amsterdam finst

Wat is Finst Auto Invest? Hoe zou ik deze feature gebruiken?

Jan 14, 2024
Aanbieding: 

In dit artikel bespreken we de nieuwe Finst Auto Invest optie. Deze is op 9 januari 2024 in de Finst app geïntroduceerd. Wat is Finst Auto Invest?

Samenvatting: Finst Auto Invest is een innovatieve aanpak voor het beleggen in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Deze functie is specifiek ontworpen om de beleggingservaring te stroomlijnen en te optimaliseren van haar gebruikers, met een focus op automatisering m.b.t. het periodiek aankopen van bitcoin en crypto.

De kern van de Finst Auto Invest dienst

finst auto invest

De kern van Auto Invest bij Finst is de implementatie van de zogenaamde Dollar Cost Averaging (DCA) strategie. Deze strategie, alom bekend en gewaardeerd onder aandelenbeleggers, houdt in dat er periodiek ongeacht prijs in bitcoin of andere crypto activa wordt geïnvesteerd, waardoor de gemiddelde aankoopprijs over tijd gespreid wordt. Het voordeel hiervan is dat het de afhankelijkheid van marktvolatiliteit vermindert, wat een cruciaal aspect is voor professionele, meer langere termijn beleggers. Het wordt ook wel aangeduid als periodiek bitcoin of crypto kopen ofwel bitcoin sparen.

Enkele voordelen van Finst Auto Invest zijn:

  • Beheer zelf een divers Crypto Portfolio: Auto Invest biedt toegang tot meer dan 100 munten en 7 cryptobundels, waardoor beleggers een breed scala aan investeringsmogelijkheden hebben.
  • Voorbij markttiming: De functie elimineert de noodzaak om de markt te timen, aangezien investeringen gespreid worden gemaakt tegen een gemiddelde prijs.
  • Automatische Overboekingen: Uniek is de mogelijkheid om aangekochte crypto’s automatisch naar een externe wallet over te boeken, wat een extra laag van veiligheid en flexibiliteit biedt. De gebruiker kan in feite vanaf zijn hardware wallet met Finst in crypto beleggen.
  • Rationeel, niet emotioneel handelen: Auto Invest vermindert FOMO en emotioneel handelen, door regelmatig en automatisch te investeren, wat bijdraagt aan een lange termijn beleggingsstrategie.
  • Voordelige Kostenstructuur: Met een minimale investering van €10 en transactiekosten van slechts 0,15% per transactie, is deze dienst een van de meest kosteneffectieve in Nederland.

Finst Auto Invest in de Crypto Bundels

Auto Invest binnen Finst’s Crypto Bundels biedt nog een extra dimensie. Deze bundels, variërend van de top 2 tot de top 25 cryptocurrencies gebaseerd op marktkapitalisatie, stellen beleggers in staat om met één klik te investeren in een gediversifieerd portfolio. Verder beschikt Finst over thematische bundels zoals een DeFi, Metaverse en een Groene Bundel. Dit combineert de voordelen van DCA met automatische diversificatie, waardoor de complexiteit van individuele investeringsbeslissingen vermindert.

Hoe kan ik de Auto Invest optie bij Finst aanvankelijk het best inzetten?

De redactie van bestebank.org vindt het vooral ideal om via deze Auto-Invest optie bij Finst een goede Bitcoin DCA-methode te implementeren waarbij de aangekochte bitcoin direct naar het wallet-adres van de eigen hardware wallet kan worden gestuurd. Tip: de Trezor Safe 3.

Het opbouwen van een divers crypto portfolio kan eerst het best met de Finst app worden opgezet. Verdiep je eerst goed in de werking van een multi-crypto wallet en maak je bekend met de verschillende type wallet-adressen die uniek zijn bij elke activa. Beginners neigen nogal fouten te maken bij het overboeken van verschillende crypto activa naar hun respectieve wallet-adressen. Hierbij gaat onnodig veel geld verloren. Verdiep je daarom eerst in de werking van bitcoin en een goede bitcoin wallet. De klantenondersteuning van Finst kan verder ook begeleiding bieden. Voor meer informatie: bezoek Finst.

Conclusie over de Auto Invest optie van Finst

Kortom, Auto Invest bij Finst vertegenwoordigt een substantiële vooruitgang in de crypto-investeringswereld, vooral voor de professionele belegger die op zoek is naar een gestroomlijnde, efficiënte en strategische benadering van crypto-investeringen. Het bewerkstelligt een interessante eenvoudige manier van crypto- indexbeleggen aan waarbij de gebruiker zelfs de optie heeft om de activa zelf te beheren op ook eigen wallet.

In de woorden van Julien Vallet, de CEO van Finst:

“Cryptoinvesteringsplannen waren de afgelopen maanden een van de meest
gevraagde functies door onze community en we zijn er trots op dat we op onze eerste verjaardag (9 januari 2024) nog een innovatieve oplossing op de markt kunnen brengen. Veel particuliere beleggers hebben de neiging om te veel te handelen en vinden het moeilijk om zich op de lange termijn aan hun strategie te houden, wat uiteindelijk hun prestaties verslechtert. Met automatische aankopen en opnames kunnen ze hun beleggingen nu op de automatische piloot zetten, terwijl wij het zware werk voor hen doen zonder extra kosten.”

Voor meer informatie: bezoek Finst.

Gerelateerde artikelen:

Bron: persbericht Finst.

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min