bitcoin kopen

Cryptohopper Review – wat zijn de ervaringen, en de voor- en nadelen?

Jan 14, 2023
Aanbieding: 

Nederlandse Cryptohopper review. Dit artikel is een recensie van de cryptohopper. Het bespreekt de voor- en nadelen van de Cryptohopper en de ervaringen die handelaren hebben met dit platform.

Wat is de Cryptohopper precies?

De Cryptohopper is een Nederlandse platform voor het beheer van crypto trading bots. De belangrijkste de doelstelling van het platform van CryptoHopper is dat een handelaar automatisch 24-7 crypto´s kan verhandelen op vooraf ingestelde voorwaarden en handelsstrategie.

Koudbloedig inkopen en verkopen; op het juiste moment winst nemen en een verlies vermijden is met Cryptohopper mogelijk. Je kunt je eigen handel strategie instellen of gewoon een bot-template van een professionele trader gebruiken. Je kunt het allemaal zelf bepalen en instellen voor verschillende crypto’s op verschillende handelsbeurzen, zoals de Bitvavo Exchange in Amsterdam. Hieronder kun je een algemene demonstratievideo zien over de CryptoHopper:

Wat zijn waardevolle functies en voordelen van de Cryptohopper?

Laten we beginnen met een aantal functies en voordelen die vooral voor de beginner ideaal zijn.

Dollar Cost Averaging bij Cryptohopper

De CryptoHopper beschikt over een Dollar Cost Averaging (DCA) strategie. Deze handelsbotstrategie is het beste om in te zetten wanneer bijvoorbeeld bitcoin in een tijdelijke dalende markt terecht is gekomen. Op verschillende intervallen waarbij de koers percentueel daalt kan de handelsbot automatisch inkopen. De DCA-handelsbot kan ingezet worden op 10% wanneer je een flinke correctie verwacht waarop de bot elke daling van 10% voor een bepaald bedrag bitcoin zal bijkopen. Hieronder kun je een video bekijken over de werking van deze functionaliteit:

Ben je echter pessimistisch dan is een DCA-strategie niet altijd de beste methode aangezien de gebruiker het risico loopt om snel het gehele budget te verliezen. Dan zit je bijvoorbeeld zonder geld wanneer de koers 50% is gedaald. In deze slechte marktomstandigheden zou je de Automerge functie kunnen inzetten. Dit is een voorzichtigere DCA-inkoopvariant waarbij alleen wordt ingekocht op positieve marktsignalen en de koers weer in een opwaartse beweging terecht komt.

Cryptohopper Trailing Stop-Loss functionaliteit

Vervolgens zou je trailing stop loss functie gaan inzetten om potentiële winsten in een opwaartse koersbeweging te beschermen met een stopverlies. Hierdoor zul je automatisch je positie voor winst verkopen en uit de markt stappen wanneer de koers toch onverhoopt weer neerwaarts corrigeert. Je zou bijvoorbeeld de trailing stop loss functie op 10% zetten waardoor de positie niet wordt verkocht als de winst 10% is en verder aanhoudt wanneer de koers naar alle waarschijnlijkheid nog verder opwaarts zal gaan.

Vervolgens kun je ook gaan kijken naar een korte of langere termijn handelsstrategie die je door Cryptohopper automatisch kunt laten uitvoeren. Met CryptoHopper is swing trading eenvoudig voor elkaar te krijgen waarbij op wekelijkse of maandelijkse basis op bepaalde vooraf ingestelde voorwaarden je handelsposities verkoopt.

Voor de actieve daghandelaar is er een scalping optie waarbij de handelsbot een of meerdere keren per dag automatisch in en uit de markt stapt om kleine winsten te pakken.

De handelaren kan hierbij een Trailing stop buy optie instellen waarbij de handelsbot begint in te kopen wanneer een koerscorrectie bijna over is en omslaat in een opwaartse beweging.

De CryptoHopper Triggers

Zoals je merkt met het CryptoHopper platform kun je vele verschillende Triggers instellen op basis waarvan de CryptoHopper een actie uitvoert op de betreffende exchange. De Triggers werken op basis van een reeks van vooropgestelde indicatoren en acties die de CryptoHopper voor je zal verrichten. Hieronder kun je zien hoe dit werkt en hoe je een Trigger kunt instellen:

De Triggers zijn belang ze worden afgestemd op de basisconfiguratie van je CryptoHopper account. Deze basisconfiguratie gaat o.a. over welke exchange, de API’s, de basis valuta en de cryptovaluta die je wilt gebruiken.

De CryptoHopper exchange API-integraties

De CryptoHopper werkt vloeiend samen met de Nederlandse handelsplatform Bitvavo handelplatform. CryptoHopper is een premium partner van Bitvavo. Niettemin, de CryptoHopper werkt naast Bitvavo ook prima met o.a. Binance, KuCoinKraken, Huobi Pro, Coinbase en Bitfinex etc.

