amdax

AMDAX review – welke diensten biedt AMDAX aan?

Oct 21, 2022
Aanbieding: 

AMDAX is een afkorting voor de Amsterdam Digital Asset Exchange. Het is een exclusieve handelsbeurs dat opereert als een vermogensbeheerder en haar klanten op maat gemaakte ondersteunende diensten aanbiedt.

AMDAX gaat voor een persoonlijke aanpak en aspirerende klanten zullen eerst online of met een bezoek aan het kantoor in Amsterdam een persoonlijk gesprek hebben over de wensen en verwachtingen. Voor het openen van een rekening bij AMDAX zal een klant minimaal 25.000 euro moeten inleggen. Het is geen laagdrempelige dienst. Het is een op maat gemaakte dienstverlening voor vermogende particulieren, bedrijven en financiële instellingen. Wil je in de watten worden gelegd met een op maat gemaakte persoonlijke aanpak, dan is AMDAX een mogelijke partij om bij aan te kloppen. Echter, de meeste lezers die meer flexibiliteit en minder kosten wensen, kunnen beter bij de heren van Bitvavo in Amsterdam aankloppen.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is goedkoper, voorziet in een gratis verzekering en een automatische rentevergoeding over het crypto-vermogen. Voor meer informatie:

De AMDAX dienstverlening

Er zijn verschillende diensten die AMDAX levert. Ten eerste is er de AMDAX Crypto Wealth dienstverlening aan. Dit is een zeer betrouwbare en veilige manier om in Bitcoin en andere crypto’s te handelen en deze op te slaan. Het bedrijf opereert als een “full-reserve custodian” met optionele verzekering. Klanten kunnen hier met euro’s crypto’s kopen en verhandelen. Het werkt als een volwaardige crypto exchange. Voor het opslaan van de crypto’s bij AMDAX wordt een jaarlijkse bewaarloon berekend van 1 %. De handelscommissie ligt tussen de 0,2 % en 1 %. Verder is er de optie om de crypto’s verzekerd op te slaan.

De AMDAX crypto-verzekeringspolis

AMDAX heeft beveiliging als de kern van de organisatie gemaakt door het implementeren van MPC technologie en doordachte processen waardoor de kluizen veilig zijn. De verzekeringspolis dekt de cryptovaluta van de AMDAX klanten tegen cyberaanvallen, interne fraude, maar ook softwarefouten en interne procesfouten. Concreet wil dit zeggen dat de crypto’s niet alleen de opslag verzekerd is, maar ook de verplaatsing (verzending) in het geval van een softwarefout. Deze crypto-verzekeringspolis is optioneel voor AMDAX Crypto Wealth klanten en bedraagt 1.5% over de waarde van de opgeslagen crypto’s.

De AMDAX DCA-dienstverlening

amdax

Het verzekerd en veilig opslaan van crypto’s is belangrijk en AMDAX levert hier een prima dienst voor haar klanten. Wat echter ook zeer bijzonder is te vermelden is dat AMDAX DCA-investeringsstrategieën aan al haar klanten aanbiedt. Het gaat hier dan om het maken van een aangepaste investeringsstrategie waarbij een klant het totale te investeren bedrag verdeelt over periodieke aankopen in een poging om de impact van volatiliteit op de totale aankoop te verminderen. Dit is de beste methode om te beleggen in Bitcoin en andere crypto assets. AMDAX Crypto Wealth klanten kunnen zonder kosten van deze dienstverlening gebruik maken.

De AMDAX digital asset management dienst

Ten tweede, biedt AMDAX digital asset management strategieën aan. Dit is een complementerende dienstverlening waarbij AMDAX meer actief gaat beleggen met de crypto’s. Zo biedt AMDAX een index-strategie aan die exposure geeft aan de belangrijkste digitale activa. Deze index is gebaseerd op de Market Cap, Dagelijkse Handelsvolume, Liquiditeit en fundamentele inslag van de activa. Op deze manier wordt er een gediversifieerd beleggingsportefeuille opgebouwd met een mandje van 9 crypto-valuta. Deze handelsstrategie wordt ontwikkeld door de AMDAX specialisten en automatisch uitgevoerd waardoor de portefeuille altijd in balans is. Het is een actief investeringsbeleid. Dit betekent dat AMDAX er alles aan doet om de algehele crypto-markt (de benchmark) te verslaan.

