E-mail van Binance over iDEAL & SEPA & SWIFT withdrawal problemen!

Mar 6, 2023
Aanbieding: 

Problemen met Binance? Binance kent genoeg problemen. Wil je geld storten (deposit) of opnemen (withdraw) van je Binance account? Lees dan dit artikel over Binance´s problemen met stortingen en vooral opnames (USD, EUR withdrawals) via iDEAL, SEPA en SWIFT. Binance heeft problemen in Nederland aangezien het als bedrijf geen officiële registratie heeft van de toezichthouder DNB. Binance heeft al een officiële waarschuwing en boete op de deurmat gehad.

Gebruikers ontvangen vaker wel een verontrustende e-mail van Binance over problemen met banken. Dit is wellicht niet zo vreemd. Deze gigantische cryptobeurs opereert in een grijsgebied, heeft een onduidelijke bedrijfsstructuur en een onbekende bedrijfslocatie van het hoofdkantoor. Vandaar, Binance kampt vaak met bancaire problemen waardoor het bijvoorbeeld geen euro-betalingen via SEPA kan verwerken. De SEPA euro withdrawal suspension volgde op eerdere iDEAL-opschorting. Beurswaakhonden van Groot-Brittannië, de Kaaimaan-eilanden, Japan, Thailand en nu ook Nederland nemen het bedrijf op de korrel. Binance wordt op dit moment opgejaagd door verschillende toezichthouders. Banken en financiële instellingen worden nerveus. Geld storten in dollars of euro´s, of juist weer geld opnemen van Binance is niet meer zo makkelijk.

Binance grootste probleem:

Binance problemen sepa swift

Binance biedt geen betrouwbare fiat-crypto gateway en het is daardoor het beste om over te stappen of wellicht de Binance rekening te combineren met een betrouwbare Nederlandse exchange om zodoende een goed fungerende euro-crypto gateway te verwezenlijken. Het gaat hier om het makkelijk en goedkoop kunnen inwisselen van euro´s voor crypto zoals bitcoin. De aangekochte bitcoin kan vervolgens weer worden gestort op de Binance handelsrekening. Op deze manier omzeil je de problemen van Binance met banking partners. Je kunt rustig blijven wanneer je een e-mail ontvangt van Binance over een (tijdelijke) opschorting van eurostortingen met SEPA. De e-mail over de SEPA suspension van Binance in 2021 zag er zo uit:

Euro deposits via sepa suspended – withdrawals are unaffected

Fellow Binancians,

Due to events beyond our control, we have temporarily suspended Euro deposits via SEPA Bank Transfers. You are still able to deposit Euro and/or buy cryptocurrencies via credit or debit cards on Binance.

The Euro withdrawal functionality remains unaffected, you can still withdraw your money via bank transfer and/or card. 

We are working hard to find a solution with our partners and thank you for your patience. Any deposits attempted via SEPA in the meantime will be returned within 7 working days. 

We apologise for any inconvenience caused while we resolve this matter.

Thanks for your support.

Binance Team

Binance´s problemen in Nederland zijn in het nieuwe jaar 2023 er niet echt beter op geworden. Nu zijn ook de USD SWIFT-stortingen en -opnames een probleem geworden voor o.a. Nederlandse gebruikers. Het gaat om een USD deposit & withdrawal suspension voor het SWIFT-netwerk. Binance werkt samen met de Signature Bank. Deze bank accepteert vanaf 2023-01-04 geen SWIFT opnames en stortingen meer vanuit Binance die onder de $100.000 bedragen. Binance moet een nieuwe partner zoeken om een betrouwbare dollar-crypto gateway voor haar gebruikers te realiseren. Voor meer informatie over de nieuwe SWIFT suspension: SWIFT Bank Transfer Channel Suspended.

Binance – ondermaatse klantenondersteuning

Binance´s problemen in Nederland hebben ook in impact op de overbelaste en moeilijk te bereiken klantenondersteuning. En je kunt dus niet antwoorden op die e-mail en persbericht; en op de website van Binance zoek je vergeefs naar een e-mailadres, kantooradres of telefoonnummer. Op zich is het allemaal geen ramp want tegoeden op hard wallets zijn natuurlijk altijd veilig en van daaraf kun je Bitcoin altijd naar een andere betere cryptobeurs transfereren. Binance beweert dus ook dat euro’s onttrekken aan je Binance rekening gewoon nog kan. En met al deze schimmige zaken wilde je toch al het liefst niets meer naar Binance toe brengen. Inderdaad, zoeken naar een alternatief voor Binance. Het is het omgekeerde van wat je wilt van een beurs: betrouwbaarheid, degelijkheid en rust in de tent. Geen Binance blogposts en e-mails met Engelse termen zoals: deposits, withdrawals with iDEAL, SWIFT, SEPA in Netherlands suspended.

