• crypto trading

 • COINIGY

  coinigyCoinigy is geen beurs, maar een onmisbare handelsomgeving voor de actieve cryptovaluta handelaar. Als je echt actief handelt met Bitcoin en andere cryptomunten, zul je veel voordelen hebben met een Coinigy account. Het belangrijkste voordeel is dat je vanuit een platform alle handelsactiviteiten direct op verschillende cryptocurrency exchanges kunt (laten) uitvoeren. Hieronder is een korte en videopresentatie te zien:

   Klik hier om Coinigy te bezoeken!

  Alle voordelen op een rij:

  • Via Coinigy kun je gelijktijdig handelen op verschillende cryptocurrency exchanges!
  • Op deze manier kun je alles vanuit 1 mooi en overzichtelijk dashboard beheren.

  coinigy cryptocurrency trading platform

  • Op deze manier kun je ook makkelijker gebruik maken van de relatieve voordelen van de ene beurs met de andere.
  • Je kunt mooi vanuit 1 punt alle prijsalarmen instellen die je maar wenst en laten ontvangen per SMS, desktop of e-mail. Je hoeft niet de hele tijd voor je computer uit te staren en te wachten tot een cryptovaluta een kritische waarde bereikt.
  • Op deze manier kun je ook risico’s spreiden. Je hebt toegang tot mooie en overzichtelijke grafieken voor alle cryptovaluta’s die verhandeld worden op elke beurs.
  • Coinigy beschikt ook over een analytische hulpmiddel waarmee je makkelijk trends van een cryptovaluta kunt bestuderen en trendlijnen kunt maken.
  • Coinigy beschikt ook over veel kennis en materiaal die je kunt bestuderen voor elke munt. Bovendien zijn die uitgewerkt met zo’n 75 technische indicatoren die helpen om een mooie technische analyse samen te stellen over de betreffende cryptomunten.

  Je kunt beginnen met een gratis Coinigy account om het eens rustig zelf te bestuderen en te zien hoe je dit hulpmiddel voor jezelf het beste kunt inzetten.

  Gerelateerde artikels:

  BITCOIN WARS

  bitcoin warsMet de term Bitcoin wars wordt verwezen naar de strijd tussen Bitcoin en haar vork Bitcoin Cash. De splintergroep verantwoordelijk voor deze Bitcoin vork, heeft ideologische en economische redenen gehad om Bitcoin te vorken en om nu te strijden voor de Bitcoin naam en de marktkapitalisatie. Het is een overlevingsoorlog van Bitcoin Cash voor het veroveren van de Bitcoin troon.

  Bitcoin – met grote of kleine transactieblokken?

  Het is een bijna religieuze strijd, welke haar oorsprong heeft in een langdurig hooglopend conflict.

  bitcoin wars

  Een conflict over de toekomst van Bitcoin en de manier waarop het Bitcoin netwerk schaalbaar kan worden gemaakt. Het conflict bestaat grofweg uit twee partijen: de grote blokkers en de kleine blokkers.

  Grote blokkers willen Bitcoin sneller en goedkoper maken door de transactieblokken te vergroten om zo meer ruimte voor transacties te bieden. De huidige grootte van een Bitcoin transactieblok is 1MB, dit is veel te klein en maakt Bitcoin onnodig duur en langzaam om te gebruiken.

  Kleine blokkers willen Bitcoin sneller en goedkoper maken door niet meteen de grootte van een transactieblok omhoog te schroeven, maar door deze effectiever in te richten. Volgens kleine blokkers moet het netwerk vooral decentraal blijven en niet te censureren zijn door mogelijke machtige partijen.

  Door grote transactieblokken te introduceren zal de blockchain snel in omvang toenemen. Daardoor zullen vele full nodes problemen kunnen krijgen met het actief deelnemen aan het netwerk. Het wordt ook steeds moeilijker voor nieuwe gebruikers om full nodes te draaien op een gewone laptop. Dit leidt tot centralisatie van macht naar vooral de Bitcoin Miners. Het beste is om het netwerk zo veel mogelijk decentraal te houden en te zoeken naar vooral ook off-blockchain oplossingen voor het sneller en goedkoper maken van het netwerk. Het Bitcoin core team en Blockstream behoren tot de kleine blokkers groep. Ze hebben de segregated witness update ontwikkeld en werken nu aan o.a. het Lightning Netwerk en sidechain technologie om Bitcoin schaalbaar te maken.

  On-chain versus off-chain schaalbaarheidsoplossingen:

  Dit is de kern van het probleem. Grote blokkers zien deze oplossingen die buiten de Bitcoin blockchain omgaan als een soort verraad. Alle oplossingen voor het schaalbaar maken van Bitcoin moeten on-chain binnen de blockchain worden geïmplementeerd. Het is niet zo vreemd dat de meeste (vooral Chinese) Bitcoin miners tot dit kamp behoren, wanneer wanneer schaalbaarheidsoplossingen buiten de blokketen omgaan, zullen zij minder geld verdienen aan transactiekosten. Een bekend boegbeeld van deze Chinese miners is de CEO van Bitmain, Jihan Wu. Een andere bekend boegbeeld is Roger Ver. Hij heeft al lang gevochten voor het schaalbaar maken van het Bitcoin netwerk door middel van het implementeren van grotere blokken. Deze pogingen zijn mislukt aangezien er geen consensus werd bereikt.

  bitcoin vorken en oorlogenUiteindelijk ontstond er een community consensus over het implementeren van de Segregated Witness update. Deze werd dan ook uitgevoerd. Vervolgens nam een de Chinese delver het voortouw en besloot met een minderheidsgroepering Bitcoin te vorken naar Bitcoin Cash. Bitcoin Cash beschikt over 8MB transactieblokken en beschikt niet over de SegWit update. De grote blokkers kregen door deze vork een eigen Bitcoin altcoin.

  segwit2x vs BitcoinToch er waren nog vele grote blokkers die hoop zagen in de SegWit2X upgrade. Ondanks het feit dat er een overeenkomst was getekend tussen prominente directeuren van allerlei Bitcoin bedrijven over het uitvoeren van deze upgrade, werd er geen Bitcoin community consensus bereikt. Een harde segwit2x vork leek er in November aan te komen, maar op het laatste moment haakten belangrijke bedrijven af en werd de upgrade uitgesteld.

  bitcoin oorlogenBelanghebbenden en grote blokkers actief binnen het Bitcoin netwerk zijn vervolgens overgestapt naar Bitcoin Cash. Roger Ver, de eigenaar van Bitcoin.com, beschouwt nu de Bitcoin Cash vork van Bitcoin als de ware Bitcoin. Dit is onjuist. Bitcoin is Bitcoin, waarbij het netwerk alleen verbeterd kan worden op basis van een overweldigende community consensus. Of de grote blokkers het willen of niet, de Segregated Witness update is op basis van zo’n consensus uitgevoerd geworden. Dit maakt Bitcoin met segwit nu de Bitcoin. Bitcoin Cash is een vork van Bitcoin zonder deze update, uitgevoerd zonder consensus. Het is een nu een Bitcoin altcoin en mag strik genomen niet de Bitcoin naam gebruiken of misbruiken. Bcash is strikt genomen een betere naam.

  Bitcoin wars – een ideologische strijd?

  bitcoin oorlog

  bitcoin cash versus bitcoinToch de aanhangers van Bitcoin Cash zijn er ideologisch van overtuigd dat ze de echte, originele Bitcoin aanhangen en daardoor recht hebben op de Bitcoin naam. Aangezien er zeer machtige en rijke spelers betrokken zijn bij het in stand houden van Bitcoin Cash, zijn er Bitcoin wars mogelijk en nu na het mislukken van de Segwit 2x is er een directe oorlog uitgebroken waarbij machtige partijen binnen Bitcoin Cash en Bitcoin de directe confrontatie met Bitcoin zijn aangegaan door een strategische inzet van Miners, Mining Algoritmes en Whale Trading.

   

  Een seizoen van Game of Thrones voor Bitcoin is begonnen. De belangrijkste verantwoordelijken die deze Bitcoin oorlog mogelijk maken zijn vooral Jihan Wu met zijn Bitcoin mining bedrijf Bitmain en Roger Ver. Bitcoin wars in de huidige vorm is in feite een alles of niets overlevingsstrijd van Bitcoin Cash en de macht (mede toekomstige omzet) van de Bitcoin miners. Toch, strikt genomen, mocht Bitcoin Cash slagen, dan neemt een Bitcoin altcoin de positie over van Bitcoin. De Bitcoin Cash aanhangers willen dat Bitcoin Cash de troon opvolger van Bitcoin wordt en de naam overneemt. Dit verklaarde de chaos in de tweede week van November en zorgt voor veel volatiliteit in de cryptocurrency markten.

  Bitcoin decentralisatie vs centralisatie:

  bitcoin core bitcoin warsHet geeft weer eens aan dat de centralisatie van rekenkracht in de handen van Bitcoin miners een groot gevaar is voor de toekomst van zowel Bitcoin als Bcash. Grote blokken zijn in het voordeel van de Bitcoin miners en machtscentralisatie. Volgens mij heeft Bitcoin Core de juiste visie voor Bitcoin: kleine blokken houden het netwerk decentraal, zorgen er voor dat het netwerk niet te censureren is en vermijden dat de Bitcoin miners te veel macht krijgen. Het is bijna een wonder te noemen dat Bitcoin nu beschikt over een segwit implementatie waardoor nieuwe schaalbaarheidsoplossingen zoals het Lightning Network nu pas echt mogelijk zijn. Bovendien hebben de Bitcoin Core ontwikkelaars nooit beweert dat de grootte van een transactieblok nooit zal worden uitgebreid. Het is ook van belang om te onderstrepen dat deze groep niet homogeen is en dat deze mensen allemaal hetzelfde zouden denken. Het is een heterogeen, los verband van ontwikkelaars, verdeeld over de hele wereld. Iedereen die de benodigde kennis en vaardigheden heeft kan een Bitcoin Core software ontwikkelaar worden.

