grootste bitcoin exchanges

Bitcoin is onvervreemdbaar eigendom!

Nov 11, 2020
Aanbieding: 

Bitcoin is onvervreemdbaar digitaal eigendom. Door het kopen en vasthouden van bitcoins, vermijdt je een mogelijke confiscatie en ook diefstal van je geld door niet alleen door dieven, maar ook indirect door de overheid door inflatie.

bitcoin als onvervreemdbaar eigendom

Wanneer je bitcoins koopt op een exchange en ze vervolgens veilig vast zet op een beveiligde wallet onder jouw beheer, zijn ze jouw eigendom. Bitcoins kunnen niet door andere belanghebbenden zomaar worden geconfisqueerd. Het is digitaal hard contant geld dat beveiligd vast zit in een gedistribueerd grootboek (blockchain) over een globaal computernetwerk.

Wanneer je geld op een bank hebt staan, leen je dit in feite uit aan de bank en is het in feite niet meer je geld. Het wordt dan ook fiduciair geld genoemd. Wanneer de bank in de problemen komt, kan deze tijdens een bank holiday een gedeelte of al je geld kunnen confisqueren via een bank bail-in. Banken sluiten altijd tijdens crisis periodes. Tijdens de recente protesten in Hong Kong, Libanon en Chili sloten de banken de deuren en bemoeilijkten ze de toegang naar het geld voor de bevolking. Dit kan niet met Bitcoin. Bitcoin is altijd open en je hebt altijd toegang tot je bitcoins die jezelf veilig hebt opgeslagen in een versleutelde bitcoin-wallet. Niemand kan daar zo maar aankomen. Zelfs de fiscus niet.

Alleen wanneer ze bij je langs komen en je dwingen je bitcoin-wallet te openen en de bitcoins aan de overheid af te dragen kun je theoretisch gezien een gedeelte verliezen…. maar wie zet nu al zijn geld in een portemonnee? Wanneer je er voor zorgt dat je vermogen wordt verspreid over een aantal bitcoin-wallets op verschillende locaties, zal het onmogelijk worden voor de overheid of andere dieven om al jouw bitcoins te bemachtigen. Bovendien zijn er verschillende hardware wallets met geheime, verstopte portemonnees beschikbaar! Bitcoin kopen zonder ID en opslaan op een geheime verstopte wallet is makkelijk voor elkaar te krijgen.

bitcoin is onvervreemdbaar eigendom

Een concreet voorbeeld is de Trezor, echter de Samourai en Wasabi wallets zijn ontwikkeld voor het bieden van optimale privacy en veiligheid. Met andere woorden, met een slimme Bitcoin vermogensbeheer strategie en de juiste gereedschappen, kun je jezelf optimaal beschermen tegen een mogelijke confiscatie van je Bitcoin vermogen. In het verlengde hiervan kun je ook stellen dat het onmogelijk is om bitcoins te stelen. Wanneer iemand zijn bitcoins goed heeft verspreid en versleuteld over verschillende wallets met verschillende passwords, 2FA en meervoudige handtekeningen, zal het onmogelijk worden voor een dief om je bitcoins te stelen. Dit is een duidelijk voordeel van Bitcoin ten aanzien van goud. Tijdens een valutacrisis en hyperinflatie kan de overheid het goud van haar burgers opeisen. Bijvoorbeeld, in Venezuela wordt goud van vluchtende burgers door de grenspolitie geconfisqueerd.  

Bitcoin is de killer-app voor behoud van financiële privacy en handelsvrijheid!

Bitcoins kunnen niet worden onderschept en daarom is er geen manier beschikbaar om de transacties zelf te belasten met een hypothetisch Bitcoin belastingsysteem. Bovendien zijn de transacties zeer privacy vriendelijk. Bitcoin transacties worden niet direct gekoppeld aan personen en eigenaren van bitcoin wallets. Iemand die zijn financiële privacy lief is, kan bij het kopen van bitcoins veel beter aan zijn trekken komen. Alleen wanneer een persoon de adressen van de bitcoin wallet publiek zou vrijgeven, kan de betreffende persoon gekoppeld worden met de betreffende Bitcoin transacties. Als vuistregel geldt echter dat alleen de eigenaar van de Bitcoin-wallet precies weet hoeveel bitcoins deze heeft. De privacy van bitcoins, Bitcoin wallets en bitcoin transacties is veel beter gegarandeerd en altijd verzekerd, dan dit het geval is met normale banktransacties.

