Hoe het Bitcoin kwartje viel bij Michael Saylor

Jul 1, 2021
Aanbieding: 

In een zeer lang boeiend gesprek over Bitcoin passeren alle actuele kwesties de revue. Het is een perfecte binnenkomer om te delen met mensen die Bitcoin nog niet zo goed kennen, maar die wel serieuze interesse hebben. En een beetje tijd. Voor de mensen die de besproken thematiek goed kennen is met name het eerste kwartier en aanrader want hier vertelt Michael Saylor hoe bij hem ooit het Bitcoin kwartje viel.

Om te beginnen: in het Engels vallen geen kwartjes, maar gaat er een gloeilamp aan. De nieuwe generatie haakt nu al af want die weten niet meer wat een gloeilamp is of een kwartje. Dan maar een LED-lamp en een rinkelende Satoshi. Waarbij we met die laatste nog niet zo gek zitten want de twee ijkpunten Michael Saylor met Bitcoin zijn:

  • Nooit meer dan 21 miljoen Bitcoin
  • Deelbaar in 21 x 100 miljoen Satoshi

Dus laten we eens kijken hoe de Satoshi viel bij Michael Saylor. Na eerst met zijn boek “The mobile wave” in 2012 de mobiele revolutie scherp te hebben voorzien, dook hij begin 2020 met Covid en de ermee gepaard gaande nieuwe quantitative easing in Bitcoin. Hij zag een K-vormig herstel van de economie: Wallstreet veerde snel weer op. Mainstreet bleef in de recessie hangen. Hij drukt het beeldend uit als hij zegt: “Ik had een mandje aan S&P aandelen kunnen kopen en een jaar op op het strand kunnen liggen en dan had ik goed geboerd, of ik had me als CEO van een productiebedrijf een slag in het rondte kunnen werken en ik was stil blijven staan.”

Bitcoin is socio-economische energie

Vanuit die overpeinzingen, zag hij ineens het licht: geld is financiële energie, socio-economische energie: “Met een schok werd ik wakker uit mijn lethargie”. Als getraind ingenieur kon hij meteen lezen en schrijven met die vergelijking. Hij schudt de analogieën uit zijn mouw. Zo is vet organische energie. Als je meer eet dan je verbrandt slaat je lichaam vet op. Waardoor je een maand zonder eten kunt. Maar stel je hebt suikerziekte en je kunt geen insuline meer aanmaken. Dan kun je geen vet meer opslaan en ga je de eerste dag dat je niks te eten hebt de pijp uit.

Hij kent intussen de inflatiepercentages van zowat alle landen op aarde uit zijn hoofd. En in de slechtste landen waar het geld zo lek is als een mandje, is een arm iemand zonder bankrekening ook de pineut op de eerste dag dat hij niks verdient. Terwijl hij met een mobiele bankrekening en wat dollars of satoshi’s gewoon wat vet op de botten heeft. In dit artikel van 17 juni legden we al uit dat voor Michael Saylor het mobiele aspect minstens zo belangrijk is. Of je je dagelijks brood nu met dollars of satoshi’s betaalt. Bitcoin als rails waarmee de ook de dollar alle uithoeken van de wereld kan bereiken.

Alle minpunten van goud gefixed

Alls wat een ingenieur doet is het kanaliseren van energie. Of je nu een windmolen bouwt om windenergie te kanaliseren of een vuurwapen dat explosieve energie omzet in beweging. Geld zo zag Saylor het ineens is een systeem om socio-economische energie te kanaliseren. Het biedt de mogelijkheid dat iemand iets voor me doet…. Verkoop je je auto? Of wil je misschien mijn chauffeur worden? Dan legt hij de fundamentele zwaktes van goud uit en betoogt hij dat het menselijk ras er eindelijk in is geslaagd om alle voordelen van goud te kopiëren naar een open digitaal netwerk maar dan op ene manier dat we alle minpunten van goud hebben gefixed.

Bij goud heb je gewoon aanhoudende mining en dus geen maximaal volume. Als goud sterk in waarde stijgt gaan mensen hun gouden juwelen te gelde maken en wie kun je erop vertrouwen dat jouw fiat-assets op een goede manier zijn gekoppeld aan goud als de base layer. Om nog te zwijgen over het gemak waarmee dieven je goud kunnen stelen. Of anders komt de overheid wel langs om het te confiskeren.

Hieronder voor de volledigheid de drie bio’s van de mensen in de video:

Michael Saylor, CEO van Microstrategie
Saylor is de voorzitter en CEO van MicroStrategy (MSTR), een beursgenoteerd business intelligence-bedrijf dat hij in 1989 oprichtte. Hij is ook de oprichter van Alarm.com (ALRM), genoemd uitvinder op meer dan 40 patenten, en auteur van het boek “De mobiele golf”. Hij richtte de Saylor Academy (saylor.org) op en is die als beheerder, een non-profitorganisatie die gratis onderwijs heeft gegeven aan meer dan 800.000 studenten. Hij is een pleitbezorger voor de Bitcoin Standard (hope.com). Hij heeft dubbele graden van MIT in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en Wetenschapsgeschiedenis.

Bill Barhydt, CEO en oprichter van Abra
Barhydt is de CEO en oprichter van Abra, de toonaangevende app voor crypto-vermogensbeheer. Abra is de eerste service die een crypto-makelaardij, een hoogrenderende renterekening en een uitleenservice voor lenen tegen crypto-holdings combineert in een enkele smartphone-app. Bills carrière van meerdere decennia in internet en financiële technologie omvat eerder werk voor Goldman Sachs, NASA en Netscape. Bill gaf de eerste TED-talk over Bitcoin in 2012 en was ook te zien op CNBC, Fox Business, CNN, The Wall St Journal en The New York Times.

Peter H. Diamandis, MD, Oprichter/voorzitter van XPRIZE
Diamandis is de uitvoerend oprichter van Singularity University en uitvoerend voorzitter van de XPRIZE Foundation. In 2014 werd hij door Fortune Magazine uitgeroepen tot een van ‘The World’s 50 Greatest Leaders’. Diamandis is de bestsellerauteur van de New York Times van ‘Abundance’ en ‘BOLD’. Hij is een multitalent met een bachelordiploma in Moleculaire Genetica, een master in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van MIT en ook nog eens een M.D. diploma van Harvard Medical School.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Gensler stelt ook Cathie Wood’s Bitcoin spot ETF aanvraag uit

ARK Invest, het bedrijf van pro Bitcoiner Cathie Wood, heeft eveneens een Bitcoin spot ETF aanvraag lopen. En ook de behandeling van deze aanvraag is op 26 september 2023 door de SEC uitgesteld. Waarom is deze Bitcoin ETF aanvraag vroegtijdig uitgesteld geworden door Gary Gensler? Wat is zijn agenda? Kunnen we voor 2023 nog een […]

Sep 27, 2023
4,5 min

Is een aandeel $MSTR beter dan een bitcoin ETF aandeel?

In dit artikel bespreken we de recente bitcoin aankoop van MicroStrategy en waarom kopen van MicroStrategy aandelen (MSTR) wellicht een slimmer idee is dan een belegging in een bitcoin ETF. Wat zijn de relatieve voordelen en nadelen van een belegging in MicroStrategy aandelen versus een belegging in een Bitcoin ETF? Saylor zet door: MicroStrategy koopt […]

Sep 26, 2023
3,5 min

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt? PayPal’s stablecoin ziet adoptie Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin […]

Sep 26, 2023
2,5 min