Het altFINS crypto analytics & trading Platform nader bekeken

Aug 2, 2023
Aanbieding: 

Wat is altFINS? AltFINS is een crypto-vermogensbeheer, trading- en analyseplatform voor de cryptomarkten. Hiermee kunnen particuliere en institutionele handelaren o.a. duizenden digitale activa scannen, analyseren, beheren en verhandelen. AltFINS beschikt ook over een DEX-aggregator (altFINS-DEX) en gebruikt AI voor het automatisch genereren van grafieken met handelspatronen. Hieronder in de video kun je zien hoe dit eruit ziet:

Maak een gratis rekening aan om het eens zelf te zien!

Welk probleem pakt altFINS aan voor de cryptobelegger?

AltFins lost een belangrijk probleem op voor crypto-vermogensbeheerders en handelaren: crypto data mining en crunching voor het automatisch genereren van bruikbare informatie om op basis daarvan beslissingen te nemen.

altfins

altFINS maakt Big Data over de cryptomarkten inzichtelijk en bruikbaar. Het altFINS-platform berekent meer dan 60 verschillende analyses (bijv. RSI, MACD, SMA, 120 EMA), over 5 tijdsintervallen, duizenden munten en handelsparen.

Om dat te doen, verwerkt het systeem ongeveer 300 miljoen gegevensrecords en maakt het meer dan 1 miljard berekeningen per dag. Dit proces wordt beheerd door een eigen gegevensbeheersysteem dat speciaal is ontwikkeld voor het altFINS-platform. AltFINS neemt real-time prijs- en volumegegevens op van de beste 18 crypto-exchanges. Deze zijn geselecteerd vanwege de gegevenstransparantie en handelsvolumes.

Een schatkist met technische indicatoren en grafieken

Vervolgens berekent het technische indicatoren die gewoonlijk door handelaren worden gebruikt om trends in cryptocurrency-prijzen te identificeren, waaronder SMA, EMA, MACD, RSI, OBV, Bollinger-banden, Ultimate oscillator, Stochastic, enz. Het altFINS-platform berekent deze indicatoren over 5 tijdsintervallen (15m, 1h, 4h, 12h, 1d). Bovendien detecteert en markeert het platform automatisch bepaalde handelspatronen (wiggen, driehoeken, kop en schouders, enz.).

Het biedt altFINS-gebruikers hetzelfde voordeel dat meer geavanceerde spelers hebben tegen een fractie van de kosten om betere en geïnformeerde ideeën voor de eigen cryptohandel te vinden en data-gedreven beslissingen te nemen.

Welke voordelen levert het altFINS crypto analytics platform?

Ontdek winstgevende handelsideeën – altFINS helpt cryptohandelaren om winstgevende handelsideeën en -strategieën op verschillende beurzen te ontdekken. Het platform stelt actieve investeerders in cryptomarkten in staat om gegevens en nieuws te verzamelen, altcoins te analyseren, portefeuilles samen te stellen, te volgen en weloverwogen handelsbeslissingen te nemen.

altFINS is een belangrijk hulpmiddel voor actieve cryptohandelaren en lange termijn investeerders (HODLers) en vermogensbeheerders. Het maakt deze gebruikers efficiënter door ze in staat te stellen alle muntposities te volgen en op meerdere beurzen en deze daar te verhandelen. Het stelt gebruikers ook in staat om eigen handelsideeën te vinden en eigen handelssignalen te maken. Verder is het een prachtige kennisbank om o.a. alles te leren over het handelen met behulp van technische analyses. Het platform bestaat uit de volgende componenten:

Hoofdcomponenten van het altFINS systeem:

Het altFINS platform bestaat uit vier belangrijke features voor. 1. Crypto Analytics. 1. Crypto Trading 3. Crypto Research. 4.Crypto Education. Het beschikt o.a. over de volgende componenten:

