bitcoin bitvavo

Bitcoin kopen met PayPal?

Oct 22, 2020
Aanbieding: 
bitcoins kopen met paypal

Kan ik Bitcoin kopen met PayPal? Bitcoin kopen met een PayPal-rekening zal voor Nederlanders in de loop van 2021 mogelijk worden. Online PayPal-merchants zullen ook Bitcoin als een betaalmiddel kunnen accepteren. Inderdaad, PayPal heeft haar anti-Bitcoin beleid volledig op de kop gegooid. De ontwikkelingen op het gebied van CBDC’s, cryptovaluta en digitale activa gaan razend snel. PayPal besefte in 2020 dat het beleid moet worden aangepast. Het is aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid om niet als fintech bedrijf ten onder te gaan. De wereld van fintech en crypto financiën verenigen zich nu. PayPal beschikt over een strategische samenwerking met Paxos en een Bitlicense om Bitcoin aan te bieden. PayPal beschikt wereldwijd over zo’n 346 miljoen gebruikers waardoor de adoptie van Bitcoin en digitale valuta kan worden versneld. Vanaf 2021 zullen ook Europese klanten over de mogelijkheid te beschikken om de PayPal wallet te gebruiken als een crypto wallet. Bitcoin kopen en verkopen met PayPal zal spoedig mogelijk zijn.

Zal ik Bitcoin kopen met Bitcoin?

Het is wel van belang om te onderstrepen dat PayPal de beheerder is van de bitcoins. PayPal biedt een veilige bewaaroplossing en manier waarop Bitcoin veilig en makkelijk kan worden gebruikt op het PayPal netwerk. PayPal biedt initieel alleen een custodial wallet aan voor het PayPal netwerk. Het is geen zelfstandige Bitcoin wallet. Wanneer je bitcoins koopt met PayPal, kun je deze alleen op het PayPal netwerk gebruiken en niet sturen naar een wallet-adres op het Bitcoin netwerk. PayPal beheerd de bitcoins van de klanten met behulp van Paxos. Bitcoin kopen met PayPal geeft je geen directe controle over de aangekochte bitcoins en bijbehorende privé sleutels. Not your keys, not your coins, gaat het gezegde. Vandaar, wil je Bitcoin kopen en zelf beheren, dan kun je dit het beste doen op een goede bitcoin exchange.

bitcoin kopen paypal

We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden en hier vermelden wanneer Nederlandse PayPal klanten toegang tot Bitcoin krijgen. Echter raden we onze klanten aan om Bitcoin goedkoper te kopen op een echte Nederlandse handelsbeurs. Onze aanbeveling is Bitavo in Amsterdam. Voor meer informatie:

Een aantal punten met betrekking tot het kopen van bitcoin met PayPal

Laten we PayPal’s beheerde Bitcoin adoptie even in een grotere context bespreken. PayPal stond de laatste jaren niet erg positief ten aanzien van Bitcoin en cryptovaluta. Als een gemakkelijk, maar duur gecentraliseerd betalingsnetwerk zijn decentrale cryptovaluta een potentieel gevaar voor PayPal’s verdienmodel. Goede cryptovaluta beschikken over decentrale betalingsnetwerken die bijna gratis in gebruik zijn. Echter, de adoptie van cryptovaluta is moeilijk te verwezenlijken zonder duidelijke regelgeving. Het is echter duidelijk geworden dat de Amerikaanse overheid en ook de Europese overheid cryptovaluta zoals Bitcoin niet zal gaan verbieden, maar gaan reguleren.

Verder zijn de Centrale Banken ook bezig met de ontwikkeling van digitaal centrale bankengeld als een antwoord op private ontwikkelingen op het gebied van stablecoins en projecten zoals Libra. Het is een kwestie van tijd dat de zogenaamde Central Bank Digital Currency’s (CBDC) in omloop worden gebracht. China loopt hier ver voorop met het Blockchain Services Network en de digitale Yuan. De toekomst van het monetaire systeem en het geld is duidelijk digitaal.

