crypto kopen

Bitget Review 2023 – wat zijn de voor- en nadelen van Bitget?

Sep 11, 2023
Aanbieding: 

Bitget Review – Samenvatting: Bitget behoort tot de grootste crypto exchanges wereldwijd met meer dan 20 miljoen gebruikers. Bitget is een zeer complete en liquide crypto exchange. Het platform van Bitget is veilig opgezet met hoge ratings, proof of reserves, een protection fund; met verder vele verschillende producten en een mooie exchange VIP-programma. Binnen 5 jaar is de exchange groot en populair geworden. Het succes werd verder bekroond met een samenwerking met Lionel Messi. Hoe is Bitget voor Nederlanders? Het storten en opnemen van euro´s is op Bitget niet zo gemakkelijk, bijvoorbeeld Bitget ondersteunt geen iDEAL. Het beste is om in dit geval een Bitget rekening te combineren met een Bitvavo rekening. Verder beschikt Bitget over een eigen exchange token, hetgeen we hier op de redactie als een kwetsbaarheid zien. Bitget beschikt ook niet over een DNB registratie. Wij zijn voorzichtig positief over de derivatenbeurs en o.a. de zeer goede copy trading mogelijkheden van het Bitget handelsplatform. Echter, voor Nederlanders is een compleet en beter alternatief voor Bitget, het handelsplatform van ByBit.

Introductie

Bitget is net als vele crypto exchanges opgericht in 2018. Het heeft haar roots in Singapore maar tegenwoordig is een groot deel gevestigd in, onder andere, China. Bitget heeft zodoende geen officiële registratie in Nederland/ Europa.

bitget review

Het bedrijf telt 1.300 werknemers wereldwijd, heeft inmiddels ruim 20 miljoen klanten en geeft zelf aan dagelijks 10 miljard aan USDT handelsvolume te draaien (lees: handelswaarde). Op coinmarketcap zien we dat vandaag (11 september) het derivaten- handelsvolume tegen de $4 miljard zit, dit is exclusief de spotmarkt. Het succes van de exchange werd verder onderstreept met een samenwerking met Lionel Messi.

Waar staat Bitget bekend voor? Bitget staat voornamelijk bekend om haar “copy trading”, waarin zij een van de eerste waren. Daarnaast staat de exchange bekend om haar uitgebreide handelsdiensten zoals future en margin trading.

Wanneer is Bitget opgericht? Bitget komt uit de bearmarkt van 2018 en geeft aan 100% crypto native te zijn en een crypto ‘believer’ sinds dag 1. De exchange heeft zich voornamelijk gefocust op het creëren van uitgebreide en specialistische handels tools voor de wat ervarenere cryptohandelaar.

Bitget Review – de exchange producten

Bitget staat bekend als (een van) de grootste copy trading exchanges wereldwijd en staan zij (op 11 september) in de top 5 grootste exchanges vwb de derivatenhandel. Daarnaast heeft Bitget nog verschillende producten die de exchange zeer interessant maken voor professionele crypto handelaren en tevens ook voor de beginnende trader:

Bitget Copy trading

Bitget geeft aan de grootste exchange te zijn als het gaat om copy trading. Hier kun jij, middels het inzetten van kapitaal, de trades van een ‘professionele’ trader volgen. Door het volgen van andermans trades hoef je dus zelf niet actief te handelen. Copy trading bij Bitget wordt aangeboden op de spot, futures en bot (lees: robot) trading markten. Hieronder kun je een video-uitleg over copy trading op Bitget bekijken:

Voor meer informatie: bezoek Bitget

Bitget Futures trading

Met futures trading wordt verwezen naar de derivatenhandel. Het belangrijkste kenmerk van deze handelsvorm is dat het onderliggende product (Bitcoin bijvoorbeeld) niet in bezit is, maar in de vorm van een contract komt. Dit contract (overeenkomst tussen 2 partijen) wordt geleverd in de toekomst en tegen een vooraf bepaalde prijs. Hierbij kunnen handelaren long of short posities innemen. 

Bitget biedt een zeer uitgebreid futures portfolio met ±50 verschillende (crypto) contracten. De handelsparen zijn beschikbaar in USDC en USDT. 

Bitget Spot trading

Spot trading is de bekendste vorm van handel; crypto handelaren kunnen hierbij crypto kopen en verkopen tegen hun vraag of verkoopprijs. Deze orders worden gevuld zodra de gewenste koop/ verkoopprijs (of lager/ hoger) is bereikt.

De orders worden dus alleen afgerond als de gewenste prijzen worden bereikt en er kan gewerkt worden met markt-en limietorders.

Bitget Margin trading

Deze vorm van trading verwijst naar het handelen met ‘leverage’ (hefboom). Met een hefboomfunctie leent een trader kapitaal en hierdoor kan er een grotere financiële positie worden ingenomen.

