ocean
Matt Hardy - Unsplash

Het EURO handelsvolume van Bitvavo is bizar hoog! Beter dan Kraken en Coinbase

Jan 18, 2024
Aanbieding: 

Het EURO handelsvolume van Bitvavo is bizar hoog! Bitvavo heeft een succesvol 2023 gehad. De crypto exchange is fors gegroeid en dat zie je nu terug: het EURO handelsvolume van Bitvavo is zelfs hoger dan bij Binance, maar ook Kraken en Coinbase

Hoog EURO handelsvolume van Bitvavo leent zich goed voor crypto traders

2023 was absoluut een interessant jaar voor Bitcoin en crypto. Zeker gezien het feit dat 2022 een van de meest bewogen jaren in crypto was in tijden: door de FTX crash is er een domino effect ontstaan van faillissementen en andere financiële problemen, zo ook richting Nederland en dus ook richting de grootste crypto exchange in Nederland: Bitvavo. DCG (Genesis) had namelijk nog een schuld openstaan bij Bitvavo van ± €280 miljoen! De oprichters van Bitvavo hebben uiteindelijk, uit eigen zak, €80 miljoen moeten lenen aan Bitvavo om ernstigere problemen te voorkomen. En met succes, de exchange is operationeel gebleven en heeft in 2023 dus een bizar hoog handelsvolume gedraaid: het EURO handelsvolume van Bitvavo was in 2023 cumulatief gezien meer dan €34 miljard en met dit handelsvolume heeft Bitvavo exchanges als Kraken en Binance achter zich gelaten voor wat betreft de crypto handel in EURO paren, bizar! Geeft weer aan dat Nederlanders innovatief zijn, open staan voor nieuwe ideeën, nieuwe tech snel adopteren en natuurlijk een echte handelsgeest hebben.

De voordelen van een hoog handelsvolume op de Bitvavo exchange

En door het hoge EURO handelsvolume van Bitvavo leent deze exchange zich steeds beter voor ervaren en professionele crypto handelaren: crypto exchanges met een hoog handelsvolume maken crypto trading namelijk beter en makkelijker, er zijn namelijk meer kopers en verkopers actief op het platform en hierdoor worden de orders sneller doorgevoerd en dat is nodig als jij snel Bitcoin wilt kopen of verkopen. Een ander voordeel van een hoog handelsvolume is het feit dat de spread op koop- en verkooporders lager wordt, met andere woorden: de kosten (zouden moeten) dalen. En tot slot leidt een hoog handelsvolume tot meer handelsmogelijkheden: door het hoge handelsvolume kun je namelijk als crypto trader beter speculeren op prijsverschillen.

Voor nu kunnen we dus concluderen dat Bitvavo zich steeds beter leent voor ervaren en professionele crypto handelaren. En met de strengere wet- en regelgeving in Europa wordt het voor exchanges als Binance en Kraken steeds moeilijker om hier hun diensten aan te kunnen blijven bieden, ook hierdoor zal de Bitvavo exchange blijven groeien in populariteit.

Het EURO vs. USD handelsvolume

Crypto EURO handelsparen nemen toe aan populariteit. De bekendste handelsparen op dit moment zijn de dollar paren, zoals $USDC en $USDT. Deze handelsparen worden nu, zeker in Europa, langzamerhand vervangen door EURO handelsparen. Echter zijn er nog niet extreem veel EURO stablecoins, de populairste is de EURO stablecoin van Circle: de $EURC.

Ook neemt het EURO handelsvolume weer toe sinds oktober 2023 en dit belooft veel goeds voor exchanges als Bitvavo. En een toenemend handelsvolume op Bitvavo is goed voor jou als crypto handelaar!

Tot slot zien we in crypto trading vooralsnog (zoals ook bij Bitvavo) dat de meeste EURO’s daadwerkelijk als ‘echte’ fiat EURO’s worden verhandeld, en niet als stablecoins. Bij dollars is dat juist weer andersom; daar hebben de stablecoins de overhand.

Europa populairder door duidelijke crypto wetgeving: MiCA

Dit jaar is een spannend jaar voor Bitcoin en crypto, en vooral in Europa: de MiCA (Markets in Crypto-Assets regulation) wordt namelijk verder ingevoerd. De MiCA is een verordening van de Europese Unie die de handel in crypto moet gaan reguleren. Het is de eerste Europese wetgeving die zich specifiek richt op crypto. Een aantal doelen van de MiCA zijn: om consumenten beter te beschermen (tegen fraude bijvoorbeeld), meer financiële stabiliteit te bieden (door risico’s in te perken) en tot slot het stimuleren van innovatie (o.a. door het schetsen van een duidelijk cryptobeleid).

Bovenstaande betekent dat er vanuit Web3-bedrijven de afgelopen jaren (EU/ Nederland) flink geïnvesteerd is in het verkrijgen van officiële registraties bij toezichthouders en in het voorkomen van witwaspraktijken. Daarnaast moet er ook meer transparantie gegeven worden en tot slot dient de consument/ klant beter beschermd te worden. Het zijn behoorlijke investeringen die je als bedrijf dient te maken, maar het zorgt wel voor een beter ‘crypto klimaat’ in Europa.

En een duidelijker crypto klimaat in Europa zal uiteindelijk leiden tot meer investeringen in ons crypto landschap en, hoogstwaarschijnlijk, tot een nog hoger EURO crypto handelsvolume. Bitvavo lijkt zich hier in ieder geval al goed gepositioneerd voor te hebben! Bitvavo is in feite al de meest liquide exchange qua eurohandelsvolume in de wereld. Wil je gewoon met euro´s op de spot markt in bitcoin en andere crypto handelen met o.a. een Bitvavo handelsbot, dan ben je bij Bitvavo aan het beste adres.

Voor meer informatie over de werking, voordelen en nadelen van Bitvavo, lees onze Bitvavo review.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min