hoe werkt de economie

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Sep 26, 2023
Aanbieding: 


Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt?

PayPal’s stablecoin ziet adoptie

Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin lanceerde. In samenwerking met Paxos (een blockchain infrastructuurbedrijf) is de stablecoin uitgegeven en is PayPal’s stablecoin nu on-chain. De stablecoin is volledig gereguleerd en is 100% gedekt door US Dollars, staatsobligaties en andere vormen van financiële activa, aldus PayPal zelf. Het is nu van groot belang dat de munt adoptie ziet in termen van gebruik door de eindklant. En om hen te bereiken zijn onder andere exchanges een belangrijk platform voor PayPal.

Afgelopen vrijdag kwam er zodoende dan ook goed nieuws naar buiten voor de stablecoin $PYUSD: de munt is namelijk per afgelopen vrijdag (22 september) gelist op de KuCoin exchange. De stablecoin maakt gebruik van het ERC-20 (Ethereum) netwerk en is per heden beschikbaar voor de miljoenen klanten van KuCoin. KuCoin klanten hebben nu dus de optie om te handelen (of te verzenden naar een wallet/ exchange) met de PYSUD coin, en dit levert weer het benodigde (althans een deel) van het gewenste handelsvolume op dat PYUSD nodig heeft. Wel blijkt uit een X (voorheen Twitter) poll dat PYUSD nog niet erg populair is: onder ruim 3.000 KuCoin volgers gaf enkel 4.7% aan de coin te willen gebruiken. USDT is vooralsnog de populairste stablecoin om te gebruiken, op plek twee de USDC stablecoin.

Naast de KuCoin exchange is de PYUSD stablecoin ook beschikbaar op Crypto.com, Bitstamp, Coinbase en Kraken en is het daarnaast ook beschikbaar op crypto wallets zoals MetaMask en Ledger. PayPal ziet zodoende al een behoorlijke adoptie van haar stablecoin!

PayPal blijft dicht bij online betalingen

De hoofdreden achter de oprichting van de PYUSD stablecoin vanuit PayPal is altijd geweest om het online betalingsverkeer te blijven vernieuwen en te verbeteren, met als doel het verlagen van de gemoeide transactiekosten en het verhogen van de efficiëntie. Zodoende is PayPal afgelopen week dan ook een heel interessante ‘samenwerking’ aangegaan met Venmo.

Venmo is een enorm populaire (voornamelijk in de Verenigde Staten) digitale betalingsapp waar gebruikers makkelijk betalingen kunnen ontvangen en verzenden van, voornamelijk, vrienden en familie. Om tegoeden te kunnen verzenden/ ontvangen dienen beide gebruikers wel een Venmo account te hebben. Venmo had vorig jaar ruim 78 miljoen gebruikers en dit aantal blijft stijgen. Belangrijk om te vermelden is dat Venmo onderdeel is van PayPal zelf (PayPal Holdings Inc.).

De miljoenen gebruikers van Venmo hebben nu dus ook de optie om geld over te maken naar elkaar middels PYUSD betalingen. De betalingen zijn dus te verrichten op Venmo, maar ook op PayPal en via meerdere externe wallets.

Volumes en vooruitzichten

De stablecoin markt is een interessante markt met hoge verwachtingen. Stablecoins zijn een vorm van real world assets; wat in het kort betekent dat het een gedigitaliseerde vorm van activa is wat in de ‘echte’ wereld bestaat/ aanwezig is, en nu ook op de blockchain te gebruiken/ verhandelbaar is.

De totale marktkapitalisatie (lees: marketcap) van stablecoins is ruim $124 miljard. De marketcap van PYUSD is slechts $44 miljoen, ter vergelijking is de marketcap van USDT ruim $83 miljard. Er is zodoende nog een hoop werk aan de winkel voor PayPal maar gezien de huidige samenwerkingen met de bovengenoemde exchanges, wallets en nu dus ook met Venmo, ziet de toekomst er vooralsnog veelbelovend uit voor PYUSD.

Wil jij bekender worden met PayPal’s stablecoin PYSUD? Deze is nu te verhandelen en te verzenden vanaf (of te ontvangen op) de KuCoin exchange.

Gerelateerde artikelen:

Bitcoin kopen bij PayPal?

Waarom zou ik bitcoin kopen?

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min