  Voor meer informatie:

  VIACOIN

  viacoin kopenViacoin is een open source crypto-currency project. Sinds 2014 wordt er aan gewerkt en er is sprake van een goede ontwikkelingsgeschiedenis. Het is een serieus Bitcoin altcoin project en beoogt de incorporatie van vele snufjes. Viacoin is programmeerbaar cryptogeld met de volgende kenmerken:

  • Viacoin is afgeleid van het Bitcoin protocol.
  • Viacoin is 25 x sneller dan Bitcoin.
  • Viacoin heeft een maximale geldhoeveelheid van 23 miljoen muntjes.
  • Viacoinviacoin merged mining heeft een andere mining algoritme voor het delven van de muntjes en het bijwerken van de blockchain. Er wordt gebruikt gemaakt van Scrypt voor het leveren van een bewijs van arbeid (PoW). Dit werkt centralisatie van rekenkracht met behulp van speciale hardware (ASIC) tegen en maakt het makkelijker om rekenkracht in de handen van de delvers zo veel mogelijk decentraal te houden. Niettemin, Scrypt maakt ook Merged Mining mogelijk waardoor Bitcoin miners naast Bitcoin ook Viacoin kunnen delven. Hierdoor geniet Viacoin over een uitstekende veiligheid van het netwerk. Concreet voorbeeld, de F2Pool Bitcoin miners delven ook Viacoin en de gebruikte rekenkracht (hashrate) beveiligt hierdoor ook het Viacoin netwerk. Het is een slim idee om deze merged mining Scrypt algoritme toe te passen om mee te profiteren van de veiligheid van het Bitcoin netwerk. In het Engels zul je de volgende afkorting tegenkomen: AuxPoW –  Auxiliary proof of work. Litecoin maakt ook gebruik van dit algoritme. Dit betekent concreet dat een Bitcoin miner gelijktijdig de rekenkracht kan gebruiken voor het delven van naast natuurlijk de bitcoins, ook litecoins en viacoins.
  • Viacoin maakt gebruik van de Dark Gravity Wave (DGW). Dit is een open source moeilijkheidsgraadalgoritme die complementair is voor de Scrypt AuxPoW. Deze zorgt ervoor zorgt dat het netwerk zich makkelijk kan aanpassen wanneer vooral grote Bitcoin delvers inschakelen of uitschakelen van het Viacoin netwerk. Dit algoritme is ontwikkeld geworden door Evan Duffield, de maker van DarkCoin en Dash.
  • Aangezien Viacoin qua code gewoon zeer veel lijkt op Bitcoin, kunnen de ontwikkelaars ook Bitcoin tech snufjes en innovaties overnemen zoals de Segregated Witness update.
  • Hierdoor kan Viacoin samen met Bitcoin en Litecoin Atomic Swaps uitvoeren en werken aan een multi-currency Lightning Netwerk.
  • Bovendien kunnen er nu M.A.S.T. implementaties plaatsvinden en kan er verder met zijketens uitgebreide smart contract platforms worden toegevoegd met behulp van RSK. Viacoin zal inderdaad een gelijkwaardige functionaliteit kunnen bieden zoals Ethereum dit nu doet.

  Conclusie over Viacoin

  viacoin kopenViacoin is een mooi project dat in feite alle technologie van Bitcoin overneemt en mede door het Bitcoin netwerk wordt beveiligd met behulp van de Scrypt-auxPoW algoritme. Viacoin concurreert hier vooral met Litecoin, hoewel er strikt genomen niet echt over concurrentie wordt gesproken. Litecoin en Viacoin werken samen met ook weer andere altcoins om als een soort alternatieve netwerken te kunnen werken in harmonie met het Bitcoin netwerk als ankerpunt. Het zou goed mogelijk zijn dat Viacoin en Litecoin als alternatieve betalingssnelwegen kunnen co-existeren met Bitcoin, vooral als het gaat om microbetalingen. Dit is een reden waarom je Viacoins zou kunnen kopen als een mogelijke belegging.

  Waar kan ik Viacoin kopen?

  litebit viacoin kopenIn Nederland kun je Viacoin het makkelijkste Viacoin kopen bij LiteBit. LiteBit beschikt ook over een ingebouwde Viacoin wallet waardoor het niet nodig is om een aparte Viacoin wallet te installeren.

  Waar kan ik Viacoins het beste beveiligen?

  Het beste kun je Viacoins beveiligen op een hardware wallet. De Ledger Nano S ondersteunt Viacoin. Voor meer informatie:

  Gerelateerde projecten:

  Voor meer informatie:

   

  NAKAMOTO CONSENSUS

  Wat wordt er bedoelt met Nakamoto Consensus?

  nakamoto consensusHet verwijst naar Bitcoin’s gedecentraliseerde en pseudonieme consensus protocol. Het is het hart van Bitcoin en de sleutel tot haar succes. Het bijzondere van de Bitcoin is dat het mogelijk is dat het decentrale betalingsnetwerk geen derde partijen nodig heeft om tot een consensus te komen over de ware staat van het grootboek, de Bitcoin blokketen. Even voor de duidelijkheid, dit is 1 grootboek of kassaboek die als een exacte kopie meer dan duizenden malen is gedistribueerd over alle nodes (actieve deelnemers met een kopie van de blokketen) binnen dit netwerk. Hoe is het in feite mogelijk dat al deze precies hetzelfde zijn en dat het netwerk consensus bereikt over de ware staat van de blokketen?

  Het gaat bijna ons voorstellingsvermogen te boven. In theorie is het eigenlijk niet mogelijk. Kijk, een blokketen als een grootboek centraal beheren op basis van toestemmingen en bekende partijen is een koud kunstje. Een publieke blokketen decentraliseren, te distribueren over alle actieve deelnemers waarbij er dan toch een consensus kan ontstaan over de enige en correcte blokketen is bijna magisch te noemen.

  emergentie bitcoinTheoretisch gezien zou dit niet mogelijk kunnen zijn, maar in de praktijk werkt het. Nakamoto Consensus gaat over het feit dat consensus binnen Bitcoin een emergente kwaliteit is.

  Emergentie is een begrip dat met name centraal staat in de systeemtheorie en de filosofie. Het betreft de ontwikkeling van complexe georganiseerde systemen, die bepaalde eigenschappen vertonen die niet zichtbaar zijn door louter een reductie van hun samenstellende delen of processen. Nakamoto concensus verschijnt binnen het Bitcoin netwerk door een samenspel van vier verschillende constant werkzame asynchronische processen:

  • De onafhankelijke verificatie van alle transacties, elke transactie wordt gecontroleerd door elke actieve deelnemer (full node) op basis van een lijst van criteria.
  • De onafhankelijke aggregatie van deze transacties in nieuwe blokken door gespecialiseerde deelnemers, de mining nodes op basis van een Proof-of-Workalgoritme. Het PoW-algoritme beloont de delvers voor hun rekenwerk voor het toevoegen van een nieuwe blok.
  • De onafhankelijke verificatie van de nieuwe blokken door elke actieve deelnemer en de verwerking van de blok in de blokketen.
  • De onafhankelijke selectie door elke actieve deelnemer van de langste blokketen met de meest verzamelde rekenkracht zoals het wordt aangetoond door de voortdurende demonstraties of bewijzen van arbeid (PoW).

  Dit samenspel maakt het mogelijk dat het netwerk tot overeenstemming komt over de ware staat van de gedistribueerde Bitcoin boekhouding zonder dat er een derde partij nodig is. Het belangrijkste proces dat het mogelijk maakt dat een derde partij niet meer nodig is, is het werk van de Bitcoin delvers. Het beveiligt het gehele decentrale netwerk en maakt het mogelijk dat consensus kan verschijnen over de staat van het netwerk en de ware blokketen als de single point of truth.

  De blockchain is een in feite alleen maar 1 cryptografisch component in een cryptocurrency dat zijn eigenlijke waarde pas krijgt in een gedecentraliseerd samenspel van cryptografische algoritmische processen en het volgen van enkele regels door alle actieve deelnemers binnen een groeiend netwerk met een krachtig wordend netwerk effect voor het laten verschijnen van consensus die niet te censureren is. Wanneer er consensus is bereikt is de transactie voorgoed onveranderbaar, onverwoestbaar  vastgelegd in de blockchain. Een enkelvoudige bron van waarheid is gecreëerd geworden binnen een decentraal netwerk op basis van cryptografie en emergente consensus. Dit is de kracht van de blockchain van Bitcoin, maar ook die van Litecoin. Zonder deze elementen is een blockchain gewoon een kwetsbaar grootboek.

  Voor meer informatie en gerelateerde artikels:

   

  FIDUCIAIR GELD

  Nieuwe perspectieven op fiduciair geld!

  fiduciair geldFiduciair geld is vertrouwensgeld. Fiduciair is afgeleid uit het Latijn en betekent op goede trouw berustend. Geld is altijd een vraag van vertrouwen, maar we moeten altijd ondervragen waar dit vertrouwen op is gebaseerd.

  De term fiduciair geld is niet uit de hemel komen vallen en staat vooral in contrast met geld dat ook haar waarde ontleent aan het edelmetaal waaruit het gemaakt is. Vroeger ontleende geld haar waarde aan het gewicht in goud of zilver. Het was niet alleen als een rekeneenheid vastgelegd door de muntautoriteit en muntenslager, maar ook een waardevast goed met een intrinsieke waarde dankzij het goud of zilver gehalte.

  De nominale waarde van fiduciair geld berust dus niet op een bepaald gewicht en gehalte van edelmetaal maar op het vertrouwen dat de economische actoren stellen in de waarde van de munteenheid. Het vertrouwen is afhankelijk van de economische situatie en de wettelijke basis. Dit betekent dat de waarde van de huidige Euro afhankelijk is van de relatieve economische situatie van de Eurolanden alsmede het vertrouwen dat burgers in de overheid en de Europese centrale bank hebben. In deze zin spreken we dan ook over fiatgeld. Het woord fiat komt uit het Latijn en betekent ‘Laat het zo zijn’.

  Fiatgeld is fiduciair geld.

  Fiatgeld is fiduciair geld waarbij de overheid met de centrale bank verantwoordelijk zijn voor monetaire politiek en de geldhoeveelheid die in omloop wordt gebracht. Vereenvoudig uitgedrukt, de geldhoeveelheid in omloop gebracht door de geldpers van de Centrale Bank en banken moet gebalanceerd worden met de hoeveelheid producten en diensten die worden geproduceerd. Wordt er bijvoorbeeld te veel in omloop gebracht door een geldverruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank, dan kan er inflatie optreden.

  fiduciair geldDeze problematiek wordt ernstiger wanneer we beseffen dat het geld uit het niets op basis van schuld en schuldverplichtingen in omloop wordt gebracht. De staatsschulden nemen toe. Fiduciair geld is nu inflatoir fiatgeld waarbij we hopen dat iedereen haar schulden kan terugbetalen. Aangezien dit makkelijker moet kunnen gebeuren, is een politiek van geldontwaarding en beheersbare inflatie het beste om te voeren uit het oogpunt van de banken en de overheden. Voor de particuliere spaarder en vermogensbeheerders is dit een probleem. In de bijna honderd jaar dat er in de wereld in meer of mindere mate met fiduciair geld wordt gewerkt heeft er wereldwijd een zeer aanzienlijke geldontwaarding plaatsgevonden, terwijl in eerdere eeuwen het prijsniveau vrijwel stabiel was, met uitzondering van periodes van oorlog en plotselinge verhogingen van de goudvoorraad.

