fidelity bitcoin etf

BlackRock SIO-obligatiefonds (BSIIX) gaat investeren in Bitcoin ETF´s

Mar 5, 2024
Aanbieding: 

BlackRock wil het SIO-fonds (BSIIX) uitbreiden met de mogelijkheid te kunnen beleggen in Bitcoin ETF’s. BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft onlangs een verzoek ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om beleggingen in Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) uit te breiden. Het bedrijf wil deze nieuwe Bitcoin ETF’s opnemen in het Strategic Income Opportunities Fund (SIO-fonds), wat duidt op een zeer optimistische visie op bitcoin.

BlackRock´s Strategische zet om het SIO Fund te versterken

In een strategische poging om zijn aanbod te versterken, is BlackRock van plan om aandelen te kopen in exchange-traded products (ETP’s) die de prijsontwikkeling van Bitcoin volgen. Dit omvat investeringen in Bitcoin ETP’s, waarvan sommige mogelijk gesponsord worden door dochterondernemingen van BlackRock. Het gaat hierbij dan in het bijzonder om de aandelen van het iShares Bitcoin Trust (IBIT). Deze stap onderstreept de toewijding van de vermogensbeheerder aan het diversifiëren en verbeteren van zijn beleggingsproducten, met name het Strategic Income Opportunities (SIO) Fund.

Het SIO Fund is ontworpen als een flexibele obligatiestrategie, gericht op het leveren van aantrekkelijke inkomsten, rendementen en portfoliodiversificatie, samen met kapitaalbehoud. Door Bitcoin ETF’s op te nemen, wil BlackRock het fonds versterken en er een nog aantrekkelijker optie van maken voor beleggers die op zoek zijn naar robuuste en gediversifieerde beleggingsoplossingen. Het geeft ook aan dat bitcoin als een alternatief financieel onderpand wordt beschouwd door BlackRock. Bitcoin wordt als het ware gebruikt om een de SOI obligatieportefeuille te balanceren en wellicht een hoger rendement te bieden. Het is een bijzondere stap van BlackRock om een Bitcoin ETF beleggingsoptie toe te voegen aan het Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX). Het fonds beheert meer dan $36.5 miljard in vermogen. Wat zal het percentage zijn dat het fonds zal beleggen in IBIT-aandelen? Het toevoegen van bitcoin in het obligatiefonds van BlackRock is volgens StackHodler een no brainer:

Record brekende prestaties van de BlackRock Bitcoin ETF en impact op de markt

BlackRock’s huidige Spot BTC ETF is de best presterende op de markt, wat een aanzienlijke interesse in Bitcoin ETF’s heeft gewekt. Op een opmerkelijke handelsdag steeg het totale volume voor Bitcoin ETF’s boven de $4 miljard, met een piek van $5,4 miljard, waarmee het het tweede grootste handelsvolume sinds de lancering van het product is. De ETF van BlackRock, de iShares Bitcoin Trust (IBIT), alleen al had een handelsvolume van meer dan $2,4 miljard, wat de groeiende interesse en het vertrouwen van beleggers in door bitcoin gedekte financiële producten onderstreept. Wellicht is BlackRock zelf verrast door het enorme succes van de lancering van haar bitcoin ETF en beheert sinds 4 maart 2024 al meer dan 10 miljard vermogen in bitcoin. Het gaat hier om 164.000 BTC die BlackRock al van de markt heeft gehaald.

Beslissing van SEC wordt afgewacht

De beslissing om BlackRock’s aanvraag voor extra Bitcoin ETF’s goed te keuren ligt bij de SEC. Mocht de SEC groen licht geven aan het verzoek van BlackRock, dan zou dit een belangrijke mijlpaal betekenen in de integratie van bitcoin in mainstream beleggingsinstrumenten, wat mogelijk kan leiden tot bredere acceptatie en investeringen in bitcoin als een financieel onderpand. Het is verder frappant dat bitcoin boven goud wordt verkozen voor het versterken van het Strategic Income Opportunities Fund.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gaat bitcoin aanbieden aan zakelijke en institutionele klanten

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is de grootste bank in het zuidwesten van Duitsland met het hoofdkantoor in Stuttgart. LBBW zet een belangrijke stap in de richting van crypto-integratie door bewaringsdiensten voor digitale assets aan te gaan bieden. Deze ontwikkeling, in samenwerking met Bitpanda exchange, onderstreept de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen in Duitsland. Met […]

Apr 15, 2024
2 min