cardano

Gemini Exchange Review – Gemini stopt in Nederland – Wat is het beste alternatief voor Gemini?

Oct 12, 2023
Aanbieding: 

Gemini Exchange Review – Belangrijke Update: op 27 september 2023 heeft Gemini aangegeven om Nederlandse klanten niet meer te bedienen en de Nederlandse markt voorlopig te verlaten. Bestaande Nederlandse klanten worden door verwezen naar Bitvavo als het beste alternatief voor Gemini. Op 17 November 2023 zullen de rekeningen van Nederlandse klanten bij Gemini worden gesloten. Gemini heeft dit besloten aangezien het huidige toezicht klimaat in Nederland te strikt is. Gemini zal eerst compliant worden met de nieuwe Europese MiCa-regelgeving. Wanneer Gemini MiCa-compliant zal zijn, zal Gemini weer de Nederlandse markt betreden en Nederlandse klanten accepteren. Wellicht in de loop van 2024 zal Gemini de deur weer openen voor Nederlandse klanten. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden. Niettemin, Bitvavo is een beter alternatief voor de Gemini exchange. Voor meer informatie:

Samenvatting van onze Gemini review van 2023: de redactie van bestebank.org heeft de ontwikkeling van Gemini vanaf het begin gevolgd en behoort tot de beste beurzen in de wereld. De Gemini exchange is in  2014 opgericht geworden door de tweelingbroers Cameron en Tyler Winklevoss. Deze gereguleerde Bitcoin handelsbeurs wordt beheerd door de Gemini Trust Company LLC en behoort tot de meest veilige Amerikaanse handelsbeurzen voor digitale activa.

De problemen met DCG-Genesis heeft wel deze reputatie flink beschadigd, echter Gemini Earn is een aparte Gemini crypto staking dienst waar een rentevergoeding voor een extra derde partij risico wordt gegeven. Klanten moeten altijd zelf goed onderzoek doen naar welke type dienst ze gebruiken op een exchange, zoals die van Gemini of elke andere exchange platform. Gemini Earn werd in principe verzorgd door Genesis en stond buiten de Gemini Custody dienstverlening. Onze lezers kunnen het beste kijken naar een Nederlands alternatief, de Bitvavo exchange in Amsterdam. Echter, daar geldt ook hetzelfde, activeer geen staking dienstverlening, aangezien een gedeelte van de tegoeden worden uitgeleend aan een tegenpartij voor een rentevergoeding. Dit is een risicovolle activiteit die nu zelfs door de Amerikaanse toezichthouder, de SEC, als een financieel product wordt beschouwd.

Inderdaad, Gemini Earn programma wordt nu door de Amerikaanse toezichthouder beschouwt als een financieel product en valt onder de Amerikaanse effectenwetgeving. De toezichthouder heeft op 12 januari 2023 een aanklacht ingediend en beschuldigt Gemini en Genesis van het uitgeven van niet-geregistreerde effecten. Het zal het Gemini-DCG-Genesis conflict verder belasten waarbij ze tevens extra geld zullen moeten ophoesten om te schikken met de toezichthouder.

gemini review

Let op: Gemini accepteert geen nieuwe Nederlandse klanten. Het is beter om een rekening te openen bij Bitvavo in Amsterdam! Bitvavo is de beste alternatief voor Gemini. Voor meer informatie: lees onze Bitvavo review.

Laten we nu hieronder verder gaan met een beschrijving van Gemini´s dienstverlening.

Introductie tot de Gemini exchange

gemini exchange

Zoals deze naam al doet vermoeden gaat het bij Gemini vooral om het bieden van veiligheid en vertrouwdheid voor beleggers door gebruik te maken van een trustbedrijf, de Gemini Trust Company LLC. Het ingelegde vermogen wordt zoals bij een trust fund bewaard door een aparte vertrouwenspersoon en bewaarinstelling. In Nederland wordt er meestal gekozen voor een stichting. De focus van Gemini lag primair dan ook op het op bieden van de beste dienstverlening op het gebied van fiduciair beheer van bitcoin en andere digitale activa.

