovaluta op het netwerk van miljoenen aangesloten online winkeliers. De adoptie van Bitcoin als uniek hard digitaal contant geld is niet meer te stuiten. Het is een vreedzame monetaire revolutie die bijna stilletjes plaatsvindt; echter wel binnen de grenzen die de regelgevers proberen te formuleren. Vandaar dat PayPal in eerste instantie zal werken als een Bitcoin custodian voor haar gebruikers. PayPal bewaart in samenwerking met de Paxos Trust Company de bitcoins voor de klanten. De PayPal Bitcoin transacties worden niet door het decentrale Bitcoin grootboek en netwerk verwerkt, maar binnen het centrale grootboek van PayPal zelf. PayPal werkt als een tweede laag netwerk voor Bitcoin. Een PayPal Bitcoin, is uiteindelijk de Bitcoin van PayPal. Een PayPal Bitcoin wallet is een custodial wallet en betalingsoplossing om op een gereguleerde manier bitcoin te integreren en te gebruiken binnen het PayPal netwerk. Dit is een cruciaal verschil met het kopen van bitcoin op een Bitcoin exchange. Het is in ieder geval een belangrijke eerste stap waarbij miljoenen mensen voor de eerste keer in aanraking zullen komen met Bitcoin.

Bitcoin kopen met PayPal – de opties:

Bitcoins kopen met PayPal is niet op veel plaatsen mogelijk, bovendien komt het met flinke conversiekosten. Paypal is niet Bitcoin vriendelijk. PayPal heeft een anti-crypto trade policy. Je mag geen crypto’s kopen en verhandelen vanaf je PayPal account. Wanneer je met PayPal bitcoins wilt kopen, kun je de volgende opties overwegen die naar alle waarschijnlijkheid geen problemen zullen opleveren.

We beginnen met de beste manier om bitcoins te kopen met PayPal.

  • Ten eerste is er eToro. eToro biedt een handelsplatform aan, maar geen bitcoin wallets. eToro beheert de bitcoins voor de gebruiker en de gebruiker kan de bitcoins niet versturen naar een externe wallet. In ieder geval, je kunt een eToro handelsrekening van euro’s voorzien met behulp van PayPal en vervolgens daar bitcoins kopen.
  • Ten tweede, is er Paxfull. Dit een uitgebreide P2P-marktplaats waar je bitcoins kunt verhandelen over de hele wereld voor meer dan 100 verschillende betalingsmethodes. Hier is het ook mogelijk om met PayPal bitcoins te kopen.
  • Ten derde, is er de VirWox exchange. Hier kun je met PayPal euro’s op je rekening storten en daarvoor Linden Dollars kopen. Vervolgens kun je deze weer verkopen voor bitcoins.
  • Ten vierde, zijn er verschillende CFD-makelaars, waaronder Plus500, waar je met Paypal je rekening kunt voorzien met euro’s om vervolgens Bitcoin CFD-contracten te verhandelen. Je koopt hier geen bitcoins, maar speculeert puur op de Bitcoin koers en pakt rendement in euro. Het probleem is echter dat de meeste speculanten (meestal 80 %>) hier geld verliezen.
  • Bitpanda had eerder de mogelijkheid om via Amazon Vouchers de rekening te voorzien van euro’s. Deze vouchers konden op de Duitse Amazon met PayPal worden gekocht. Dit is niet meer mogelijk.

Nieuwsberichten over PayPal´s adoptie van crypto en bitcoin

2021 PayPal stapt in de cryptomarkt

PayPal heeft bekend gemaakt dat in het begin van 2021 alle gebruikers Bitcoin en later ook andere digitale valuta kunnen gaan gebruiken om online te betalen op haar netwerk van 26 miljoen winkels.

paypal crypto adoptie

PayPal hoopt met deze nieuwe ondersteunde dienst om het gebruik van cryptovaluta te stimuleren en het netwerk tevens voor te bereiden voor digitale centrale bankengeld (CBDC’s) en stablecoins. In de woorden van President en CEO van PayPal, Dan Schulman:

“We are working with central banks and thinking of all forms of digital currencies and how PayPal can play a role,” .

Amerikaanse PayPal gebruikers zullen al binnen enkele weken over de mogelijkheid te beschikken om crypto te kopen, te bewaren en te verkopen met de PayPal wallet. Venmo zal in de eerste helft van 2021 ook over dezelfde crypto wallet functionaliteit beschikken.

PayPal beschikt wereldwijd over zo’n 346 miljoen gebruikers en verwerkte in het tweede kwartaal van 2020 voor zo’n $222 miljard aan betalingen. Het is verder wel van belang om te vermelden dat wanneer een PayPal gebruiker met Bitcoin betaalt bij een online winkeliers; deze winkelier niet betaald wordt in Bitcoin, maar in euro of dollar. PayPal opereert hier voor haar merchant netwerk op dezelfde manier zoals BitPay dit op het moment doet. Het is niet duidelijk of winkeliers er voor kunnen kiezen om toch in Bitcoin betaald te worden. Het lijkt erop dat alle cryptovaluta transacties op het PayPal uiteindelijk worden verwerkt in fiatvaluta voor haar winkeliers.

