Het altFINS crypto analytics & trading Platform nader bekeken

Oct 9, 2023
Aanbieding: 

Wat is altFINS? AltFINS is een crypto-vermogensbeheer, trading- en analyseplatform voor de cryptomarkten. Hiermee kunnen particuliere en institutionele handelaren o.a. duizenden digitale activa scannen, analyseren, beheren en verhandelen. AltFINS kan worden gekoppeld met de meest populaire crypto exchanges. Verder beschikt ook over een DEX-aggregator (altFINS-DEX) en gebruikt AI voor het automatisch genereren van grafieken met handelspatronen. Hieronder in de video kun je zien hoe dit eruit ziet:

Maak een gratis rekening aan om het eens zelf te zien!

Welk probleem pakt altFINS aan voor de cryptobelegger?

AltFins lost een belangrijk probleem op voor crypto-vermogensbeheerders en handelaren: crypto data mining en crunching voor het automatisch genereren van bruikbare informatie om op basis daarvan beslissingen te nemen.

altfins

altFINS maakt Big Data over de cryptomarkten inzichtelijk en bruikbaar. Het altFINS-platform berekent meer dan 60 verschillende analyses (bijv. RSI, MACD, SMA, 120 EMA), over 5 tijdsintervallen, duizenden munten en handelsparen.

Om dat te doen, verwerkt het systeem ongeveer 300 miljoen gegevensrecords en maakt het meer dan 1 miljard berekeningen per dag. Dit proces wordt beheerd door een eigen gegevensbeheersysteem dat speciaal is ontwikkeld voor het altFINS-platform. AltFINS neemt real-time prijs- en volumegegevens op van de beste 18 crypto-exchanges. Deze zijn geselecteerd vanwege de gegevenstransparantie en handelsvolumes.

Een schatkist met technische indicatoren en grafieken

Vervolgens berekent het technische indicatoren die gewoonlijk door handelaren worden gebruikt om trends in cryptocurrency-prijzen te identificeren, waaronder SMA, EMA, MACD, RSI, OBV, Bollinger-banden, Ultimate oscillator, Stochastic, enz. Het altFINS-platform berekent deze indicatoren over 5 tijdsintervallen (15m, 1h, 4h, 12h, 1d). Bovendien detecteert en markeert het platform automatisch bepaalde handelspatronen (wiggen, driehoeken, kop en schouders, enz.).

Het biedt altFINS-gebruikers hetzelfde voordeel dat meer geavanceerde spelers hebben tegen een fractie van de kosten om betere en geïnformeerde ideeën voor de eigen cryptohandel te vinden en data-gedreven beslissingen te nemen.

Welke voordelen levert het altFINS crypto analytics platform?

Ontdek winstgevende handelsideeën – altFINS helpt cryptohandelaren om winstgevende handelsideeën en -strategieën op verschillende beurzen te ontdekken. Het platform stelt actieve investeerders in cryptomarkten in staat om gegevens en nieuws te verzamelen, altcoins te analyseren, portefeuilles samen te stellen, te volgen en weloverwogen handelsbeslissingen te nemen.

altFINS is een belangrijk hulpmiddel voor actieve cryptohandelaren en lange termijn investeerders (HODLers) en vermogensbeheerders. Het maakt deze gebruikers efficiënter door ze in staat te stellen alle muntposities te volgen en op meerdere beurzen en deze daar te verhandelen. Het stelt gebruikers ook in staat om eigen handelsideeën te vinden en eigen handelssignalen te maken. Verder is het een prachtige kennisbank om o.a. alles te leren over het handelen met behulp van technische analyses. Het platform bestaat uit de volgende componenten:

Hoofdcomponenten van het altFINS systeem:

Het altFINS platform bestaat uit vier belangrijke features voor. 1. Crypto Analytics. 1. Crypto Trading 3. Crypto Research. 4.Crypto Education. Het beschikt o.a. over de volgende componenten:

 • Dashboard — snel prestatieoverzicht van uw portefeuille (of volglijst), handelssignalen, nieuws aggregator, en Twitter-nieuws speciaal voor een cryptoportefeuille (of volglijst)
 • Crypto Screener — creëer en bewaar aangepaste filters voor het op maat maken van een technische analyse over een munt van voorkeur
 • Signaaloverzicht — bevat een lijst met cryptocurrency-paren die passen in een bullish of bearish patroon voor veelgebruikte technische indicatoren of combinaties.
 • Handelspatronen — vind activa met verhandelbare prijspatronen (stijgende wig, head-n-schouders, etc.)
 • Grafieken — scanresultaten met rastergrafieken (6, 12 of 24 per pagina)
 • Curated Charts — uitgebreide technische grafiekanalyses van de 30 beste cryptocurrencies per marktkapitalisatie.
 • Meldingen – maak aangepaste meldingen voor de eigen filters en portfolio (of volglijst) van de cryptomunten in beheer
 • Twitter-nieuws – Tweets gepost door de managementteams van de cryptoprojecten
 • Portfolio en volglijst — mogelijkheid om de muntposities, prestaties en ook Twitter-nieuws bij te houden
 • Handelen — handel via meerdere beurzen vanaf één enkel punt en DEX-aggregator en een handige API waarmee een AltFINS direct gekoppeld kan worden met de handelsrekening van Kraken, Bitfinex, Binance, Bybit enz.
 • Educatie – de gebruikers beschikken over alle middelen om te leren hoe ze ten volle kunnen profiteren van de mogelijkheden van het altFINS-platform en de basisprincipes van technische analyse en cryptohandel.

Hieronder kun je een video zien over hoe je technische analyses kunt inzetten op het altFINS platform.

Maak een gratis rekening aan om het eens zelf te zien!

Conclusie

Het altFINS platform biedt een complete kennisbank aan over de stand van de cryptomarkten met alle mogelijke analyse gereedschappen voor een handelaar om een weloverwogen handelsstrategie op te stellen. Vooral die handelaren die actief veel verschillende crypto activa moeten beheren en verhandelen zullen aan het altFINS platform veel profijt hebben. Echter, ook een professioneel handelaar die alleen bitcoin actief verhandeld zal veel profijt hebben van het altFINS platform. Een actieve bitcoin trader die actief is op meerdere exchanges kan o.a. via een API met altFINS meteen verkoop- en kooporders laten uitvoeren. AltFINS ondersteunt alle belangrijke internationale exchanges o.a. Kucoin, ByBit, Houbi, Binance, Kraken, enz. Het is jammer dat altFINS (nog) geen ondersteuning biedt voor handelsrobotten en de Bitvavo exchange. AltFINS beschikt over wel veel leerzame video-tutorials waaronder deze hieronder:

We kunnen onze lezers aanraden om een gratis rekening te openen alvorens een abonnement af te nemen die toegang geeft tot alle mogelijkheden.

Maak een gratis rekening aan om het eens zelf te zien!

AltFINS is het best geschikt voor de actieve handelaren. Een handelaar die de zaken meer op een automatische piloot wil zetten, kan het platform van Diamong Pigs eens bekijken.

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min