De ontwikkeling van Gemini tot een betrouwbare bitcoin fiduciary en custodian

Een bitcoin fiduciary is een financiële instelling die bitcoins voor beleggers aankoopt en bewaart. Gemini zorgen voor de beste kapitaalvereisten en dat ook alle relevante wet- en regelgeving wordt nageleefd. Zoals bijvoorbeeld de wetgeving op het gebied van het voorkomen van fraude, voorwetenschap, witwassen en terrorismefinanciering. Deze werkwijze komt overeen met die van Bitvavo, de Nederlandse handelsbeurs in Amsterdam. Bitvavo profileert zich als een betrouwbare fiduciary en custodian voor digitale activa door o.a. gebruik te maken van een stichting in plaats van een trustbedrijf.

De Gemini exchange denkt met deze fiduciary rol verder dan de begrenzingen van een bitcoinbeurs, het wil de belangrijkste instelling worden voor beleggers waarbij vooral een veilige infrastructuur wordt geboden. Amerikaanse Bitcoin en crypto beleggingsfondsen zoals BlockTower Capital onder leiding van Ari Paul maakt gebruik van de dienstverlening van Gemini. Gemini heeft ook een samenwerking met de Cboe Exchange voor de lancering van en verwerking van de Bitcoin Futures contracten. Ze werken ook aan de lancering van een Bitcoin ETF. Een belangrijke nieuwe stap is de uitgave van de eerste gereguleerde stablecoin die 1:1 aan de Amerikaanse Dollar is gecorreleerd: Gemini Dollar (GUSD).

gemini exchange

Het is duidelijk dat Gemini zich aan het profileren is als de financiële instelling voor Bitcoin waar institutionele beleggers zich op hun gemak voelen. Het is voor deze reden dat er al in 2018 contact werd gezocht met Deloitte & Touche LLP (Deloitte) voor het uitvoeren van een SOC 2® – SOC for Service Organizations Type 1 examination. Dit SOC 2 Type 1 onderzoek heeft de Gemini Exchange zonder problemen doorstaan. Het betekent dat het de eerste cryptocurrency exchange die deze graad van veiligheid heeft behaald. In de traditionele fintech industrie behoren de SOC 2 reviews als de industrie standaard voor security compliance. Hierdoor zal de Gemini exchange meer aantrekkelijk worden voor de veeleisende institutionele belegger.

Om de Europese markt beter te kunnen bedienen hebben ze een apart bedrijf opgezet, Gemini Europe Limited, die vanuit Londen met een MCI-licentie opereert. Het is een volledig gereguleerde exchange die voldoet aan de meest actuele regel- en wetgeving waaronder AMLD5. Ze beschikken ook over een bedrijf in Ierland als een backup, mocht een Brexit leiden tot toegangsproblemen met de Europese markt. Ook Nederlanders kunnen hier een gratis rekening openen. Gemini heeft verder ook vestigingen in Hong Kong, Singapore en Zuid-Korea. Het is een globaal opererende crypto exchange.  

Coinbase profileert zich ook in deze richting met de Coinbase Institutional Products, om zo te kunnen concurreren met Gemini. Hieronder kun je de gebroeders Winklevoss aan het woord zien over Bitcoin als het nieuwe goud, gold 2.0:

Voor meer informatie: waarom zou ik Bitcoin kopen?

Gemini begon natuurlijk met handel in Bitcoin, maar het werd spoedig de eerste cryptobeurs met een licentie voor het verhandelen van Ether (2016) en Zcash (2017). Inderdaad, in de Verenigde Staten is Gemini een officiële Zcash exchange en Ether exchange. In 2018 zijn Litecoin en Bitcoin Cash toegevoegd. Recent is ook een hele rits DeFi coins verhandelbaar geworden waaronder Uniswap, Chainlink, Filecoin, Aave en Dai. Ook Wrapped Bitcoin, de door Bitcoin gedekte, token op de Ethereum blockchain ontbreekt niet. Opvallend zijn de met goud gedekte Pax Gold token en de BAT token van de Brave browser. Ook de laatste hype, de NFT ontbreekt niet met bijvoorbeeld The Sandbox coin. Opvallend genoeg kun je op Gemini niet handelen in XRP. Niettemin, het maakt niet zo veel uit, we raden onze lezers niet aan om te handelen in shitcoins

Alternatief voor de Gemini Exchange?

bitvavo reviews

Wil je een alternatief voor Gemini dichterbij huis evalueren? Nederland is een uitstekend ICT-land met een eigen professionele exchange die voldoet aan alle vereisten en een registratie heeft bij de Nederlandsche Bank. Dit is de Bitvavo Exchange in Amsterdam. Bovendien beschikt Bitvavo over een inbraakverzekering en een super veilige bedrijf- en ICT-infrastructuur voor het optimaal bedienen van haar klanten.

