bitcoin

Bitcoin adoptie in Mexico

Mar 3, 2022
Aanbieding: 

Wat zijn de ontwikkelingen als het gaat om Bitcoin´s adoptie in Mexico.

De eigenaren van familiebedrijf Grupo Salinas zijn pro-bitcoin en sound money

Een nieuwe Mexicaanse miljardair heeft bekend gemaakt een grote investering te hebben gemaakt in Bitcoin. Het gaat om een Ricardo Salinos Pliego, lid van een de rijkste zakenfamilies van Mexico.

ricardo salinas pliego bitcoin

Ricardo is de zoon en opvolger van Hugo Salinas Price en nu de eigenaar van Grupo Salinas. Dit is een machtig bedrijfsconglomeraat waaronder een groep van bedrijven valt waaronder TV Azteca en Grupo Elektra. Ricardo Salinos Pliego beschikt over een vermogen van 13.2 miljard dollar en behoort tot de 110 rijkste personen op aarde.

Via Twitter maakte hij bekend dat hij 10 % van zijn liquide beleggingsportefeuille heeft belegd in bitcoin. Bitcoin beschermt de burger tegen onteigening van de burger. Het is onvervreemdbaar eigendom. Hij promootte tevens het boek, The Bitcoin Standard, van Saifedean Ammous. Hij publiceerde verder een video over hoe plastic zakken vol bankbiljetten van 10.000 bolivars in vuilnisbakken worden gegooid aangezien ze door hyperinflatie niks meer waard zijn geworden.

Ricardo gaf verder aan dat een gediversifieerd beleggingsportefeuille belangrijk is om te hebben en bitcoin daar een plaats verdient. Hij gaf verder aan dat hij zijn vermogen vooral in edelmetaal en edelmetaal bedrijven zoals mijnwerkers investeert. Dit is niet zo vreemd aangezien zijn vader, Hugo Salinas Price, een groter aanhanger is van de Oostenrijkse School over de economie; en verder goud en vooral zilver aanprees als een belegging. Hieronder kun je hem in goed gesprek zien met James Turk van GoldMoney over hard geld.

Gerelateerde artikels:

Banco Azteca in Mexico gaat bitcoin accepteren

Ricardo Salinas Pliego is een van de drie rijkste miljardairs in Mexico met een vermogen van ongeveer 13 miljard dollar. Ricardo is de zoon en opvolger van Hugo Salinas Price en de directeur van het familiebedrijf Grupo Salinas. Het is een bedrijfsconglomeraat waaronder TV AztecaGrupo Elektra en ook de Azteca Bank vallen.

Banco Azteca is een van de grotere banken in Mexico en heeft zo’n 19 miljoen betaalrekeningen. Ricardo Salinos Pliego heeft op Twitter bekend gemaakt dat Banco Azteca in de toekomst bitcoin zal accepteren en dat hun klanten bitcoin rekeningen kunnen krijgen.

Ricardo staat bekend om zijn standpunten over fiat-geld en zijn overtuiging dat bitcoin het hardste geld is dat de mensheid ooit heeft uitgevonden. Hieronder kun Ricardo aan het woord zien:

Volgens Ricardo is fiat geld een fraude en moet iedereen minimaal 10 % van zijn vermogen in bitcoin beleggen. Het is verder nog niet bekend wanneer de Azteca Bank in Mexico bitcoin aan haar klanten zal kunnen gaan aanbieden. Hij laat het in een Tweet wel weten dat ze er serieus mee aan de slag zijn:

Grupo Elektra winkelketen in Mexico accepteert bitcoin

De eigenaar van Grupo Elekra, de miljardair Ricardo Salinas, heeft aangekondigd dat elke Elektra winkel bitcoin betalingen zal gaan accepteren. Het is de eerste grote winkelketen in Mexico die nu bitcoin als een betaalmiddel accepteert. Elektra is als een soort Mediamarkt van Mexico gespecialiseerd in consumentenelektronica en beschikt over 51 grote elektronicawinkels.

Om het gebruik van bitcoin als betaalmiddel te stimuleren zal elke klant die met bitcoin betaalt een korting krijgen van 20 procent. Ricardo Salinas staat bekend als een aanhanger van het gebruik van sound money. Hij prijst vooral zilver en goud aan, echter ziet ook de waarde in van bitcoin. Hij probeerde eerder dit jaar om bitcoin te includeren in Banco Azteca, de financiële divisie van Grupo Elektra. Zijn plan belande in de ijskast nadat de centrale bank hem terugfloot. Banco Azteca is actief over heel Latijns Amerika waaronder El Salvador, waar het inderdaad bitcoin moet accepteren als een betaalmiddel.

De Amazon van Zuid-Amerika, MercadoLibre, heeft Bitcoin op de balans

Uit de eerste kwartaalcijfers van MercadoLibre dit jaar is bekend geworden dat het bedrijf voor $7.8 miljoen aan bitcoin heeft ingeslagen. MercadoLibre kan als de Amazon van Zuid-Amerika worden beschouwd. Het e-commerce bedrijf is actief in 18 landen en levert verder ook diensten op het gebied van betalingen met Mercado Pago en op het gebied van logistiek met Mercado Envios. In totaal beschikt MercadoLibre over meer dan 15.000 werknemers en 172 miljoen gebruikers in 2016 volgens Wikipedia.

De oprichter van MercadoLibre Marcos Galperin had een aantal medewerkers naar de Bitcoin for Corporations conferentie van Michael Saylor gestuurd. Marcos deelt de mening van Michael dat Bitcoin beter is dan goud. Het is dan ook niet vreemd dat het beursgenoteerde bedrijf nu bitcoin op de balans heeft gezet. Dit in navolging van het eerdere nieuws dat MercadoLibre bitcoin als een betaaloptie voor vastgoed introduceerde in Argentinië.

Dit nieuws legitimeert bitcoin en kan verdere massa-adoptie in Zuid-Amerika stimuleren. De meeste landen kampen hier met valutadevaluaties, hoge inflatie of zijn ronduit in een valutacrisis terecht gekomen.

Waar zal ik bitcoin kopen?

Nederlanders hebben geluk, Bitvavo is de beste, makkelijkste en veiligste beurs met een zeer lage commissie (max 0.25 %) en een automatische 1,2 % rentevergoeding op de aangehouden bitcoin-tegoeden. Bitvavo beschikt nu ook over een verzekerde opslag voor alle crypto assets. Handel nu voor 1000 euro gratis zonder commissie. Voor meer informatie:

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min