newmont goldcorp

PLATINA KOPEN

Dec 14, 2021
Aanbieding: 

Waarom, en vooral ook waar en hoe zal ik goedkoop platina kopen?

Platina kan worden gekocht als een harde asset voor vermogensbescherming of als een financieel product voor speculatie. Als een edelmetaal wordt Platina gezien als een alternatief voor goud. Goud is vooral een hedge tegen geldontwaarding en de ultieme verzekeringen tegen een falend financieel systeem. Met deze premisse moet je in eerste instantie geen platina kopen.

platina kopen

Platinum heeft geen monetaire geschiedenis gehad. Het moet als edelmetaal puur als een grondstof worden gezien voor de industrie. In die zin is platina vergelijkbaar met koper, palladium en zilver. Toch, deze schets is een vereenvoudiging van een zeer complexe globale financiële situatie waar we nu mee te maken hebben. Het geldstelsel onder leiding van de wereldreservemunt, de Petro Dollar is in verval. Het investeren in vastgoed en andere hard assets is op termijn veel verstandiger dan het investeren in schuldpapieren. In dit scenario is het kopen van fysiek platina een vorm van koopkracht bescherming. Vooral als je niet denkt dat de Euro op termijn in prijs zal stijgen. Vandaar, Platina kopen kan zeker van belang zijn wanneer je een volledig gedekt beleggingsportefeuille wilt hebben in edelmetalen.

Hoe kan ik het beste platina kopen?

Het makkelijkste en eenvoudigste is om online platina te kopen met iDEAL en deze in het buitenland te laten opslaan. We zullen beginnen met vier verschillende opties waar je makkelijk platina kunt kopen en in het buitenland kunt opslaan in een verzekerde en beveiligde kluis.

met weinig geld beleggen

In Nederland is er de bekende en klassieke partij GoldRepublic. Je kunt hier platina baren voordelig belastingvrij zonder BTW kopen en in Zwitserland laten opslaan. Het opgebouwde vermogen in edelmetalen wordt buiten de handen van de overheid in het buitenland beveiligd opgeslagen. Persoonlijk adviseren we onze lezers om GoldRepublic te gebruiken voor het online beheren van edelmetalen in een kluis in het buitenland.  Voor meer informatie: GoldRepublic Review!

Een andere optie is om gebruik te maken van BullionStar.

platina baren kopen bij bullionstar

Bij Bullionstar kun je in Singapore kluis-platina baren kopen. Bullionstar maakt het voor iedereen mogelijk om belastingvrij platina te kopen. Dit kan dankzij de regelgeving in Singapore. Singapore is de beste jurisdictie voor het goedkoop kopen en  super veilig opslaan van platina en andere edelmetalen buiten het bereik van de EU. Voor meer informatie: Bullionstar Review.

bitpanda platina kopen

Een nieuwe optie is om gebruik te maken van een digital asset exchange. In Oostenrijk is er een zeer innovatief digital asset exchange, BitPanda. De Bitpanda exchange voorziet in de veilige opslag en online handel in platina en andere edelmetalen. Bovendien biedt Bitpanda ook digitale activa en cryptovaluta aan zoals Bitcoin. Bij Bitpanda kun je met iDEAL platina kopen. Voor meer informatie: Bezoek Bitpanda!

vaultoro platina kopen

Wil je met bitcoins platina kopen? In dat geval kun je het beste gebruik maken van de Vaultoro exchange. De Vaultoro exchange voorziet in een prachtig handelsplatform voor Bitcoin en edelmetalen zoals platina, goud en zilver. Wanneer je bij Vaultoro platina koopt, zal deze in een beveiligde en verzekerde kluis in Zwitserland worden opgeslagen. Voor meer informatie: bezoek Vaultoro!

Fysiek platina kopen?

