bitcoin koers verwachting 2019

Segregated Witness (SegWit)

Jan 18, 2017
Aanbieding: 

Wat is segregated witness (SegWit)?

bitcoin segwit updateSegregated Witness is een belangrijke stap om het Bitcoin netwerk meer sneller en schaalbaar te maken en tevens is het een oplossing voor het transaction mallebility probleem. Het zal het Bitcoin netwerk optimaliseren, extra veiliger maken voor het implementeren van het bliksem netwerk en andere belangrijke technologische toepassingen. Met de implementatie van deze belangrijke upgrade voor het Bitcoin netwerk zijn er geen grenzen meer hoe het Bitcoin netwerk verder kan worden uitgebouwd. Met het mislukken van de segwit2x vijandige vork dreiging, staat nu Bitcoin intern niks meer in de weg. Het is een belangrijke reden waarom Bitcoin in 2018 verder zal groeien en een zeer goede belegging lijkt te zijn:

De Litecoin gemeenschap heeft deze belangrijke update in het tweede kwartaal van 2017 al doorgevoerd.

segregated witness (SegWit)De Segregated Witness update is sinds augustus in het Bitcoin protocol doorgevoerd op basis van een 95 % consensus en een SegWit2x compromis tussen verschillende Bitcoin bedrijven waarbij vooral de delvers overstag zijn gegaan om eerst Segwit door te voeren alvorens de blokgrootte te verdubbelen (2x).

Het invoeren van SegWit gaat om ingrijpende veranderingen van de codes in alle lagen van het Bitcoin netwerk: het consensus mechanisme, het p2p-protocol, de wallets en de transacties. Deze componenten hangen allemaal met elkaar samen. Het meest wezenlijke van de SegWit implementatie is de scheiding zijn tussen de digitale handtekening en de rest van de transactiedata in een transactie. Hierdoor wordt de ruimte voor de transacties in elke block van blockchain behoorlijk vergroot. De grootte of zwaarte van de gehele Bitcoin zal behoorlijk krimpen. Hierdoor zal het Bitcoin netwerk worden geoptimaliseerd en sneller transacties kunnen verwerken. Transacties zullen ook goedkoper worden naarmate het hele netwerk is bijgewerkt. Hieronder kun je de verschillen zien tussen de nieuwe SegWit blokken en de oude non-segwit blokken:

bitcoin segwit blokken

litecoin segregated witness updateHet  implementeren van deze ingrijpende verandering is ook een belangrijke hoeksteen in het realiseren van het Lightning Netwerk met behulp van zijketens. Kijk, het probleem van het Bitcoin netwerk is dat deze behoorlijk traag en beperkt is voor het gebruik van zeer veel verkeer. Per seconde kunnen er maar 10 transacties worden verwerkt. Dit is niks vergeleken met het Visa-netwerk. Deze kan zo’n 10.000 transacties per seconde aan. De bedoeling is dat met de SegWit update meteen kan worden gewerkt aan de realisatie van het Lightning Netwerk. Dit zal het Bitcoin Netwerk in staat stellen om zo’n 10.000 tot 1 miljoen transacties per seconde te verwerken. Het moet een bliksem snel netwerk worden waar alle mensen over de hele wereld gebruik van kunnen maken. Vandaar, Segregated Witness is de technologische stap in de juiste richting om dit te verwezenlijken.

Litecoin heeft Bitcoin de weg gewezen in het doorvoeren van deze belangrijke technologische innovaties voor het optimaliseren van het netwerk. Litecoin heeft deze belangrijke update al een tijdje doorgevoerd in het netwerk en werkt nu ook aan de implementatie van het bliksem netwerk.

SegWit is trouwens een schaalbaarheidsoplossing die door Pieter Wuille van Bitcoin Core is voorgesteld geworden in BIP 141 en door de meeste Bitcoin ontwikkelaars wordt ondersteund. Het is een van de grootste aanpassingen aan Bitcoin ooit. Hieronder is een goede video met een uitleg over o.a. ook de nadelen van SegWit gepresenteerd door de Litecoin Association:

litecoin segwitDe ontwikkelaars van Litecoin en de gemeenschap van hebben al snel in 2017 een consensus bereikt voor het implementeren van SegWitt voor het verbeteren van Litecoin. Charlie Lee, de ‘uitvinder’ van Litecoin beschouwt het als een zeer goede oplossing om het netwerk meer flexibel te maken. Hij heeft met de implementatie van SegWit aan de Bitcoin gemeenschap laten zien dat het een goed werkende oplossing is voor het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin. Inderdaad, Litecoin is een bondgenoot van Bitcoin.

