chainlink link kopen

Wat is CHAINLINK?

Aug 4, 2020
Aanbieding: 

ChainLink is een decentraal middleware – oracle software project voor smart contract ontwikkelaars. Ontwikkelaars kunnen via een decentraal netwerk van oracles op een veilige manier via API’s off-chain data-feeds (externe informatiebronnen) lezen, ophalen en invoeren in smart contracts. Deze externe bronnen kunnen een informatiestroom verwerken van onder meer financiële transacties (SWIFT, PayPal), beurskoersen, informatie over evenementen, marktinformatie enz. Het project is open-source dat in 2017 door het bedrijf SmartContract ChainLink, Ltd. (“SCCL”) gevestigd op de Britse Maagdeneilanden.

chainlink link kopen

Chainlink heeft een sterk netwerk van samenwerkingen in de sector. Het is in 2017 door Gartner uitgeroepen tot Cool Vendor in Blockchain Applications en maakt een goede ontwikkeling door met goede kansen op succes. De LINK-tokens van ChainLink zijn in trek bij beleggers en onder meer beschikbaar op de Bitvavo Exchange in Amsterdam.

De oprichter is de software ontwikkelaar Sergey Nazarov. Het bedrijf heeft op het moment van schrijven vijf ontwikkelaars die aan ChainLink werken. Aangezien het project door Sergey wordt geleid is het van belang om meer over hem te leren. Hieronder kun je Sergey Nazarov aan het woord zien in een goed gesprek met Anthony Pompliano over zijn achtergrond, het belang van smart contracts en zijn project:

  • Koop en verhandel LINK op de beste exchange in Nederland: Bitvavo!

De financiering van ChainLink en de LINK-tokens.

Het durfkapitaal voor de oprichting van ChainLink werd opgehaald tijdens een ICO in september 2017. Er werd voor $32 miljoen aan kapitaal opgehaald waarvoor LINK tokens werden uitgegeven. Er zijn totaal 1.000.000.000 LINK erc-20 tokens gemaakt; waarvan 350 miljoen tijdens de ICO zijn uitgegeven, 350 miljoen zullen worden gebruikt om de Node operators te betalen en de rest van de 300 miljoen zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van ChainLink zelf. The ChainLink network gebruikt de LINK om de ChainLink Node operators (de oracles) te betalen voor het ophalen en verwerken van real-time data-feeds in een leesbaar formaat voor de smart contracts op blockchain ontwikkelingsplatforms.

Welk probleem lost ChainLink op?

Smart contracts op blokchain ontwikkelingsplatforms zoals Ethereum hebben veilige middleware nodig. Smart contracts zijn niet in staat om zelf deze data-input op te halen. Ontwikkelaars kampen dan ook vaak met verbindingsproblemen. Het is moeilijk om een smart contract te verbinden met een externe bron voor off-chain data en API’s. Hiervoor is betrouwbare middleware voor nodig en dit omvat de systeemsoftware die de informatie-uitwisseling regelt tussen de smart contract software en de software die de gegevens beheert over data/informatie die buiten de blockchain ligt. De invoer van deze externe data-input zorgt voor een specifieke executie van het contract en vereist een uitermate hoge betrouwbaarheid. Deze middleware oplossingen staan bekend als oracles. Het probleem is echter dat de meeste Oracles bestaan uit een node en niet gecentraliseerd zijn. Deze gecentraliseerde nodes zijn een belangrijk punt van falen en herbergen het risico dat ze verkeerde of misleidende data kunnen verstrekken aan het smart contract.

ChainLink Link Token

Welke oplossing biedt ChainLink?

ChainLink voorziet in de ontwikkeling van een gedecentraliseerd oracle netwerk. Dit gedecentraliseerd netwerk garandeert de betrouwbaarheid van de externe data-inputs (bronnen) voor de smart contracts doordat de nodes binnen het ChainLink netwerk de data eerst evalueren voordat ze worden ingevoerd in de betreffende smart contract. ChainLink wil verder interoperabiliteit verwezenlijken met alle belangrijke blockchains waaronder ook die van Bitcoin. Inderdaad, in de toekomst zal het ook mogelijk zijn dat de ChainLink Oracle netwerk kan communiceren met de Bitcoin blockchain of haar sidechains.

