orange

MicroStrategy Orange digitale identiteitsauthenticatie met Bitcoin

May 3, 2024
Aanbieding: 

De nieuwste Bitcoin innovatie van Saylor heet “MicroStrategy Orange”.
Dat Bitcoin meer dan alleen een financieel instrument is, is nu wel duidelijk. Bitcoin is inmiddels een ecosysteem met een ware ‘cult’; en Michael Saylor draagt met zijn Bitcoin aankopen én zijn nieuwe Bitcoin dienst MicroStrategy “Orange” bij aan deze cult. We zouden dan ook gerust kunnen concluderen dat Saylor inmiddels volledig is ge-”orange “pilled”. Maar los van het feit dat Saylor een absolute Bitcoin maxi is (geworden), is Saylor ook een slimme en vooral succesvolle zakenman. Zo richtte hij al in de begin jaren negentig MicroStrategy op, met veel succes. Het bedrijf richtte zich vrijwel direct op het creëren van een tool dat andere bedrijven in staat stelde om eigen bedrijfsdata te analyseren: een revolutionaire tool die vandaag de dag nog veel wordt gebruikt.

Data en digitale identiteitsauthenticatie

Anno 2024 is MicroStrategy een Bitcoin Development Company. Michael Saylor ziet nu met Bitcoin wederom kansen op het gebied van data, maar dit keer gaat het wel om een ander type data; namelijk om persoonsdata. En wederom ligt de focus (vooralsnog) op de zakelijke markt. Het zakelijke platform gaat zich focussen op het bouwen van gedecentraliseerde identiteits applicaties op de Bitcoin blockchain. Een van de doelen is het voorkomen van identiteitsfraude, iets dat grootschalig gebeurt vandaag de dag. Via de Orange dienst worden digitale identificaties uitgegeven aan gebruikers en organisaties. Met de komst van MicroStrategy’s nieuwe platform integreert Bitcoin verder in de zakelijke markt en zien we een toenemende mate van institutionele adoptie, ditmaal meer op het decentrale en het technische aspect en niet per sé op het financiële aspect.

Wat is de Orange dienst van MicroStrategy?

Wat de Orange dienst probeert tegen te gaan, en probeert op te lossen. De eerste oplossing waar MicroStrategy mee komt is de “Orange for Outlook” dienst. Het bedrijf creëert digitale handtekeningen voor emails, om op deze manier de identiteit van de afzender vast te stellen. Daarnaast hebben veel andere communicatieplatforms hetzelfde probleem: namelijk het vaststellen van de identiteit van de afzender. Vandaag de dag worden er dagelijks, aldus MicroStrategy, wel 350 miljard emails verzonden waarvan ruim de helft spam is en meer dan 1% van al deze emails zijn kwaadaardige berichten, waar bijvoorbeeld gevaarlijke phishing-malware in zit. Volgens de data van MicroStrategy worden er dagelijks miljarden emails gestuurd die een gevaar vormen voor zowel bedrijven, als individuen.

De manier om dit tegen te gaan is volgens MicroStrategy vrij straight forward: namelijk het toevoegen van digitale ondertekeningen, een voorbeeld van digitale ondertekeningen is bijvoorbeeld het programma ‘docusign’.

Hoe het Bitcoin netwerk kan helpen op het gebied van identiteit en transparantie

Het klinkt wellicht apart; Bitcoin die de identiteit van de gebruiker vrijgeeft, in plaats van het anoniem te houden. Bitcoin wordt vaak geassocieerd met anonimiteit en hierdoor zou de munt uitermate geschikt zijn voor illegale activiteiten. De waarheid is echter anders, Bitcoin transacties (en alle andere transacties op de blockchain) zijn altijd openbaar en volledig transparant. Iedereen kan de ‘ledger’ inzien en alle transacties volgen van A-Z.

Je zult je hoogstwaarschijnlijk afvragen hoe digitale identiteiten tot stand komen? MicroStrategy maakt hiervoor gebruik van het DID protocol: Decentralized Identifiers (d.id). Middels dit protocol kunnen gebruikers gemakkelijk een profiel aanmaken. In het geval van MicroStategy werkt het als volgt: vanuit de “DID” van MicroStrategy worden er digitaal ondertekende (geverifieerde) Orange-emails verzonden aan toekomstige gebruikers. De nieuwe gebruikers kunnen deze email accepteren om vervolgens zelf een DID account te genereren, hierbij wordt er direct een public en private key aangemaakt. De public key is vervolgens traceerbaar op de Bitcoin blockchain en zodoende is het profiel ‘live’ en geverifieerd.

De toekomst voor MicroStrategy’s Orange

De oplossing die MicroStrategy heeft ontwikkeld beperkt zich niet alleen tot emails; het bedrijf wil uitbreiden naar andere communicatieplatforms, social media netwerken en apps in de e-commerce, zakelijke en fintech diensten. Overal waar wordt gecommuniceerd, zou Orange toegepast moeten kunnen worden. En met de komst van de Orange dienst zal de wereldwijde Bitcoin adoptie verder toenemen. Hieronder kun je Michael Saylor zelf aan het woord zien over de lancering van MicroStrategy Orange:

Gererelateerde artikelen:

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min