bitpanda debit card bitcoin

Bitcoin debit cards

Apr 8, 2022
Aanbieding: 

Wat is de beste Bitcoin debit card (debetkaart)? In dit artikel bespreken we een selectie van de beste bitcoinbetaalkaarten. Een bitcoinbetaalkaart (Bitcoin debit card) maakt het mogelijk om je bitcoins als betaalmiddel te gebruiken om in winkels wereldwijd te kunnen shoppen met behulp van het netwerk van Visa of Mastercard. 

bitcoin debit card bitpanda

Ja, je leest het zeer goed, er zijn al vele verschillende bitcoin Visa en Mastercards en andere pinpassen beschikbaar waarmee je met bitcoins kunt betalen in een winkel die geen bitcoins accepteert! De beste Bitcoin debit card die op dit moment wordt aangeboden is de Bitpanda Visa debit card. Bitpanda is een complete digitale beurs voor het voordelig kopen van bitcoin, digitale activa, aandelen, etf´s en ook edelmetaal. Bitpanda heeft een complete oplossing ontwikkeld voor elke belegger.

Goede alternatieven zijn de Nexo Card, de Binance Card van de Binance exchange. Wil je ook een eigen IBAN-rekening, dan kun je het beste kiezen voor de Bitcoin Mastercard van Wirex.

Introductie tot de Bitcoin debit cards

Tegenwoordig zijn er verschillende bitcoinbetaalkaarten (Bitcoin Debit Cards) beschikbaar die via het Mastercard- of het VISA-betalingssysteem werken. Deze betaalkaarten staan ook bekend als Bitcoin debetkaarten of prepaid creditcards. Vanuit de bitcoin wallet kun je een bitcoin debet betaalkaart opladen met euro’s of wordt de bitcoin balans op de rekening automatisch omgewisseld voor een betaling in euro bij de winkelier.

Op basis van vergelijkend onderzoek zijn op dit moment de Bitpanda Card, de Nexo Card, de Skrill Mastercard, de Binance Card van Binance, de Revolut betaalkaart, de Wirex betaalkaart, de Crypto.com betaalkaart en de Wise betaalkaart de beste keuzes. Niettemin, doordat er vele fintech spelers actief zijn, kan een Bitcoin handelsrekening bij Bitvavo of een andere buitenlandse exchange worden gecombineerd met de Duitse N26 Bank, Wise of Bunq. Je verkoopt hierdoor bitcoin voor de beste euro koers en laat deze binnen een aantal uur bijschrijven op je Wise of Bunq rekening en betaalkaart. Wise biedt natuurlijk een IBAN-rekening aan en kan bovendien verschillende buitenlandse betaal- en valutarekeningen voor je aanmaken. Bunq in Nederland heeft een samenwerking met wise. Je zou als alternatief voor Wise kunnen kiezen voor de Duitse N26 bank of de Nederlandse Bunq bank. Voor meer informatie:

Lijst van Bitcoin debit card betaal en bewaaroplossingen:

Hier is de meeste actuele lijst van betaalkaartproviders met eventuele steun voor een persoonlijke IBAN-bankrekening:

  1. Combineer Bitvavo met Bunq
  2. Wirex – wallet & iban & betaalkaart
  3. Swipe – wallet & iban & betaalkaart
  4. Plutus – wallet & iban & betaalkaart
  5. Skrill – geen iban
  6. Binance – geen iban
  7. Bitpanda Card – geen iban
  8. TenX – geen iban
  9. Spectrocoin – tijdelijk geen betaalkaart
  10. Coinbase – geen iban

Wirex en Spectrocoin bieden een complete crypto finance dienstverlening waarbij je niet alleen Bitcoin, maar ook Ether. Bovendien zullen ze worden uitgerust met IBAN-rekeningnummers.

wat is Bitcoin

Wirex onderscheidt zich doordat er een Ripple wallet is aan toegevoegd. Je kunt XRP direct omzetten naar euro op een Visa-betaalkaart. Spectrocoin onderscheidt zich weer van Wirex door het aanbieden van DASH, meer valuta’s (Zwitserse Frank) en zelfs goud! Hieronder in de video krijg je een introductie over de Spectrocoin Bitcoin debit card.

