bitcoin

Nozomi Hayase over Bitcoin

Feb 16, 2022
Aanbieding: 

We willen onze lezers wijzen op een mooi gesprek tussen met de excentrieke Max Keiser en Stacy Herbert van de Orange Pill podcast met Nozomi Hayase.. Het gesprek vond plaatst tijdens de derde aflevering. Nozomi Hayase, een Japanse journalist, bitcoiner en psycholoog.

bitcoin en de menselijke natuur

Nozomi spreekt over het geniale ontwerp van Bitcoin waardoor mensen weer hun eigen hebzucht naar rijkdom kunnen consolideren met het feit dat zorgt voor een groter gemeengoed: een decentraal, neutraal monetair netwerk dat buiten het bereik van de menselijke machtshonger over de controle van geld ligt. Egoïsme en hebzucht zijn een onderdeel van de menselijke natuur en zijn altijd door de westerse gedomineerde theologie en dualistische moraalfilosofie van het christendom onderdrukt. Echter Satoshi Nakamoto heeft een weg gevonden om twee tegenovergestelde krachten in de mens op een positieve manier te verenigen: hebzucht en altruïsme.

bitcoin psychologie

Volgens Nozomi Hayase dwingt het Bitcoin netwerk ons verder na te denken over wie we zijn, over de waarden van zelf belang, individuele soevereiniteit, zelf redzaamheid, wederzijdse hulpverlening en altruïsme in het algemeen. Hieronder kun je Nozomi met Max en Stacy in gesprek zien over waarom Bitcoin zwart is. Uit het donkere van de mens, hebzucht naar rijkdom, wordt door de werking van Bitcoin het ware licht geëmaneerd voor de menselijke financiële en spirituele verlichting en vrijheid. Een licht dat niet door duisternis kan worden overwonnen aangezien het daar juist haar oorsprong heeft. Vrijheid en verlichting stellen de mens daadwerkelijk in staat om elkaar lief te hebben. De visie van Bitcoin is uiteindelijk liefde en altruïsme. Bitcoin maakt dit voor de mensheid mogelijk en verwezenlijkt een natuurlijk machtsbalans tussen het goede en het kwade die niet onafhankelijk, maar met elkaar bestaan, zoals in de jin en jang symboliek. Bitcoin is holy shit.

Waarom is Bitcoin Free Speech volgens Nozomi Hayase?

Bitcoin ontketent de kracht van de vrijheid van meningsuiting. Bitcoin is meer dan geld, het is ook een Free Speech applicatie dat over de hele wereld kan worden gedistribueerd. Het is in deze zin een innovatie van ons recht op vrije meningsuiting en daarmee ook voor onze wetgeving. Bitcoin kan niet worden gecensureerd. De adoptie van de Bitcoin technologie zal ook een impact hebben op bestuursmodellen en de manier waarop de wereld nu wordt bestuurd.

Endemische corruptie en repressie van het vrije woord

Steeds meer mensen worden zich bewust van de endemische corruptie binnen bestaande instituties en overheidsinstanties. Representatieve bestuursvormen zijn verworven tot bastions van menselijke hebzucht en machtshonger. De representatieve democratie is steeds meer een masker dat wordt gebruikt door sociopaten. Individuen die zonder wroeging meer controle willen over de bevolking. Een vaak goedgelovige en goedbedoelende bevolking die door gecorrumpeerd politiek systeem wordt gegijzeld.

Dit gebeurt ook op het niveau van onze fiatgeldstandaard. Met de creatie van de Federal Reserve en andere centrale banken is de geldvoorraad en productie geprivatiseerd. Geprivatiseerd door een bankkartel met een monopolie op geldproductie. Deze geldproductie bemiddeld menselijke relaties in klasse van kredietnemers en kredietgevers; de meesters en slaven van geld.

Net zoals de vrije stroom van geld en krediet voorwaardelijk is, is dit nu hetzelfde voor de vrijheid van meningsuiting. Steeds meer wordt het vrije woord gecensureerd.

Bitcoin laat zich niet censureren

Satoshi’s publicatie van de Bitcoin white paper in 2008 ontketende opnieuw de kracht van het vrije woord. Vooruitgang en waarachtige sociale verandering kunnen alleen via het vrije woord plaatsvinden. Bitcoin is een open-source project dat verschillende ontwikkelaars bij elkaar brengt om zonder toestemming van derden op vrijwillige basis code te schrijven voor het Bitcoin protocol. Door het schrijven van code, de handeling van het programmeren, wordt het recht op vrije meningsuiting uitgeoefend op basis van de Cypherpunk filosofie.

Politici misleiden mensen en misbruiken het vertrouwen van de bevolking met loze beloftes. Ontwikkelaars maken geen beloftes. Ze spreken met code. Door de software opensource te maken, leggen ze direct verantwoordelijkheid af bij hun peers. Deze vrij beschikbare transparante code zorgde voor de vrijwillige associatie van gelijkwaardige mensen binnen een p2p-netwerk die streven naar financiële privacy en autonomie zonder heersers en meesters. Op basis van de Bitcoin technologie zijn er al communicatie applicaties ontwikkeld voor het vrije woord zoals de Sphinx Chatt App en Impervious.

In het huidige bestuurssysteem is de vrijheid van meningsuiting voorwaardelijk en steeds meer gecensureerd geworden. Hierdoor wordt de wereld steeds meer oligarchisch. Hoe meer oligarchisch de wereld wordt, hoe meer ons recht op vrije meningsuiting in gevaar komt. Met Bitcoin is er een gedistribueerd gelijkwaardig bestuursmodel uitgevonden waar ieders participatie geldt en tot uiting kan komen. Bitcoin is free speech technologie. Daardoor kan het ook niet worden verboden door de Amerikaanse regering.

Dit is een grove vertaling van een artikel van de schrijfster en psycholoog Nozomi Hayase. Hieronder kun je haar aan het woord zien tijdens een interview met Max Keiser. In dit gesprek komt aanbod hoe Bitcoin bijdraagt aan de spirituele verlichting van de mensheid door onder meer menselijk egoïsme te transfigureren in altruïsme. Uit het donkere van de mens, hebzucht naar rijkdom, wordt door de werking van Bitcoin het ware licht geëmaneerd voor de menselijke financiële vrijheid en spirituele verlichting. Een licht dat niet door duisternis kan worden overwonnen aangezien het daar juist haar oorsprong heeft.

Nozomi Hayase heeft verder vele verschillende interessante artikels gepubliceerd over Bitcoin. Hieronder kun je meer leren over haar werk:

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Over Bitvavo, de belastingdienst en crypto belastingaangifte

Nederlanders die een rekening hebben bij Bitvavo moeten het vermogen in crypto die daar staat opgeven bij de jaarlijkse belastingaangifte voor de belastingdienst. Bitcoin en crypto is een digitaal bezit en valt voor de meeste beleggers meestal onder de vermogensbelasting en wordt bij Box 3 opgeteld. Het berekenen van het vermogen wordt gedaan tussen 1 […]

Feb 1, 2023
2 min

Crypto belasting-rapportage software voor de belastingdienst

Samenvatting: heb je bitcoin of andere crypto activa gekocht? De belastingdienst wil dit natuurlijk weten. Het is uitermate verstandig om alle bitcoin en crypto tegoeden netjes op te geven bij de belastingdienst. Het is natuurlijk wel een karwei om alles precies bij te houden en te berekenen tijdens de jaarlijkse belastingaangifte. Gelukkig zijn hiervoor speciale […]

Feb 1, 2023
2,5 min

Genesis stevent af op faillissement – Chapter 11 – Reactie Bitvavo? Laatste nieuws 27.01.2023!

Genesis Global Capital stevent af op een bankroet en werkt volgens Bloomberg aan officieel uitstel van alle betalingsverplichtingen onder de Chapter 11 regeling. Chapter 11 is een vorm van faillissementsbescherming. Het is een artikel uit de faillissementswet in de Verenigde Staten. Het biedt Genesis nu de mogelijkheid om orde op zaken te stellen. Het wordt […]

Jan 27, 2023
7,5 min