De bitcoins zijn de killer app van de blockchain: het is het ideale middel om kost effectief, vertrouwd en extreem veilig financiële transacties af te wikkelen zonder dat deze gecensureerd kunnen worden. Een concreet voorbeeld: op 5 december 2019 werden een aantal zeer grote BTC transacties verstuurd over het netwerk voor zeer lage kosten. Het ging om drie transacties: 46,000 BTC ($337 miljoen) voor een fee van $0.40, 43,500 BTC ($313 miljoen) voor een fee van $1,00, en 57,000 BTC ($415 miljoen) voor een fee van $5,00. Er werd gezamenlijk door deze partij $1,07 miljard in BTC verzonden voor een totale miner fee van $6,40!

Bitcoin is een gedecentraliseerd autonoom financieel systeem voor de vrije handel in monetaire waarden, goederen, waardepapieren en eigendomsrechten.

Bitcoin kent geen tegenpartij risico’s!

Bitcoin heeft geen tegenpartij risico’s en heeft de mogelijkheid om o.a. het beurswezen volledig overbodig te maken. De beurs is niet voor het volk en voor de kleine bedrijfjes. De traditionele effectenbeurzen zijn gecentraliseerde, gereguleerde en gemanipuleerde markten. Bitcoin is een vrije, ongereguleerde market die 24/7 elke dag van het jaar open is voor iedereen! Er is een vrije marktwerking en iedereen met internet over de hele wereld kan deelnemen aan deze Bitcoin markt.

bitcoin eigendom

Een aandelenbeurs is een systeem dat werkt voor de grote bedrijven en groot kapitaal. Het staat in dienst van de megabanken. Bitcoin kan hier een verandering in brengen en dit kapitaal democratiseren, de beurs uit de klauwen van de grote megabanken halen. Dit kan gebeuren door een extra protocol toe te voegen aan Bitcoin. Een protocol die het mogelijk maakt om o.a. eigendomsrechten toe te kennen aan specifieke bitcoin SATs. Dit protocol stelt iedereen dan in staat om uiteindelijk een eigen investeringsbank en makelaar te worden in waardepapieren.

Dit is een revolutionaire technologische innovatie die Bitcoin een nieuwe toepassingsdimensie geeft om ons gehele financiële systeem met het beurswezen en het contractrecht te democratiseren en te dis-intermediëren! Dit wil zeggen dat de Bitcoin technologie de mogelijkheid biedt om alle dure traditionele ”vertrouwde” tussenpartijen te elimineren. Bitcoin kan in dit opzicht worden vergeleken wat MP3 bestanden hebben gedaan voor de muziekindustrie of VOIP voor de telefoon. Bitcoin is Money over IP (MOIP) en een nieuwe toevoeging tot de internet protocol stack waardoor een internet of value kan worden verwezenlijkt op basis van onverwoestbare eigendomsrechten.

De bitcoins als onvervreemdbaar eigendom binnen het sterkte computernetwerk dat de mensheid ooit heeft uitgevonden, kunnen een flinke impact hebben op de wereld en een paradigmatische verschuiving op het gebied van financiën inhouden. Bitcoin zou wel eens al ander geld overbodig kunnen maken!

Conclusie

Dus, bitcoins kopen en gebruiken kan een zekere strategie zijn om je eigen geld goedkoop globaal rond te stoten met vele betere privacy garanties en veiligheid. Kijk, je bent letterlijk je eigen bank, een Bitcoin bank aangezien jij het bent die zelf de controle heeft over jouw bitcoins en wat je er mee doet. Dit met maar een fractie van de kosten en nauwelijks of geen risico’s wanneer je gebruik maakt van de beste Bitcoin portemonnee. Naarmate bitcoins meer en meer gemeengoed worden, zal ook de Bitcoin koers verder omhoog gaan en de volatiliteit verder afnemen.

Voor meer informatie:

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min