Hieronder in de video krijg je een introductie over de Revolut Bitcoin debit card.

 

 

 

beste bitcoin betaalkaart

Hoe werkt een Bitcoin betaalkaart?

Bij een Bitcoin betaalkaart vindt er een onmiddellijke conversie plaats op basis van de actuele Bitcoin prijs. Het aantal bitcoins die je wilt gebruiken voor het opladen van je kaart worden onmiddellijk omgezet. Het werkt als een normale Visa of Mastercard betaalkaart. De winkelier merkt hier niks van. Voor de winkelier is het alsof je met een Mastercard betaalt en deze zal gewoon voor de MasterCard kosten opdraaien. De kaarthouder merkt zelf ook niks van de onmiddellijke conversie tussen Bitcoin en de euro. Het ziet het uit alsof je net gewoon met Bitcoins betaald hebt. Het werkt allemaal zeer eenvoudig en er is bijna geen verschil tussen het gebruik van jouw reguliere betaalpas of pinpas en jouw bitcoin debetkaart.

Wat zijn de beste Bitcoin Debit Cards?

Het probleem is dat de meest bitcoin debit cards zijn ontwikkeld voor de V.S. en worden uitgegeven als USD debit of prepaid kaarten. Dit is een probleem voor Nederlanders aangezien ze een currency conversion fee zullen moeten ophoesten tot wel 4 % per transactie! Daarom dat je naar twee zaken moet kijken: 1. Is de online bitcoin wallet voor het opladen van mijn betaalkaart super goed beveiligd en verzekerd? 2. Bieden ze een Mastercard of Visakaart voor het verrichten van euro betalingen aan?

1. WireX BITCOIN DEBIT CARD – VISA EURO:

wirex bitcoin walletEen pure bitcoin debit card of pinpas voor Nederlanders is de Wirex  betaalkaart. De betaalkaart werkt via het VISA betalingssysteem en kan als een euro debit card worden gebruikt. Hierdoor betaal je geen extra kosten. Bovendien is de kaart super veilig, goedkoop en gebruiksvriendelijk. Bijvoorbeeld, tijdens een betaling in een winkel kun de je kaart altijd onmiddellijk opladen vanuit een speciale mobile app in jouw telefoon, in het geval het tegoed op de debetkaart op is of wanneer je de specifieke betaling in euro als tegoed wilt bijschrijven. Dit is uniek ten opzichte van de andere bitcoin debetkaarten die beschikbaar zijn. Bovendien zijn je bitcoins verzekerd en super veilig opgeslagen. Wirex ondersteunt ook meerdere cryptomunten waaronder Litecoin (LTC) en Ripple (XRP), buitenlandse valuta’s en zal bovendien in de toekomst IBAN-rekeningen implementeren. Voor meer informatie: Wirex.

Bijzondere nieuwe stap! 2. Skrill – Bitcoin Euro Mastercard!

Skrill bitcoin mastercardSkrill is de grote concurrent van PayPal en biedt een uitstekende dienstverlening aan. Het is een gevestigde speler op het gebied van fintech en heeft nu ook een crypto exchange toegevoegd met crypto wallets. Bitcoin is de belangrijkste cryptomunt die Skrill nu ondersteunt. Je kunt nu Bitcoin voor een 1 % fee omwisselen naar euro’s en laden naar je Skrill Mastercard betaalkaart. Het nadeel is dat Skrill de limieten nog heeft gelimiteerd. Je kunt maar 500 euro in Bitcoin per dag omwisselen. Niettemin is het een grote stap vooruit en heeft Skrill op het gebied van crypto’s als een voorsprong op PayPal. Voor meer informatie: Skrill Mastercard!

