Bybit bitcoin derivatenbeurs

ByBit Web3 wallet review

Mar 27, 2024
Aanbieding: 

ByBit Web3 wallet review. Een kijkje in de Bybit Web3 Wallet. De Bybit exchange is een van de grootste crypto exchanges wereldwijd en met de komst van de Bybit Web3 wallet maken zij defi, crypto en blockchain toegankelijk voor iedereen.

Update 26 maart 2024: voor inwoners van Nederland is deze Bybit wallet niet meer beschikbaar. Voor meer informatie: Bybit Nederland.

De Bybit Web3 wallet maakt crypto toegankelijk voor iedereen

In 2023 lanceerde Bybit haar custodial Web3 wallet die crypto en blockchain toegankelijk moeten maken voor iedereen. Bybit gebruikers kunnen deze crypto wallet makkelijk downloaden en als extensie integreren in de internetbrowser, via Google Chrome bijvoorbeeld. Daarnaast is de Bybit Web3 wallet ook te gebruiken via de Bybit app.

Via de wallet kan er gebruik worden gemaakt van verschillende diensten, zoals: staking, swaps, decentralized trading (DEX) en kan er makkelijk crypto gekocht worden.

De voordelen van de Web3 wallet van Bybit

Zoals gezegd is de Web3 wallet van Bybit een “custodial wallet”. Wat inhoudt dat Bybit jouw tegoeden en de private keys (herstelwachtwoord) beheert, dit is het tegenovergestelde van een “non custodial” wallet zoals Trezor; hierbij beheer jij zélf al jouw tegoeden en herstel-wachtwoorden.

Bybit geeft de volgende voordelen op voor haar custody versie van de Web3 wallet:

 • Bybit beheert jouw wachtwoorden, jij hoeft je dus geen zorgen te maken over de opslag ervan
 • Er zijn geen extra KYC (lees: identificatie) vereisten
 • Transactie fees zijn de gebruikelijke blockchain fees
 • De wallet is zeer gebruiksvriendelijk
 • Je kunt gebruik maken van customer support
 • De wallet is cross chain te gebruiken (tussen verschillende blockchains dus)
 • Hulp en ondersteuning bij Airdrops
 • Toegang tot NFT marktplaatsen
 • Toegang tot Dapps

Wat kun je allemaal met de Web3 wallet van Bybit?

Zoals gezegd is de Web3 wallet van Bybit heel makkelijk te gebruiken. Je moet wel eerst een Bybit rekening openen. Je logt simpelweg daar dan in op jouw Bybit account (web of app); en je kunt de wallet direct integreren als extensie in je web browser:

 • Log in op Bybit.com
 • Ga naar “Web3” in de taakbalk en kies voor wallet
 • Kies voor “create wallet”
 • Integreer deze in je webbrowser
 • Kies voor “Wallet verbinden”
 • Via de Bybit app is de wallet direct beschikbaar

That’s it!

Jouw wallet is nu als volgt, en voor het volgende, te gebruiken:

 • De ApeX DEX. ApeX is een non-custodial en multi-chain derivaten DEX (decentralized exchange). Dit houdt in het kort in dat de DEX middels verschillende blockchains te gebruiken is, jij volledig eigenaar bent van jouw coins en verantwoordelijk bent voor de private key management. Zodra je de ApeX DEX hebt verbonden aan je Bybit Web3 wallet kun je aan de slag. Je kunt hier gebruikmaken van long- en short trades met een maximale leverage van X30. De type marktorders hier zijn: market, limit, advance limit en meer! Voor meer info: bezoek ApeX DEX.
 • IDO deelnames. Hier maak je kans om ‘korting’ te krijgen op cryptocurrencies. Het gaat hier om nieuwe en relatief onbekende altcoins. Om hier aan mee te kunnen doen dien je tegoeden in je wallet te hebben en desbetreffende crypto aan te houden, middels een “loterij” maak jij kans op tokens of deelname aan het programma.
 • Staking. Het stakingprogramma middels de Web3 wallet spreekt voor zich: door crypto te staken krijg jij rewards (APY) over de coin de je staked. Coins als Ethereum, BNB, USDT en meer zijn hier onderdeel van. APY’s variëren van 3% – 25%.
 • Swaps. Bij de swap dienst kun je makkelijk en snel crypto tegen crypto omzetten. Bijvoorbeeld van USDT naar Ethereum. Zorg dus dat je crypto in jouw wallet hebt.

Buy crypto. Dit is een makkelijke functie om snel en eenvoudig crypto te kopen met fiat (euro bijvoorbeeld). Je voert het bedrag in, kiest de crypto die je wilt en je geeft jouw wallet adres op, that’s it!

Rewards. Hier kun je extra rewards verdienen door te participeren in taken/ opdrachten. Een voorbeeld is door liquiditeit te leveren aan stakingpools, hier word je vervolgens voor beloond.

Conclusie Bybit Web3 wallet

Via de Web3 wallet van Bybit krijg je als gebruiker toegang tot verschillende coole trading diensten, earn programma’s en meer! De wallet is makkelijk te integreren als web extensie en is meteen te gebruiken. De wallet voegt zodoende echt wat toe aan het Bybit platform.

De wallet is zoals gezegd een custodial wallet, wellicht een klein nadeel maar een voordeel is wel weer dat je gebruik kan maken van de customer support van Bybit. In die zin, is deze web3 wallet echt alleen waardvol als je daadwerkelijk Bybit wil gebruiken als een exchange. Voor meer informatie, lees onze ByBit review. Verder, als je echt op zoek bent naar een non-custodial wallet, dan is Trezor 3 echt een beter alternatief voor de veilige opslag van je digitale activa in eigen beheer.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min