houbi exchange problemen

Huobi exchange in de problemen? Wat is er aan de hand met Huobi?

Aug 10, 2023
Aanbieding: 

Zit de Huobi exchange in de problemen? Het ziet ernaar uit dat de FUD rondom de grote exchanges (nog) niet is afgelopen. Sterker nog, de Huobi exchange zou flink in de problemen zitten..

Grote kasuitstromen bij Huobi maar ook een flinke storting

De Huobi exchange is de op dertien na grootste exchange wereldwijd (op basis van het totale handelsvolume). De afgelopen dagen deden (en nog steeds) steeds meer verhalen de ronde dat de exchange liquiditeitsproblemen zou hebben. De verhalen gaan nu al dagen de ronde en lijken niet per se af te nemen.. De exchange ontkent alle aantijgingen maar ondertussen is er wel al ruim $200 miljoen (in Ethereum en USDT) overgemaakt naar de exchange, en door niemand minder dan Justin Sun (bekend van onder andere Tron $TRX). De Huobi exchange ontkent echter dat deze storting door Justin Sun is gedaan, en op haar beurt betwijfelen weer veel critici deze ontkenning.. De belangrijkste vraag voor nu luidt dan ook als volgt: zit de Huobi exchange in de problemen?

In het kort: wat is er aan de hand bij Huobi?

Om en nabij vorige week vrijdag zouden er meerdere werknemers van de Huobi ondervraagd zijn door de Chinese politie. De exchange is in 2013 opgericht door Leon Li (Li Lin) en is jarenlang gevestigd geweest in China. Zoals we weten is er in China door de jaren heen een hoop veranderd omtrent wet- en regelgeving als het gaat om Bitcoin, crypto, crypto-exchanges en zelfs ICO’s (Initial Coin Offerings), welke zeer populair waren in 2017.

huobi exchange problemen

Huobi is, net als vele (waaronder KuCoin bijvoorbeeld), gevestigd op de Seychellen. Vanwege het strenge beleid in China door de overheid, is het waarschijnlijk dat Huobi voor deze locatie heeft gekozen. De Seychellen verwelkomen de exchanges maar wat graag, en maken het zodoende op verschillende manieren zeer aantrekkelijk om zich hier te vestigen. Echter, door je als exchange hier te vestigen betekent dit niet meteen dat de Chinese overheid je uit het oog verliest, deze autoriteiten zouden op z’n zachts gezegd omschreven kunnen worden als behoorlijk streng..

China vs. Huobi – in de problemen met Chinese overheid?

Nu is er uit zeer recent nieuws gebleken dat meerdere werknemers van Huobi ondervraagd, en misschien zelfs gearresteerd, zijn door Chinese “investigators”. Op het moment dat dit naar buiten kwam volgden er een aantal opvallende zaken bij Huobi: Binance begon met een flinke verkoop van haar USDT voorraad ($USDT zou op dit moment hevig verweven zijn met Tron én Huobi), forse outflows van Bitcoin en een afname in de Total Value Locked (TVL). Al deze zaken wijzen dus op een enorme ‘outflow’ van kapitaal uit de exchange. Een groot deel van dit uitgaande kapitaal zou van klanten zijn die in paniek zijn geraakt door het nieuws.

Hoe nu verder?

Eerder dit jaar werd ook al bekend dat de Huobi exchange haar diensten moest staken op de Maleisische markt. De exchange was hier al een tijd actief maar werd uiteindelijk op de vingers getikt door de Securities Commission (SC) van Maleisië en moest direct haar diensten staken.

De reden voor dit ingrijpen vanuit de SC was (is) vanwege het niet naleven van lokale wetten en het niet goed genoeg beschermen van de investeerders. Huobi zou hierin flink tekortschieten en heeft, uiteindelijk door de beslissing van de SC, ruim 20% van haar personeel moeten ontslaan; iets wat we vaker hebben gezien dit jaar bij verschillende (inter)nationale crypto platforms.

Waar moet ik aan denken bij het kiezen van een exchange?

Bij het kiezen van een exchange zul je steeds beter een eigen vorm van due diligence (onderzoek) moeten doen. Het is zodoende raadzaam om je goed in te lezen in een exchange, te kijken waar de roots van de exchange liggen, wat het meest recente nieuws is en hoe de balans eruit ziet van een exchange. Voor nu zouden wij dan ook aan willen geven om zeer voorzichtig te zijn met het gebruik van de Huobi exchange!

We hebben een uitgebreid artikel opgesteld met een categorisatie en selectie van goede exchanges. Daarnaast hebben wij recentelijk twee zeer uitgebreide reviews geschreven over KuCoin en Bybit. Op deze exchanges kun je makkelijk, veilig en goedkoop bitcoin kopen.

Tot slot is het altijd raadzaam om een externe (cold) wallet te gebruiken voor de opslag van jouw Bitcoin. Check hier enkele wallets die je kunt gebruiken. En vergeet niet: “not your keys, not your coins”.

Lees verder

Wat is een layer 2? En specifieker nog: een Bitcoin layer 2?

Door de stijgende vraag naar BTC wordt het Bitcoin netwerk intensiever gebruikt. Dit vraagt om de hulp van layer 2s. Maar wat is een (Bitcoin) layer 2 eigenlijk? Wat is een Bitcoin layer 2 en waarom zijn deze extra ‘layers’ nodig? Bitcoin ($BTC) heeft zoals we weten een eigen blockchain: de Bitcoin blockchain. Daarnaast hebben […]

Feb 21, 2024
3,5 min

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min

The Great Taking – centrale bankiers hebben een plan!

Dit artikel zal The Great Taking bespreken. Het is een boek geschreven door voormalige hedgefondsmanager David Rogers Webb. Het boek is bekend geworden door een documentaire die is gemaakt op basis van zijn werk en inzichten. Zijn de beleidsmakers van centrale banken en systeembanken gewoon dom bezig op basis van foute modellen en verouderde economische […]

Feb 21, 2024
8,5 min