3. SPECTROCOIN BITCOIN DEBIT CARD – MASTERCARD EURO:

bitcoin debit card spectrocoinSpectrocoin heeft een complete bitcoin dienstverlening opgezet. Spectrocoin integreert een bitcoinbeurs, een merchant account, een bitcoin wallet en een bitcoin debit card in één totaaloplossing. Het is een voordeel dat je met SpectroCoin onmiddelijk bitcoins kunt kopen met iDEAL. Wat ook voordelig is, zijn de zeer lage kosten verbonden bij het opladen van je kaart. Deze bedragen alleen 1 %, terwijl Wirex 2 % in rekening brengt. Daarnaast integreert Spectrocoin andere diensten zoals een smartphone app en ondersteunt deze kaart andere valuta’s, cryptomunten en goud! Inderdaad, deze betaaloplossing is completer dan vele andere betaalkaarten. Een ander voordeel is dat het bedrijf in Londen en Litouwen is gevestigd waardoor het makkelijker is om bitcoins te kopen bij Spectrocoin. Wil je een bitcoin debit card bij Spectrocoin bestellen, dan kost je dit alleen maar 7 euro! Het is ook super eenvoudig zonder papierwerk. Je hoeft alleen maar één bitcoin wallet te openen en vanuit je Spectrocoin portemonnee naar de debetkaart sectie gaan om deze daar te bestellen. Bovendien kun je er ook een IBAN-rekening aanvragen ( : …. Spectrocoin verbindt IBAN met crypto’s! Voor meer info: Klik en bezoek de Spectrocoin website.

4. CRYPTOPAY CARD – EURO VISA

cryptopay debit cardBij CryptoPay kun je gemakkelijk via een SEPA-overboeking euro’s storten en omzetten in bitcoins en andere valuta’s. CryptoPay is in feite een nieuwe betalingsplatform voor Bitcoins met flex rekeningen voor USD, Euro en GBP besparingen. Je kunt al je geld onmiddellijk omzetten in US Dollars en bitcoins puur als een currency gebruiken zonder dat je last hebt van de BTC-prijsschommelingen. Natuurlijk, door het combineren van fintech dienstverleners is dit allemaal op te lossen, maar bij CryptoPay zit alles gewoon in één pakket. Dit maakt CryptoPay bijzonder en de CryptoPay Card voor Euro betalingen een aanrader. Het openen en gebruiken van een CryptoPay account is eenvoudig en kost niks. Je kunt vanuit jouw CryptoPay account de CryptoPay Card bestellen. Bekijk het eens zelf: Open hier een gratis CryptoPay account.

5. THE ROCK – VISA EURO

the rock bitcoin debit cardIn Malta is er een fintech bedrijf dat in een korte tijd een goed werkende cryptocurrency exchange heeft opgezet met een cryptowallet die kan worden gekoppeld aan een Bitcoin debit card. Je kunt er gemakkelijk euro’s overboeken en omzetten in Bitcoins, Ethers, Ripple en Litecoin. Je kunt bijvoorbeeld jouw Ether ETH winst kunnen omzetten in Bitcoins en vervolgens deze opladen als euro’s op de Visa debit card van The Rock. Het werkt allemaal prima, maar persoonlijk vind ik het ontwerp van de dienstverlening niet zo mooi. Voor meer

6. Minex Pay

De Minex cryptocurrency Visa debit card wordt uitgegeven door een bedrijf in Hong Kong. Hierdoor is er geen rigoureuze account verificatie nodig voor het verkrijgen van een ongelimiteerde Bitcoin Visa betaalkaart die ook andere cryptomunten ondersteunt. Het nadeel is dat er met de Minex Coin (MNX) moet worden betaald om een kaart te bestellen. Voor meer informatie: Minex Pay.

7. TenX 

TenX in Singapore werkt hard aan de ontwikkeling van een veelzijdige cryptocurrency debit card. Voor meer informatie:

8. WAGECAN – BTC EURO DEBIT CARD

Wagecan is een fintech bedrijfje in Taiwan. Ben je een beetje paranoïde over je financiële privacy, dan kun je in plaats van een europese provider kiezen voor eentje buiten Europa. Het unieke van Wagecan is dat ze bitcoin betaalkaarten voor euro transacties hebben. In dat geval stuur je bitcoins naar je Wagecan wallet en wissel je deze daarom naar euros op je betaalkaart. Voor meer informatie: Wagecan BTC – Euro debit card.

