Deutsche bank Bitcoin

Bitcoin kopen bij de Deutsche Bank?

Mar 7, 2024
Aanbieding: 

Bitcoin kopen bij de Deutsche Bank? Deutsche Bank, de zesde grootste bank in Europa, met 1,5 biljoen vermogen onder beheer, zal in 2023 haar institutionele klanten gaan bedienen met een bewaaroplossing voor digitale activa zoals bitcoin.

Dit is in het vierder kwartaal van 2023 bekend geworden. Deze bewaaroplossing wordt in samenwerking met Taurus opgezet. Eerder dit jaar heeft Deutsche Bank al deelgenomen in een $65 miljoen Series B financieringsronde samen met Credit Suisse, Pictet Group, en Arab Bank Switzerland. Voor meer info: Deutsche Bank biedt bitcoin & crypto custody dienst aan in samenwerking met Taurus. We komen steeds dichterbij de daadwerkelijke dag dat een institutionele belegger bij Deutsche Bank bitcoin kopen kan. Concurrent Commerzbank heeft ook een crypto custody dienst gelanceerd en de opening van de DBDX in 2024 is ook een verdere mijlpaal waarbij banken een rol kunnen gaan spelen bij het aanbieden van bitcoin beleggingsoplossingen.

Deutsche Bank bitcoin kopen

David Lynne een directeur van de commerciële tak van de bank had begin 2021 al laten kennen dat de bank haar activiteiten rondom crypto custody zou gaan uitbreiden. Deutsche Bank heeft een aanvraag ingediend bij Bafin, de Duitse toezichthouder om als bewaarinstelling voor bitcoin te kunnen opereren. Het is nog niet duidelijk of Deutsche Bank zelf ook direct bitcoin zal gaan aanbieden aan haar klanten of dat ze alleen als het ware als een bitcoin-depositobank zal gaan opereren voor institutionele partijen.

Deutsche Bank heeft haar plannen al een tijdje laten doorschemeren. Het eerste duidelijke signaal was een rapport over cryptocurrency van de WEF van 2021 met de titel: “Crypto, What Is It Good For: An Overview of Cryptocurrency Use Cases”. In dit rapport wordt melding gemaakt dat de Deutsche Bank werkt aan de ontwikkeling van een crypto custody dienstverlening en platform voor haar institutionele klanten.

De ontwikkeling van het platform voor bewaring van digitale activa bestaat uit vier fasen. Fase 1 gaat om het bieden van een bewaaroplossing voor de institutionele partijen zoals fondsen, bedrijven en vermogensbeheerders. Fase 2 is het bieden van een exchange dienstverlening met behulp van derde partij brokers en exchanges. De fasen daarop zal de Deutsche Bank meer diensten gaan aanbieden op het gebied van staking, de uitgifte van tokens en advies over belastingen en boekhouding.

Deze plannen heeft de Deutsche Bank goed geheim gehouden en zijn via het WEF-rapport uitgelekt geworden. Deutsche Bank zal een minimum viable product (MVP) in 2021 klaar hebben. De vraag is wanneer ze hun diensten daadwerkelijk officieel gaan aanbieden en lanceren voor hun institutionele klanten. Ze volgen in ieder geval het spoor van de oudste bank van Amerika, BNY Mellon. Commerciële zombiebanken voelen de hete adem van de CBDC´s en de adoptie van uiteindelijk Bitcoin, dat eufemistisch wordt omschreven als digitale activa (digital assets), is een verstandige zet om in de toekomst relevant te blijven. Ze kunnen als een bitcoin depositobank die de bitcoin krediet– en derivatenmarkten kan ondersteunen. Institutionele klanten zouden onder meer bitcoin als onderpand kunnen geven voor een lening.

Kijk niet vreemd op wanneer in de komende jaren je bij de Deutsche bank bitcoin kunt kopen. Wat zegt de Deutsche Bank zelf over Bitcoin?

Deutsche Bank: bitcoin populair voor waardeopslag!

Volgens Jim Reid, directeur van de wereldwijde kredietstrategie bij Deutsche Bank, wordt bitcoin steeds meer gebruikt als een nieuw middel van waardeopslag.

Deutsche Bank bitcoin

Voorheen ging kapitaal op zoek naar een veilig oppotmiddel naar goud, maar nu gaat er ook kapitaal naar bitcoin. Bitcoin wordt steeds meer gebruikt als een alternatief oppotmiddel, inderdaad digitaal geld met een voorspelbare, transparante voorraad buiten het bereik van het bankwezen.

banksparen of goudkopen

Bitcoin heeft op dit moment meer dan 144 % rendement geboekt, dat is aanzienlijk meer dan goud die dit jaar met 22 % is gestegen. Beide activa zijn in trek vanwege het huidige monetaire en fiscale beleid die voor meer inflatie zal zorgen de komende jaren.

Verder was het frappant dat het nieuws over een nieuw vaccin zorgde voor een 1 % koersdaling voor goud, maar dat de bitcoin koers verder omhoog knalde. Bitcoin steeg met meer dan 25 % deze maand. Bitcoin wordt gekocht om voor een lange termijn vast te houden als een nieuwe niet-gecorreleerde nieuwe beleggingsklasse.

Jim Reid gaf vorig jaar 2019 al aan in zijn Imagine 2030 rapport dat fiat-geld op termijn zal worden vervangen door Bitcoin en cryptovaluta.

Gerelateerde artikels:

Bron: ZeroHedge

Gerelateerde artikels:

Photo by cmophoto.net on Unsplash

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min