  Fiduciair geld vs Bitcoin?

  bitcoin vs fiduciair geldBitcoin is een nieuwe vorm van vertrouwensgeld. Voor de doorsnee gebruiker van Bitcoin, moet je vertrouwen hebben in de  wetenschappelijke doorbraken binnen cryptografie en gedistribueerde computertechnologie. Het veronderstelt een vertrouwen in de cryptografie (zoals de blockchain, het PoW-algoritme etc.) waarop het is gebaseerd en waardoor het kan werken. Het netwerk zelf werkt zonder dat er vertrouwen nodig is in een andere partij. Bitcoin werkt automatisch zonder de noodzaak van vertrouwde partijen. Bovendien, Bitcoin beschikt niet over een centrale bank met een geldpers. Het monetaire beleid en de geldhoeveelheid is cryptografisch vastgelegd en wordt automatisch uitgevoerd. De geldhoeveelheid wordt er steeds schaarser waarbij er uiteindelijk alleen maar 21 miljoen bitcoins in omloop worden gebracht. Bitcoin heeft een tegenovergestelde werking als die van fiat geld. Bitcoin is in deze zin een direct gevaar voor vooral zwakke munteenheden, maar kan uiteindelijk ook een gevaar vormen voor de gevestigde internationale fiat valuta’s zoals de Euro, Chinese Yuan en Amerikaanse Dollar. Dit fenomeen heeft hyperbitconization waarbij in een scenario van hyperinflatie Bitcoin de rol van goud overneemt. Bitcoin heeft dan ook niets voor niets Digital Gold. Het is dan ook niet vreemd dat Bitcoin veel wordt vergruisd en dood wordt verklaard. De strijd tussen Bitcoin en fiat fiduciair geld is nog niet gestreden. De centrale banken en grootbanken zullen hun eigen fiduciair crypto-fiatgeld lanceren om Bitcoin proberen te isoleren. De BIS heeft de centrale banken opgeroepen om aan de slag te gaan.

  Beknopte geschiedenis van fiduciair geld:

  Fiduciair geld is begonnen in de vorm van papieren wissels. Een wissel kon aan een voorname klant door de bank worden versterkt om bij een aan hem bekende bank in een andere stad dezelfde hoeveelheid zilveren of gouden munten te verkrijgen. Hierdoor kon vooral de rijke elite met een wissel op zijn naam op reis gaan, zonder zich druk te maken over de mogelijke diefstal van zijn goud en zilver.

  Niet alleen de elite kon wissels gebruiken, ook overheden konden wissels uitgeven. Dit was een soort wissel aan toonder op basis waarvan een door de staat daartoe gemachtigde bank aan toonder een bedrag in goudbaren betaalt. De Bank van Amsterdam begon al met deze praktijk in de vroege 17de eeuw. In 1688 kreeg de Bank of England het recht om papiergeld uit te geven om o.a. de staatsschuld van Engeland te financieren. Het was de bedoeling dat het papiergeld gedekt was door goud en dat er niet te veel in omloop werd gebracht om het vertrouwen in het systeem te behouden.

  wat is fiduciair geldSindsdien is de betekenis van eerst zilverdekking en later gouddekking steeds geringer geworden. De macht van de centrale banken werd langzamer sterker. Zilveren munten en vervolgens gouden munten (zoals het gouden tientje) zijn stapsgewijs door de centrale banken uit circulatie gehaald. Een belangrijk wendpunt kwam na de Tweede Oorlog.

  Na de Tweede Wereldoorlog bleef alleen de Verenigde Staten over als de absolute wereldmacht. De Amerikaanse Dollar ontpopte zich als de wereldreservemunt met als de muntheer, de Federal Reserve. Om de globale economie meer op te bouwen werd het systeem van Bretton Woods ingevoerd.

  Dit financieel systeem voorzag in de invoering van een stelsel van vaste wisselkoersen. Bijzonder was dat alleen de dollar tegen een vaste hoeveelheid goud kon worden ingewisseld bij de Amerikaanse Centrale Bank. Voor alle andere valuta werd wel een vaste wisselkoers met de dollar bepaald, maar deze waren niet direct inwisselbaar tegen goud. Indirect betekende het systeem van Bretton Woods de invoering van de goudstandaard. Het IMF en de Wereldbank werden ook opgericht voor het ontwikkelen van de onderontwikkelde landen en het doeltreffend helpen bij acute financiële crisis situatie.

  fiduciair petro dollar geldHet systeem van Bretton Woods werd tussen 1971 en 1973 ontmanteld, nadat de VS eenzijdig de inwisselbaarheid van dollars voor goud staakten. De dollar (en daarmee ook de VS) heeft echter tot op de dag van vandaag zijn dominante positie in de wereldeconomie behouden dankzij PetroDollar Warfare, de praktijk van ongerijmd fractioneel bankieren met het dereguleren van de financiële markten c.q. de globalisering van de financiële markten onder leiding van de westerse financiële centra en vooral de grootbanken zoals J.P. Morgan en Goldman Sachs in Wall Street. Sinds de Kredietcrisis van 2008 is het vertrouwen behoorlijk beschadigt en leeft het systeem verder dankzij een beleid van Quantitative Easing.

  currency wars en bitcoin

  Het huidige fiduciair geld wordt steeds minder fiduciair en steeds meer puur fiat geld. Dit systeem wordt nu langzaam ontmanteld door de Chinezen en de Russen. De AIIB, de nieuwe Zijderoutes, CFETS en Shanghai Gold Exchange maken onderdeel uit van deze anti-petrodollar politiek waarbij er gezocht wordt naar een nieuwe multi-polaire machtsbalans ten bate van de elite in het Oosten.

  De macht van fiduciair geldsystemen decentraliseren!

  Bitcoin course

  Fiat fiduciair geld gaat uiteindelijk om macht en machtspolitiek. Daarom dat Bitcoin en cryptogeld in het algemeen zo een belangrijke doorbraak zijn in de ontwikkeling van een rechtvaardigere wereld, waarbij de macht van fiat geld wordt gedecentraliseerd en gelijkmatig verdeeld over de gebruikers van dit nieuwe monetaire netwerk waarbij machtswellustelingen geen greep op kunnen krijgen en niemand meer misbruik kan maken van een geldpers. Nieuwe voorwaarden voor geldschepping in het belang van de burgers kunnen worden gecreëerd, i.p.v. een QE-beleid voor het behoud van de macht van een ziek en corrupt monetair machtssysteem. Laten we nieuwe rechtvaardige p2p financiële systemen bouwen met behulp van Bitcoin en gedistribueerde blockchain technologieën.

  QUANTITATIVE EASING (QE) – SCHULDMONETARISERING UITGELEGD!

  De term quantitative easing (QE) wordt niet zo vaak gebruikt in de media. In Nederland wordt deze Engelse financiële term vertaald met kwantitatieve verruiming of versoepeling. De termen versoepeling en verruiming verwijzen naar het monetair beleid omtrent geldschepping. Vandaar dat de beste vertaling voor quantitative easing (QE) kwantitatieve geldverruiming is.

  Het is belangrijk om weer even stil te staan bij deze term nu de Europese Centrale Bank het huidige geldverruimingsbeleid gaat aanpassen in 2018.

  Het monetaire beleid is in handen van de centrale banken, zoals de Federal Reserve in de Verenigde Staten en de Europese Centrale Bank voor de Europese landen. Deze centrale banken beschikken over de machtigste wapens in de wereld: geldpersen. vereenvoudigd uitgedrukt: deze geldpersen kunnen worden aangezet of uitgezet, langzamer of harder werken, meer of minder kopen. Als we spreken over quantitative easing (QE) zullen de geldpersen worden aangezet en harder werken om meer te gaan kopen dan gebruikelijk. QE klinkt moeilijk, maar het is gewoon een eufemisme voor bijna ongelimiteerd geldpersen om meer dan gebruikelijk te kopen.

  quantative easing Daar zijn we nog niet mee klaar, want de term geldpersen is zelf een eufemisme. Het persen van geld klinkt namelijk niet eens zo problematisch, het heeft juist iets ambachtelijk en romantisch. Een pers die prachtige bankbiljetten drukt. Dit is natuurlijk niet het geval. Het probleem is dat er geen geld wordt geperst, maar digitale nummers worden ingetypt in de digitale grootboekhouding van de centrale bank in de vorm van krediet. Dus, in het geval van de Europese Centrale Bank worden er Euro’s digitaal getikt in de vorm van krediet voor schuldverplichtingen. Er wordt geen geld geperst, er worden schuldverplichtingen uit het niets digitaal in omloop gebracht. Het wordt geld wordt in feite misleidend gebruikt, mits de lezers al begrijpen dat geld tegenwoordig niets anders is dan krediet en een bepaalde schuldverplichting. De centrale banken kunnen deze digitale schuldpompen in principe eindeloos aan laten staan, want er is geen limiet aan de hoeveelheid krediet die een centrale bank in omloop mag brengen.

  bitcoinbubbelDe manier waarop dit geld vervolgens in omloop wordt gebracht is door zich als een koper op de schuldenmarkten te begeven. De centrale bank koopt met de uitstaande krediet, langlopende leningen van financiële instellingen, zoals meestal banken en natuurlijk overheden.

  Dus, Quantitative Easing is geldverruiming door schuldmonetarisering. Het betekent in eenvoudig spraakgebruik, dat de centrale bank de digitale geldpers op volle toeren laat draaien voor het bijna ongelimiteerd opkopen van allerlei uitstaande schulden (van banken en overheden) in de schuldenmarkt. 

  Wat is de doelstelling van QE en het gewenste effect?

  Door deze schulden (leningen) in de vorm van staatsobligaties, bedrijfsobligaties en bankschulden op te kopen, wordt de centrale bank feitelijk de kredietverstrekker. Degene die de lening in eerste instantie heeft verstrekt (meestal een bank) draagt het risico op wanbetaling over op de koper, de centrale bank. Door risico’s af te stoten krijgt een bank weer ‘lucht’ op de balans en ruimte voor nieuwe kredietverlening. Als banken vervolgens ook een groot deel van hun kredieten doorverkopen aan de centrale bank, krijgen ze daarvoor bovendien met ‘nieuw’ geld betaald. Dat nieuwe geld kunnen ze vervolgens weer uitlenen aan bedrijven, overheden en huishoudens. De geldpers bevordert weer de kredietverstrekking door banken aan particulieren en bedrijven.

  De rente zal zakken en het wordt goedkoper om te lenen. Overheden, particulieren en bedrijven kunnen weer makkelijker en goedkoper lenen. Door nieuwe schulden aan te gaan zal weer nieuwe geld als schuld in omloop worden gebracht en blijft de economie op gang.