Overzicht van bitcoin debit cards in USD:

Andere Bitcoin cards worden op dit moment meer en meer aangeboden door andere dienstverleners. Waaronder ANX in Hong Kong een goed voorbeeld is. Let op! Deze partijgen geven (nog) geen betaalkaarten uit in EURO’s! Je zult dus bij het gebruik met valuta omzetkosten (currency conversion fees) worden opgezadeld! Vandaar mijn advies om de e-Card van e-Coin of die van Spectrocoin te gebruiken in plaats van de volgende alternatieven. Maar goed, laten we ze even bespreken:

7. ANX BITCOIN DEBIT CARD – MASTERCARD USD:

anx debit cardANX is een bitcoin dienstverlener in Hong Kong die als eerste een bitcoin debit card lanceerde. De ANX Bitcoin Debit Card is de meest beproefde bitcoin debit card waarmee je via het Mastercard netwerk overal kunt betalen met jouw bitcoins. De ANX Bitcoin Debit Card is ook zeer goedkoop en er zijn nauwelijks kosten aan verbonden. De ANXBTC Bitcoin Debit Card werkt uitstekend! Alleen de aanschaf van de kaart kost geld en het opnemen van contant geld bij een pinautomaat. Wanneer je contant geld oppakt kost dit minimaal 3 USD of 1 % van het totaalbedrag. Je moet ook beseffen dat deze bitcoin debit card in USD of Hong Kong Dollars wordt genomineerd. Je betaalt extra valuta omzetkosten voor het gebruik van deze pinpas voor het betalen in euros. Voor meer informatie: ANX BTC

Open hier een gratis ANX account en bestel een debit card!

ANX BTC debit card

8. XAPO BITCOIN DEBIT CARD – VISA USD:

xapo bitcoin debit cardDe Xapo Bitcoin Debit Card wordt vaak over gesproken vooral omdat Xapo bekend staat voor het ontwikkelen van zeer veilige online Bitcoin wallets. De Xapo Bitcoin Wallet staat bekend als de Fort Knox van de Bitcoin wallets. Xapo investeert veel in de beveiliging van de Bitcoin wallets. De Xapo Debit Card is direct gekoppeld met jouw Bitcoin wallet en kan via jouw Xapo Bitcoin Wallet onmiddelijk het bedrag dat je betaalt in de winkel in fiatgeld in bitcoins afschrijven. In die zin is het geen prepaid credit card, maar een echte debetkaart. Helaas is deze bitcoin debit card nog niet beschikbaar in euros. Voor meer informatie: Xapo Debit Card.

9. COINKITE PURE 100 % BITCOIN DEBIT CARD:

coinkite bitcoin debit cardCoinkite is een all-round Canadese Bitcoin payment provider met een uitstekende online wallet waar je een Bitcoin debit card aan kunt koppelen. Coinkite is op vele gebieden een voorloper en een echte innovatie speler op het gebied van het ontwikkelen van Bitcoin betalingsoplossingen. We hebben een artikel geschreven over Coinkite: De dienstverlening van Coinkite. In ieder geval, de Coinkite Debit Card werkt uitstekend, Coinkite was de eerste online wallet die een Bitcoin debit card integreerde in samenspraak met een bitcoin mpos systeem. Voor meer informatie: Coinkite Homepage of de Coinkite Store.

Is er ook een anonieme bitcoin debit card te verkrijgen?

De beste optie beschikbaar is de eerder genoemde Minex Pay.

Tip: als je anoniem wilt blijven, kun je beter ook anoniem surfen met een VPN dienst zoals IPVanish! Deze dienst versleutelt al jouw internet verkeer en verandert jouw IP-adres. Je identiteit kan bijna niet achterhaalt worden. Vergeet het niet dat online privacy op elk gebied een recht is en geen crime. Laat je geen schuldgevoelens aanpraten wanneer je anoniem betaalt met BitPlastic de anonymous bitcoin debit card.

Interessante Bitcoin debit cards in ontwikkeling:

Greenaddress bitcoin payment card1. De uitstekende bitcoin wallet GreenAddress zal in de toekomst ook een bitcoin betaalkaart krijgen en samenwerken met de GreenBits mobile wallet applicatie in jouw smart phone of tablet. Wanneer deze oplossing klaar is, zal deze zeker op nummer 2 in onze lijst terecht komen.

nanocard bitcoin debit card2. Een ander alternatief die zeer interessant is, is de NanoCard van CCEDK. Dit is meer een echte cryptocurrency en altcoin betaalkaart. De NanoCard beperkt zich niet tot Bitcoin, maar integreert ook toepassingen van Bitshares, in het bijzonder smart coins. Daarnaast is de NanoCard al beschikbaar voor Litecoin. Uiteindelijk zal de NanoCard deel uit maken van één geïntegreerde betaal-totaaloplossing.