Bovendien wordt onderkend dat Bitcoin niet zozeer als een betalingsmiddel en betalingsnetwerk wordt beschouwd, maar als een nieuwe vorm van solide geld. Dit betekent dat het voor fintech bedrijven en zelfs banken eigenlijk niet problematisch is om Bitcoin toe te voegen. Bitcoin concurreert niet direct met een bank, eerder met een centrale bank. Vele klanten hebben behoefte aan een klantvriendelijke dienstverlening om Bitcoin veilig te bewaren en te verhandelen. Nieuwe regelgeving biedt verder banken de mogelijkheid om Bitcoin aan te bieden aan hun klanten. Het is een kwestie van tijd dat een eerste grote Europese of Amerikaanse bank bitcoin-rekeningen zal gaan aanbieden. Het kost alleen wat tijd om bitcoin binnen de huidige bedrijfsprocessen verantwoord te kunnen integreren. Er zijn al verschillende kleine banken en fintech bedrijven die met succes Bitcoin aan hun klanten aanbieden.

Een andere doorbraak is dat Kraken, een Amerikaanse cryptobeurs een banklicentie heeft verworven van de staat van Wyoming. Kapitaalkrachtige cryptobeurzen zullen betalings- en banklicenties verkrijgen en niet alleen gaan concurreren met banken, maar ook fintech spelers. Verder zijn verschillende beursgenoteerde bedrijven (Square, MicroStrategy, Stone Ridge) concreet overgegaan om Bitcoin als een strategische reservevaluta aan te houden.

In deze context kon PayPal het niet veroorloven om achter te blijven en haar betalingsnetwerk van 365 miljoen gebruikers tot een bepaalde mate toegang te verlenen tot Bitcoin. Naast Bitcoin kunnen PayPal gebruikers ook Bcash, Litecoin en Ethereum kopen, opslaan en verkopen met behulp van de PayPal-rekening. Verder kunnen ze PayPal gebruiken voor het verrichten van betalingen in cryptovaluta op het netwerk van miljoenen aangesloten online winkeliers. De adoptie van Bitcoin als uniek hard digitaal contant geld is niet meer te stuiten. Het is een vreedzame monetaire revolutie die bijna stilletjes plaatsvindt; echter wel binnen de grenzen die de regelgevers proberen te formuleren. Vandaar dat PayPal in eerste instantie zal werken als een Bitcoin custodian voor haar gebruikers. PayPal bewaart in samenwerking met de Paxos Trust Company de bitcoins voor de klanten. De PayPal Bitcoin transacties worden niet door het decentrale Bitcoin grootboek en netwerk verwerkt, maar binnen het centrale grootboek van PayPal zelf. PayPal werkt als een tweede laag netwerk voor Bitcoin. Een PayPal Bitcoin, is uiteindelijk de Bitcoin van PayPal. Een PayPal Bitcoin wallet is een custodial wallet en betalingsoplossing om op een gereguleerde manier bitcoin te integreren en te gebruiken binnen het PayPal netwerk. Dit is een cruciaal verschil met het kopen van bitcoin op een Bitcoin exchange. Het is in ieder geval een belangrijke eerste stap waarbij miljoenen mensen voor de eerste keer in aanraking zullen komen met Bitcoin.

Bitcoin kopen met PayPal – de opties:

Bitcoins kopen met PayPal is niet op veel plaatsen mogelijk, bovendien komt het met flinke conversiekosten. Paypal is niet Bitcoin vriendelijk. PayPal heeft een anti-crypto trade policy. Je mag geen crypto’s kopen en verhandelen vanaf je PayPal account. Wanneer je met PayPal bitcoins wilt kopen, kun je de volgende opties overwegen die naar alle waarschijnlijkheid geen problemen zullen opleveren.

We beginnen met de beste manier om bitcoins te kopen met PayPal.