Hieronder in de volgende video krijg je Andreas Antonopoulos aan het woord over de voordelen van de implementatie van de SegWit upgrade voor Bitcoin.

P.S. doordat Litecoin nu deze netwerk optimalisatie al een tijdje heeft doorgevoerd, is het Litecoin netwerk beter geschikt voor vooral het veel sneller en goedkoper uitvoeren van transacties van Litecoin naar andere cryptovaluta’s. Bij het gebruik van cryptocurrency exchanges kunnen handelaren hier voordeel uit halen.

Segregated Witness vs Bitcoin Unlimited & Bcash?

bitcoin segwit & bcash & unlimited & segwit2xThe SegWit (Bitcoin Soft Fork) upgrade is niet de enigste oplossing voor het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin. Er is een andere mogelijkheid voor het implementeren van verbeteringen voor Bitcoin. Dit wordt Bitcoin Unlimited (Bitcoin Hard fork) genoemd. De implementatie van deze upgrade wordt voorgesproken door Roger Ver en belangrijke Chinese Miners. Vele ontwikkelaars en analysten van Bitcoin Core zien de update van Bitcoin Unlimited als een gevaarlijke operatie waarbij de macht meer in handen komt van de Bitcoin delvers. De belangrijkste Bitcoin delvers zitten in China en verdienen veel geld aan de hoge transactiekosten. Het is onduidelijk in hoeverre de Chinese overheid een impliciete rol speelt bij het reguleren van de Chinese bitcoinbeurzen en bitcoinmijnen. De Chinezen hebben altijd veel interesse voor de ontwikkeling van Bitcoin gehad. Door het implementeren van BU zal de machtbalans verder verschuiven naar de Bitcoin miners en mining hardware ontwikkelaars in vooral China. Er bestond de vrees dat belangrijke Chinese Bitcoin spelers met Roger Ver mogelijk een Bitcoin hardfork zullen forceren, waarbij een splitsing van het Bitcoin netwerk zou ontstaat. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling en moest worden vermeden. De escalatie was aanvankelijk vermeden door de SegWit2x overeenkomst, maar een Chinese miner met behulp van een kleine splintergroep hebben de Bitcoin gemeenschap overrast en in feite BU afgedwongen door het maken van Bitcoin Cash (Bcash). De lancering van een ChinaCoin is nu een feit heeft zich afgesplitst van het oude Bitcoin netwerk en de huidige Bitcoin versie.

Hieronder kun je een klassiek geworden discussie volgen tussen Roger Ver en Tone Vays over of SegWitt of Unlimited Bitcoin de beste oplossing is voor het verbeteren van het Bitcoin netwerk.

Hieronder kun je Peter Rizun van Bitcoin Unlimited aan het woord zien tijdens een presentatie bij Coinbase:

Het debat over het schaalbaar maken van Bitcoin heeft uiteindelijk tot een splitsing geleid. Uiteindelijk is het niet Bitcoin Unlimited die zich heeft afgesplitst, maar Bitcoin Cash. Dezelfde Bitcoin altcoin met een andere naam. Het is dan ook niet vreemd dat Roger Ver deze vork steunt en in feite voor de ware Bitcoin houdt. Volgens Roger saboteert SegWit Bitcoin’s origineel ontwerp. Bitcoin Cash heeft dan ook geen SegWit implementatie en meteen grote blokken van 8 MB.  Bitcoin Cash uitroepen tot de ware Bitcoin is natuurlijk misleidend aangezien deze vork niet is gebeurd op basis van een consensus. De vork is uitgevoerd door een splintergroep zonder een consensus van de gemeenschap. Hierdoor is Bitcoin Cash afgesplitst en afgestoten van het originele Bitcoin netwerk. Het zal zelf een eigen netwerk van gebruikers moeten opbouwen met een eigen economie. Het is dankzij de Chinese Bitcoin miners dat Bitcoin Cash het tot nu toe heeft overleefd. We zullen zien hoe het gaat met de nieuwe aankomende vork waar de Chinese miners weer een hoofdrol zullen spelen: SegWit2x.

Voor meer informatie:

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min