Cryptohopper handelsbottemplates

Een handelaar en gebruiker van het Cryptohopper platform hoeft niet zelf alles uit te zoeken en in te stellen. Er is een marktplaats van beproefde bot templates van o.a. professionele handelaren die gewoon kunnen worden overgenomen voor een bepaald bedrag. Dit bespaart vooral een beginner een hoop tijd en stress. Hieronder in de video kun je een goede uitleg zien over de werking van Hopper templates op het Cryptohopper platform:

Cryptohopper Signals – handelsignalen voor de Hoppers.

De handelsignalen op basis waarvan wordt ingekocht of verkocht zijn natuurlijk van groot belang voor handelsbot. Op basis van een technische analyse van de koersgrafiek moet er een trend op de markt worden bepaald en er een koop of verkoop signaal worden afgegeven aan de handelsbot. Op de marktplaats van CryptoHopper kunnen er Signal abonnementen worden afgenomen. Wanneer je een gratis of betaald Signal abonnement afneemt is het goed om te kijken naar de recensies, de prestaties met de gemiddelde winstgevendheid van de leverancier, de frequentie van de signalen en of het ook werkt voor de handelsbeurs waar de acties moeten worden uitgevoerd. Hieronder kun je een introductievideo zien over Trading with Signals bij Cryptohopper.

Cryptohopper backtesting en paper trading opties

Wanneer een gebruiker alles heeft ingesteld en klaar staan beschikt hij over de mogelijkheid om alles uit te testen met de backtesting optie. De strategie wordt dan toegepast en uitgetest op historische gegevens om te zien of deze had gewerkt in het verleden. Een gebruiker kan ook via paper trading het water testen waarbij er neporders worden uitgevoerd op de huidige markt om te zien of alles werkt.

Cryptohopper review – de nadelen

De Cryptohopper komt met heel veel mogelijkheden die de veeleisende handelaar zeker blij zal maken. Echter, om alles in te stellen en goed op te zetten vereist wel wat tijd en energie. Verwacht niet dat alles van zelf gaat. Dit geldt ook voor de werking van de handelsbots zelf. Een gebruiker zal alles goed moeten testen en wel even goed opletten tot dat alles een beetje goed automatisch verloopt. Bij het opzetten kan er in het begin van alles misgaan. Neem de tijd om alles goed te leren en ook alles te finetunen.

Verwacht ook geen wonderen. Je wordt niet slapend rijk met de Cryptohopper. Het platform is een onmisbaar gereedschap dat een ervaren handelaar zeer goed kan gebruiken voor risicobeheer, maar het automatisch genereren van een stroom van winsten zal de Cryptohopper niet voor de gebruiker doen.

Het kost allemaal geld. Om de Cryptohopper goed in te richten met mooie handelstrategieën op basis van templates, signals enz. vereist een budget en initiële investering. Een basis abonnement kost een dikke 16 dollar per maand.

De conclusie van deze Cryptohopper review

cryptohopper trading bot

De CryptoHopper is van Nederlandse makelij, hetgeen zeker handig is voor eventuele productondersteuning. Het instellen van de Cryptohopper is eenvoudig, maar om het platform goed onder de knie te krijgen moet een gebruiker er wel even voor gaan zitten. Vooral een beginner zal het wat tijd kosten om op het platform alle trades succesvol te beheren en automatiseren op verschillende crypto exchanges waaronder Bitvavo. De gebruiker kan immers verschillende cryptocurrency trading strategieën mee instellen, templates selecteren en marktsignalen afnemen.

Een handelaar die serieus werk wil maken van zijn cryptohandel en verstandig risicobeheer wil uitvoeren zal met het CryptoHopper platform makkelijk uit te voeten komen en er meerwaarde uit halen. Een beginner die niet serieus over hoe je het beste je cryptohandel kunt beheren en automatiseren, kan het beste gewoon eens een gratis account aanmaken om zelf even aan te voelen of het platform geschikt is. De meest bijzondere nieuwe features van de CryptoHopper zijn Exchange Arbitrage en Market Making.

Recap – CryptoHopper

De CryptoHopper zit vol met goede features voor de veel eisende crypto-handelaren.

  • Automatiseer en beheer de cryptohandel op o.a. Bitvavo met behulp van verschillende handelsbots die je kunt instellen op het Cryptohopper platform. Voor meer informatie:

Bezoek Cryptohopper!

Bedrijfsgegevens:

Cryptohopper BV
Johan van Hasseltweg 18A
1022 WV Amsterdam

COC: 70270481
VAT: NL858227198B01

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min