Bitget biedt ±200 coins aan waarbij er met een leverage gehandeld kan worden, waarvan Bitcoin de bekendste is en tot 10X (dus je kan je inleg 10 keer vermenigvuldigen) leverage aanbiedt.  

Bitget Convert

Met deze tool kan er snel crypto tegen crypto verhandeld worden. Hierbij zijn er 0% fees en geen slippage kosten! Deze dienst leent zich goed voor de minder ervaren handelaar.

Bitget Exchange Volumes

De exchange van Bitget is een zeer geschikte plek voor ervaren crypto handelaren vanwege het brede productaanbod. Liquiditeit en handelsvolume zijn belangrijke factoren voor een exchange, dit zorgt voor een snelle afwerking van orders en voor de beste prijzen. Beide zijn zeer hoog op de Bitget exchange. Dit ziet er vandaag (11 september) als volgt uit:

Spotmarkt

Het totale handelsvolume op de spotmarkt van Bitget is ruim €400 miljoen waarvan Bitcoin de grootste met een handelsvolume van €148 miljoen. Na Bitcoin staan Ethereum en Ripple in de top 3.

Futuresmarkt

Het totale handelsvolume op de futuresmarkt van Bitget is ruim €4.9 miljard waarvan Bitcoin de grootste is met een handelsvolume van €2.7 miljard. Na Bitcoin staan Ethereum en Ripple in de top 3.

Bitget Fees (handelskosten)

Bitget staat ook bekend om haar concurrerende handelstarieven. Ook heeft Bitget haar eigen native cryptocurrency: Bitget Token (BGB). Door fees met deze token te betalen, krijg je 20% korting op de handelskosten. De handelskosten zien er als volgt uit:

Spot handelskosten

 • Maker fee 0.1% – Taker fee 0.1% (incl. BGB korting is dat 0.08% maker & taker)

Futures handelskosten 

 • Maker fee 0.02% – Taker fee 0.06% (*hier geldt geen korting door met BGB te betalen)

Opnamekosten

Voor het opnemen (verzenden vanaf Bitget) van crypto gelden opnamekosten, deze verschillen per cryptocurrency en vind je hier terug.

Bitget VIP programma

Bitget beloont handelaren die volume brengen naar de exchange. Wij zien dit als een stevig pluspunt, ook omdat niet alle grote exchanges een dergelijk programma hebben. Het VIP programma komt in verschillende levels:

 • Spot VIP 1 → maker 0.04% & taker 0.06% (minimaal 30 daags handelsvolume is meer dan 1 miljoen USDT
 • Spot VIP 5 → maker 0.0125% & taker 0.035% (minimaal 30 daags handelsvolume is meer dan 8 miljoen USDT
 • Futures VIP 1 → maker 0.016% & taker 0.04% (minimaal 30 daags handelsvolume is meer dan 10 miljoen USDT
 • Futures VIP 5 → maker 0.008% & taker 0.032% (minimaal 30 daags handelsvolume is meer dan 200 miljoen USDT

** Check voor meer voorwaarden en VIP voordelen deze pagina of bezoek Bitget.

Bitget Review – het EARN programma

Bitget heeft naast de handelsproducten een zeer uitgebreid EARN programma waarbij gebruikers door middel van de volgende diensten inkomsten op hun crypto kunnen genereren:

 • Staking
 • Savings
 • Crypto loans

Bitget biedt nog meer diensten om inkomsten te genereren met jouw crypto. Deze vind je in het EARN programma. 

Bitget Review – Betalingsmogelijkheden

Zoals gezegd heeft Bitget geen registratie bij een Nederlandse of Europese bank. Zodoende kunnen zij geen iDEAL of Bancontact aanbieden. De volgende betalingsmethoden zijn beschikbaar om geld op de exchange te krijgen:

 • Credit Card (Visa, Mastercard, Union Pay)
 • Apple Pay
 • Google Pay
 • Banxa
 • AlchemyPay
 • Simplex

* Check hier alle betalingsmethoden 

Is Bitget veilig? Hoge ratings met Proof of Reserves en Protection Fund

Bitget heeft een zeer hoge Coingecko Trustscore van 9 en een zeer goede A CER-rating. Bovendien, Bitget garandeert dat het 100% van de activa van haar gebruikers in reserves zal houden en zal maandelijks Merkle Tree-bewijs, platformreserves en platformreserveratio publiceren.

‘Bewijs van reserves’ verwijst naar een auditprocedure die verifieerbaar is door middel van cryptografische bewijzen, controles van eigendom van openbare wallets en terugkerende audits om de bezittingen van een beurs te certificeren. De bewaarder biedt transparantie en bewijs van het bestaan van on-chain-reserves en dat de totale bedragen van die munten die worden aangehouden en effectief ter beschikking staan van het platform hoger zijn dan of gelijk zijn aan de som van alle gebruikersbezit van die munten.

