digital asset exchange

De CrossTower Exchange Review

Dec 7, 2022
Aanbieding: 

CrossTower Exchange is een platform waar je cryptocurrencies kunt verhandelen. Deze Amerikaanse crypto exchange kan vanuit de hele wereld gebruikt worden, maar is voornamelijk populair in India. In Nederland en België behoort Cross Tower niet tot de meest gebruikte of aanbevolen crypto exchanges, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen in de toekomst. 

Wanneer jij ooit van CrossTower Exchange hebt gehoord, wil je natuurlijk graag weten of dit voor jou een geschikte exchange is. In deze CrossTower Exchange review vertellen we je daarom alles dat je moet weten over deze crypto exchange. Je hoort ook van ons of we je aanraden van CrossTower Exchange gebruik te maken.

Wat is CrossTower Exchange?

CrossTower Exchange is een globaal opererende crypto exchange die zijn deuren in 2019 geopend heeft onder leiding van Kapil Rathi. Het doel van de exchange is cryptocurrency trading so simpel mogelijk te maken, waardoor een zo groot mogelijk aantal mensen makkelijk en snel crypto kan kopen en verkopen. Dat begint natuurlijk bij een overzichtelijk platform zonder al te veel poespas. Hieronder kun je een video bekijken meteen algemene introductie tot deze beurs:

Het design van CrossTower Exchange is gelukkig erg overzichtelijk en voor zowel de beginnende als gevorderde handelaar interessant. Wanneer je crypto wilt kopen voor de lange termijn, kun je vrij eenvoudig een order plaatsen. Cryptocurrencies die je koopt worden automatisch in de beheerde wallet van de exchange bewaard. Het is ook mogelijk deze cryptomunten naar een externe wallet te sturen. Zo kun je cryptocurrencies die je op CrossTower koopt in een Ledger of Trezor wallet bewaren. Dit is wat welke gebruiker zou moeten doen. Een exchange moet je alleen gebruiken voor de koop- en verkoop van bitcoin, niet de langetermijnopslag. Maak gebruik van een bitcoin wallet voor het beheer van je eigen bitcoin en become your own reserve bank!

Gevorderde crypto traders kunnen de tradingview gebruiken. Het is mogelijk om diverse toolings te gebruiken die het makkelijker maken technische analyses uit te voeren. Ook kan er een groot scala aan orders geplaatst worden.

Hoe kun je CrossTower Exchange gebruiken?

Voordat je gebruik kunt maken van CrossTower Exchange, zul je eerst een account op de website moeten aanmaken. Dat kun je hier doen.

Het is niet nodig om een KYC-procedure te doorlopen wanneer je een account wilt aanmaken. Dit kan voor een bepaalde groep mensen aantrekkelijk zijn.

Waar kun je CrossTower Exchange gebruiken?

Het is mogelijk om de webapplicatie van CrossTower Exchange via een desktop te gebruiken. Er is ook een mobiele applicatie beschikbaar voor iOS en Android toestellen. Je kunt CrossTower Exchange dus ook vanaf een smartphone of tablet/iPad gebruiken.

Welke crypto’s kun je bij CrossTower Exchange kopen?

Je kunt bij CrossTower Exchange slechts 30 verschillende cryptocurrencies kopen:

 1. Aave (AAVE)
 2. Bancor Network (BNT)
 3. Basic Attention Token (BAT)
 4. Bitcoin (BTC)
 5. Bitcoin Cash (BCH)
 6. Chainlink (LINK)
 7. Chiliz (CHZ)
 8. Compound (COMP)
 9. Dai (DAI)
 10. Dogecoin (DOGE)
 11. Enjin Coin (ENJ)
 12. Ethereum (ETH)
 13. Galaxy Fight Club (GCOIN)
 14. Litecoin (LTC)
 15. Decetraland (MANA)
 16. Polygon (MATIC)
 17. Loopring (LRC)
 18. Maker (MKR)
 19. Numeraire (NMR)
 20. Ren (REN)
 21. SushiSwap (SUSHI)
 22. Uniswap (UNI)
 23. USD Coin (USDC)
 24. Synthetix (SNX)
 25. Tether (USDT)
 26. The Graph (GRT)
 27. Ripple (XRP)
 28. Yearn.Finance (YFI)
 29. Zcash (ZEC)
 30. 0X (ZRX)

Cryptocurrencies zijn te verhandelen tegen handelsparen in USD, DAI, USDC, BTC en ETH. Zoals je kunt zien, is het aanbod vrij klein. Je kunt slechts een aantal van de populairste cryptocurrencies bij CrossTower Exchange kopen. Dit maakt CrossTower in onze ogen geen geschikte exchange voor handelaren die graag exotische cryptomunten verhandelen. Dit is trouwens niet wat we onze lezers aanbevelen. Het beste is om het gewoon bij bitcoin te houden, deze te kopen op een gereguleerde Nederlandse exchange (Bitvavo) en voor de lange termijn te sparen op een eigen bitcoin wallet.

CrossTower NFT-marktplaats

Sinds kort heeft CrossTower een NFT-marktplaats. Het is mogelijk om een groot aantal NFT-collecties op deze marktplaats te verhandelen. Dit betekent dat het aanbod niet alleen uit bovenstaande cryptocurrencies, maar ook uit een groot aantal NFT’s bestaat.

Om van de NFT-marktplaats gebruik te maken, zul je een externe wallet (zoals Metamask) moeten koppelen) aan de marktplaats.

Welke betaalmethodes kun je bij CrossTower Exchange gebruiken?

CrossTower Exchange biedt ondersteuning aan de volgende betaalmethodes:

 • Credit cards (Visa en Mastercard);
 • Debit cards (Visa en Mastercard);
 • Apple Pay;
 • Banxa.

