investeren in litecoin

Waarom en waar zal ik Litecoin kopen?

Sep 28, 2023
Aanbieding: 
litecoin kopen

In dit artikel bespreken we het belang van Litecoin en waarom, hoe en waar je litcoins kunt kopen. We bespreken ook dat het kopen van Litecoin zinvol is uit verschillende invalshoeken. De meeste beleggers zien Bitcoin als het cryptogoud en Litecoin als het cryptozilver. Dit is echter misleidend. Vanuit een monetair perspectief heeft Litecoin niks te maken met zilver en ook niet te vergelijken met Bitcoin. Als een belegging zijn ze niet gelijkwaardig. Echter, er zijn een aantal voordelen met Litecoin.

De voordelen van Litecoin in een notedop:

Litecoin kan niet worden gelijkgesteld met Bitcoin, echter, men zou kunnen stellen dat ze als het ware als crypto-broertjes samenwerken voor het verwezenlijken van onmogelijk geachte technologische doelstellingen. Litecoin is qua broncode gebaseerd op Bitcoin. Het netwerk test en implementeert met succes geavanceerde technologie die voor Bitcoin is ontwikkeld. Het is makkelijker om binnen Litecoin veranderingen door te voeren en nieuwe technologie voor Bitcoin te testen. Technologie die wellicht nooit op Bitcoin zal worden ingevoerd.

Financiële privacy en anonimiteit

Een concreet voorbeeld. Anno 2022 boekt Litecoin enorme vooruitgang. Het netwerk biedt dankzij de Mimble-Wimble (WM) implementatie over uitstekende privacy. Litecoin kan als een goede en betrouwbare privacy coin worden gebruikt. In Litecoin wordt dit concreet de Mimblewimble Extension Block (MWEB) upgrade genoemd.

Deze functionaliteit is voor bepaalde of in feite alle transacties vanuit een privacy oogpunt uiterst belangrijk. Bitcoin biedt nog niet deze functionaliteit. Alle transacties zijn transparant en te volgen. Hoewel, het over een aantal jaren te verwachten is dat MimbleWimble ook als een sidechain en extra netwerkslaag op Bitcoin zal worden geïmplementeerd. Echter, dit is nog niet het geval.

litecoin kopen

Litecoin kopen voor het verrichten van anonieme p2p betalingen en behoud van financiële privacy zal binnenkort een koud kunstje zijn. Litecoin is hier weer het cryptocurrency-netwerk die deze nieuwe MW-technologie (die in feite voor Bitcoin bedoelt was) als eerste implementeert en zodoende op grote schaal test. De MW-privacy technologie zal in de Litecoin Core 0.21.2 software update worden toegevoegd zodra er een netwerk consensus wordt bereikt.

Deze software update zal verder ook de bekende Taproot update includeren. Taproot komt met een pakket voordelen waaronder extra privacy, snelheid en goedkopere transacties.

Wat verder wellicht nog belangrijker is, Litecoin is verder een populaire Proof-of-Work coin die zonder pre-mine op een eerlijke manier is opgestart. Litecoin is zonder winstoogmerk als een experiment opgezet met als doelstelling een lichte, snellere en veel goedkopere versie van Bitcoin te maken. Door de jaren heen zijn steeds meer miners Litecoin gaan minen. Litecoin heeft veel hashing power opgebouwd en is een uiterst veilig transactienetwerk. Een leuk weetje is dat de populaire Dogecoin (DOGE) in feite weer een kopie is van Litecoin en qua netwerkveiligheid volledig afhankelijk is van de Litecoin miners. Litecoin is de beschermengel van Dogecoin. Zonder Litecoin zou Dogecoin al gekraakt zijn. Het investeren in Litecoin is wellicht zo stom nog niet.

litecoin

Een ander leuk weetje: Litecoin is zelfs al opgenomen geworden als een betalingsmiddel in het reguliere internationale betalingsverkeer van Venezuela. Via het Remesas remittance platform kunnen buitenlanders litecoin sturen naar familieleden en vrienden in Venezuela die daarvoor Bolivars krijgen uitgekeerd in hun lokale bankrekening via Remesas. Een commissie van 15 % wordt gerekend, hetgeen concreet betekent dat de overheid in Venezuela stiekem litecoins verzameld.

litecoin kopen bank

Ten slotte, een ander interessant feit is dat de Litecoin stichting beschikt over een 9,9 % aandeel in de Duitse WEG bank. De Litecoin stichting heeft deze als een donatie gekregen van het Zwitserse blockchain bedrijf TokenPay. Gezamenlijk hebben ze bijna een 20 % aandeel in deze conservatieve Duitse bank voor vooral vastgoed investeerders. Litecoin kan zo op termijn worden erkend als een mogelijke erkende cryptovaluta voor het kopen van vastgoed in Duitsland?! Goed, laten we niet meteen te diep in de materie duiken en eens kijken wat de actuele koers doet.