 • Dashboard — snel prestatieoverzicht van uw portefeuille (of volglijst), handelssignalen, nieuws aggregator, en Twitter-nieuws speciaal voor een cryptoportefeuille (of volglijst)
 • Crypto Screener — creëer en bewaar aangepaste filters voor het op maat maken van een technische analyse over een munt van voorkeur
 • Signaaloverzicht — bevat een lijst met cryptocurrency-paren die passen in een bullish of bearish patroon voor veelgebruikte technische indicatoren of combinaties.
 • Handelspatronen — vind activa met verhandelbare prijspatronen (stijgende wig, head-n-schouders, etc.)
 • Grafieken — scanresultaten met rastergrafieken (6, 12 of 24 per pagina)
 • Curated Charts — uitgebreide technische grafiekanalyses van de 30 beste cryptocurrencies per marktkapitalisatie.
 • Meldingen – maak aangepaste meldingen voor de eigen filters en portfolio (of volglijst) van de cryptomunten in beheer
 • Twitter-nieuws – Tweets gepost door de managementteams van de cryptoprojecten
 • Portfolio en volglijst — mogelijkheid om de muntposities, prestaties en ook Twitter-nieuws bij te houden
 • Handelen — handel via meerdere beurzen vanaf één enkel punt en DEX-aggregator
 • Educatie – de gebruikers beschikken over alle middelen om te leren hoe ze ten volle kunnen profiteren van de mogelijkheden van het altFINS-platform en de basisprincipes van technische analyse en cryptohandel.

Hieronder kun je een video zien over hoe je technische analyses kunt inzetten op het altFINS platform.

Maak een gratis rekening aan om het eens zelf te zien!

Conclusie

Het altFINS platform biedt een complete kennisbank aan over de stand van de cryptomarkten met alle mogelijke analyse gereedschappen voor een handelaar om een weloverwogen handelsstrategie op te stellen. Vooral die handelaren die actief veel verschillende crypto activa moeten beheren en verhandelen zullen aan het altFINS platform veel profijt hebben. Echter, ook een professioneel handelaar die alleen bitcoin actief verhandeld zal veel profijt hebben van het altFINS platform. Een actieve bitcoin trader die actief is op meerdere exchanges kan o.a. via een API met altFINS meteen verkoop- en kooporders laten uitvoeren. AltFINS ondersteunt alle belangrijke internationale exchanges o.a. Kucoin, ByBit, Houbi, Binance, Kraken, enz. Het is jammer dat altFINS (nog) geen ondersteuning biedt voor handelsrobotten en de Bitvavo exchange. AltFINS beschikt over wel veel leerzame video-tutorials waaronder deze hieronder:

We kunnen onze lezers aanraden om een gratis rekening te openen alvorens een abonnement af te nemen die toegang geeft tot alle mogelijkheden.

Maak een gratis rekening aan om het eens zelf te zien!

AltFINS is het best geschikt voor de actieve handelaren. Een handelaar die de zaken meer op een automatische piloot wil zetten, kan het platform van Diamong Pigs eens bekijken.

Lees verder

Gensler stelt ook Cathie Wood’s Bitcoin spot ETF aanvraag uit

ARK Invest, het bedrijf van pro Bitcoiner Cathie Wood, heeft eveneens een Bitcoin spot ETF aanvraag lopen. En ook de behandeling van deze aanvraag is op 26 september 2023 door de SEC uitgesteld. Waarom is deze Bitcoin ETF aanvraag vroegtijdig uitgesteld geworden door Gary Gensler? Wat is zijn agenda? Kunnen we voor 2023 nog een […]

Sep 27, 2023
4,5 min

Is een aandeel $MSTR beter dan een bitcoin ETF aandeel?

In dit artikel bespreken we de recente bitcoin aankoop van MicroStrategy en waarom kopen van MicroStrategy aandelen (MSTR) wellicht een slimmer idee is dan een belegging in een bitcoin ETF. Wat zijn de relatieve voordelen en nadelen van een belegging in MicroStrategy aandelen versus een belegging in een Bitcoin ETF? Saylor zet door: MicroStrategy koopt […]

Sep 26, 2023
3,5 min

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt? PayPal’s stablecoin ziet adoptie Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin […]

Sep 26, 2023
2,5 min