Coinmerce neemt crypto fonds Icoinic en leeft verder als Coinmerce Capital

Jun 3, 2024
Aanbieding: 

Coinmerce Capital? Inderdaad, Coinmerce heeft het Nederlandse crypto fonds Icoinic overgenomen. Icoinic gaat verder als Coinmerce Capital. Met de overname biedt Coinmerce haar klanten meer diversiteit. Laten we eens verder ingaan op deze zet en wat het inhoudt. Wat zijn o.a. de voor- en nadelen van Coinmerce Capital?

Coinmerce neemt Icoinic over

Coinmerce, of moeten we zeggen “Coinmerge” (gezien de hoeveelheid zakelijke samenwerkingen en overnames die het platform aangaat) neemt crypto fonds Icoinic over en breidt zodoende het Coinmerce platform verder uit. Vorig jaar nam Coinmerce al de klanten over van crypto exchange Binance, later dat jaar stuurde ook voormalig crypto app Bux haar klanten door. En met de overname van het iconische “Icoinic” zullen deze klanten zich nu ook onder de vleugels van Coinmerce begeven.

Icoinic zal verdergaan onder de naam “Coinmerce Capital”. Coinmerce Capital gaat zich focussen op het bedienen van klanten die willen beleggen in crypto fondsen, dit kan vanaf (op dit moment) €100.000, hier komen we later nog op terug. Icoinic werd opgericht in 2017 en is zodoende het oudste crypto investeringsfonds van Nederland. Het kantoor van Icoinic zat in het financiële hart van Amsterdam, aan het Beursplein. Icoinic is destijds opgericht voor de beginnende, maar vermogende, crypto beleggers en Coinmerce heeft altijd als doel gehad om toegang tot crypto zo eenvoudig mogelijk te maken; het lijkt ons dan ook een goede en logische stap om deze ‘tak’ toe te voegen aan het Coinmerce geheel/ platform.

In het kort: wat deed Icoinic ook alweer en wat gaat het doen als ‘Coinmerce Capital’ zijnde?

Over Icoinic en nu Coinmerce Capital

Zoals gezegd werd Icoinic opgericht in 2017 als crypto beleggingsfonds. Het hielp vermogende beleggers te beleggen in de wondere wereld van crypto, dit door middel van een waar cryptofonds op te richten waar beleggers investeerden in een assortiment van verschillende cryptocurrencies. Beleggers konden kiezen uit twee type fondsen: een neutraal fonds en een fonds dat actiever handelt. De fondsen werden beheerd door analisten, developers en een (handels) algoritme.

Op dit moment staat het fonds op een +38% (year to date) aan behaald rendement, niet slecht. Daarnaast is Icoinic geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandsche Bank (DNB), de Franse AFM (FMA) en bij Banco España; keurige registraties lijkt ons als je zakelijke klanten wil bedienen.

Wat zijn de voordelen van Coinmerce Capital?

De mogelijkheden op Coinmerce na de merge van Icoinic en Coinmerce

Nu Icoinic en Coinmerce zijn samengevoegd kun je als belegger op het platform terecht voor de volgende diensten:

 • Snel en makkelijk crypto (300+ verschillende cryptocurrencies) kopen en verkopen via de app en web van Coinmerce; middels de crypto broker dienst
 • Crypto traden op de exchange van Coinmerce
 • Deelnemen aan het EARN en/of staking programma van Coinmerce
 • Je kunt gebruiken maken van de Over the Counter (OTC) dienst van Coinmerce voor grotere orders (± €100.000)
 • En kun je dus nu beleggen in twee crypto fondsen (Pillar en Core fonds) op Coinmerce Capital, vanaf €100.000 (het inlegbedrag zal snel worden verlaagd, aldus Coinmerce)

De kosten en het rendement van de crypto fondsen van Coinmerce Capital

Nu Coinmerce en Icoinic zijn samengevoegd heb je als Coinmerce klant de mogelijkheid om te beleggen in twee fondsen, het Pillar en Core fonds. Beide zijn verschillend en zo ook de kosten en het te behalen rendement per fonds. We zullen de verschillen kort uiteenzetten:

Coinmerce Capital Pillar fonds (neutraal)

 • Rendement YTD (year to date) 4,4%
 • Minimaal €100.000 te investeren
 • Management fee kosten van 1.5% per jaar
 • Een maandelijkse prestatievergoeding van 30%
 • Opnamekosten 1%
 • Per week ‘opzegbaar’ (opname duurt 1 week)

Coinmerce Capital Core fonds (actiever)

 • Rendement YTD (year to date) 27% en in BTC 65,2%
 • Minimaal €100.000 te investeren
 • Management fee kosten van 2% per jaar
 • Een maandelijkse prestatievergoeding van 20%
 • Opnamekosten 1%
 • Per week ‘opzegbaar’ (opname duurt 1 week)

  Check de factsheets (pdf.) van beide fondsen hier

Onze conclusie over, en de voor- en nadelen van, Coinmerce Capital

De toevoeging van Icoinic aan Coinmerce, en dus het ‘ontstaan’ van Coinmerce Capital, heeft wat ons betreft alleen maar voordelen voor de huidige Coinmerce klant: klanten krijgen namelijk de mogelijkheid om (naast de broker, exchange, EARN & staking en OTC desk) in twee professionele crypto fondsen te beleggen in Nederland. De fondsen staan onder andere geregistreerd bij de AFM en bij de DNB. Daarnaast worden de fondsen professioneel beheerd en krijg je als belegger persoonlijke service van een accountmanager. De toevoeging van Icoinic maakt Coinmerce dus een zeer compleet platform!

Een nadeel is op dit moment dat het minimale inlegbedrag nog vrij hoog is; €100.000. Echter, Coinmerce is voornemens deze inleg snel te verlagen en dus toegankelijker te maken voor de Coinmerce broker klanten: top!

Voor meer informatie: lees onze volledige Coinmerce review.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min