Om dit te bereiken, slaat Bitget de hash van de accountactiva van elke gebruiker op in een leaf node in de Merkle Tree. Elke gebruiker kan verifiëren dat zijn/haar geld is opgenomen in de Merkle Tree door het totale bedrag aan activa van gebruikers te controleren dat is opgeslagen in de leaf nodes van de Merkle Tree.

Als het totale geverifieerde bedrag groter is dan of gelijk is aan 100%, dan heeft het platform bewezen dat het geld van de gebruikers inderdaad intact is.

Bitget Protection Fund

Het Bitget Protection Fund geeft het handelsplatform een extra veerkracht tegen cyberdreigingen. Naast het Bewijs van reserves, laat het fonds zien dat het team van Bitget toegewijd is aan het beschermen van het vermogen van haar klanten, en dat ze transparant en integer werken.

Als de rekeningen van de klanten zijn gecompromitteerd of activa zijn gestolen of verloren – echter niet vanwege hun eigen acties of handelsgedrag – dan kunnen ze een claim indienen via het Bitget Protection Fund.

Bitget Support 

De Bitget customer support (CS) afdeling is via de support pagina of via de live chat te bereiken. Wel is de support afdeling 24/7 bereikbaar, ook in het Nederlands. De voorkeur geven wij over het algemeen aan telefonische ondersteuning, echter zie je dit steeds minder vanwege het grote klantenbestand van dit soort exchanges.

Onze ervaring met de CS afdeling is positief; we werden snel doorgezet naar een medewerker via de live chat.

* Bij het VIP programma krijg je overigens wel ondersteuning van een eigen account manager.

Bitget Review – Conclusie – over de nadelen en voordelen van Bitget

De Bitget exchange is een uitgebreide, professionele en concurrerende handelsplaats en zodoende is onze mening dan ook positief. De exchange heeft een breed assortiment aan handelsdiensten, een concurrerend VIP programma en een zeer divers verdien (EARN) programma.

De exchange leent zich, vanwege de hoge liquiditeit en handelsvolume, goed voor professionele handelaren. Ook biedt het producten voor de beginnende handelaar aan. Voor de copy trading mogelijkheden zijn goed. Bitget lijkt veel op ByBit, Kucoin en Binance die een vergelijkbaar platform hebben ontwikkeld. Voor meer informatie: bezoek Bitget.

Een nadeel is de afwezigheid van een Nederlandse/ Europese registratie waardoor populaire betalingsmethoden ontbreken. Ook is de onduidelijkheid omtrent de hoofdvestiging geen pluspunt. 

Verder, het feit dat Bitget ook over een eigen exchange token beschikt, maakt de Bitget exchange potentieel meer kwetsbaar. Bijvoorbeeld, wanneer BGB wordt gebruikt of misbruikt als een onderpand voor het verkrijgen van leningen. Verder kan BGB door bepaalde toezichthouders kunnen worden gezien als een illegaal effect. Bitget zou nog eens voor de rechtbank kunnen worden gedaagd.

Al met al zijn wij voorzichtig positief over de exchange, raden we lezers aan om altijd alert te blijven rondom ontwikkelingen van de Bitget exchange. Wil je actief gaan handelen op het derivatenbeurs van Bitget, kun je het beste een Bitget combineren met een Bitvavo rekening. Bitvavo gebruik je dan voor het omwisselen van euro voor USDT of BTC. Vervolgens stort je de aangekochte BTC of USDT naar je Bitget handelsrekening.

Wat is een goed alternatief voor Bitget?

Het beste alternatief voor Bitget voor Nederlandse handelaren is de ByBit exchange. ByBit heeft meer betalings- en stortingsmogelijkheden, waaronder iDEAL, beschikt niet over een exchange token en verder meer liquiditeit. Voor meer informatie: Bybit Review.

Ben jij enthousiast geworden over de Bitget exchange? Een account maak je via deze link aan!

Lees verder

Gensler stelt ook Cathie Wood’s Bitcoin spot ETF aanvraag uit

ARK Invest, het bedrijf van pro Bitcoiner Cathie Wood, heeft eveneens een Bitcoin spot ETF aanvraag lopen. En ook de behandeling van deze aanvraag is op 26 september 2023 door de SEC uitgesteld. Waarom is deze Bitcoin ETF aanvraag vroegtijdig uitgesteld geworden door Gary Gensler? Wat is zijn agenda? Kunnen we voor 2023 nog een […]

Sep 27, 2023
4,5 min

Is een aandeel $MSTR beter dan een bitcoin ETF aandeel?

In dit artikel bespreken we de recente bitcoin aankoop van MicroStrategy en waarom kopen van MicroStrategy aandelen (MSTR) wellicht een slimmer idee is dan een belegging in een bitcoin ETF. Wat zijn de relatieve voordelen en nadelen van een belegging in MicroStrategy aandelen versus een belegging in een Bitcoin ETF? Saylor zet door: MicroStrategy koopt […]

Sep 26, 2023
3,5 min

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt? PayPal’s stablecoin ziet adoptie Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin […]

Sep 26, 2023
2,5 min