abn amro

ABN AMRO nog niet klaar voor Bitcoin en crypto

Jan 6, 2024
Aanbieding: 

ABN AMRO is nog niet toe aan Bitcoin en crypto tak. Dat is jammer. Wereldwijd hebben de banken er juist wel zin in, zo schreven wij niet lang geleden. Braziliaanse, Duitse, Zwitserse banken en zelfs hele landen adopteren Bitcoin en crypto. Of dit nu in de vorm van trading, custody of zelfs mining is; er vindt veel ontwikkeling en adoptie plaats. Afgelopen maandag (18 december) werd bekend dat de ABN AMRO bank echter niet zo ver was: de bank heeft namelijk het aandelenplatform, ook wel neobroker platform BUX, overgenomen. BUX verkoopt aandelen zoals Shell, ING, BAM en ook ETF’s. Ook had BUX een crypto ‘tak’ (“BUX Alternative Investments”) waar, onder andere, Bitcoin verhandeld werd. En juist in die tak was ABN AMRO niet “geïnteresseerd”.

Het crypto avontuur van BUX heeft overigens niet heel lang geduurd: vanaf 1 januari 2022 bood het platform haar klanten (via BUX Zero) crypto aan. Qua timing natuurlijk niet echt top, mede door de oorlog in Oost-Europa en alle gevolgen van dien (inflatie, tekorten etc.) bevond de crypto markt zich in een slechte positie en begon een ware crypto winter. De afdeling zal zodoende niet veel winst hebben gemaakt het eerste anderhalve jaar en dit zou een van de redenen kunnen zijn geweest voor ABN AMRO om er van af te zien. Overigens is bij de overname ook nu weer de timing niet perfect: Bitcoin heeft namelijk sinds begin 2023 een stijging gezien van 155%.

Coinmerce ontvangt, wederom, klanten van voormalig concurrent

Omdat ABN deze afdeling niet overneemt heeft BUX zodoende besloten om haar gehele crypto segment op te heffen en klanten door te verwijzen naar, je raadt het al; Coinmerce. Coinmerce was er ook al als de kippen bij toen Binance haar klanten elders moest huisvesten en ook nu ontvangt Coinmerce de crypto liefhebbers van een voormalig concurrent met open armen.

Het proces voor de ‘oude’ klanten van BUX is hetzelfde als bij het Binance ‘proces’, en ziet er als volgt uit: gebruikers van BUX krijgen een pop-up melding in de app en hen wordt gevraagd om de tegoeden automatisch over te laten zetten naar Coinmerce. Zodra gebruikers daar akkoord mee gaan, wordt er een account bij Coinmerce aangemaakt en de assets overgezet. Top geregeld van Coinmerce.

Helaas regelt BUX haar zaken iets minder goed: BUX had namelijk ook nog eigen crypto token $BUX. Deze token kan niet worden overgezet naar Coinmerce, dit mede omdat de BUX token “geen onderdeel van de samenwerking is”. Dit houdt dan ook in dat de token ophoudt te bestaan en dus waardeloos is..

Coinmerce zou sommige BUX token holders (vanaf 1.000 tokens) wel een jaar lang gratis trading aanbieden op haar platform.. Een grote groep ex-klanten is op z’n ‘s zachts gezegd niet blij met deze gang van zaken en spant samen om juridische stappen te ondernemen tegen BUX vanwege financieel verlies.

De toekomst van Bitcoin in Nederland

Terug naar Bitcoin in Nederland. Nederland is absoluut een vooruitstrevend land als het gaat om innovatie, ontwikkeling en ondernemendheid. Zo hebben wij in Nederland geweldige cryptoplatformen van eigen bodem: Bitvavo, Coinmerce, Blox en meer. Daarnaast telt het officiële DNB register van “aanbieders cryptodiensten” maar liefst 38 bedrijven! Hier vallen, naast crypto exchanges, ook Nederlandse Bitcoin en crypto custody platformen onder.

Het is dan ook jammer dat er in Nederland nog geen “klassieke” bank als ABN AMRO is die het voortouw neemt in verdere (institutionele) Bitcoin adoptie; iets wat we in onze buurlanden wel zien.

Wellicht een goed voornemen voor 2024?

Lees verder

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min

The Great Taking – centrale bankiers hebben een plan!

Dit artikel zal The Great Taking bespreken. Het is een boek geschreven door voormalige hedgefondsmanager David Rogers Webb. Het boek is bekend geworden door een documentaire die is gemaakt op basis van zijn werk en inzichten. Zijn de beleidsmakers van centrale banken en systeembanken gewoon dom bezig op basis van foute modellen en verouderde economische […]

Feb 16, 2024
7,5 min

De Exodus wallet review

De Exodus wallet is makkelijk, snel en veilig te gebruiken. Lees hier onze nieuwe Exodus wallet review van 2024! Introductie tot de Exodus wallet De crypto wallet van Exodus draait alweer sinds 2015 mee en wij gebruiken de wallet met veel plezier sinds 2017. De Exodus wallet is een “non-custodial” wallet en jij beheert jouw […]

Feb 15, 2024
4 min