chainlink link kopen

Waarom zou ik Chainlink (LINK) kopen?

Aug 26, 2020
Aanbieding: 

Wil je LINK kopen? In deze beknopte gids behandelen we waarom en waar je het beste de LINK kunt kopen. Verder zul je meer leren over de risico’s bij het kopen van LINK. Hoewel het project zeer belovend is en vele belangrijke samenwerkingen heeft opgezet; is LINK nog steeds een zeer risicovolle belegging.

Chainlink (LINK) kopen met ideal in Nederland

Ben je nieuw in de wereld van crypto’s, dan begin je altijd eerst even met een goed begrip van Bitcoin. Neem onze Bitcoin cursus door of lees onze beleggingsgids alvorens je begint met het speculeren in andere meer risicovolle crypto’s zoals LINK. Echter, binnen de DeFi-sector is de LINK token van ChainLink uiterst populair en biedt Chainlink een unieke Oracle dienstverlening. Hieronder kun je de actuele koers zien van LINK en LINK kopen met iDEAL bij Bitvavo.

blox link kopen

Wil je LINK niet actief verhandelen op een handelsbeurs? Ben je niet technisch en maak je je mogelijk zorgen over de opslag en veiligheid van de LINK tokens? In dat geval is de Blox smartphone app een interessante optie! Voor meer informatie: Blox review.

Waarom kopen beleggers de LINK tokens van ChainLink?

ChainLink is een veel belovend DeFi-project die de opbouw van een goed oracle netwerk beoogt waarbij vele samenwerkingspartners zijn betrokken. LINK is de interne token van het ChainLink oracle netwerk in opbouw. Meer en meer beleggers kopen LINK als een speculatieve belegging op het succes van een nieuwe DeFi-sector waarbij het ChainLink Project als een Oracle Netwerk een belangrijke rol zal kunnen vervullen. De DeFi-sector heeft Chainlink nodig en er zijn weinig alternatieven. Chainlink beschikt over meer dan 200 samenwerkingen en 30 projecten maken al gebruik van de technologie. De ChainLink (LINK) kopen is voor Nederlanders eenvoudig te doen met iDEAL bij de Amsterdamse Bitvavo Exchange.

LINK kopen ChainLink

De 1 miljard LINK tokens zijn na de ICO van ChainLink in 2017 in circulatie gebracht. In totaal zijn er 350 miljoen van de 1 miljard LINK tokens gedistribueerd geworden naar de beleggers. 300 miljoen van de LINK tokens worden in de schatkist van het bedrijf SmartContract ChainLink, Ltd. (“SCCL”) gereserveerd voor ontwikkelingskosten en 350 miljoen LINK tokens zullen worden gedistribueerd naar de Node operators die oracle-API’s lanceren op het ChainLink network. De LINK-token wordt binnen ChainLink gebruikt om ontwikkelaars van oracles te compenseren. Wanneer een smart contract gebruikt maakt van een oracle voor de invoer van externe data zal hiervoor betaald moeten worden in LINK. Naarmate het netwerk groeit, zal de vraag naar LINK tokens toenemen. Een nadeel is dat het niet duidelijk is of de LINK tokens een hard cap hebben. In principe zou SmartContract ChainLink, Ltd. (“SCCL”) nieuwe LINK tokens kunnen uitgeven. De LINK token is gebouwd op basis van Ethereum’s ERC-20 token protocol. De meeste LINK tokens staan onder direct of indirect beheer van de Chainlink organisatie voor de ontwikkeling van het netwerk en de betaling van de nodes.

De Chainlink nodes binnen het netwerk moeten betaald worden in LINK. Verder is LINK nodig voor staking, onderpand en garanties bij een smart contract. LINK wordt door nodes vastgehouden als een stake waardoor ze belangrijker worden. De nodes verkopen niet zomaar LINK. Verder zullen nodes LINK moeten bijkopen als de waarde van hun stake kleiner dan $100 is. Het netwerk van Chainlink nodes houdt hierdoor vooral de LINK vast en verkoopt wellicht alleen die LINK die ze verkrijgen als een transactievergoeding voor de geleverde dienst. Zolang het Chainlink netwerk zich succesvol ontwikkelt, in gebruik wordt genomen de organisatie niet besluit om LINK op de mark te dumpen, betekent dit dat er een schaarste werking is die een prijsstijging in de hand werkt. Zeker tijdens een stieren markt in de waardering van DeFi-tokens. Echter, de vraag is in hoeverre de nodes en de organisatie LINK zal vasthouden tijdens slechte tijden en een beren markt. Tijdens een beren markt zullen o.a. vele DeFi-projecten hun LINK tokens moeten verkopen. Het is te verwachten dat de LINK hodlers hun portefeuille zullen diversifiëren over bitcoin, ethereum en USD stablecoins. Houd hier rekening mee. Vergeet niet op tijd winst te pakken met een speculatieve belegging in LINK.