Verder heeft PayPal een bijzondere Bitlicense ontvangen van de financiële toezichthouder in New York en een strategische samenwerking opgezet met Paxos Trust om deze stap in de cryptoverse mogelijk te maken. PayPal zal beginnen met het aanbieden van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bcash (BCH) en Litecoin (LTC).

PayPal ontwikkelt een eigen crypto wallet

Volgens een interne bron onderzoekt Paypal de implementatie van een Bitcoin of crypto wallet voor het accepteren van de koop en verkoop van o.a. bitcoins. Waarschijnlijk zal de implementatie binnen een drietal maanden plaatsvinden. Het zal dan mogelijk worden om bitcoins te kopen met PayPal. Bitstamp en Coinbase worden genoemd als mogelijke liquiditeitspartners. PayPal heeft nog niet gereageerd op dit gerucht.

paypal bitcoin

Niettemin, Venmo overweegt het zelfde te doen. Er is blijkbaar steeds meer interesse uit de fintech hoek om Bitcoin aan te bieden. Een concreet voorbeeld is de Cash app dat door de Twitter CEO Jack Dorsey is gelanceerd. Deze Bitcoin app heeft sinds de helft van 2018 al meer dan 306 miljoen dollar in bitcoin omzet geboekt.

Een ander bekend voorbeeld is Revolut. Revolut heeft een samenwerking met Bitstamp en is uitgegroeid tot een neobank die in korte tijd meer dan $5.5 miljard is waard geworden. Voor meer informatie: Coindesk.

Gerelateerde artikels:

CEO PayPal Dan Schulman over PayPal´s nieuw aanpak

Dan Schulman was op CNN en op CNBC te zien over de nieuwe stappen van het bedrijf. Hij sprak hier onder andere over PayPal’s bedrijfsresultaten en de adoptie van cryptovaluta binnen het netwerk.

paypal dan schulman over crypto adoptie

Het betalingsvolume binnen het PayPal netwerk wereldwijd heeft dit jaar nieuwe records geboekt. Online shopping is dit jaar enorm gegroeid en het is duidelijk dat wereld steeds meer digitale online betalingen zal gaan doen. Sommige ontwikkelingslanden hebben een flinke sprong gemaakt in de adoptie van digitale betalingen met behulp van een smartphone app in plaats van het gebruik van betaalkaarten.

Het gebruik van contant geld zal langzaam verdwijnen en zal worden vervangen door verschillende soorten digitale valuta waaronder cryptovaluta (zoals Bitcoin, Ethereum etc.) en digitaal centralebankengeld (CBDC). PayPal wil zich goed kunnen positioneren in deze nieuwe financiële wereld waarbij ook centrale banken een belangrijke speler zullen zijn bij de uitgave van digitale valuta. Dan Schulman geeft verder aan zelf ook bitcoins te bezitten als een nieuwe beleggingsklasse en vorm van digitaal geld die in de toekomst een belangrijkere rol zal gaan spelen in het internationale betalingsverkeer.

Recente Dan Schulman interviews:

Hieronder kun je PayPal’s CEO Dan Schulman aan het woord zien tijdens zijn CNN interview:

Hieronder kun je PayPal’s CEO Dan Schulman aan het woord zien tijdens zijn CNBC interview:

Conclusie

Vanaf 2021 zal PayPal Bitcoin aanbieden voor Nederlandse gebruikers. Bitcoin kopen met PayPal zal zeer makkelijk worden voor PayPal gebruikers. Het zal Bitcoin’s adoptie versterken. Echter, een PayPal Bitcoin wallet is geen zelfstandige Bitcoin wallet. PayPal beheerd de bitcoins als een custodian en maakt het mogelijk dat Bitcoin snel en gemakkelijk gebruikt kan worden binnen het PayPal netwerk. Wil je Bitcoin gebruiken buiten het PayPal netwerk, dan kun je het beste met iDEAL bitcoin kopen bij Bitvavo. Dit is een Nederlandse Bitcoin exchange waar je goedkoop bitcoin kunt kopen.

Verouderde informatie:

bitcoin kopen met PayPal

Met PayPal kun je niet direct bitcoins kopen. Het gaat allemaal met een omweg. De beste en makkelijkste optie is om eToro te gebruiken. Paxfull is zeker ook een interessante optie wanneer je de tijd hebt om dit unieke P2P-handelsplatform te leren kennen. Het aller beste is om je PayPal balans terug te storten naar je bankrekening. Wanneer het geld op je bankrekening staat kun je vervolgens gratis en direct met iDEAL storten op Bitvavo. Dit is een Nederlandse Bitcoin exchange waar je goedkoop bitcoin kunt kopen.

Ten slotte, de concurrent van PayPal, Skrill heeft een crypto-vriendelijk beleid en beidt veel meer mogelijkheden. Het is makkelijk om met Skrill bitcoins en andere crypto’s te kopen, onder meer bij Skrill zelf aangezien ze een eigen crypto exchange hebben ingebouwd. Voor meer informatie: Skrill Review.

Leer alles over Bitcoin!

Waarom en hoe kun je het beste bitcoins kopen?

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min