Deze feiten en voordelen geeft Litecoin een toegevoegde waarde als een alternatief goedkoop, p2p privacy betalingsnetwerk. Litecoin krijgt daardoor ook een steeds sterker netwerkeffect, hetgeen zich op termijn ook vertaald in een hogere koers. Litecoin kopen is daarom niet meteen af te schrijven als een onverantwoorde belegging. Wil je al meteen aan de slag?

litecoin (ltc) kopen

In Nederland kun je het gemakkelijkste Litecoin kopen met iDEAL en opslaan bij de mooie makelaarsdiensten van BTC Direct en Blox; of een echte handelsbeurs zoals Bitvavo in Amsterdam deze prima heeft opgezet.

Hoe en waar kan ik Litecoin kopen?

We beginnen met een samenvatting over hoe je eenvoudig Litecoin kunt kopen. Hoe kan ik eenvoudig en goedkoop Litecoins kopen (LTC)? Nederlanders hebben geluk. Er zijn verschillende Nederlandse dienstverleners beschikbaar. In Nederland kun je bij het beste Litecoin (LTC) met iDEAL kopen met behulp van de volgende dienstverleners:

btc kopen Bitcoin in Nederland

Gemakkelijk en goedkoop Litecoin kopen doe je bij de Nederlandse handelsbeurs van Bitvavo voor een minimale handelscommissie van 0,25 %. Deze Nederlandse dienstverlener beschikt over een beheerde en verzekerde Litecoin wallet voor hun klanten. Hierdoor kun je direct je gekochte litecoins bewaren op een Bitvavo hosted Litecoin wallet. Dit is ideaal voor een beginner. Bitvavo is bovendien geschikt voor de meer eisende gebruiker. Bitvavo heeft een geavanceerd handelsplatform voor de handelaar met een API voor een trading bot; en rekent de laagste commissies voor het kopen en verkopen van Litecoin.

Klik hier en maak gratis een Bitvavo rekening aan!

  • Waarom zou ik Litecoin kopen bij Blox? Blox is ook een prima makelaarsplatform voor de smartphone en biedt een met BTC Direct vergelijkbare unieke custodial opslagdienst voor LTC aan. Dit wil zeggen dat de aangekochte LTC niet kunnen worden gestolen wanneer een hacker toegang krijgt tot de app. Een ideale oplossing voor iemand die gemakkelijk zonder poespas wil beleggen in Litecoin vanuit de smartphone, maar zich niet wil bekommeren om gebruik, opslag en beveiliging. Voor meer informatie: Blox Review.

Op zoek naar Litecoin Lending & Borrowing mogelijkheden?

Wil je rente verdienen via lending of een lening krijgen via borrowing met LTC als onderpand? Dit is prima voor elkaar te krijgen op het NEXO finance platform. Het is een complete gereguleerde kredietmarktplaats voor LTC en werkt in feite als een financiële instelling voor Litecoin. Voor meer informatie: Nexo Finance.

Wil je een over een Litecoin Debit Card beschikken?

Bij Nexo kun je ook een Litecoin Mastercard krijgen. Bij Bitpanda kun je een Litecoin Visacard krijgen.  

Litecoin (LTC) kopen voor de actuele koers?

Hieronder kun je de actuele koersgrafiek van Litecoin zien over de afgelopen 24 uur en Litecoin kopen:Wil je Liteccoin kopen om dagelijks te verhandelen als een daghandelaar?

Vele crypto beleggers willen ook actief Litecoin kunnen verhandelen. Wil je goedkoop Litecoin kopen en actief verhandelen op een professioneel handelsplatform met grote volumes? Dan raad ik je aan om de volgende professionele trading platforms met elkaar te vergelijken:

Andere opties om Litecoin te verkrijgen:

changelly litecoin kopen

Bitcoins omwisselen voor Litecoin! Beschik je al over bitcoins? Dan kun je litecoins zeer voordelig kopen bij Changelly. Changelly is een instant crypto exchange waar je zonder rompslomp met ander cryptogeld Litecoin kunt kopen. Voor meer informatie: bezoek Changelly!