  Economische groei en de instandhouding van het huidige monetaire systeem is gebaseerd op de groei van de krediethoeveelheid ofwel het aantal schulden. Het is dan ook niet zo vreemd dat er overal zeepbellen ontstaan op basis van lage rentes. Zeepbellen op basis van lage rente en lange termijn schuldverplichtingen. Quantitative Easing (QE) is door de centrale banken op gang gebracht om de kredietverlening weer te stimuleren en de economie op gang te houden.

  Waarom is Quantative Easing (QE) op gang gekomen?

  kwantitatieve geldverruimingHet heeft alles te maken met de impact van de Amerikaanse kredietcrisis. De kredietcrisis noodzaakte de Federal Reserve eerst om in 2009 via een aankoopprogramma van leningen (tot een bedrag van $500 miljard) de hypotheekbanken Freddie Mac, Fannie Mae en Ginnie Mae op te kopen. Dit was niet voldoende, de Federal Reserve was genoodzaakt om het programma uit te breiden begon met o.a. het opkopen van staatsobligaties tot dan een bedrag van $1250 miljard. Dit is de eerste fase van het Amerikaanse geldverruiming traject ( Quantitative Easing – QE 1) en het start schot geweest voor andere centrale banken om een gelijkwaardige monetaire politiek te voeren om de interne en ook wereld economie weer op gang te krijgen. Hieronder krijg je een mooie video uitleg over de Quatitative Easing in de Verenigde Staten:

  qe geldverruiming ecbDe Europese Centrale Bank is pas op 4 september 2014 zeer laat op gang gekomen met een eigen programma van steun aankopen en maatregelen die als kwantitatieve geldverruiming kunnen worden aangeduid, hoewel het daarbij in eerste instantie niet over het opkopen van staatsobligaties ging. Dit heeft te maken dat de ECB volgens het Verdrag van Lissabon in artikel 123, geen leningen mag verstrekken aan overheden. Een andere factor is dat vooral de Duitse Centrale Bank flink op de rem trapte. De Duitsers zijn niet vergeten wat de gevolgen kunnen zijn van een geldverruimingspolitiek: hyperinflatie! Niettemin, het QE-programma van de ECB is elke jaar flink uitgebreid geworden en heeft de laatste jaren voor meer dan 2100 miljard euro aan steunaankopen gedaan van vooral staatsobligaties!

  Volgens het laatste nieuws en de woorden van de voorzitter zelf, Mario Draghi, zal de digitale pers van de ECB langzamer gaan werken. Vanaf januari 2018 zal de ECB haar Quantitative Easing programma afbouwen. De maandelijkse steunaankopen zullen worden gehalveerd tot 30 miljard euro. Eind september 2018 zal het kwantitatieve geldverruimingspolitiek van de ECB geheel stoppen, mocht de economische situatie dit toelaten. Wanneer de economische vooruitzichten verslechteren, kan de ECB weer meer kredieten bij tikken.

  Conclusie

  Quantitative Easing QE – kwantitatieve geldverruiming in combinatie met zeer lage en negatieve rentes is een uniek monetair experiment van de centrale banken om de economieën gaande te houden, de banken in leven te houden en staatsschulden beheersbaar te maken door zelf als de belangrijkste koper op de schuldenmarkten op te treden. Het is natuurlijk een vorm van directe inmenging en manipulatie van alle prijzen en veroorzaakt zeepbellen in bijvoorbeeld de obligatiemarkten, effectenhandel en natuurlijk weer de huizenmarkten.

  QE beleidDe globale schuldencarrousel blijft lekker draaien, maar waar is de grens? Wanneer gaat het mis? Niemand weet het, maar Quantitative Easing of kwantitatieve geldverruiming in de vorm van monetarisering van schulden is een gevaarlijk geldexperiment. Het verandert niets aan het huidige systeem. Elke maand wordt er meer krediet in omloop gebracht om een schuldencarrousel te laten doordraaien. Wanneer zal er een hervorming van het globaal financiële stelsel plaatsvinden? Is een globale hyperinflatie onvermijdelijk en zal fiat geld, als schuld met het huidige systeem worden uitgevaagd? Wat doet Quantitative Easing voor onze toekomstige pensioenen en koopkracht?

  Misschien toch maar eens tijd om te kijken naar alternatieven waar we zelf weer de controle hebben over daadwerkelijk geld

  Op deze site behandelen alle alternatieven, vooral in de online wereld van nieuwe financiën op basis van decentrale cryptovaluta en blockchain technologie. De wereld van crypto finance ontwikkelt zich snel. Dit zijn positieve monetaire experimenten ten goede van iedereen op basis van inclusieve peer-to-peer netwerken zonder centrale banken en autoriteiten.

  bitcoin vs quantitative easingBitcoin is het meest bekende en meest veilige decentrale cryptogeld met een vaste geldhoeveelheid dat niet kan worden gemanipuleerd door derde partijen. Het werkt zonder banken en een centrale bank en gedraagt zich meer en meer als een nieuwe vorm van digitaal goud.

  Hopelijk wordt Bitcoin en andere cryptovaluta snel volwassen en volwaardige alternatieven voordat de zeepbellen gaan spatten door het onhoudbare, en niet meer te stoppen geldverruimingsbeleid van de centrale banken. Voor meer informatie:

  Hieronder kun je een aantal video’s zien met een uitleg over het QE-beleid van de centrale banken:

  Gerelateerde artikels:

  Bronnen:

   

   

  M.A.S.T.-UPGRADE

  mast boomhash upgrade voor bitcoinWil je meer weten over hoe een M.A.S.T.-upgrade voor de Blockchain boomhash transactieblokken-structruur daadwerkelijk slimme contracten kan toevoegen voor het Bitcoin en Litecoin netwerk?

  Met andere woorden: hoe Bitcoin meer marktkapitalisatie kan terugvorderen van Ethereum (zijnde een smart contract platform)?

  Lees dan het nieuwe volgende artikel over deze belangrijke technologische stap die kan worden gezet om Bitcoin en Litecoin in staat te stellen om slimme contracten te verwerken.

  Gerelateerde artikels:

  BITCOIN FUTURES

  Wat zijn Bitcoin Futures?

  bitcoin futures long short positiesBitcoin futures gaat over het verhandelen van prijsafspraken. Het is een overeenkomst om op een bepaalde tijd in de toekomst Bitcoin te verhandelen tegen die prijs die nu tussen beide partijen wordt afgesproken en vastgelegd. Vandaar het gaat om een termijncontract om Bitcoin voor een bepaalde tijd en prijs te gaan kopen of te verkopen. De werking is in de praktijk eenvoudig:

  • bitcoin future long positieAls je denkt dat de Bitcoin prijs gaat stijgen binnen een bepaalde periode (goed nieuws over Bitcoin), dan koop je een Bitcoin koop future – een long positie. Je maakt vervolgens winst bij elke punt stijging en verlies bij elke punt daling van de index.
  •  bitcoin shorten - future short positionAls je denkt dat de Bitcoin prijs gaat dalen (slecht nieuws over Bitcoin) binnen een bepaalde periode, dan koop je een Bitcoin verkoop future – short positie. Wanneer je een short positie in neemt maak je winst bij de daling van de Bitcoin koers en verlies bij een stijging van de Bitcoin koers.

  Hoeveel winst of verlies je maakt per punt stijging of daling is afhankelijk van de contractgrootte en de ingezette hefboom. Inderdaad, Bitcoin Futures kunnen worden gekocht met een behoorlijk hefboomeffect (1:100 bij BitMEX). Hierdoor kun je veel meer winst boeken, maar natuurlijk ook meer dan de gehele inleg verliezen! Bitcoin futures komen met hoge risico’s en zijn niet geschikt voor een beginner!

  Bitcoin Futures worden vaak gebruikt door ervaren cryptotraders om een positie af te dekken. Bovendien vanwege het hefboomeffect kan er met een relatief kleine investering een hoog rendement worden behaald!

  investeren in ethBitcoin Futures zijn verhandelbaar op de betere gespecialiseerde crypto derivatives handelsomgevingen zoals BitMEX en Deribit deze hebben ontwikkeld. Hieronder wordt Bitcoin future trading in een video van Deribit (Nederlands bedrijf) duidelijk uitgelegd:

  Waar kan ik het beste handelen met Bitcoin Futures?

  Met Bitcoin op de volgende goed opgezette handelsomgevingen:

  bitmex crypto currency trading1. BitMEX is de referentie voor de professionele cryptotrader die wilt handelen in specifieke termijncontracten (futures) en ruilcontracten (swaps) in Bitcoin en andere cryptocurrencies! BitMEX is een zeer goed gespecialiseerde Bitcoin derivatives exchange. Hieronder kun je een introductievideo zien over de BitMEX dienstverlening:

  2. deribitDeribit is een Nederlandse crypto derivatives exchange en heeft bovendien uniek handelsinstrument: Bitcoin Option Trading! Deribit heeft zich de laatste tijd uitstekend ontwikkeld als een geduchte concurrent voor Bitmex.

  bitcoin futures trading

  crypto futures trading bitcoin 3. CryptoFacilities beschikt over een goed handelsplatform voor het handelen in Bitcoin termijncontracten. Het platform is minder overzichtelijk en te donker dan die van Bitmex en Deribit. Niettemin, het zijn allemaal relatieve verschillen. Het is kijken en vergelijken bij deze handelsomgevingen. Een rekening openen kost niks en je zou ze alle drie eens rustig kunnen testen.

  Let op, het handelen in Bitcoin Futures zijn verbonden met een hoog risico, je kunt alles verliezen! Dit is geen beleggingsadvies maar wordt ter kennisgeving aangeboden. Vooral omdat het ook een teken aan de wand is. De wereld van High Finance komt naar Bitcoin! Bitcoin derivaten, optionsETN, ETF, beleggingsfondsen, trackers en CFD’s zijn allemaal klaar voor het grote geld. Officiële regulering voor deze vele verschillende financiële instrumenten zal voor institutionele beleggers op Wall Street de geld sluizen open zetten…. LedgerX is er klaar voor en staat in de startblokken, ook de CME Group wil zo snel mogelijk Bitcoin Futures lanceren, maar de Amerikaanse overheid? En wat ga jij doen? Durf je Bitcoin te shorten of ga je een long positie innemen?

  Gerelateerde informatie:

  Recensies:

  OPENDIME

  Opendime – gebruik bitcoins als echt contant geld!

  opendimeOpendime is een kleine USB stick dat het mogelijk maakt om bitcoins en litecoins te gebruiken als fysiek contant geld. Precies, het werkt als een bankbiljet en je kunt deze Bitcoin stick doorgeven aan iemand anders. Het is makkelijk om de BTC balans te controleren en het is mogelijk om de zegel te verbreken om zodoende de bitcoins of litecoins online uit te geven of the sturen naar je Litecoin of Bitcoin wallet.

