bitcoin obsoletes all money

Celsius Review

Jun 14, 2022
Aanbieding: 

Celsius Network Review: het Celsius Network is een kredietmarkt voor Bitcoin en andere cryptovaluta. Celsius Network heeft een netwerk en de onderliggende infrastructuur opgezet om kredietnemers en kredietgevers bij elkaar te brengen. Celsius opereert niet als een cryptobank, maar eerder als een crypto-hedgefund voor haar gebruikers om een groot rendement te behalen met allerlei defi-yield producten. Hoe groter dit rendement, hoe groter het risico. De DeFi-space is per definitie een nieuwe risicovolle sector.

Update juni 2022: Celsius heeft een nog ongekende schade opgelopen door de Luna Terra implosie en heeft verdere liquiditeitsproblemen met de Ethereum defi-yield producten. Celsius heeft nu een liquiditeitscrisis en heeft opnames van o.a. bitcoin gestopt. Er zijn verder geruchten dat Celsius mogelijk bankroet is. We raden onze lezers niet aan om gebruik te maken van dit platform. Nexo heeft aangekondigd om Celsius mogelijk over te nemen. Voor meer informatie:

Nexo Review

celsius network

Het maakt het vooral makkelijk voor beleggers in cryptomunten om o.a. bitcoins uit te lenen of te verhuren aan spelers op de groeiende Bitcoin kapitaalmarkt. Bitcoins zijn schaars en kunnen tijdelijk worden uitgeleend aan handelsbeurzen, makelaars en market makers. Hierover wordt automatisch een mooie rente verdient. Het team achter Celsius hebben gewerkt aan de infrastructuur om dit voor iedereen veilig mogelijk te maken vanuit een makkelijk te gebruiken smartphone app. Hieronder kun je een korte introductievideo bekijken over het concept:

De missie en achtergrond van het Celsius Network

Celsius Network is in 2017 opgericht door Alex Mashinsky. Hij is de uitvinder van het VOIP (Voice Over Internet Protocol) als uitvinder heeft hij meer dan 35 patenten op gebied van handelsbeurzen, communicatie en VOIP protocollen. Alex werkt nu aan MOIP (Money Over Internet Protocol) en de verwezenlijking van een beter financieel systeem. Zijn missie is om met behulp van blockchain technologie voor iedereen financiële vrijheid en mogelijkheden te scheppen die in feite voorheen alleen verbonden waren aan de financiële elite.

Er moet gezocht worden naar hoe MOIP financiële gelijkwaardigheid en eerlijkheid kan bewerkstelligen. Banken en financiële instellingen parasiteren op de samenleving en corrupte bankiers zijn nooit berecht geworden voor hun onethisch en risicovol gedrag waarvoor het normale volk opdraait. Het is tijd voor een nieuw model dat werkt voor iedereen in de samenleving. Celsius Network is met deze missie opgericht geworden door Alex. Het platform van het Celsius Network voorziet in diensten die niet beschikbaar zijn in de traditionele bancaire sector. Hieronder kun je een videopresentatie zien over Celsius en Alex Mashinsky.

Hieronder kun je Alex Mashinsky in gesprek zien met CryptoLark over de dienstverlening die Celsius aan haar leden verleend.

Een aantal feiten op een rij:

  • Celsius heeft eind 2019 zo’ n $450 miljoen in cliëntendeposito’s en onderpanden in beheer te hebben. Dit is een 50% toename ten opzichte van de $300 miljoen op 1 augustus 2019. Vooral de Bitcoin kredietmarkt groeit.
  • Celsius heeft de afgelopen maand aan de gebruikers $5 miljoen aan rentebetalingen uitbetaald.
  • Celsius heeft zo’n 50.000 gebruikers in 150 landen en 150 instellingen die gebruik maken van het platform.
  • Celsius heeft sinds haar oprichting gewerkt aan de infrastructuur om veilig platform te verwezenlijken met steeds meer nieuwe diensten en ook crypto assets.  
  • Celsius behoudt alleen 20 % van de omzet voor de financiering van de verdere ontwikkeling van het platform. 80 % gaat terug naar de leden in de vorm van rentevergoedingen. Geen enkele concurrent doet dit. Alleen Nexo geeft 30 % van de omzet terug naar de Nexo token-houders. BlockFi geeft niks terug en behoudt alles zelf.  

Conclusie

Celsius Network is een interessant initiatief met een goede missie om een beter financieel systeem te verwezenlijken. De wereld heeft bankieren (banking) in de vorm van kredietverstrekking nodig, maar niet de bankiers die als rentmeesters opereren. Op het Celsius Network kan iemand met cryptovaluta zoals Bitcoin automatisch een mooie rente verdienen en tevens deze als onderpand gebruiken voor een eigen lening in Amerikaanse Dollars, Euros’ of een stablecoin van keuze. In vergelijking met de concurrentie is het Celsius Network gebouwd om zo veel mogelijk terug te geven aan de gemeenschap. Echter, er zijn grote risico´s verbonden aan het gebruik van dit kredietplatform. Celsius is geen bank en werkt eerder als een hedgefund voor haar gebruikers om een goed rendement te verdienen, dan een depositobank. Er is ook geen garantie of depositogarantiestelsel. Gaat Celsius bankroet, zal een gebruiker alle tegoeden verliezen. Not your keys, not your coins. Het beste is om altijd gewoon bitcoin van een exchange of kredietplatform te sturen naar je eigen bitcoin hardware wallet. Voor meer informatie:

Celsius in het nieuws

Cryptobedrijven krijgen steeds meer investeringen van de traditionele financiële sector. Het crypto lending platform van Celsius Network is hier een duidelijk voorbeeld van. Oprichter en directeur Alex Mashinsky moet verheugd zijn.

Eerder in oktober van dit jaar haalde Celsius $400 miljoen op. De belangrijkste opvallende investeerders waren WestCap, een beleggingsfonds opgezet Laurence Tosi (Airbnb/Blackstone) en Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ), een belangrijk Canadees pensioenfonds. Institutioneel vermogen zet in op dit bedrijfsmodel: faciliteren van een crypto en bitcoin kredietmarkt.

Nu rapporteert Blockworks dat Celsius nog eens een keer $350 miljoen extra heeft opgehaald in een tweede ronde. Het bedrijf is nu $3.2 miljard waard en beheerd een cryptovermogen van meer dan $28 miljard.

Het opgehaalde geld zal gebruikt worden voor het uitbreidend van de diensten en het verder verbeteren van de dienstverlening. Celsius zal werken aan een project, CelsiusX, waarbij traditionele financiële instellingen toegang kunnen krijgen tot de DeFi-sector. Verder is Celsius van plan om $300 miljoen te investeren in duurzame bitcoin mining projecten. Hieronder kun je een interview bekijken met Alex Mashinsky waar hij het verschil tussen crypto lending en banking lending uitlegt.

Gerelateerde artikelen:

Bron: Blockworks

Leer hier alles over Bitcoin!

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min