Een goede alternatieve optie is door gebruik te maken van de wisseldienst van Satos. Hier kun je ook goedkoop Litecoins kopen met iDEAL. Het is de beste wisselkantoor voor het direct omwisselen van euro’s naar litecoins. Ze hebben wel geen Litecoin wallet ondersteuning. Zorg er voor dat je beschikt over een actieve Litecoin wallet zoals de online LiteVault.

huobi litecoin trading

Met een SEPA-overboeking kun je het beste Litecoins kopen bij een vertrouwde en erkende Bitcoin handelsbeurs. Een erkende internationale bitcoin exchange beschikt ook over Litecoin en een selectie van andere cryptovaluta. Bovendien zijn ze meestal uitgerust met een professionele handelsomgeving. Wil je Litecoin kopen als een speculatief beleggingsobject? Ben je van plan om Litecoin te verhandelen als een day trader? In dat geval kun je het beste ook een handelsrekening openen bij Kraken, Bitvavo, Houbi of Binance. Deze handelsbeurzen hebben mooi ontwikkelde handelsomgevingen en accurate koersgrafieken en andere gereedschappen.

Wil je Litecoins kopen en verhandelen met behulp van termijn contracten (LTC Futures)? In dat geval zou kun je het beste een handelsrekening openen bij Binance. Binance ondersteunt de handel in litecoin termijncontracten. 

Speculeren met de Litecoin koers volatiliteit zonder litecoin te bezitten? CFD-Makelaars bieden nu crypto cfd trading opties aan op de handelsomgevingen. Dit is echter iets dat we niet aanbevelen. Een veiliger en beter alternatief is het kopen van een LTC exchange-traded-product (ETP) via de beleggingsrekening op de NMG-aandelenbeurs.

Beveiliging. Ben je van plan om veel litecoin te kopen en ze te vast te houden als een investering? Zorg er dan wel voor dat je ze vastzet op een goed beveiligde Litecoin hardware wallet. Dit is een zeer belangrijke zet. Investeer in de beveiliging van je litecoins en bitcoins. Aanbeveling: Ledger Wallet Nano X.

Laten we eens alles rustig doornemen. Hier is een inhoudsgave met alle informatie die we bespreken over Litecoin

Waarom zou ik Litecoin kopen?

litecoin

Litecoin (LTC – Ł) is vooral sneller in het afhandelen van betalingen en is een uitstekend, beproefd complementair alternatief. Het is een zeer goedkope, super veilige snelweg voor het verrichten van betalingen. Vooral als het gaat om microtransacties, bijvoorbeeld bij het afrekenen van een kopje koffie. Bovendien werkt de Litecoin gemeenschap aan de implementatie van allerlei nieuwe fintech snufjes die eigenlijk bedoelt zijn voor Bitcoin. Litecoin werkt nu aan de implementatie van het bliksem netwerk protocol en toepassingen voor slimme contracten en privacy (waaronder confidential transactions & MimbleWimble). Litecoin is zeker licht en goedkoop, maar vooral ook in goede handen met fantastische ambities. Litecoin heeft als klassieke en betrouwbare altcoin van Bitcoin een goede toekomst.

De meeste beleggers zien Bitcoin als goud en Litecoin als zilver. Litecoin is ontwikkeld als een alternatief voor Bitcoin en is ontwikkeld als een lichtgewicht die wat tekortkomingen van Bitcoin oploste. Het is een klassieke altcoin met meer dan 6 jaar ervaring en ontwikkeling achter de rug. Als een altcoin is Litecoin zeer verwant met Bitcoin. Software updates en nieuwe tech kan makkelijk worden toegevoegd aan Litecoin.