bitgold prepaid card3 Een volwaardig alternatief voor goldbugs die strikt genomen geen bitcoin debetkaart is, is de BitGold Prepaid Card. Wanneer je gelooft in de bitcoin technologie en haar nut voor het bewerkstelligen van je eigen financiële vrijheid, maar vraagtekens hebt over de waarde van bitcoin als een store of value, dan zou je de dienstverlening van Bitgold eens  moeten bekijken. Je kunt met Bitcoins bijna omiddelijk echt fysiek kluis-goud kopen en ook weer spenderen dankzij de BitGold debit card. Niettemin, Bitreserve vormt samen met de e-Coin debit card een meer veelzijdiger edelmetaal en buitenlande valuta alternatief. Niettemin, dit doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de uitstekende dienstverlening van Bitgold en haar prepaid card voor het verrichten van euro betalingen met jouw eigen goudreserve.

De ShiftCard is een Bitcoin debit card die gekoppeld kan worden aan een Coinbase wallet. De Shift card is op dit moment alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. Voor meer info: Shift Card.

Conclusie over de bitcoin debit cards:

beste bitcoin debit card visa euroDe meeste bitcoin debit cards zijn alleen beschikbaar in USD en zijn daarom duur om te gebruiken vanwege de valuta omzetkosten. Alleen e-Coin & Spectrocoin zijn zo slim geweest om alle opties voor haar klanten te kunnen aanbieden. Je kunt bij e-Coin zelf bepalen of je jouw kaart wilt gebruiken voor USD betalingen, Euro betalingen of GBP betalingen. De e-Coin e-Card is de best bitcoin debit card e-Coin aangezien deze is gekoppeld aan een uitstekende, beveiligde en verzekerde bitcoin wallet gebaseerd op de technologie van Bitgo. Vandaar dat de e-Coin e-Card op nummer 1 staat. Bovendien kun je via jouw Bitreserve wallet (hopelijk gevuld met digitaal geld in buitenlandse valuta’s en edelmetalen) de eigen e-Coin wallet super eenvoudig van een tegoed voorzien en onmiddelijk omzetten naar euro’s voor het verrichten van een betaling bij de bakker. Niettemin, Spectrocoin heeft ook zijn voordelen ten opzichte van e-Coin en is goedkoper! Vandaar….

Kijk en vergelijk….en maak vervolgens gebruik van een Bitcoin Debit Card die jij wilt hebben en het beste bij jouw past.

Is er al een bitcoin creditcard beschikbaar?

Een bitcoin kredietkaart is nog niet beschikbaar aangezien er geen bitcoin banken of dienstverleners zijn die bitcoins voorschieten als krediet. Dus, er wordt nog geen geld voorgeschoten door een kredietmaatschappij, maar dat zou in de toekomst kunnen veranderen.

Post Scriptum:

Bitcoin debet en debit kaart – begripsverhelding:

De woorden kunnen soms voor verwarring zorgen. Een bitcoin pinpas is de meest algemene Nederlandse term. Om precies te zijn, een Bitcoin debetkaart is de meest correcte term in het Nederlands. Debit is het engelse woord voor debet en wordt het meest gebruikt. De bitcoin wallet of portemonnee wordt gedebiteerd door het opladen van de debet betaalkaart. Dit betekent dat het tegoed van de bitcoin wallet van de klant minder wordt. De bitcoins zijn omgezet geworden naar euros en er is nu een tegoed in euros op de debet kaart. In die zin kunnen we ook vaak spreken van een Euro prepaid Visa kaart of Mastercard of een prepaid creditcard die je met bitcoins kunt opladen in de betreffende valuta. Het is een traditionele prepaid betaaloplossing gekoppeld met de revolutionaire kracht van bitcoin en maakt het mogelijk om met bitcoins overal te kunnen betalen en contant geld op te nemen. De e-Coin e-Card is op dit moment de beste oplossing beschikbaar om dit te verwezenlijken. Voor meer informatie over de kracht van bitcoins en waarom je bitcoins zou moeten kopen verwijs ik je naar de volgende artikels:

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min