  Opendime lijkt een beetje op een hardware wallet. Inderdaad, het heeft er iets van weg, de makers van Opendime hebben gekeken naar hoe een Bitcoin hardware wallet kan worden gebruikt als contant geld. Hiermee hebben ze een nieuwe product categorie ontworpen:  disposable hardware wallets to be used as cash. Wegwerp sticks en crypto-portemonnees die als contant geld kunnen worden gebruikt.

  Het is een belangrijke innovatieve oplossing om cryptocurrencies als daadwerkelijk contant geld te gebruiken. Deze oplossing is vooral bruikbaar in landen met beperkte internet verbinding, infrastructuur en vooral corrupte overheden met een desastreus monetair beleid. Hieronder zie je een videopresentatie van de nieuwste versie:

  De Opendime beschikt over een geheime verzegelde privé sleutel. Deze wordt aangemaakt wanneer je Opendime voor de eerste keer aanzet. Vervolgens gebruik je de publieke adres om er Bitcoins op te zetten. Wanneer Opendime wordt ontzegeld zal de stick dat aangeven met flikkerende lampjes. De bestandsinhoud zal veranderd worden waardoor de privé sleutel en QR code wordt vrijgegeven (private-key.txt bestand). Nu kunnen de bitcoins of litecoins online worden gestuurd naar een andere wallet door middel van een WIF-format private key import. Je moet er dus voor zorgen dat je wallet dit formaat ondersteunt. Hieronder in de video kun je precies zien hoe dit werkt met de eerste versie van Opendime:

  Hoe kan ik Opendime gebruiken:

  • Je kunt makkelijk Bitcoins aan iemand schenken.
  • Je kunt makkelijk Bitcoins veilig voor iemand anders of jezelf sparen. Nadeel is alleen dat wanneer iemand de stick te pakken krijgt, deze persoon meteen over je bitcoins beschikt. De privé sleutel is gewoon te beschouwen als een aandeel op toonder voor de betreffende gekoppelde Bitcoin waarde. Er zit geen wachtwoord bescherming op en geen herstel mogelijkheid. Weg is weg. Leg het dan in een beveiligde kluis of andere geheime plek. Levensduur van de Opendime ligt tussen 25 en 100 jaar.
  • Het genereren van super veilige unieke offline privé sleutels! De privé sleutel is uniek en wordt op de Opendime chip gegenereerd en versleuteld. Niemand kent deze sleutel is heeft nooit een computer of het internet aangeraakt. Wanneer je te maken hebt gehad met een malware of hacker incident waarbij mogelijk gegevens over je privé sleutels zijn gestolen, dan zou je meteen Opendime kunnen inzetten om je vermogen tijdelijk en snel van je computer en het internet weg te halen. Vervolgens kun je met een nieuwe computer weer een nieuwe desktop wallet op zetten.
  • Je kunt het gebruiken voor handelstransacties. Je kunt een betaling in Bitcoin voor bepaalde goederen en diensten uitvoeren. Het is alleen jammer dat het bedrag in Bitcoin of Litecoin op Opedime niet door middel van een schermpje wordt aangegeven. Hierdoor is er weer een internetverbinding vereist op de smartphone of laptob wanneer er getwijfeld wordt over de Opendime in kwestie en het bedrag moet worden geverifieerd. Het zou mooi zijn als in de nieuwste versie dit wordt toegevoegd.

  De mogelijkheden zijn divers en het is te hopen dat de ontwikkelaars achter Opendime, Coinkite, verder zullen werken aan de perfectionering van deze innovatie manier om litecoins en bitcoins offline, buiten de blockchain om te sparen en uit te geven.

  TIP: de Samourai Wallet is een uitstekende Android Bitcoin wallet met Opendime support integratie!

  Gerelateerd artikel:

  HYPERBITCOINIZATION

  Wat is hyperbitcoinization?

  BITCOINIZATIONHyperbitcoinization is een mogelijk scenario waarbij ongezond geld bij vooral hyperinflatie in een land naar het Bitcoin ecosysteem vlucht. Het is in beginsel een moeilijke term voor het fenomeen dat meer en meer mensen Bitcoin zien als een prima middel voor kapitaalvlucht en een nieuw middel voor vermogensbescherming in een scenario van hyperinflatie. Bitcoin vervult een nieuwe rol als digitaal goud en zal snel in waarde stijgen terwijl de lokale valuta in waarde daalt. In een scenario van een wereldwijde crisis in de Amerikaanse Dollar zal hyperbitcoinization er voor kunnen zorgen dat Bitcoin als een nieuwe decentrale wereldreservemunt kan gaan werken en al het fiat geld in een zwart gat zuigt. De Chinese Centrale Bank heeft hierover een waarschuwing afgegeven en grijpt nu in. Chinese Bitcoin beurzen moeten sluiten.

  Hyperinflatie kan ontstaan wanneer de centrale bank van een land grote hoeveelheden geld creëert die niet in verhouding staan tot de daadwerkelijke economische groei van het betreffende land en de rentebetalingen over de uitstaande staatsschuld. De overheid  van een land kan besluiten tot het creëren (digitaal “bijdrukken”) van fiat geld om bijvoorbeeld de schulden af te lossen en de operationele kosten te kunnen betalen. Het vertrouwen zal wegvallen in een munt. De prijsstijgingen zijn oncontroleerbaar. Kapitaalvlucht zal in paniek door de bevolking worden gedaan naar veilige havens zoals goud.

  Nu is er Bitcoin. Bitcoin als een nieuwe variant van digitaal goud is veel zeldzamer en praktischer dan goud. Op de aarde is er grofweg 180.000 ton goud in omloop. Dit betekent voor Bitcoin (16,6 miljoen coins) zo’n 108 keer zeldzamer is dan elke kilo goudbaar! Dit is een interessant feit. We bevinden ons in onzekere tijden van ongekend hoge staatsschulden waarbij vooral de Amerikaanse overheid verantwoordelijk is geweest voor de financiële ellende in de wereld. De Amerikaanse overheid heeft een onverantwoord financieel beleid gevoerd. Het heeft met de FED en de grootbanken (officieel) zo’n 20.000.000.000.000 Amerikaanse Dollars in schuld in omloop gebracht. Dit voor het financieren van oorlogsvoering, de internationale grootbanken met geldverruimingsprogramma’s en andere projecten voor het behoud van het imperium en de Dollar als de wereldreservemunt.

  De staatsschuld kan niet meer worden teruggebracht en er wordt hard gewerkt aan het bouwen van alternatieve systemen door vooral China en Rusland. Valuta oorlogen zijn al een feit. Dit jaar is de Amerikaanse Dollar al aardig gedevalueerd. De dollar daalde ten opzichte van een mandje belangrijke valuta (waaronder de euro en het Britse pond) 5,6 procent in waarde sinds het begin van dit jaar

  De Chinese Yuan kent ook devaluaties. In 2016 waren er 6 devaluaties. De Chinezen kozen voor Bitcoin als vluchtroute. De Chinese Centrale Bank lijkt kun Bitcoin als een gevaar te zien voor de aspiraties van de Chinese Yuan in vooral Azië. Chinese Bitcoin exchanges moeten dicht en ICO’s in China zijn verboden. Het lijkt erop dat de Chinese overheid ongerust is over een mogelijk scenario van hyperbitcoinization. Meer en meer mensen zien in dat niet Bitcoin een zeepbel is, maar de eigen lokale valuta. Bitcoin zal meer en meer als een nieuwe veilige haven worden gebruikt en een rol vervullen die eerder door goud werd ingenomen.

  Hyperbitcoinization zou hypothetisch gezien de Bitcoin prijs op gelijke voet met de goudmarkt kunnen brengen. De goudprijs beweegt zich nu boven € 1000,-  per ons met een marktkapitalisatie van zo’n  € 6 biljoen. Dit betekent dat Bitcoin zo’n 366.000 per coin zou kosten om een gelijkwaardige marktkapitalisatie te komen wanneer er 2500 ton goud per jaar wordt gedolven en 657 ton BTC. Na de Bitcoin halving van de miner rewards zal dit bedrag in de loop van 2020 uiteindelijk boven 1 miljoen per Bitcoin kunnen uitkomen. Op dit moment komt de Bitcoin marktkapitalisatie nog niet tot boven 1 % uit van die van goud. Bitcoin is er nog lang niet.

  Het geld in omloop in de vorm van contanten en op bankrekeningen wordt op een waarde van 75 biljoen geschat. Als 1 % van dit geld van spaarders en beleggers zou gaan naar Bitcoin als een alternatieve vorm van sparen en beleggen zou de prijs van exponentieel toenemen en hyperbitcoinization veroorzaken.

  bitcoin waarde vs euro waardeIn plaats dat overheden en centrale banken in vooral kleine landjes met kleine valuta’s proberen hyperbitcoinization te vermijden, zouden ze Bitcoin als een valuta kunnen omarmen en daardoor ook sneller herstellen. Tijdens de vorige financiele crisis verloop de IJslandse Kroon (ISK) 60 % van haar waarde. Volgens Sveinn Valfells zal een microstaat zoals IJsland veel baat hebben om Bitcoin te accepteren als een valuta. Vooral IJsland vanwege vooral het strategisch concurrentievoordeel dat IJsland goedkoop Bitcoins kan delven met behulp van geothermische energie. Zal de Chinese overheid de Chinese bitcoin miners onteigenen om de Bitcoins zelf te behouden zoals de Chinese overheid ook gestopt is met het exporteren van goud? Is het proces van hyperbitconization niet al stiekem begonnen?

  Waarschijnlijk zal het proces in een stroomversnelling geraken wanneer de Bitcoin ETF’s worden goedgekeurd en Bitcoin Bonds graag worden gekocht. ETF’s hebben ook een zeer belangrijke rol gespeeld in de snelle ontwikkeling van de marktkapitalisatie van goud.

  Het zou natuurlijk kunnen dat Bitcoin als technologische uitvinding en het internet van geld gewoon sneller en sneller door mensen over de hele wereld zal worden gebruikt. De S-curve van technologische adoptie met de fase van groei en volwassenheid wordt steeds sterker ingekort in ons huidige tijdperk. Groei is vaak explosief, volstrekt zich in korte tijd, zo ook de fase van volwassenheid, snelle opkomst van concurrenten en verzadiging. Hoe zal dit met de adoptie van Bitcoin en ook andere cryptocurrencies gaan?

  hyperbitcoinization

  Het is niet vreemd dat de bank der banken, de BIS, alle centrale banken heeft opgeroepen om de blokketen technologie te omarmen en te experimenteren met eigen cryptovaluta’s! De regel is: innovate or die!