AMDAX beschikt ook over andere index-opties: AMDAX DeFi Index, AMDAX BaseLayer Index en de AMDAX Interoperability Index. AMDAX rekent een beheervergoeding 2% van belegd vermogen per jaar. Een klant moet verder minimaal 25.000 euro investeren in crypto assets om in aanmerking te komen voor een AMDAX-rekening.

Discretionary Crypto Asset Management-service

Ten derde is er de Discretionary Crypto Asset Management-service. Dit is een beleggingsdienst op maat gemaakt die past bij het individuele beleggingsprofiel van een vermogende klant. Deze dienst is beschikbaar voor een klant die minimum 250.000 euro wil investeren in crypto assets. Het team van AMDAX zal op basis van kwantitatieve analyse de markt dagelijks volgen en de allocaties binnen de portefeuille aanpassen in overeenstemming met de langetermijn regime-veranderingen in de markt. AMDAX houdt bij hoe belangrijke crypto-assets presteren ten opzichte van andere cryptos en passen de gewichten in de portefeuille aan wanneer ze dit gepast achten. Het idee achter het diversifiëren van het vermogen van de klant is het optimaliseren van de risico-rendementskenmerken van de portefeuille.

AMDAX Trend

Amdax Trend is een volledig systematische strategie gebaseerd op drie verschillende concepten; volatility targeting, risk parity en trend following.

Deze drie concepten verenigen in een strategie leidt tot een sterke verbetering van de risk-adjusted return; het verwachte rendement afgezet tegen een hoeveelheid risico.

AMDAX voor financiële instellingen

 AMDAX heeft een speciale dienstverlening ontwikkeld voor Proprietary Trading Desks, banken en beleggingsfondsen. AMDAX verzorgt de Private Custody met Personalized Governance vereisten voor de instelling; met vaak vereisen over complexe order executie/handelsstrategieën. AMDAX voorziet verder in een volledig elektronische clearing- en settlementoplossing voor cryptotransacties buiten Exchanges om. Het biedt gereguleerde clearing- en settementdiensten voor deze financiële instellingen, waardoor een vlotte settlement wordt gegarandeerd en het tegenpartijrisico wordt beperkt. Een financiële instelling moet minimaal 100 BTC inleggen om een AMDAX-rekening te kunnen openen.

AMDAX Review – Is AMDAX betrouwbaar?

AMDAX review

AMDAX is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met het volgende nummer 74458477 en beschikt voer een DNB Registratie R166879. Dit betekent dat AMDAX de zaakjes goed op orde heeft. Het kantoor is gelegen op Beursplein 5 en de onderneming wordt geleid door een driekoppig team met bijna een decennium aan ervaring in het crypto-domein en aantoonbare kennis op het gebied van wet- en regelgeving:

  • Lucas Wensing is directeur van AMDAX. Zijn dagelijkse werk ligt bij financiën, compliance, technologieontwikkeling, IT-beveiliging, marketing, HR en legal. 
  • Melvin Lazeron is mede-oprichter van AMDAX. Zijn belangrijkste focus ligt bij de handel en opslag van crypto. Melvin heeft uitgebreide ervaring in handelen en beleggen, en een professionele achtergrond in het werken bij een high frequency trading cryptocurrency-fonds.
  • Valentino Cremona is de mede-oprichter en directeur van AMDAX die verder bouwt aan de overbrugging van het traditionele financiële systeem en de cryptocurrency-wereld.

Hieronder kun je Lucas Wensing aan het woord zien over de regelgeving en de manier waarop AMDAX het eerste Nederlandse cryptobedrijf is met een DNB-registratie:

Voor meer informatie: Bezoek AMDAX!

Wat is een goed alternatief voor AMDAX?

AMDAX opereert als een persoonlijke vermogensbeheerder en vereist een behoorlijke initiële belegging. Het is daarom geschikt voor vermogende beleggers die zoeken naar een op maat gemaakte dienstverlening. AMDAX biedt in feite veel meer flexibiliteit dan een traditioneel beleggingsfonds. Inderdaad, een alternatief voor AMDAX is om gebruik te maken van een traditioneel Nederlands beleggingsfonds zoals Blockchain Traders in Amsterdam.

alternatief AMDAX

Echter, het beste alternatief voor AMDAX, zeker voor die beleggers die voorzichtig een begin willen maken met het aankopen van Bitcoin en andere crypto activa, is om gebruik te maken van de Bitvavo Exchange in Amsterdam. Bitvavo is zeer laagdrempelig, zeer goedkope bitcoin exchange en biedt gratis een verzekerde opslag aan. Het vermogen kan verder via Yieldt’s dienstverlening worden beheerd. Voor meer informatie:


Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min