bitcoin handel

Selectie van de beste bitcoin en crypto index fondsen

Oct 2, 2023
Aanbieding: 

Wat is een goede bitcoin of crypto index fonds? Dit artikel bespreekt de opkomst van bitcoin en crypto index fondsen. De verdere financialisatie van Bitcoin, de snelle ontwikkelingen binnen blockchain technologie en andere cryptovaluta projecten, maakt elk jaar grote stappen vooruit. Voor een investeerder die geen tijd heeft om zelf actief te investeren in bitcoin en andere mogelijk interessante blockchain, crypto en fintech projecten. We raden onze lezers zich vooral te verdiepen in bitcoin en bitcoin zelf aan te schaffen. Verdere blootstelling tot de cryptomarkt kan het veiligste met een crypto index fonds worden verwezenlijkt. Laten we bespreken waar een belegger dit makkelijk voor elkaar kan krijgen.

1. Crypto Indexbeleggen met Mercury Redstone

Mercury Redstone is een Nederlands bedrijf dat in 2019 is opgericht door Boudewijn Rooseboom. Deze cryptodienstverlener biedt haar klanten een breed crypto-portefeuille aan op basis van indexbeleggenMercury Redstone richt zich op beleggers die voor hun crypto-belegging op zoek zijn naar een professionele partij met een beproefde methode. Hieronder kunt u Boudewijn Rooseboom aan het woord zien over de voordelen van indexbeleggen.

2. De Berkshire crypto index handelsbot van Diamond Pigs

Het handelsbotplatform van Diamond Pigs heeft een specifieke handelsbot ontwikkeld die een crypto index voor u beheerd op een Bitvavo of Binance handelsrekening. Je zult wel moeten beschikken over een Bitvavo account om met behulp van de Berkshire crypto index handelsbot automatisch over je eigen crypto index te beschikken. Voor meer informatie: bezoek Diamond Pigs.

3. De Crypto Bundels van Finst

Finst heeft een mooie manier opgezet om gemakkelijk te beleggen in zogenaamde Crypto Bundels. Deze werken als een variant van crypto-indexfondsen. Met Crypto Bundels van Finst kun je met één klik direct een combinatie aan cryptos kopen of verkopen, zonder minimumbedrag en voor een zeer lage fee van 0.15%. Investeer in een breed scala aan Bundels en blijf automatisch up-to-date met de cryptomarkten door een automatische maandelijkse herbalancering van de gekozen bundels. Voor meer informatie: lees onze Finst Crypto App Review.

4. De Bitpanda Crypto Index fondsen

Het is voor Bitpanda gebruikers mogelijk om automatisch te investeren in drie verschillende crypto indices met verschillende cryptovaluta overeenkomstig de marktkapitalisatie van de top 5, 10 of 25 crypto assets. Er kan automatisch in deze fondsen worden belegd. Het geld kan automatisch wekelijks of maandelijks van de bankrekening worden geschreven en het fonds beheert alles automatisch. Wat verder uniek is, zijn de sector specifieke index fondsen. Klanten kunnen kiezen uit de volgende opties: Metaverse Index, Infrastructure Index, Smart Contracts Index en een Decentralised Finance (DeFi) Index Fonds.

Het Bitpanda Platform – Wenen

+ complete digitale betalings- beleggingsdienst met Visa Card integratie
+ Bitpanda Crypto Indices – automatisch beleggen in crypto
+ Bitpanda Savings plan – automatisch sparen in crypto
+ Bitpanda Pro – crypto exchange voor professionele traders

5. De Mudrex coin sets

Mudrex heeft een interessant cryptobeleggingsplatform ontwikkeld die flexibeler en goedkoper is dan bovengenoemde partijen. Echter, Mudrex is pas actief in Nederland en heeft nog geen lange track record. Zeker interessant om dit innovatief cryptoplatform eens te evalueren. De coin sets dienstverlening werken in principe hetzelfde als specifieke crypto indices. Voor meer informatie: Mudrex Review.

6. Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF)

Vanuit de beleggersrekening kunnen Nederlanders ook instappen een in vertrouwd beleggingsinstrument, een ETF. Op de Euronext Exchange Amsterdam (AEX) kunnen Nederlanders sinds 15 august 2023 veilig en vertrouwd in bitcoin beleggen met behulp van een volwaardige bitcoin spot ETF (BCOIN) van Jacobi. Voor meer informatie: Jacobi Bitcoin ETF (BCOIN). Dit is op dit moment de beste bitcoin ETF op de Europese markt. Dit fonds geeft alleen blootstelling tot bitcoin. Hetgeen in onze optiek volstaat. Hoewel we onze lezers vooral willen aanraden om zo veel mogelijk over bitcoin te leren en deze zelf te beheren op een bitcoin wallet in eigen beheer. Een crypto index fonds kun je in feite het goedkoopste opzetten met behulp van de Finst Crypto Bundels.

7. Alternatieve crypto-indexfondsen

Er zijn ook dienstverleners die actief voor je beleggen in crypto assets om de index te verslaan. Te proberen Alpha te behalen. Dat wil zeggen een hoger rendement halen tegen het zelfde risico als pasief indexbeleggen. Kun je Alpha genereren? In de praktijk is het niet te doen en komt het uiteindelijk duurder uit voor de klant. Het is even oppassen. Voor meer informatie: wat is crypto- indexbeleggen?

amdax crypto indexfonds

In Nederland zijn er meer en meer Bitcoin en crypto beleggingsfondsen beschikbaar voor de particulier die actief voor je kunnen beleggen in cryptovaluta. Yieldt, AMDAX en BlockchainTraders beschikken over een gediversifieerd crypto- indexfonds. Yieldt is de meest laagdrempelige actieve index-handelsdienst die gekoppeld kan worden met een Bitvavo-handelsrekening. Bij AMDAX moet een particulier een aparte rekening openen en minimaal 25.000 euro inleggen.

Andere bekende crypto index fondsen voor de Amerikaanse institutionele beleggers worden uitgegeven door onder andere Bitwise en Morgan Creek. Het indexfonds van Bitwise OTCQX kan worden gevonden onder het ticker-symbool BITW.

bitcoin crypto index fonds

Het beleggen met behulp van een crypto index fonds die af en toe wordt bijgestuurd op basis van nieuwe ontwikkelingen is op lange termijn gezien meestal succesvoller dan een actieve beleggingsstrategie waar een particulier vooraf de belangrijkste stijgers en dalers probeert te voorspellen. Dit is zeer moeilijk om zelf actief te doen. Crypto indexbeleggen met een gespreide cryptocurrency portefeuille die geregeld wordt herweegt, is een passieve lange termijn strategie waarbij het meer waarschijnlijk is dat het geïnvesteerde geld naar die projecten gaat die het meest rendement opleveren. Echter de Berkshire handelsbot van Diamond Pigs doet dit veel goedkoper voor je en waarbij je de controle behoudt over het fonds. Je kunt onmiddellijk de de bot uitschakelen en zelf aan de slag gaan mocht je het niet eens zijn met de herweging van de cryptocurrency portefeuille. Vervolgens kun je ook de betreffende cryptomunten ter alle tijden gewoon opnemen naar je eigen crypto wallet en aan het fonds onttrekken. Voor meer informatie: Bezoek Diamond Pigs.

Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Wat is een layer 2? En specifieker nog: een Bitcoin layer 2?

Door de stijgende vraag naar BTC wordt het Bitcoin netwerk intensiever gebruikt. Dit vraagt om de hulp van layer 2s. Maar wat is een (Bitcoin) layer 2 eigenlijk? Wat is een Bitcoin layer 2 en waarom zijn deze extra ‘layers’ nodig? Bitcoin ($BTC) heeft zoals we weten een eigen blockchain: de Bitcoin blockchain. Daarnaast hebben […]

Feb 21, 2024
3,5 min

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min

The Great Taking – centrale bankiers hebben een plan!

Dit artikel zal The Great Taking bespreken. Het is een boek geschreven door voormalige hedgefondsmanager David Rogers Webb. Het boek is bekend geworden door een documentaire die is gemaakt op basis van zijn werk en inzichten. Zijn de beleidsmakers van centrale banken en systeembanken gewoon dom bezig op basis van foute modellen en verouderde economische […]

Feb 21, 2024
8,5 min