Withdrawal iDEAL,SWIFT, SEPA Netherlands suspended

Als voorbeeld van hoe het ook kan, kunnen we kijken naar Bitvavo, waar alle gebruikelijke betaalmethoden inclusief SEPA en iDEAL actief zijn en blijven. Dat komt omdat dergelijke beurzen pro-actief zijn met de regulering. Soms denken ze zelfs mee bij de invoering van nieuwe regels. Een beurs als Bitvavo kan gewoon trots melden dat het volledig door De Nederlandsche Bank is doorgelicht en goed is bevonden.

Bitvavo als betrouwbare Nederlands euro-crypto gateway

Josef Weirauch van Bitvavo heeft wel een advies voor Binance gebruikers die het nu te heet wordt onder de voeten: “Je wilt gewoon niet bij een exchange zitten waar net op de dag dat jij voor een flink euro-bedrag crypto wilt inslaan, de betaalmogelijkheid ineens is geblokkeerd. Of denk aan het rampscenario dat zo’n bedrijf ineens out of the blue de poorten moet sluiten en je kunt fluiten naar je tegoeden omdat je niet eens weet waar en hoe je zou kunnen reclameren.”

Bitvavo was zo vriendelijk een fool proof oplossing te geven om altijd fiatgeld terug te kunnen halen als de weg langs euro of dollar ergens geblokkeerd is.

  1. Maak een account aan op een betrouwbare goed gereguleerde beurs als Bitvavo
  2. Zet je fiatgeld op de beurs met issues om naar Bitcoin (of een andere munt met snelle betaalbare transacties) zoals Litecoin.
  3. Stuur deze Litecoin of andere coin naar je Bitvavo wallet.
  4. Wissel hier je crypto´s eventueel terug om naar fiatgeld en neem dit op of parkeer het in een stablecoin.

Het nieuws van Binance, dat meteen is opgepikt door Reuters en de Financial Times, hakt er behoorlijk in en Bitvavo ziet een stroom van nieuwe aanmeldingen. Josef Weirauch: “Onboarding van nieuwe klanten duurt op dit moment wat langer dan je van ons gewend bent, in verband met het grote aantal aanvragen bij onze support afdeling. We zijn de capaciteit van support nu aan het opschalen.”

Binance meldt zelf wel dat het bedrijf zal samenwerken met de lokale autoriteiten om legaal volgens de landelijke regelgeving te kunnen opereren. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer Binance een registratie zal krijgen bij de Nederlandse toezichthouder DNB. Op dit moment (eerste kwartaal 2023) is hier geen sprake van en opereert Binance niet volgens de Nederlandse regelgeving. De Binance problemen in Nederland zijn daardoor nog niet voorbij. Voor de meeste Nederlanders is het echt verstandig om vooral gebruik te maken van een gereguleerde beurs in Nederland met een registratie bij DNB. De beurs van Bitvavo in Amsterdam heeft de beste liquiditeit, koersen en concurrentievoordelen:

Bitvavo Amsterdam – de pluspunten:

+ Gratis verzekerde opslag van Bitcoin en andere crypto’s!
+ Liquide Bitvavo spotmarkten, beste euro-crypto gateway!
+ Gemakkelijk voor iedereen; zowel beginners als ervaren traders!
+ Klantentegoeden veilig beheert door stichting Bitvavo Payments!
+ Bitvavo beschikt over een officiële registratie van DNB!
+ Extreem lage commissie: maximaal 0.25%. Welkomstbonus: handel nu tot € 1000 zonder kosten!

Tip: de professionele handelaar die toegang wil tot de Binance cryptomarkten, termijncontracten en hefbomen, kan altijd een Bitvavo rekening combineren met een Binance rekening. Bitvavo dient dan als de gereguleerde fiat-gateway voor iDEAL en SEPA transacties. Daar kunnen de gestorte euro´s worden omgewisseld voor USDT of BTC en weer verder doorgestuurd worden naar de Binance rekening. Op deze manier omzeilt de handelaar de iDEAL en SEPA problemen waar Binance mee worstelt. Je kunt dan als je zo´n email van Binance krijgt, gewoon opgelucht adem halen. Nieuws over Binance´s problemen in Nederland met de toezichthouder DNB of banken kun je gewoon aan je laten voorbij gaan.

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min