Brothers in Arms met de problemen met DGC

Bitvavo beschikt over een crypto staking dienstverlening waardoor haar gebruikers passief geld kunnen verdienen over hun crypto-tegoeden. Gemini heeft een soortgelijke dienst, echter deze staking diensten zijn verbonden aan grote derde partij risico<s. Zowel Bitvavo als Gemini hebben om hun rentevergoedingen te verkrijgen gebruik gemaakt van Genesis, de trading arm van de Digital Currency Group (DGC). Genesis is in de problemen gekomen met o.a. de implosie van het Terra Luna stablecoin project. Hierdoor ontstond er een gat van 3 miljard dollar en een tekort aan liquiditeit waardoor Genesis de tegoeden die had verkregen van Gemini en Bitvavo bevroor. Beide beurzen en andere crediteuren onderhandelen nu met DGC voor een oplossing. DGC en Genesis hebben een slecht risicomanagementbeleid gevoerd en beide beurzen lopen kans om hun klantentegoeden aldaar te verliezen. Gemini heeft in totaal 900 miljoen dollar vast zitten in de koffers Genesis. Is Genesis al het geld verloren? Voor meer informatie:

De Gemini concurrenten in de V.S.

Op het Amerikaanse vasteland concurreert de Gemini exchange vooral met de ambities van de itBit exchange van Paxos, die van Kraken en natuurlijk die van Coinbase. Voor meer informatie: Bezoek Gemini. De Bitcoin custody of opslagmarkt maakt een nieuwe stap vooruit. De gebroeders Winklevoss heeft een Bitcoin verzekeringsdienstverlening gelanceerd. Deze verzekering heeft een behoorlijk dekking tot maximaal $200 miljoen.

Waarom wordt er een Bitcoin verzekering aangeboden?

Het aanbieden van een Bitcoin verzekering is een logische stap aangezien de gebroeders al over een Bitcoin Trust Company beschikken in New York met een eigen Bitcoin exchange, de Gemini Exchange en deze verder complimenteren met een Bitcoin Gemini custody service. De verzekering is georganiseerd als een aparte entiteit met een incorporatie op Bermuda en vaart onder de naam Nakamoto. Bermuda is een bekende jurisdictie voor verzekeringsbedrijven en Nakamoto beschikt over een licentie van de lokale Monetary Authority (BMA).

Wat dekt de Nakamoto Bitcoin verzekering?

De Bitcoin verzekering dekt de vernietiging en diefstal van de privé sleutels die worden beheerd door de Gemini Custody dienst. Het is voor grote institutionele beleggers van belang dat alle stukjes van de puzzel zijn gelegd voordat zij geld beleggen in bitcoin. Met deze complementaire verzekering zullen meer institutionele beleggers het wagen om bij de Winklevoss broeders aan te kloppen voor het kopen, bewaren en verzekeren van bitcoins.

Conclusie

Gemini is een goede crypto exchange met een goede staat van diensten. Gemini heeft de problemen met DCG met vlag en wimpel doorstaan. Gemini is verder een veilige exchange zolang men niet meedoet aan allerlei Earn en Staking opties. Aangezien Gemini geen Nederlandse klanten meer toelaat en bestaande klanten refereert naar Bitvavo, is het nu het beste om in plaats van Gemini te kiezen voor Bitvavo als de vertrouwde partij en alternatief om bitcoin en andere crypto activa te verhandelen.

Gerelateerde onderwerpen:

Eerste publicatiedatum: 28 mei 2018. Laatste revisie: 27 september 2023.

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min