amdax

Welke diensten biedt AMDAX aan?

Oct 16, 2020
Aanbieding: 

AMDAX is een afkorting voor de Amsterdam Digital Asset Exchange. Het is een exclusieve handelsbeurs dat opereert als een vermogensbeheerder en haar klanten op maat gemaakte ondersteunende diensten aanbiedt.

AMDAX gaat voor een persoonlijke aanpak en aspirerende klanten zullen eerst online of met een bezoek aan het kantoor in Amsterdam een persoonlijk gesprek hebben over de wensen en verwachtingen. Voor het openen van een rekening bij AMDAX zal een klant minimaal 10 BTC moeten inleggen. Het is geen laagdrempelige dienst. De meeste lezers met minder beschikbaar vermogen kunnen beter bij Bitvavo in Amsterdam aankloppen.

De AMDAX dienstverlening

Er zijn twee verschillende diensten die AMDAX levert. Ten eerste is er de AMDAX Crypto Wealth dienstverlening aan. Dit is een zeer betrouwbare en veilige manier om in Bitcoin en andere crypto’s te handelen en deze op te slaan. Het bedrijf opereert als een “full-reserve custodian” met optionele verzekering. Klanten kunnen hier met euro’s crypto’s kopen en verhandelen. Het werkt als een volwaardige crypto exchange. Voor het opslaan van de crypto’s bij AMDAX wordt een jaarlijkse bewaarloon berekend van 1 %. De handelscommissie ligt tussen de 0,2 % en 1 %. Verder is er de optie om de crypto’s verzekerd op te slaan.

De AMDAX crypto-verzekeringspolis

AMDAX heeft beveiliging als de kern van de organisatie gemaakt door het implementeren van MPC technologie en doordachte processen waardoor de kluizen veilig zijn. De verzekeringspolis dekt de cryptovaluta van de AMDAX klanten tegen cyberaanvallen, interne fraude, maar ook softwarefouten en interne procesfouten. Concreet wil dit zeggen dat de crypto’s niet alleen de opslag verzekerd is, maar ook de verplaatsing (verzending) in het geval van een softwarefout. Deze crypto-verzekeringspolis is optioneel voor AMDAX Crypto Wealth klanten en bedraagt 1.5% over de waarde van de opgeslagen crypto’s.

De AMDAX DCA-dienstverlening

amdax

Het verzekerd en veilig opslaan van crypto’s is belangrijk en AMDAX levert hier een prima dienst voor haar klanten. Wat echter ook zeer bijzonder is te vermelden is dat AMDAX DCA-investeringsstrategieën aan al haar klanten aanbiedt. Het gaat hier dan om het maken van een aangepaste investeringsstrategie waarbij een klant het totale te investeren bedrag verdeelt over periodieke aankopen in een poging om de impact van volatiliteit op de totale aankoop te verminderen. Dit is de beste methode om te beleggen in Bitcoin en andere crypto assets. AMDAX Crypto Wealth klanten kunnen zonder kosten van deze dienstverlening gebruik maken.

De AMDAX digital asset management dienst

Ten tweede, biedt AMDAX digital asset management strategieën aan. Dit is een complementerende dienstverlening waarbij AMDAX meer actief gaat beleggen met de crypto’s. Zo biedt AMDAX een index-strategie aan die exposure geeft aan de belangrijkste digitale activa. Deze index is gebaseerd op de Market Cap, Dagelijkse Handelsvolume, Liquiditeit en fundamentele inslag van de activa. Op deze manier wordt er een gediversifieerd beleggingsportefeuille opgebouwd met een mandje van 9 crypto-valuta. Deze handelsstrategie wordt ontwikkeld door de AMDAX specialisten en automatisch uitgevoerd waardoor de portefeuille altijd in balans is. Het is een actief investeringsbeleid. Dit betekent dat AMDAX er alles aan doet om de algehele crypto-markt (de benchmark) te verslaan. AMDAX rekent een beheervergoeding 2% van belegd vermogen per jaar.

Is AMDAX betrouwbaar?

AMDAX review

AMDAX is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met het volgende nummer 74458477 en beschikt voer een DNB Registratie R166879. Dit betekent dat AMDAX de zaakjes goed op orde heeft. Het kantoor is gelegen op Beursplein 5 en de onderneming wordt geleid door een driekoppig team met bijna een decennium aan ervaring in het crypto-domein en aantoonbare kennis op het gebied van wet- en regelgeving:

  • Lucas Wensing is directeur van AMDAX. Zijn dagelijkse werk ligt bij financiën, compliance, technologieontwikkeling, IT-beveiliging, marketing, HR en legal. 
  • Melvin Lazeron is mede-oprichter van AMDAX. Zijn belangrijkste focus ligt bij de handel en opslag van crypto. Melvin heeft uitgebreide ervaring in handelen en beleggen, en een professionele achtergrond in het werken bij een high frequency trading cryptocurrency-fonds.
  • Valentino Cremona is de mede-oprichter en directeur van AMDAX die verder bouwt aan de overbrugging van het traditionele financiële systeem en de cryptocurrency-wereld.

Hieronder kun je Lucas Wensing aan het woord zien over de regelgeving en de manier waarop AMDAX het eerste Nederlandse cryptobedrijf is met een DNB-registratie:

Wat is een goed alternatief voor AMDAX?

AMDAX opereert als een persoonlijke vermogensbeheerder en vereist een behoorlijke initiële belegging. Het is daarom geschikt voor vermogende beleggers die zoeken naar een op maat gemaakte dienstverlening. AMDAX biedt in feite veel meer flexibiliteit dan een traditioneel beleggingsfonds. Inderdaad, een alternatief voor AMDAX is om gebruik te maken van een traditioneel Nederlands beleggingsfonds zoals Blockchain Traders in Amsterdam.

alternatief AMDAX

Echter, het beste alternatief voor AMDAX, zeker voor die beleggers die voorzichtig een begin willen maken met het aankopen van Bitcoin en andere crypto activa, is om gebruik te maken van de Bitvavo Exchange in Amsterdam. Bitvavo is zeer laagdrempelig, biedt gratis een verzekerde opslag aan en het vermogen kan via Yieldt’s dienstverlening worden beheerd. Voor meer informatie:


Lees verder

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Oct 23, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 23, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min