  • Ten eerste is er eToro. eToro biedt een handelsplatform aan, maar geen bitcoin wallets. eToro beheert de bitcoins voor de gebruiker en de gebruiker kan de bitcoins niet versturen naar een externe wallet. In ieder geval, je kunt een eToro handelsrekening van euro’s voorzien met behulp van PayPal en vervolgens daar bitcoins kopen.
  • Ten tweede, is er Paxfull. Dit een uitgebreide P2P-marktplaats waar je bitcoins kunt verhandelen over de hele wereld voor meer dan 100 verschillende betalingsmethodes. Hier is het ook mogelijk om met PayPal bitcoins te kopen.
  • Ten derde, is er de VirWox exchange. Hier kun je met PayPal euro’s op je rekening storten en daarvoor Linden Dollars kopen. Vervolgens kun je deze weer verkopen voor bitcoins.
  • Ten vierde, zijn er verschillende CFD-makelaars, waaronder Plus500, waar je met Paypal je rekening kunt voorzien met euro’s om vervolgens Bitcoin CFD-contracten te verhandelen. Je koopt hier geen bitcoins, maar speculeert puur op de Bitcoin koers en pakt rendement in euro. Het probleem is echter dat de meeste speculanten (meestal 80 %>) hier geld verliezen.
  • Bitpanda had eerder de mogelijkheid om via Amazon Vouchers de rekening te voorzien van euro’s. Deze vouchers konden op de Duitse Amazon met PayPal worden gekocht. Dit is niet meer mogelijk.

Conclusie

Vanaf 2021 zal PayPal Bitcoin aanbieden voor Nederlandse gebruikers. Bitcoin kopen met PayPal zal zeer makkelijk worden voor PayPal gebruikers. Het zal Bitcoin’s adoptie versterken. Echter, een PayPal Bitcoin wallet is geen zelfstandige Bitcoin wallet. PayPal beheerd de bitcoins als een custodian en maakt het mogelijk dat Bitcoin snel en gemakkelijk gebruikt kan worden binnen het PayPal netwerk. Wil je Bitcoin gebruiken buiten het PayPal netwerk, dan kun je het beste met iDEAL bitcoin kopen bij Bitvavo. Dit is een Nederlandse Bitcoin exchange waar je goedkoop bitcoin kunt kopen.

Verouderde informatie:

bitcoin kopen met PayPal

Met PayPal kun je niet direct bitcoins kopen. Het gaat allemaal met een omweg. De beste en makkelijkste optie is om eToro te gebruiken. Paxfull is zeker ook een interessante optie wanneer je de tijd hebt om dit unieke P2P-handelsplatform te leren kennen. Het aller beste is om je PayPal balans terug te storten naar je bankrekening. Wanneer het geld op je bankrekening staat kun je vervolgens gratis en direct met iDEAL storten op Bitvavo. Dit is een Nederlandse Bitcoin exchange waar je goedkoop bitcoin kunt kopen.

Ten slotte, de concurrent van PayPal, Skrill heeft een crypto-vriendelijk beleid en beidt veel meer mogelijkheden. Het is makkelijk om met Skrill bitcoins en andere crypto’s te kopen, onder meer bij Skrill zelf aangezien ze een eigen crypto exchange hebben ingebouwd. Voor meer informatie: Skrill Review.

Leer alles over Bitcoin!

Waarom en hoe kun je het beste bitcoins kopen?

Lees verder

13-jarige Gajesh Naik uit India haalt $300K op voor DeFi-project

Maak kennis met de 13-jarige crypto geek Gajesh Naik uit Goa in India. Hij heeft onlangs $ 300.000 aan pre-seed-financiering opgehaald voor zijn meest recente DeFi-project, Taksh genaamd. Taksh is in 2021 is gelanceerd op het Ethereum-compatibele smart contract platform Avalanche. Het is bedoeld om gebruikers een beloningssysteem te bieden om hen te helpen hun […]

Oct 23, 2021
2 min

Meer Bitcoin en ETF nieuws

Cointelegraph bericht dat de ProShares ETF het eerste indexfonds is ooit dat in twee dagen meer dan $ 1 miljard aan activa onder beheer kreeg. Hiermee sneuvelde het 18-jarige record van een goud ETF, die dit bedrag binnen drie dagen ophaalde. Met dit opmerkelijke feitje vallen we in huis in een fase dat crypto een […]

Oct 23, 2021
2,5 min

De adoptie van bitcoin en crypto in Brazilië

De adoptie van crypto in Brazilië is in 2021 in een stroomversnelling gekomen. Volgens nieuwe gegevens van de centrale bank van Brazilië zal de bevolking in het land voor het eind van dit jaar meer dan 8 miljard dollar crypto kopen. De directeur over het monetaire beleid in Brazilië, Bruna Serra, gaf te kennen dat […]

Oct 22, 2021
2 min