Net zoals met Bitcoin is er ook een ingebouwde schaarste. Totaal kunnen er maar 84 miljoen litecoins worden gedolven. Litecoin kan als een veel goedkoper en sneller alternatief worden beschouwd. In feite wordt Litecoin ten aanzien van andere cryptocurrencies onderschat. In vergelijking met Bitcoin is Litecoin een super goedkope snelweg voor het verrichten van transacties. Bitcoin is op langzamer en duurder om te gebruiken in vergelijking met Litecoin. Het feit dat Litecoin snel en goedkoop is, heeft voordelen, aangezien vooral de mensen in de zogenaamde derde wereld landen zonder bankrekeningen nog goedkoop en snel aan litecoins kunnen komen. Litecoins zijn superieur als geld in vergelijking met Ethereum. Ethereum is niet ontwikkeld als geld, maar kan zeker als zodanig worden gebruikt. Ethereum zou je eerder als cryptogas kunnen beschouwen. Bovendien, Ethereum is een veel moeilijker te bevatten concept dan Litecoin. Litecoin is gewoon digitaal p2p geld met een ingebouwde schaarste dat in feite sneller werkt als een transactiemiddel dan Bitcoin. Dit maakt adoptie veel makkelijker en vergt niet veel kennis. Gewoon wallet app installeren op de smartphone en je beschikt over je eigen Zwitserse Litecoin bankrekening waarbij je echt bijna onmiddellijk transacties mee kunt verrichten. Naar mate de populariteit en prijs van Bitcoin toeneemt en daardoor ook de transactiekosten, zal er gezocht worden naar goedkopere en sneller alternatieven. Dit is Litecoin.

De Duitse Litecoin Bank?

Litecoin kent een snel groeiende gemeenschap, erkenning en adoptie. De Litecoin stichting heeft recentelijk een 9,9 procent aandeel verworven van de Duitse WEG bank. Dit dankzij het werk van TokenPay. TokenPay heeft zo’n 20 procent aandelen van deze bank gekocht en 9,9 % als een gave aan de Litecoin Stichting gegeven. Op deze manier kan deze Duitse bank werken met het integreren van Litecoin en ook andere erkende cryptovaluta in haar dienstverlening.

Litecoin adoptie in Venezuela!

investeren in litecoinLitecoin is in het tweede kwartaal van 2019 opgenomen geworden als een betalingsmiddel in het reguliere internationale betalingsverkeer van Venezuela. Venezuela lijdt enorm onder de sancties van de Verenigde Staten en kampt met een ongekend brutale vorm van hyperinflatie. De Bolivar, de interne valuta, zal dit jaar met een 2.7 miljoen procent inflatie te maken krijgen. Het is niet meer ondenkbaar dat de overheid zal overstappen naar Litecoin en Bitcoin aangezien het eigen cryptomunt project, de Petro, is mislukt. Venezuela heeft nu Bitcoin en Litecoin toegevoegd in een crypto remittance platform, Remasas, dat wordt beheerd door Patria en onder toezicht staat van de financiële autoriteit Sunacrip. Het maakt het mogelijk dat buitenlanders litecoins kunnen sturen naar familieleden en vrienden in Venezuela die daarvoor Bolivars krijgen uitgekeerd in hun respectieve lokale bankrekening. Een commissie van 15 % wordt gerekend, hetgeen concreet betekent dat de overheid in Venezuela stiekem litecoins verzameld. De bevolking zal snel inzien wat de gevolgen zijn en de overheid wakkert in feite het gebruik van Litecoin en Bitcoin aan. De bevolking zal ook inzien dat het Remesas platform volledig overbodig is en Venezolanen in het buitenland zullen gewoon de Litecoins direct naar hun familieleden overmaken die deze vervolgens uitgeven bij de slager of bakker aldaar. Een scenario van hyperbitcoinization is in Venezuela in de maak.

Litecoin en verdere technologische innovaties:

litecoin segregated witness updateHet succes van Bitcoin zal leiden tot de verdere ontwikkeling van Litecoin. Litecoin heeft de belangrijke segregated witness update al doorgevoerd in het derde kwartaal van 2017. Deze update heeft het Litecoin netwerk verder verbeterd en geoptimaliseerd. Het zal ook de implementatie van een Lightning Netwerk mogelijk maken. Litecoin wordt hierdoor een het meest gevancanceerde p2p betalingsnetwerk dat de wereld ooit heeft gekend. Het Lighting netwerk is al met grote voortgang en zonder problemen getest op het Litecoin netwerk. Litecoin beschikt anno 2019 over een eigen lightning netwerk met meer dan 1000 betalingskanalen.

Verder zal Litecoin in 2021 naar alle waarschijnlijk de privacy technologie gaan implementeren van Mimble Wimble voor het verwezenlijken van vertrouwelijke transacties op Litecoin. Met deze stap zal Litecoin meer fungible en daadwerkelijk privaat digitaal contant geld worden.