Elke ontwikkelaar kan een eigen ChainLink node opzetten met een specifieke API met een Data Input Feed die smart contract ontwikkelaars willen gebruiken. De software ontwikkelaar zal in LINK-tokens gecompenseerd worden wanneer deze oracle-API gebruik wordt door slimme contracten op bijvoorbeeld de HyperLedger blockchain. ChainLink is een open-source ontwikkelingsplatform voor oracles die als nodes binnen een steeds groter netwerk opereren en een netwerk-effect krijgen. Aangezien ChainLink blockchain agnostisch is, is het succes niet verbonden aan een bepaalde blockchain technologie, maar aan de behoefte voor ontwikkelaars voor het gebruik van een veilig en decentraal oracle netwerk. Hoe meer slimme contracten een belangrijke rol gaan spelen in die nieuwe crypto finance sector, hoe groter de behoefte is van deze sector aan betrouwbare oracles.

Hoe ziet de roadmap uit van ChainLink?

Hieronder in de video van Coindesk kun je Sergey Nazarov zien praten over de roadmap van ChainLink:

Welke partnerships heeft ChainLink al?

Het succes van ChainLink is uiteindelijk ook afhankelijk van blockchain en fintech bedrijven die waarde zien in de ambities van het ChainLink team voor het opbouwen van een decentraal oracle netwerk. Een belangrijke samenwerking was met de Cornell universiteit. Cornell Tech heeft hier een eerste Intel SGX (om het verhogen van beveiliging van digitale codes) gelanceerd voor het beveiligen van connecties tussen data en blockchains. Dit wordt het Town Crier project genoemd en is uiteindelijk door ChainLink opgekocht.

Hieronder zijn een aantal belangrijke partnerships:

ChainLink heeft een samenwerking met Binance. Binance zal de Oracle oplossingen integreren in de Binance Smart Chain voor de ontwikkelingen van Decentrale Financiële applicaties op het Binance netwerk.

Town Crier (opgekocht door Chainlink)

De belangrijkste samenwerking van Chainlink is met SWIFT. Dit is het belangrijkste communicatiesysteem van het internationale bankenstelsel voor het het verrichten van internationale betalingen. De vraag is hoe SWIFT uiteindelijk ChainLink zal inzetten, misschien via de samenwerking met R3? Niettemin, het feit dat er door SWIFT geëxperimenteerd wordt met ChainLink is een zeer goed teken. Hier is een reeks met een selectie van belangrijke partnerships die ChainLink heeft:

Oracle (Oracle for Startups)

V SYSTEMS

Dapps Inc

Google Cloud

Matic

  • Announced on: 12th June 2019
  • Matic’s Announcement: Matic Network integrates with Chainlink to enable decentralised oracles on its Layer 2 Plasma-fied sidechain network (Article currently not displaying)
  • Chainlink’s Announcement: Confirmed via Twitter Post

GoChain

Reserve

Harmony

Shyft

XYO

Hedera Hashgraph

IOST

Streamr

Ocean Protocol

Data Sports Groups

Synthetix

Provable (Oraclize)

Celer

Bodhi and Naka Chain

Katallassos

Olympus Labs

RTrade Technologies Ltd

  • Announced: 29th November 2018

Wanchain

Hydrogen

Kaleido (ConsenSys)

Morpheus.Network

Web3

Hoe kan ik de LINK-tokens van ChainLink kopen?

Er zijn verschillende crypto exchanges die de LINK-tokens van ChainLink te koop aanbieden. Nederlanders hebben geluk. De Bitvavo Exchange in Amsterdam heeft LINK genoteerd. LINK kopen kun je hier met iDEAL doen. De LINK-tokens worden meteen op je handelsrekening gestort! Voor meer informatie:

Wil je LINK kopen op een exchange in het buitenland?

Andere goede handelsbeurzen waar je de LINK-tokens van ChainLink kunt verkrijgen zijn:

Conclusie over ChainLink:

ChainLink werkt als een decentraal schakelnetwerk van oracles die informatie van externe bronnen op een veilige manier kunnen invoeren in smart contracts die draaien op blockchain programmeerplatforms. Het is een veel belovend project met belangrijke samenwerkingen die het ChainLink netwerk zullen versterken. ChainLink kan ook een belangrijke toegevoegde waarde leveren aan de groeide DeFi sector.

Lees verder

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gaat bitcoin aanbieden aan zakelijke en institutionele klanten

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is de grootste bank in het zuidwesten van Duitsland met het hoofdkantoor in Stuttgart. LBBW zet een belangrijke stap in de richting van crypto-integratie door bewaringsdiensten voor digitale assets aan te gaan bieden. Deze ontwikkeling, in samenwerking met Bitpanda exchange, onderstreept de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen in Duitsland. Met […]

Apr 15, 2024
2 min