  Hier is een vertaalde fragment uit het rapport van de Chinese Centrale Bank:

  bitcoinization

  A specter is haunting the modern world, the specter of hyberbitcoinization.

   

  Bronnen:

   

  BELEGGEN IN CRYPTOMUNTEN

  Wil je beleggen in verschillende cryptomunten, maar je weet niet waar te beginnen?

  beleggen in cryptomuntenOp deze site worden nu rapporten geplaatst over het opstellen van je eigen cryptocurrency portfolio en beleggingsfonds. Deze rapporten geven concreet aan welk aandeel elke cryptomunt ongeveer moet innemen in een veilige cryptoportfolio en beleggingsfonds in eigen beheer. Ze geven ook een duidelijke argumentatie over waarom deze munten zijn toegevoegd en hoe er binnen het kwartaal kan worden geschoven op basis van bepaalde ontwikkelingen in het kwartaal.

  De rapporten zullen worden bijgewerkt en voor elk kwartaal zal er een nieuw rapport worden uitgebracht. Deze rapporten kunnen als gidsen worden beschouwd. Beleggen in cryptomunten zal op deze manier makkelijker worden en minder risicovol.

  De rapporten zijn niet opgesteld voor cryptocurrency day traders, maar richten zich op de lange termijn en zullen per kwartaal ontwikkelingen evalueren. Natuurlijk, de rapporten zijn natuurlijk wel belangrijke informatiebronnen voor cryptocurrency handelaren voor het opstellen van een cryptocurrency trading strategie.

  Er zal ook worden aangegeven hoe je de cryptomunten het beste kunt kopen en kunt beveiligen. Voor meer informatie:

  Gerelateerde artikels:

  CRYPTOGELD-SEMINAR-AMSTERDAM

  Exclusieve Cryptocurrency & Blockchain Seminar

  World Trade Center, Amsterdam

  Zondag 17 September 2017

  Wij ontvangen via deze site steeds meer vragen omtrent cryptocurrencies en blockchains. Vaak zijn dit zeer gerichte vragen zoals, het potentieel van o.a.BitcoinLitecoinEthereum, en de laatste tijd ook over Ripple. Daarnaast is er in toenemende mate interesse in meer inzicht in de historische koersontwikkelingen van bepaalde cryptovalutabeleggingsmogelijkheden in cryptovaluta én willen veel mensen graag weten hoe de banken van plan zijn om te gaan met de huidige crypto-ontwikkelingen.

  cryptocurrency trading seminarHet drukke verkeer in onze email inbox heeft ons doen besluiten om het grote aantal vragen te verzamelen en een exclusieve Crypto & Blockchain Seminar te organiseren. Dat doen we in samenwerking met de organisatie Trading Seminars in Amsterdam. Het seminar is een antwoord op de vraag uit de markt en geeft je op veel fronten inzichten in de huidige ontwikkelingen op het gebied van cryptogeld en de manier waarop je geld kunt verdienen met crypto’s.

  cryptocurrency trading seminarAls bezoeker van onze unieke CBIT – Bestebank website krijg je 50% korting (code: FX24) op de reguliere prijs van een ticket voor het leerzame seminar. Je zult hier ook concreet kennis maken met cfd’s waarmee je op het 24Option handelsplatform het makkelijkst cryptovaluta’s kunt kopen en verkopen.

  Het Crypto & Blockchain Seminar duurt van 10:30 tot 15:00, met een half uurtje lunchpauze. Koffie/thee bij aanvang en de lunch is in de prijs inbegrepen. Na het seminar is er gelegenheid voor een drankje en netwerken.

  Zondag 17 September 2017

  Tijdens het Crypto & Blockchain Seminar komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wanneer en hoe is cryptogeld ontstaan? Wat is het en waarom is het bijzonder?
  • Hoeveel cryptovaluta zijn er en welke hebben hoog potentieel?
  • Met welk doel zijn de verschillende cryptovaluta gemaakt?
  • Wat is de functie van de onderliggende blockchains?
  • Hoe kan ik kans maken op maximale rendementen bij zowel koersdalingen als koersstijgingen?
  • Wat is de lange termijn verwachting van o.a. BTC, ETH en LTC?
  • Hoe kijken de banken naar cryptogeld en hoe reageren zij daarop?
  • Cryptogeld op traditionele crypto exchange kopen versus traden met cryptogeld op een online platform. We zullen kijken naar het goed uitgeruste handelsplatform van Option24 voor het handelen in cryptogeld met CFD’s.
  • Hoe start ik met online traden met cryptogeld? (Uitleg crypto & forex handelsplatform Option24)

  Het exclusieve Crypto & Blockchain Seminar zal plaatsvinden op Zondag 17 september, 2017.

  De locatie is eenvoudig bereikbaar met openbaar vervoer en auto. De trein stopt op slechts enkele minuten wandelen van het World Trade Center (Amsterdam Zuid) waar het seminar gehouden zal worden. Parkeren kan in de ondergronds garage.

  Locatie: WTC Amsterdam Zuidas

  Strawinskylaan 77

  1077 XW Amsterdam

  Datum: 17 September, 2017

  Aanvang: 10:30

  Einde: 15:00

  Normale ticketprijs: €399

  50 % kortingcode: FX24

  Gebruik de kortingscode tijdens het bestellen van het ticket. Je korting wordt dan automatisch doorgevoerd. 

  Klik hier voor meer informatie en het bestellen van een ticket!

  Klik hier om alvast een gratis 24Option handelsrekening te openen.

  cryptocurrency seminar

  Voor meer informatie:

  Gerelateerde artikels:

  CRYPTOCURRENCY SEMINAR

  SALT LENDING

  SALT LENDING

  SALT is een p2p crypto finance platform onder ontwikkeling voor het verstrekken van leningen in Amerikaans Dollars met Bitcoin of Ether als onderpand.

  salt lendingHet is een eenvoudige manier om p2p-leningen af te sluiten op basis van blokketen tokens en voor bepaalde investeerders te investeren in het verstrekken van kredieten. Kredietgevers worden speciaal geselecteerd door SALT om het platform van de benodigde liquiditeit te voorzien.

  Het biedt beleggers en handelaren in Bitcoin en ander cryptogeld de mogelijkheid om tijdelijk op zeer gunstige voorwaarden liquiditeit te verkrijgen voor het financieren van andere zaken met fiat geld zonder het cryptogeld te verkopen.

  Het verkopen van cryptogeld voor fiat geld is in veel gevallen, zoals in de Verenigde Staten, een taxable event. Je zult de verkoop bij de belasting moeten opgeven en over de winst belasting moeten betalen. Om dit te vermijden is het Salt Lending platform ontwikkeld geworden. Alle leningen worden op de blokketen via slimme contracten vastgelegd met crypto-assets en valuta’s als onderpand om op basis daarvan een lening te verkrijgen. Dit zijn de blockchain-backed loans. Hieronder kun je een videopresentatie zien:

  SALT verwijst naar zout (als betalingsmiddel), maar staat voor Secured Automated Loaning Technology op basis van slimme contracten en de blockchain technology van Ethereum. Het werkt zonder banken maar met lidmaatschappen! Het is inderdaad een zeer boeiend experiment en het is mogelijk om een lidmaatschap aan te vragen. Hiervoor zul je je moeten aanmelden. Niettemin voor Nederlanders is het platform nog niet echt geschikt. Het zal eerst worden ontwikkeld voor de Amerikaanse markt, maar de ambities van SALT zijn natuurlijk globaal waarbij zo veel mogelijk cryptovaluta’s en lokale valuta’s zullen worden opgenomen.

  SALT Lending is geen scam en wordt ontwikkeld onder leiding van Erik Voorhees. Erik Voorhees is een van de eerste Bitcoin durfkapitalisten en heeft al vele verschillende Bitcoin bedrijven helpen ontwikkelen en financieren. SALT LENDING heeft een zeer sterk team met vele strategische partners. We hopen en geloven dat het een succes zal worden. SALT is innovatief, maar experimenteel en het gebruik van dit platform zal niet zonder risico’s zijn.

  We zullen de ontwikkelingen van dit P2P crypto finance platform met belangstelling volgen. Tips, advies en opmerkingen van onze lezers zijn altijd van harte welkom!

  Gerelateerde artikels:

   

  LEDGER NANO S

  Ledger Nano S Review

  De Ledger Nano S behoort tot de meest populaire hardware wallets voor het veilig opslaan van cryptogeld.

  ledger nano sEen van de redenen waarom de Ledger Nano S zo veel wordt verkocht is het feit dat deze de meeste cryptomuntjes ondersteund. Het is een multi-currency hardware wallet waar je o.a. bitcoins, litecoins, ripples, ethers, stratis tokens, Vertcoins en Dogecoins buiten het bereik van malware en hackers kunt houden. Je kunt je crypto-financiën beheren vanuit elke computer ongeacht het veiligheidsniveau. De Ledger Nano S is malware en hacker proof en nu ook in Nederland verkrijgbaar bij Cryptomaan! Hieronder kun je een videopresentatie zien over de Ledger Nano S:

  Waarom is de Ledger Nano S zo veilig? 

  Met de Ledger Nano S verander jezelf in de meest beveiligde bank voor je crypto vermogen. Inderdaad, in de wereld van crypto finance ben je je eigen bank en daardoor volledig verantwoordelijk voor de veiligheid van je crypto vermogen. De eigendomsrechten zijn verbonden aan de privé sleutel van je wallet en ook het herstelbestand dat vaak in de vorm van een master seed van 12 woorden wordt gegenereerd. De master seed moet je opschrijven en veilig opbergen. Het beste is als deze woorden nooit in het geheugen van de computer worden geladen en op het beeldscherm verschijnen. Al deze gegevens moeten verwerkt worden binnen een afgeschermd versleuteld chipje op een hardware wallet. Bij de Ledger Nano S worden deze gegevens getoond op een OLED-schermpje. Hierdoor kun je er 100 % zeker van zijn dat de master seed nooit opgespeurd kan worden door malware.

  De privé sleutel is noodzakelijk om actief te gebruiken voor het helpen ondertekenen van transacties. De privé sleutel kun je beschouwen als een eigendomsbewijs en wanneer malware in de vorm van een rootkit of keylogger deze kan opsporen, dan kan een slimme hacker je crypto vermogen stelen. Dus, het beste is als de privé sleutel nooit geladen wordt in het geheugen van een computer, maar apart beveiligd staat op een chipje die met een versleutelde verbinding met de computer software praat voor het tekenen van een transactie. Het tekenen van de transactie waarbij de privé sleutel wordt opgeroepen vind plaats op de hardware wallet Nano S. Deze cruciale informatie kan niet uitlekken en gestolen worden.

