bank

Deutsche Bank biedt Bitcoin en crypto custody dienstverlening aan

Sep 15, 2023
Aanbieding: 

Deutsche Bank biedt Bitcoin en crypto custody dienstverlening aan. Deutsche Bank.. je hebt de naam vast weleens voorbij zien komen. Deutsche Bank is een van de grootste financiële instellingen ter wereld met bijna 70.000 werknemers en bestaat al sinds 1870. Het hoofdkantoor zit in Frankfurt en de bank beheert maar liefst €860,- miljard aan activa! Op 14 september heeft Deutsche Bank een wel heel interessante aankondiging gedaan: samen met het Zwitserse Taurus gaat Deutsche Bank Bitcoin (en andere crypto) custody aanbieden voor haar institutionele klanten!

Op een rijtje: Deutsche Bank, Taurus en Bitcoin custody

De samenwerking tussen Taurus en Deutsche zou er als volgt uit komen te zien; Taurus is een Zwitserse Web3 startup die recentelijk $65,- miljoen heeft opgehaald bij investeerders in een Series B funding ronde. Een van die investeerders was Deutsche Bank. Taurus biedt Bitcoin en crypto custody aan, wat inhoudt dat Taurus (naast vele andere diensten) de opslag en beheer van cryptocurrencies voor derden aanbiedt, en nu dus ook voor de institutionele klanten van Deutsche Bank. En dan hebben we het niet over het opslaan van Bitcoin op een Ledger X 😉

Taurus heeft ruim 85 mensen in dienst waarvan 75% van de developers een PhD heeft afgerond, we kunnen wel stellen dat dit behoorlijk slimme mensen zijn. Naast haar nieuwste klant, Deutsche, heeft Taurus wel meer interessante klanten: Credit Suisse, Ethereum Foundation en MasterCard.. to name a few.

Deutsche Bank gaat nu dus aan de slag met Bitcoin en crypto en gaat, voor het eerst, haar klanten aanbieden om bij de bank zelf crypto aan te houden. De klanten worden dus in staat gesteld om via de Deutsch bank in bitcoin te beleggen. Niet alleen biedt Deutsche Bank custody aan, maar ook andere vormen van digitale activa; zoals getokeniseerde (tokenized) assets (real world assets) uit de traditionele financiële wereld.

Deutsche Bank al langer bezig met Bitcoin

Deutsche Bank heeft in het verleden al vaker gecommuniceerd meer te willen doen met Bitcoin en crypto; zo heeft de bank drie jaar geleden al aangegeven met crypto- custody en trading aan de slag te willen gaan. In juni van dit jaar heeft Deutsche zodoende een crypto- en custody aanvraag gedaan bij de BaFin (de Duitse toezichthouder op de financiële markten). Dit was het startschot van de bank die publiekelijk aangaf met Bitcoin en crypto aan de slag te willen gaan. In het verleden heeft de bank trouwens ook kritiek gehad op de prijsschommelingen van Bitcoin en de volatiliteit van crypto in het algemeen.

Daarnaast heeft Deutsche Bank te Singapore samen met Memento Blockchain (een bedrijf gespecialiseerd in blockchain services) een zogenaamd Proof Of Concept (POC) opgezet, genaamd Project “Digital Assets Management Access (DAMA). Met deze POC wilden beide bedrijven demonstreren hoe een ‘permissioned’ of ‘governed’ investeringsplatform voor beleggingsdiensten het beheer van digitale fondsen, die in digitale activa wil beleggen, kan faciliteren.

Verwachtingen op de korte termijn

Rondom Bitcoin is een hoop aan de gang; zo is er begin september een deadline voor de Securities and Exchange Commission (SEC) verlopen voor het beoordelen van meerdere Bitcoin spot ETF aanvragen. Deze zijn echter wederom uitgesteld.

Wel zie je dat er steeds meer aanvragen bijkomen, zo is er deze week in de Verenigde Staten opnieuw een extra aanvraag ingediend, ditmaal door Franklin Templeton: een internationale financiële dienstverlener die gespecialiseerd is in vermogensbeheer en beleggingsfondsen. Franklin Templeton heeft maar liefst $1.53 miljard aan activa onder beheer!

Je zou denken dat het een kwestie van tijd is voordat de eerste Bitcoin spot ETF wordt goedgekeurd, maar vooralsnog weet de SEC het keer op keer uit te stellen. We zien nu wel meerdere (nieuwe) bedrijven die interesse tonen in Bitcoin en crypto diensten. En naast steeds duidelijkere wereldwijde wetgeving, neemt de druk op de SEC en de Verenigde Staten toe.

Voor meer informatie:

Bitcoin kopen bij Deutsche Bank

Waarom zou ik bitcoin kopen?

Bron: Taurus Blog

Lees verder

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gaat bitcoin aanbieden aan zakelijke en institutionele klanten

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is de grootste bank in het zuidwesten van Duitsland met het hoofdkantoor in Stuttgart. LBBW zet een belangrijke stap in de richting van crypto-integratie door bewaringsdiensten voor digitale assets aan te gaan bieden. Deze ontwikkeling, in samenwerking met Bitpanda exchange, onderstreept de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen in Duitsland. Met […]

Apr 15, 2024
2 min