Het beste is om een CrossTower rekening te combineren met een Bitvavo rekening om zonder rompslomp en hoge kosten de rekening te voorzien met bijvoorbeeld een stablecoin zoals de USDT.

Welke kosten betaal je bij de CrossTower exchange?

Voor het uitvoeren van transacties betaal je transactiekosten. Individuele handelaren krijgen in sommige gevallen een korting wanneer ze een taker-order uitvoeren. Dit is afhankelijk van het handelspaar en de liquiditeit die aanwezig is. Hieronder zie je een duidelijk overzicht van de transactiekosten die je betaald bij CrossTower. Het zijn over het algemeen zeer lage kosten die in rekening worden gebracht:

Voor het gebruik van betaalmethodes worden geen stortingskosten in rekening gebracht. Dit betekent dat gratis van de ondersteunde betaalmethodes gebruik kunt maken.

De veiligheid en betrouwbaarheid van CrossTower Exchange

Het bedrijf geeft aan cryptocurrencies, persoonsgegevens en het platform goed te beveiligen. In het verleden heeft er op het platform van CrossTower Exchange geen hack plaatsgevonden. Cryptocurrencies of data van klanten is dus niet gestolen of uitgelekt. Hieruit kunnen we opmaken dat CrossTower Exchange zijn veiligheid op orde heeft. Niettemin, het is nog een jonge exchange en heeft nog een beperkte track record.

Toch is het belangrijk om als gebruiker ook je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Maak daarom altijd gebruik van een sterk en uniek wachtwoord, en activeer ook two-factor authentication (2FA) binnen je account. Op deze manier maak je het hackers vrijwel onmogelijk jouw account binnen te komen.

Wanneer je crypto veilig wilt bewaren, kun je dat het beste met een hardware wallet doen. CrossTower Exchange biedt je de mogelijkheid om cryptocurrencies naar een externe wallet adres te sturen.

Het rapport van CryptoCompare geeft CrossTown Exchange een A-ranking met een score van 74,03 uit 100 punten. Hierdoor staat CrossTown Exchange op een 7e plaats (onder Coinbase, Gemini, Bitstamp, Binance, Kraken en LMAX Digital).

De klantenservice van CrossTower Exchange

Wanneer je problemen of vragen hebt, wil je zo snel mogelijk geholpen worden. Een crypto exchange zou daarom een degelijke klantenservice moeten hebben.

Op de website van CrossTown Exchange vind je veel artikelen die een antwoord op je vragen kunnen geven. Wanneer je liever met een medewerkers van CrossTower Exchange wilt spreken, is dat ook mogelijk. De helpdesk van CrossTower Exchange is 24/7 bereikbaar per e-mail of contactformulier. Dit contact gaat volledig in het Engels, want de support spreekt geen Nederlands.

Wat maakt CrossTower Exchange uniek?

CrossTower Exchange is op veel punten gelijk aan een groot aantal andere crypto exchanges en brokers. Het is dan ook lastig een eigenschap te vinden die CrossTower een unieke exchange maakt.

Het is vrij uniek te noemen dat het platform tot meer dan 1 miljoen transacties per seconde kan verwerken. Dat is natuurlijk ontzettend snel, maar daar heeft een beginnende crypto handelaar weinig aan. Dit is overigens wel een groot voordeel voor daghandelaren die zichzelf tot de 30 beschikbare cryptocurrencies kunnen en willen beperken.

Wanneer je voor de lange termijn investeert en graag onbekende of kleinere cryptocurrencies wilt kopen, heeft CrossTower Exchange weinig unieks te bieden. In plaats daarvan zou het verstandiger zijn van een Nederlandse exchange als Bitvavo gebruik te maken.

Voor- en nadelen van CrossTower Exchange

Voordelen

 • Het kan meer dan 1 miljoen transacties per seconde verwerken;
 • In het verleden zijn er geen succesvolle hacks of datalekken geweest;
 • De klantenservice is 24/7 bereikbaar;
 • Mobiele applicatie voor Android en iOS beschikbaar;
 • Je kunt van tradingview gebruik maken.

Nadelen

 • Het is mogelijk om slechts 30 cryptocurrencies te kopen;
 • Je kunt niet afrekenen met iDEAL of SEPA Bancontact;
 • Geen Nederlandse support;
 • De helpdesk is niet per live chat of telefoon bereikbaar;

Conclusie

Ondanks dat CrossTower Exchange een goede score van CryptoCompare ontvangt, zien wij vrijwel geen reden om van deze exchange gebruik te maken. Er zijn weinig functionaliteiten te vinden die CrossTower Exchange uniek maken. In onze ogen is de hoge verwerkingssnelheid vrijwel de enige unieke eigenschap van dit platform.

Wanneer je voor de lange termijn investeert en graag onbekende of kleinere cryptocurrencies wilt kopen, heeft CrossTower Exchange weinig unieks te bieden. Ben je een beginnende handelaar en wil je slechts een klein aantal munten kopen zonder veel KYC-rompslomp? Dan zou je van CrossTower gebruik kunnen maken. Echter zijn er verschillende Nederlandse crypto exchanges die makkelijker te gebruiken zijn en vrijwel dezelfde functies ondersteunen.

Ben je een daghandelaar en heb je geen groot aantal cryptocurrencies nodig? Door zijn snelle verwerkingstijd zou CrossTower Exchange in dat geval geschikt kunnen zijn. Het platform kan meer dan 1 miljoen transacties per seconde verwerken, waardoor je razendsnel op kleine koerswijzigingen kunt inspelen. Echter, CrossTower is niet een match voor Binance en deze handelaren zouden het beste een Binance rekening met een Bitvavo rekening kunnen combineren.

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min