  De Nano S is een flink verbeterde versie van de eerdere Ledger Nano dat door Ledger in Parijs wordt ontwikkeld. Inderdaad, de Ledger Nano S is gebaseerd op lang sleutel en ontwikkelingswerk. Het bedrijf onder leiding van Eric Larchevêque heeft een uitstekende reputatie opgebouwd binnen de Bitcoin gemeenschap. De Ledger Nano is ten allereerste ontwikkeld als een hardware Bitcoin wallet. In een later stadium zijn er altcoins aan toegevoegd geworden.

   

  recensie ledger
  Ledger Wallet Nano S –  Bestel deze bij de maker in Frankrijk!
  of
  Bestel de Ledger Nano S bij Cryptomaan in Nederland!
   

  ledger Nano S review

  Zijn er alternatieven voor de Ledger Nano S?

  Zeker, maar de keuze is beperkt. Er zijn maar twee alternatieven die we kunnen aanbevelen:

  Gerelateerde artikels:

  CRYPTOMAAN

  De Cryptomaan webshop recensie!

  Cryptomaan is de webshop in Nederland voor het snel verkrijgen van hardware wallets voor het beveiligen van je crypto-vermogen.

  cryptomaan

  Meer en meer mensen ontdekken de nieuwe mogelijkheden in de fascinerende wereld van crypto finance, cryptocurrencies, blokketen technologie en crowd token sales of ICO’s. Meer en meer fiat geld stroomt hier naar toe. Maar wat niet moet worden vergeten is het vraagstuk van veiligheid. Hardware wallets lossen dit probleem op. Ze zorgen ervoor dat je cryptogeld buiten het bereik van hackers en malware kunt gebruiken. Het is echt een belangrijke zorg minder.

  cryptomaan reviewCryptomaan voorziet in een mooi aanbod van de beste hardware wallets. De belangrijkste functie van een hardware wallet is het veilig en versleuteld opslaan van de privé sleutels, zeg maar, de eigendomsbewijzen van je cryptogeld. Je moet deze niet alleen in eigen beheer hebben, maar vooral in beheer buiten een computer die makkelijk door malware kan worden geïnfecteerd. Malware in de vorm van keyloggers of eenvoudige spyware varianten kunnen makkelijk privé sleutels opsporen en doorspelen naar een hacker. Een goede hardware wallet zorgt ervoor dat je altijd je cryptogeld kunt gebruiken, zelfs op een geïnfecteerde computer.

  Je kunt bij de Cryptomaan eenvoudig de volgende hardware wallets met iDEAL kopen:

  Waarom zou ik mijn hardware wallets bij Cryptomaan bestellen?

  • Betaal gemakkelijk en veilig online met iDEAL, PayPal of Bitcoin.
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
  • Nederlandse ondersteuning met Live-chat support & advies!

  Cryptomaan wordt beheerd door Elmar Witjes en verleent een uitstekende dienstverlening. We raden deze webshop aan. Voor meer informatie:

  Trouwens, denk ook na over internet veiligheid en privacy en kijk ook naar boeiende projecten zoals het Maidsafe netwerk, Storj, Mysterium, Siacoin, Steemit etc. die allemaal worden gebouwd in het belang van de veiligheid en privacy van internet gebruikers.

  OMISEGO

  omisegoOmiseGO is een nieuwe project van het innovatieve fintech bedrijf Omise. Omise is een online betaalsysteem dat populair is in Zuid-Oost Azië. Het is geen kleine speler en heeft kantoren in Singapore, Tokyo, Jakarta en Bangkok. Een belangrijke recente toevoeging is de AliPay integratie voor Alibaba in het Omise betaalsysteem. Er wordt flink aan de weg gewerkt bij deze PayPal en Skrill concurrent in Azië. Maar met OmiseGo maakt Omise een nieuwe gewaagde stap in de verwerkelijken van een bijzonder crypto finance platform. Wanneer Omise zal slagen met het OmiseGo zal PayPal tot het dinosauriër tijdperk behoren en de markt in Azië verliezen.

  Wat is OmiseGo precies? 

  OmiseGo gaat als project een flinke stap verder in het samenbrengen van de wereld traditionele financiën en die van de nieuwe financiën op basis van decentrale cryptografische blokketentechnologie. OmiseGo zal een fundamenteel oud coördinatie probleem oplossen tussen betalingssystemen en financiële instellingen bij het verwerken van internationale betalingen. OmiseGo wil op basis van de Ethereum blokketentechnologie een nieuwe generatie decentrale beurs opzetten dat op grote schaal en voor bijna geen kosten transacties kan verwerken tussen verschillende reguliere fiat valuta’s, cryptocurrencies, en digitale roerende goederen.

  Inderdaad, OmiseGo zal verbonden zijn met het Ethereum netwerk met een eigen decentrale cryptocurrency exhange waardoor iedereen in staat zal zijn om alle mogelijke financiële transacties te kunnen verrichten waarbij ook miljoenen gebruikers makkelijk gedecentraliseerd cryptogeld kunnen ontdekken. OmiseGo zal o.a. Ether en Bitcoin transacties ondersteunen. Het OmiseGo is volledig agnostisch als het gaat om fiat en cryptogeld, de gebruikersmarkt bepaalt welke valuta het meest populair zal worden binnen het netwerk. Het is belangrijk dat het platform super eenvoudig in gebruik zal zijn met behulp van een mooie applicatie voor de smartphone waardoor ook echt iedereen, ook diegenen zonder bankrekening. Iedereen zonder bankrekening zal kunnen worden toegevoegd tot het openbare, decentrale betaalsysteem van OmiseGo dankzij een eenvoudig te gebruiken mobile wallet applicatie.

  Het moge duidelijk zijn, dit is een ambitieus project, maar wanneer je beseft dat o.a. de uitvinder van Ethereum zelf, Vitalik Buterin, en een van de ontwikkelaars van het Lightning Network Josph Poon, betrokken betrokken zijn bij dit project, dan kun je inderdaad jezelf de vraag stellen of twijfels over de slaagkansen van OmiseGo wel terecht zullen zijn. Het zal waarschijnlijk allemaal mogelijk gaan worden, maar hoe lang zal het dan duren?

  We zullen het in de gaten houden!

  Hoe kan ik makkelijk OmiseGo tokens kopen?

  omisegoDoor eerst een aantal bitcoins, ethers of litecoins te kopen bij BTCdirect en deze vervolgens te sturen naar je Exodus wallet. De Exodus wallet beschikt over een interne crypto currency exchange en ondersteunt OmiseGo!

  Voor meer informatie:

   

   

  CHARLIE LEE

  Wie is Charlie Lee?

  Als cryptogeld of Bitcoin enthousiast, is het niet onbelangrijk om even wat meer te leren over Charlie Lee. Hij geeft ons een nieuwe invalshoek om de verdere ontwikkeling van cryptogeld te begrijpen. Zijn achtergrond en visie is niet onbelangrijk.

  charles (charlie) Lee

  Charlie is het jonge brein achter Litecoin en de belangrijkste programmeur voor de verdere ontwikkeling van het Litecoin netwerk. Hij heeft in 2017 zijn baan opgezegd bij Coinbase om zich volledig te kunnen wijden aan de verdere ontwikkeling van Litecoin. Inderdaad, Charlie Lee werkte als de CTO van de belangrijkste Amerikaanse Bitcoin exchange Coinbase. Charlie is altijd een Bitcoin evangelist geweest en heeft Litecoin in Oktober 2011 als een experiment gevorkt van de Bitcoin Core software. In 2011 was het nog relatief makkelijk om Bitcoin te vorken en er werd veel getest en gespeeld met het prille Bitcoin projectCharlie wilde bekijken hoe hij een lichtere en snellere versie van Bitcoin kon ontwikkelen. Litecoin kan worden beschouwd als een geoptimaliseerde versie van Bitcoin. Er zijn niet veel verschillen als het gaat om de originele broncode.

  Charlie zorgde ervoor dat de transactieblokken bij Litecoin sneller worden aangemaakt (elke 2,5 minuut) en er is een geoptimaliseerde betere 256-SHA hashing algoritme gebruikt: Scrypt. Scrypt is uit bepaalde oogpunten veiliger en maakt het ook moeilijker om mining power te centraliseren. Er kan namelijk ook gebruikt worden gemaakt van de grafiekkaarten voor het delven van Litecoin transactieblokken. Het delven van transactieblokken is niet beperkt tot de CPU-kracht van een computer, maar kan ook de rekenkracht van grafische kaarten gebruiken. Charlie voorzag mogelijke problemen met de Bitcoin delvers.

  Een ander belangrijk aspect is dat de distributie van de Litecoins eerlijk zou verlopen. Charlie Lee heeft een zeer transparante, eerlijke en rechtvaardige distributie van Litecoins vastgelegd. Er is nooit een Litecoin pre-mine geweest waarbij de uitvinder voor zichzelf en zijn team een hoop coins reserveert. Dit is een problematisch punt bij vele verschillende cryptocurrencies, waaronder ook de bekende Dash en Zcash. Litecoin is nooit opgezet geworden door Charlie om er zelf rijker door te worden. Hij heeft uiteindelijk gewoon een baan moeten zoeken. Dit is bijzonder en maakt het fundament van het gehele Litecoin project ethisch zeer verantwoord is opgezet. Het gaat om het verbeteren van de technologie en het leren over de technologie, niet om puur om winstbejag.

  Charlie lee litecoin Cryptocurrencies zijn een nieuwe technologie en representeren een nieuwe doorbraak op het gebied van de ontwikkeling van geld zonder vertrouwen, zonder derde partijen zoals banken en overheden. Charlie heeft zelf meerdere malen gezegd en concreet laten zien dat hij Litecoin samen met Bitcoin wil ontwikkelen ten goede van het gehele crypto-ecosysteem. Litecoin en Bitcoin zijn geen kant-en-klare financiële producten. Het zijn groeiende, zich ontwikkelende p2p-netwerken waarbij er een hoop moet worden geprogrammeerd voor het bewerkstelligen van de benodigde tweaks om nieuwe, eerder ongekende, nieuwe mogelijkheden en innovaties te implementeren.

  De Segregated Wittnes update dat de weg opent naar het Lightning Network voor Litecoin en Bitcoin zijn twee belangrijke nieuwe doorbraken in de verdere ontwikkeling van deze cryptocurrency technologie. Litecoin is op dit moment bezig met atomic cross chain swap projects waardoor Litecoin onmiddelijk voor Bitcoin en andere cryptocurrencies kan worden omgeruild zonder tussenkomst van cryptocurency exchanges! Litecoin is een pionier in het testen en in gebruik nemen van nieuwe innovaties die later makkelijker door Bitcoin kunnen worden overgenomen. Litecoin en Bitcoin ontwikkelen zich als bondgenoten waarbij Litecoin de eerste stappen zet in het bewerkstelligen van een nieuw futuristisch financieel netwerk. We staan pas aan het begin van deze nieuwe paradigma verschuiving op het gebied van geld en financiën.