Deze belangrijke updates zijn eigenlijk ontwikkeld voor het Bitcoin netwerk door o.a. de Bitcoin Core ontwikkelaars. Aangezien een consensus veel moeilijk te verwezenlijken is binnen de Bitcoin gemeenschap wordt Litecoin eerst gebruikt om het succes van de technologie te bewijzen. Hierdoor zal het makkelijker worden om tot een consensus te komen binnen de Bitcoin gemeenschap. Op deze manier werd eerst de segregated witness update uitgevoerd en de implementatie van het Lightning Network verwezenlijkt.

Het is ook bijzonder om op te merken dat het Colored Coins project samenwerkt met Charlie Lee om Litecoin meer programmeerbaar te maken. De kleinste Litecoin eenheden kunnen worden geprogrammeerd met bepaalde eigenschappen, regels of zelfs eigendomsrechten. Litecoin zal veel beter dan Bitcoin geschikt zijn voor deze functionaliteit aangezien Bitcoin zich meer ontwikkeld als een nieuwe vorm van goud en als een strategische asset class.

Litecoin zal ook worden toegevoegd aan Tether en andere stable coins. Tether is een belangrijke steunpilaar voor de professionele crypto trader. In de toekomst kun je met Litecoins makkelijker een winst pakken in Dollars en Euro’s met behulp van de digitale Tether token. Litecoin zal hierdoor voor de professionele belegger een beter verhandelbaar cryptomuntje worden en kunnen worden ingezet voor het uitvoeren van bepaalde cryptocurrency trading strategieën. Zodra Litecoin en Tether met elkaar kunnen samenspelen, zal meer liquiditeit van Bitcoin naar Litecoin gaan op de grote crypto exchanges.

In het kort, elke nieuwe technologische innovatie voor Bitcoin kan gemakkelijk worden uitgerold op Litecoin. Inderdaad, Litecoin kan ook via een sidechain een project zoals RSK ondersteunen. Dat wil zeggen dat Litecoin een aparte ontwikkelingsplatform kan krijgen voor het opstellen van slimme contracten en het programmeren van decentrale applicaties. Kijk, alles is mogelijk, maar er moeten wel genoeg ontwikkelaars zijn die graag willen meebouwen. Inderdaad, gebrek aan competente ontwikkelaars is de belangrijkste rem voor een versnelde ontwikkeling van Bitcoin en Litecoin.

Litecoin – belangrijke aandachtspunten:

A. Litecoin kopen als een beter transactiemiddel?

Koop geen litecoins om kortstondig te speculeren op heftige prijsveranderingen. Litecoins zijn in feite beter te gebruiken als geld voor transacties. Net zoals goud wordt Bitcoin opgepot, terwijl Litecoin uiterst geschikt is voor het voltrekken van snelle en goedkope transacties. Het is inderdaad een krachtig transactiemiddel. Het kan het transactiemiddel worden voor Bitcoin eigenaars. Bijvoorbeeld: 0.1. bitcoins worden omgezet naar litecoin om zo sneller en goedkoper te sturen naar iemand anders als een vorm van betaling. De ontvanger zou vervolgens kunnen beslissen om een gedeelte of alles weer om te zetten naar bitcoins. Bitcoin werkt op deze manier als een soort cryptocurrency-reservemunt!

B. Litecoin kopen als een lange termijn investering?

Zal ik investeren in Litecoin voor de lange termijn? Bijzonder is dat Litecoin alle high-tech snufjes implementeert die eigenlijk bedoelt zijn voor de ontwikkeling van het Bitcoin netwerk. Litecoin heeft al BIP 141 geïmplementeerd en staat klaar voor de implementatie van het bliksem netwerk. Litecoin zal hierdoor een futuristisch betalingsnetwerk worden. Bovendien zal Litecoin spelen met slimme contracten. Een samenwerking met Rootstock zou Litecoin snel kunnen klaar stomen om de concurrentie aan te gaan met Ethereum, de favoriete blokketen voor smart contracts. Inderdaad, het is mogelijk dat de blokketen van Litecoin dankzij een samenwerking met Rootstock en ook met Blockstream een vergelijkbare functionaliteit kan krijgen. Litecoin is vanuit dit oogpunt een zeer interessante lange termijn belegging. Litecoin kopen is nog zo stom nog niet.

Wat is dan een realistische Litecoin koers verwachting?

Er is een duidelijke correlatie met de Bitcoin koers verwachting. Het succes van Bitcoin zal zich waarschijnlijk ook vertalen naar een positieve toekomst voor Litecoin. Het is heel goed mogelijk dat Litecoin als een mooie complementaire cryptovaluta zal dienen ter ondersteuning van Bitcoin. Litecoin zou als een extra transactiesnelweg kunnen dienen voor het Bitcoin netwerk. Dit zal de Litecoin koers zeker ten goede komen en een Litecoin koers verwachting verder positief naar boven schroeven. Niettemin, er is competitie van andere Bitcoin altcoins zoals Vertcoin of GRS. Bovendien is het mogelijk dat bepaalde Bitcoin vorken zoals Bitcoin Private of Bitcoin Cash Litecoin het leven zuur zullen maken. Het betekent concreet dat een positieve Litecoin koers verwachting verder is gerelateerd aan de succesvolle implementatie van nieuwe Bitcoin technologie, samenwerkingsverbanden met Bitcoin ontwikkelaars, een vergaande adoptie van Litecoin en de verdere groei van de gemeenschap ten opzichte van de concurrentie. Iemand die Litecoin koopt als een belegging, kan zeker niet gemakkelijk achteruit leunen zoals bij de Bitcoin (in het geval je gaat HODLen). Een Litecoin koers verwachting kan makkelijk negatief of positief worden aangepast in het geval een van de eerder genoemde factoren daartoe aanleiding kan geven. Je zult alert moeten blijven. Toch, over het algemeen kan worden gezegd dat Litecoin de klassieke altcoin met een sterke gemeenschap en een behoorlijke adoptie. De concurrentie loopt achter en Bitcoin Cash is niet direct een concurrent te noemen aangezien Litecoin en Bitcoin eerder met elkaar samenwerken, terwijl Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) elkaar  tegenwerken (in de vorm van propaganda). Inderdaad, wil je echt Litecoin kopen? Zie je Litecoin als een belegging? Je zult dan moeten duiken in de geschiedenis van de Bitcoin en je wapenen met gedegen kennis. Alles begint en is afhankelijk van de Bitcoin, ook Litecoin. Hoewel, Bitcoin beschikt niet over aandelen in een Duitse bank! Natuurlijk Amazon of Facebook zou ook Litecoin kunnen accepteren als de favoriete betalingsmethode en cryptomunt ( ; ?  Het is niet te voorzien, maar de ontwikkelingen gaan stap voor stap in de goede richting vooruit!

Hoe kan ik goedkoop Litecoin kopen?

Wil je geen gebruik maken van de diensten van Bitvavo of Litebit of BTCdirect en misschien goedkoper Litecoins kopen? Dan zul je naar internationale bitcoinbeurzen en crypto exchanges zoals Huobi of Binance moeten gaan. Een andere optie is Changelly waar je ook voordelig altcoins kunt verhandelen. Vooral Changelly is handig aangezien je er geen account hoeft te openen en jezelf hoeft te identifiëren. Je kunt hier voor bitcoins of ander cryptogeld litecoins kopen.

Wat zijn de beste internationale Litecoin exchanges?

De beste handelsbeurzen ofwel wisselkantoren moeten aan een aantal belangrijke criteria voldoen. Ik zal even kort een aantal belangrijke criteria opnoemen waarbij je moet denken.

  • 1. Reputatie. Is het wisselkantoor een gevestigde naam met een goede track record? Wie staat achter de organisatie? Wie is er verantwoordelijk en heeft het wisselkantoor van geld voorzien?
  • 2. Veiligheid. Hoe veilig is mijn rekening en hoe makkelijk is het om altcoins over te maken naar andere wallets.
  • 3. Prijzen. Hoe veel kost het om altcoins van mijn wisselkantoor rekening over te maken naar een andere wallet?
  • 2. Aanbod. Wat is het aanbod van altcoins? Worden nieuwe altcoins geregeld toegevoegd?

Voor een lijst met goede Litecoin exchanges die voldoen aan deze criteria:

Hoe kan ik dan het beste Litecoins kopen via internationale cryptobeurzen?

Er zijn verschillende opties:

1. Direct Litecoin kopen met bitcoins:

Beschik je al over bitcoins kun je hier zeer voordelig litecoins kopen met bitcoins via onze cryptocurrency exchange widget van Changelly. Maak eerst een Litecoin wallet aan kopieer het adres van je wallet in de widget en stuur de aangekochte litecoins onmiddelijk naar je Litecoin wallet.

