japan bitcoin adoptie

Betalen met Bitcoin in Japan met de Suica-card!

Als alles goed gaat zal het deze zomer mogelijk worden om met de Suica-smartcard een treinkaartje te kopen in Tokio met behulp van Bitcoin.

In Japan zijn er meer dan 75 miljoen Suica-betaalkaarten in omloop. Hiermee kunnen Japanners niet alleen treinkaartjes kopen, Suica wordt in meer dan 580.000 winkels rondom Japan geaccepteerd. Het bedrijf achter de Suica-betaalkaart is JR East.

JR East is de grootste spoorwegmaatschappij van de wereld en heeft een minderheidsbelang in de nieuwe gereguleerde crypto exchange DeCurret. DeCurret heeft onlangs een beurs licentie gekregen van de Japanse toezichthouder de FSA. Om haar concurrentiepositie te vergroten is het natuurlijk mooi als de DeCurret exchange klanten kan werven via de Sucia-betaalkaart. We zullen het spoedig zien.

In ieder geval, de adoptie van Bitcoin kan door deze grootschalige initiatieven door zulke belangrijke bedrijven in Japan zeer snel gaan. De lancering van de Rakuten Wallet exchange is een ander concreet voorbeeld over hoe grote Japanse bedrijven zich richten op Bitcoin en crypto adoptie.

Gerelateerde artikels:

  • Bitcoin adoptie Venezuela
  • Bitcoin adoptie Argentinië
  • Actueel Crypto Nieuws!