  Hieronder kun je Charlie Lee aan het woord zien in een recente CNBC interview:

  Hier kun je een meer uitgebreid interview zien met Charlie Lee in Crush The Street:

  Hier komen we bij een wezenlijk punt als het gaat om de verdere ontwikkeling van crypto finance. Uiteindelijk is er een zekere mate van menselijk vertrouwen nodig. Vertrouwen in de oprechte intenties van de initiële programmeurs. Geluk is de broncode volledig open-source en te bestuderen voor iedereen met de kennis om dit te kunnen doen, maar veel mensen hebben geen achtergrond in cryptografie en programmering. Ze zullen voor een gedeelte moeten vertrouwen op de expertise van betrouwbare en oprechte programmeurs. Charlie Lee is zo’n programmeur en het is een belangrijk feit als het gaat om hoe we Litecoin als project moeten waarderen en analyseren. Er zijn vele scam-coins in omloop. Litecoin is een legitiem project en op dit moment de beste altcoin van Bitcoin. Wil je meer leren over waarom Litecoin bijzonder is, lees dan het artikel:

   

  CIVIC – CVC TOKEN

  civic - cvc tokens kopenCivic is een dienstverlening voor het beschermen van jouw identiteit. Identiteitsfraude en identiteitsdiefstal is een toenemend probleem. We laten veel sporen achter op het internet en er is genoeg malware (keyloggers, rootkits, spyware etc.) in omloop om gevoelige documenten en informatie van derde partijen of van onze eigen computers te stelen.

  Civic heeft als doelstelling om de vertrouwde derde partij te worden voor het beveiligen en verifiëren van jouw identiteit zonder gebruik te maken van wachtwoorden en andere ingewikkelde procedures, maar door het combineren van de volgende technologieën: blockchain technologie, smart contracts, biometrie en web- en mobiele applicatie technologie. Alles wordt mooi verpakt in een super gemakkelijk te gebruiken online en decentraal platform voor identiteitsbewaking en -bescherming! Hieronder kun je een een presentatie zien over hoe de Civic Identity platform in de praktijk zal werken:

  Wat maakt Civic uniek?

  Civic maakt gebruik van een nieuwe authentificatie technologie  ChainAuth™ dat gebruikt maakt van de Bitcoin blockchain om jouw identiteit te valideren zonder zelf jouw persoonlijke informatie op te slaan op de blokchain of derde partij servers. Alle gegevens blijven opgeslagen binnen jouw smartphone applicatie en authentificatie verloopt via jouw vingerafdruk. Civic valideert alle informatie en slaat het alleen op op jouw smartphone. De cryptografische infrastructuur van Civic bewaakt bovendien de opgeslagen informatie op jouw smartphone en zorgt er voor dat deze informatie niet kan worden misbruikt. Civic maakt ook gebruik van slimme contracten voor Bitcoin met behulp van Rootstock en Ethereum voor het opzetten van een eigen ecosysteem voor identiteitsbescherming.

  Civic werkt aan samenwerkingsverbanden met financiële instellingen, banken, bedrijven en andere organisaties voor het vermijden van identiteitsfraude en het verder implementeren van de Civic Secure Identity Platform. In feite elke instelling die gebruik maakt van jouw identiteit kan gebruik maken van Civic om jouw identiteit te verifiëren en identiteitsdiefstal te vermijden. Het werkt als een volwaardige dienstverlening voor identiteitsbeheer waarbij jij het gebruik van jouw identiteit online kunt beheren en beschermen.

  Civic ICO en CVC tokens kopen?

  De Civic ICO is een razend succes geweest. Binnen een zeer korte tijd wist Civic de doelstelling van $33 miljoen op te halen via de distributie van de CVC tokens. De CVC tokens zijn gebaseerd op het ERC20 standaard van Ethereum en een Ethereum smart contract. Van de 1 miljard CVC tokens werden er 330 miljoen tokens voor elk 0.10 $ in omloop gebracht via de ICO token sale. De tokens werden gretig afgenomen door ICO beleggers. De rest van de tokens zullen in handen van Civic blijven voor het bedrijf zelf en het aantrekken van partners. De token sale is afgelopen, maar de CVC tokens zijn wel verhandelbaar op cryptocurrency exchanges zoals Changelly.

  Een bijdragende factor voor dit succes is de verdienste van de twee breinen achter Civic: Vinny Lingham en Jonathan Smith. Ze krijgen veel aandacht van de media en ze hebben al een product dat werkt. Met het geld dat ze nu hebben opgehaald kunnen ze daadwerkelijk aan de slag aan het bouwen van een beter systeem voor het beveiligen van onze identiteit online. De CVC tokens zullen in de toekomst een prominente rol spelen in de Civic ecosysteem en dienstverlening.

  Hoe kan ik gemakkelijk CVC tokens kopen?

  Het makkelijkste en snelste is om via Ethers of Litecoins CVC tokens te kopen bij Changelly. Natuurlijk kun je ook Bitcoin gebruiken. Je kunt ze het beste sturen naar je MyEtherWallet of Jaxx wallet.

  cryptocurrency exchange voor cvc

  Voor meer informatie:

  Gerelateerde onderwerpen:

   

  Het UBIQ ontwikkelingsplatform voor Ethereum?

  ubiqUbiq is een onafhankelijk ontwikkelingsplatform voor slimme contracten voor de Ethereum Virtual Machine. Ubiq drijft als het ware als een platform en netwerk boven het Ethereum netwerk. Het wil een stabiel ontwikkelingsplatform aanbieden waarbij bedrijven en organisaties niet hoeven na te denken over de gevolgen en procedures bij nieuwe Ethereum protocol aanpassingen, vorken en andere ingrijpende verbeteringen.

  Ubiq doet dit in feite voor die bedrijven en organisaties die gebruik willen maken van de Ethereum Virtual Machine voor het programmeren van slimme contracten en decentrale applicaties, maar die ze zich niet willen bezig houden of ongerust te worden over de technologische implicaties van bepaalde protocol wijzigingen en blokketenvorken binnen Ethereum. Het Ubiq netwerk en ontwikkelingsplatfom zelf is gebaseerd op een verbeterde versie van Ethereum codebase 1.5.8. waarbij o.a. de bloktijd en hash-algoritme werd geoptimaliseerd.

  Het monetair beleid werd ook aangepast en een eigen Ubiq token is in omloop gebracht zonder een ICO of premine. Er werd gewerkt aan een gezonde distributie mechanisme waarbij een gezonde prijsontwikkeling wordt nagestreeft. In de eerste jaren is er een beheersbaar inflatiebeleid geimplementeerd. Deze zal van 8 UBQ per block (7.3%) per jaar teruglopen naar uiteindelijk 1 UBQ per blok in 2025 (0.7%).  Het idee is dat de UBQ token zal zich meer en meer ontwikkelen als een prijsstabiele cryptocurrency. We zullen het in de gaten houden! Hieronder kun je een video bekijken met een recensie over Ubiq als een alternatief voor Ethereum.

  Ubiq wordt ontwikkeld door een bedrijf Ubiq Technologies Inc. Deze is opgericht door de blokketen ontwikkelaars en programmeurs Julian Yap, Kris Hansen, Luke Williams en Alex Sterk.

  Wil je als Nederlander beleggen in de UBQ tokens? 

  Litebit in Nederland is een van de weinige cryptocurrency exchanges die Ubiq ondersteunt. Je kunt hier voordelig UBQ kopen.

  Voor meer informatie:

  Gerelateerde artikels:

  BLOCKNET

  blocknetVolgens de ontwikkelaars van Blocknet ziet de toekomst voor de verdere ontwikkeling van blockchaintechnologieën er zeer positief uit. Zeker, vele blockchain projecten zullen mislukken, maar dat er meerdere verschillende ontwerpen en varianten zullen blijven bestaan en ontstaan is zeker. De blokketen van Bitcoin is nog steeds de meest veilige en robuuste met een enorm netwerk effect, maar de Ethereum en de Ethereum classic blokketens ontwikkelen zich ook sterk. Bovendien hebben we te maken met de volgende veel belovende blokketen projecten: LiskNXT, IOTARipple, StellarBitsharesTezos, QtumQRL, EOSDFINITY, ByteballNEO en NEM. Deze blokketens staan los van alle andere mogelijke cryptovaluta’s en tokens die in omloop kunnen worden gebracht op bepaalde versies van deze blokketens. Het landschap van cryptocurrencies zal meer en meer divers worden met o.a. meer en meer decentrale applicaties en ICO tokens van allerlei nieuwe decentrale organisaties en bedrijfsinitiatieven. Het probleem is dat deze initiatieven geïsoleerde eilanden kunnen blijven. Ze moeten kunnen worden samengebracht in een gemeenschappelijke ruimte of netwerkprotocol waardoor communicatie tussen de blokketens mogelijk is. Blocknet werkt aan de technologie om dit mogelijk te maken en wil bruggen slaan tussen alle blokketens.

  Blocknet is een vooruitgang in de technologie van cryptografie: een peer-to-peer protocol tussen alle nodes op verschillende blokketens. Het beoogt het internet van blokketens te worden door het verwezenlijken van multi-blockchain diensten aan apparaten met applicaties die alleen op een bepaalde blokketen werken. Een applicatie op een smartphone kan Blocknet enabled worden waardoor deze kan communiceren met applicaties op andere blokketens. Een applicatie op jouw smartphone kan automatisch ook microdiensten verlenen aan applicaties aan andere applicaties op andere blokketens. Dit communicatie proces met microdiensten verloopt decentraal, veilig versleuteld en automatisch.

  De technologie van Blocknet wordt XBridge genoemd. XBridge moet blokketens interoperable, mobiel en modulair maken, waardoor decentrale applicaties meer schaalbaar, effectief, deelbaar en open kunnen worden voor iedereen op het internet, ongeacht de onderliggende blokketen. Blocknet zal ook beschikken over een gedecentraliseerde beurs. Deze is al met veel succes getest geworden. We zullen de ontwikkeling van Blocknet in de gaten houden. We hopen dat het project zal slagen in het bundelen en overbruggen van de gezamenlijke kracht van alle blokketens voor het bouwen van een decentraal internet en alternatief divers decentraal financieel systeem zonder grenzen.

  Het is mogelijk om Blocknet tokens (BLOCK) te kopen op Bittrex. De marktkapitalisatie is flink toegenomen en er zijn maar 10 miljoen BLOCK tokens beschikbaar. Misschien een interessante belegging? Voor meer informatie:

  Blocknet is trouwens niet eenzaam, Comit heeft een gelijkwaardige doelstelling die het op een andere technologische manier probeert te verwezenlijken. Voor meer informatie: