solana

Is een Solana ETF op komst?

Jul 9, 2024
Aanbieding: 

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we deze ontwikkeling is nader bekijken….

Na de Bitcoin en Ethereum spot ETF lijkt nu ook een Solana spot ETF te volgen

Bitcoin, Ethereum en ‘crypto’ spot ETF’s lijken dagelijks nieuws sinds de start van dit jaar, welke werd ge-kickstart door de goedkeuring van de allereerste Bitcoin spot ETF ooit. Niet veel later dit jaar werd ook de allereerste Ethereum spot ETF goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). En bij de goedkeuring van deze spot ETF zat zelfs nog een gouden randje: met de goedkeuring zou ook Ethereum zelf niet meer gezien worden als een security, waardoor het dus niet onder ‘verscherpt’ toezicht valt. En ook de tweede helft van dit jaar belooft een spannend semester te worden; de goedkeuring van de allereerste crypto spot ETF, ofwel een Solana spot ETF, hangt in de lucht!

Actuele status van de Solana spot ETF

In vorige artikelen hebben we het al meermaals uitgelegd maar de kracht zit uiteraard in de herhaling: een spot ETF is een vorm van een belegging waarbij er blootstelling is aan het onderliggende product. In het geval van een Solana ($SOL) spot ETF beleg je dus direct in Solana, en niet alleen maar in de koers van Solana. Hierdoor stijgt de vraag naar de onderliggende activa (of ‘asset’) en dus in alle waarschijnlijkheid ook de koers. Dit maakt Solana een interessante belegging.

Maar wat is de actuele status van de Solana spot ETF? Op dit moment hebben VanEck en 21Shares een aanvraag ingediend voor de goedkeuring van hun Solana spot ETF. VanEck en 21Shares zijn beide ‘crypto native’ vermogensbeheerders van behoorlijk formaat. Beide vermogensbeheerders hebben het bekende “S1 filing document” ingediend in juni bij de SEC. En afgelopen maandag heeft de Cboe (Chicago Board Options Exchange) exchange op haar beurt de zogenaamde 19b-4 filings ingediend bij de SEC. Deze documenten zijn de laatste stappen in het proces om een goedkeuring voor een spot ETF aan te vragen. De SEC heeft nu ~240 dagen om de aanvraag goed of af te keuren, of om om nieuwe informatie te vragen. En de SEC kennende kan dit proces behoorlijk lang duren..

De verwachting is overigens wel dat de aankomende presidentsverkiezingen invloed zullen hebben op de beoordeling van de Solana spot ETF aanvraag. Voor nu zullen alle Solana hodlers nog geduldig moeten afwachten..

Waarom nu juist een Solana spot ETF?

De enorme populariteit van Solana en het algehele Solana ecosysteem zal ongetwijfeld een van de redenen zijn geweest voor VanEck en 21Shares om te kiezen voor deze spot ETF. De prijs van Solana zit al een tijd flink in de lift en de populariteit van Solana neemt om verschillende redenen continu toe. Een aantal redenen om voor de Solana blockchain te kiezen, zijn:

  • De schaalbaarheid van Solana
  • De snelheid van Solana
  • De lage(re) transactie kosten van Solana
  • Niet alleen crypto/ Web 3 protocollen kiezen de laatste tijd massaal voor Solana, ook beleggers kiezen massaal voor Solana: $SOL is op dit moment (na Bitcoin en Ethereum en exclusief stablecoins) de meest verhandelde cryptocurrency wereldwijd.

Populaire memecoins en decentralized exchanges op de Solana blockchain

Het kan weinig mensen ontgaan zijn dat een van de populairste crypto narratives de memecoin narrative is geweest de afgelopen maanden. En met name memecoins op de Solana blockchain hebben enorme interesse gezien. De lancering van een cryptocurrency op de Solana blockchain is dan ook relatief eenvoudig, goedkoop en snel. De populairste memecoins van dit moment op de Solana blockchain zijn:

  • Bonk ($BONK)
  • dogwifhat ($WIF)
  • BOOK OF MEME ($BOME)

En tot slot blijven ook de decentralized exchanges niet achter op het Solana netwerk; de Raydium dex is de populairste dex op dit moment met een handelsvolume van ruim een miljard dollar!

Al met al mogen we dus concluderen dat Solana ($SOL) een interessante cryptocurrency en blockchain is om te volgen. Hoewel, Solana heeft wel vele kinderproblemen (gehad). De ontwikkelaars hebben de chain een aantal keren op nieuwe moeten opstarten. Verder is de koers de afgelopen maanden enorm volatiel geweest. Het blijft risicovol om te speculeren met SOL, de crypto van het Solana netwerk. Op Bitvavo kun je Solana (SOL) kopen met iDEAL.

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min