2. Direct Litecoins kopen met euro’s:

Dit kun je het beste doen bij een Nederlandse handelsbeurs voor cryptovaluta. Je kunt hier direct via iDEAL euro’s omwisselen naar litecoins. Voor de beginner raden we aan om een rekening te openen bij Litebit. Litebit ondersteunt Litecoin wallets. Je hoeft niet eerst te zoeken naar een goede litecoin wallet. Voor meer informatie: Bitvavo.

3. Indirect Litecoins kopen door eerst Bitcoins te kopen en deze om te wisselen in LTC:

Ik zou eerst een bitcoinbeurs vinden waar je goedkoop en gemakkelijk bitcoins kunt kopen. BTCdirect is de meest voordelige bitcoinbeurs in Nederland. Je koopt vervolgens Bitcoins met iDeal via BTCdirect. De gekochte bitcoins kun je vervolgens versturen naar een internationale cryptocurrency exchange zoals Changelly, Huobi of Kraken. Daar kun je onmiddellijk je bitcoins verhandelen voor litecoins. Wil je in meerdere cryptocurrencies willen handelen, dan zou je eens kunnen kijken bij Litebit. Deze biedt een handelsplatform voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies hebben ook zeer lage fees, een zeer uitgebreid aanbod van cryptogeld en een uitmuntende beveiliging (o.a. Google Authentificatie integratie).

Wat is de beste Litecoin wallet?

De beste Litecoin wallets of portemonnees voor het beveiligen van de aangekochte Litecoins zijn hacker & malware proof hardware wallets voor het veilig beheren en uitgeven van van je cryptogeld zoals Bitcoins en Litecoins. 

Investeren in Litecoin – achtergrondinformatie

Vanwege de gedeelde broncode met Bitcoin, wordt de ontwikkeling en blijvende decentralisatie van Bitcoin gesteund door  de stichting en het gehele Litecoin Project. Hieronder kun je Charlie Lee aan het woord zien gedurende een lezing bij Coinbase over hoe hij Litecoin heeft ontwikkeld en gelanceerd op 13 oktober 2011. Charlie heeft als CTO van Coinbase zijn baan opgezegd om zich volledig te wijden aan de ontwikkeling van het Litecoin netwerk. Naast de implementatie van het bliksem netwerk zal er gewerkt worden aan de implementatie van smart contracts dankzij een samenwerking met Rootstock RSK.

Charlie Lee is inderdaad een zeer boeiende figureer aangezien hij Litecoin ziet als een bondgenoot van Bitcoin. Hij wil graag helpen om Bitcoin beter te maken en geeft ook duidelijk aan waarom Litecoin een uitstekende complementaire cryptomunt is voor Bitcoin. Het zal inderdaad het zilver van het cryptogeld kunnen worden, terwijl Bitcoin een vorm van digitaal goud zal zijn. Het idee is dat Litecoin via Atomic Swaps in de toekomst naadloos samen zal werken met het Bitcoin netwerk. Hierdoor zal het mogelijk worden voor Bitcoin gebruikers om het Litecoin netwerk te gebruiken voor transacties en visa versa.

In het tweede interview hieronder kun je zien dat hij zeer oprecht is. Je krijgt echt een goed idee over hoe hij denkt vanuit een technisch en ideologisch standpunt over vele belangrijke onderwerpen en andere belangrijke cryptocurrencies. Het is een lange discussie, maar je krijgt een uiterst goed inzicht over wat er zich afspeelt in de wereld van cryptogeld. Voor meer informatie: Wat is Litecoin?

Oud interessant feit relevant in 2017:

Sinds de initiële speculatie en bubble burst in Litecoin, is Litecoin lange tijd vrij stabiel gebleven:

litecoin historical price chart

In 2017 heeft de Litecoin gemeenschap hard gewerkt en de Segregated Witness update geactiveerd waarbij bovendien het Lighting Netwerk met succes werd getest. Het resultaat vertaalde zich spoedig in een snelle en ongekend positieve prijs ontwikkeling en marktkapitalisatie van Litecoin. Dit zou weer kunnen gebeuren in 2022 wanneer Litecoin Mimble Wimble volledig heeft geimplementeerd en als een privacy coin functioneert.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min