Waar kan ik goedkoop LINK kopen met iDEAL?

LINK kopen

Er zijn verschillende crypto exchanges die de LINK-tokens van ChainLink te koop aanbieden. Zoals eerder al vermeld, Nederlanders hebben geluk. De Bitvavo Exchange in Amsterdam heeft LINK genoteerd. LINK kopen kun je hier met iDEAL doen. De LINK-tokens worden meteen op je handelsrekening gestort! Voor meer informatie:

ChainLink (LINK) kun je ook kopen bij cryptovaluta makelaars in Nederland waaronder we de volgende makelaars kunnen aanbelven:

Wil je LINK kopen en verhandelen op een exchange in het buitenland?

Andere goede handelsbeurzen waar je de LINK-tokens van ChainLink kunt verkrijgen zijn:

Waarom zou ik ChainLink (LINK) kopen van het ChainLink project?

Smart contracts zijn deterministische digitale overeenkomsten die op basis van bepaalde voorwaarden en parameters zijn geprogrammeerd en worden uitgevoerd op een blockchain. Er is echter geen directe koppeling naar externe informatiebronnen en smart contract technologie. Hiervoor is betrouwbare intermitterende systeem software voor nodig (middleware) die binnen de blockchain sector oracle software wordt genoemd. De meeste oracle software die dusver is ontwikkeld is gecentraliseerd en een veiligheidsrisico.

ChainLink bewerkstelligt een veilig decentraal netwerk van oracle nodes waardoor de executie van smart contracts op basis van netwerk geverifieerde data zal plaatsvinden. De behoefte naar zo’n oracle oplossing is groot en ChainLink heeft veel waardevolle samenwerkingspartners mogen verwelkomen. Dit vergroot de kans dat het ChainLink netwerk een netwerk-effect opbouwt en daardoor steeds veiliger en betrouwbaarder zal worden voor grote partijen zoals Web3, SWIFT, Oracle en Google. Inderdaad, deze belangrijke partijen testen de ChainLink technologie. Succesvolle adoptie van ChainLink door alleen deze drie partijen zal de vraag naar LINK tokens enorm vergroten. ChainLink zal dan een enorme reputatie boost krijgen. ChainLink’s interoperabiliteit met andere blockchains zou er verder toe kunnen leiden dat meer ontwikkelaars op andere blockchain platorms zoals Cardano en EOS zich willen aansluiten op het ChainLink oracle netwerk. Hieronder in de video kun je een presentatie zien van de oprichter, Sergey Nazarov, tijdens de Web3 Summit van 2019:

LINK kopen doe je veilig met iDEAL in Nederland

Open een gratis rekening bij Bitvavo en handel voor € 1000 LINK zonder commissie!

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min

Rio de Janeiro belegt 1% schatkist in Bitcoin

Rio de Janeiro wordt de eerste Braziliaanse stad en een van de eerste steden ter wereld die Bitcoin koopt als waardeopslag. De stad gaat 1% van de schatkist in Bitcoin beleggen. Dat heeft burgemeester Eduardo Paes donderdag 13 januari bekend gemaakt op de Rio Innovation Week. Of dat nog niet genoeg is, krijgen burgers de mogelijkheid […]

Jan 14, 2022
2,5 min

Jack Dorsey nu “Bitcoin en Lightning father”?

Het aantal aankondigingen vanuit Spiral, het voormalige Square Crypto, is niet bij te benen. Het krijgt er echt de aanschijn van dat Jack Dorsey, de voormalige baas van Twitter, minimaal tijdelijk in de rol van “Bitcoin father” aan het kruipen is en dan ook nog eens “Lightning father” want de grootste aankondiging is het feit […]

Jan 13, 2022
5,5 min