Wil je fysiek platina kopen? Vooral de Platina Maple Leaf muntjes zijn een uitstekende voordelige belegging voor de consument nu de prijs zo is ondergewaardeerd. Je kunt ze goedkoop kopen bij Holland Gold of de ZilverGoudWinkel.
platina baren kopenHet is beter om platina te kopen en een aantal Platina Maple Leaf muntjes thuis te hebben dan dat je de kachel moet opstoken met je gespaarde Euro fiatgeld. Platina is een hard asset. In die zin zal de waarde van platina nooit veel lager gaan en blijven dan de productiekosten voor het maken van een platinabaar of muntje. Dit kun je over fiatgeld niet zeggen. De mijnen liggen voornamelijk in Rusland en Zuid-Afrika. Deze maken deel uit van de BRICS. Het is goed mogelijk dat op termijn nieuwe valuta’s gedekt moeten worden met grondstoffen en edelmetalen. De vraag naar goud, vervolgens zilver zullen enorm toenemen. Mocht de prijs van goud en zilver zo duur worden dat er niks overblijft voor de gewone burger, dan is het kopen van platina een zeer goed alternatief. Beter een hard asset dan niks wanneer het mis gaat en …. er een nieuw fincancieel systeem komt.

platina muntjes kopenIn ieder geval, de prijs van platina, zilver en ook goud is gunstig op dit moment. Platina kun je als particulier het beste goedkoop in handen krijgen in de vorm van platina muntjes. Vooral de Platina Maple Leaf munt zijn zeer voordelig bij de ZilverGoudWinkel te verkrijgen! Vergeet niet de prijzen even te vergelijken met die van Holland Gold

Platina muntjes kopen als een aanvulling op het kopen van zilveren muntjes?

Zeker, als het aan ons ligt, kun je platina als een extra beschermingslaagje beschouwen bij het goedkoop kopen van zilver. Zilver is bijna altijd als geld is gebruikt. Niettemin, het investeren in zilver is niet zonder risico’s en dat geldt voor alle edelmetalen. Bij goud is dit natuurlijk geheel anders aangezien het uiteindelijk de ultieme currency is en nog steeds een rol speelt in de geo-politieke financiële belangen. Het is uiteindelijk de best werkende ledger voor het vaststellen van valuta koersen. Het is goed mogelijk dat de Chinezen een goudstandaard, misschien in combinatie met andere edelmetalen, weer zullen introduceren.

wanneer en hoe platina kopenDeze geo-politieke en financiële overwegingen zijn in eerste instantie niet van belang bij de aankoop van platina. Platina kopen koop je normaal niet om je vermogen te beschermen tegen geldontwaarding, eerder om te speculeren op een hogere prijs door vraag en aanbod verhoudingen. Aangezien het een zeer zeldzaam edelmetaal is en de vraag van consumenten en bedrijven op termijn verder zal toenemen, kan het een interessante belegging zijn. Daarnaast, we leven in onzekere tijden. Vandaar, nogmaals, het kopen van platina als een vorm van koopkracht bescherming kan ook van belang zijn wanneer je een volledig gedekt belegginsportefeuille wilt hebben in edelmetalen.

 Koop goedkoop Platina Maple Leaf muntjes bij de ZilverGoudWinkel of Holland Gold

platina muntjes kopen

Wil je speculeren met de prijs van platina? 

goedkoop platina kopenHet is zeker interresant om platina te kopen om te speculeren op de relatieve prijsverschillen tijdens economische recessies en depressies. De koers van platina wordt bepaaldt door de industrie. Platina wordt gebruikt voor sierarden, medische toepassingen, autokatalysatoren en de raffinage van ruwe olie. In die zin beweegt de koers van platina vaak tegenovergesteld aan die van goud! Wanneer de economie afkoelt en de industriële productie afneemt, zal de vraag naar platina afnemen. De prijs zal afnemen en wanneer de economie in een depressie terecht komt zal de prijs een bodem bereiken, terwijl de vraag naar goud zal stijgen. Veel beleggers zullen een gedeelte van hun kapitaal veilig willen parkeren in goud. Je verkoopt in dit geval het goud dat je voor een lage prijs had gekocht en gebruikt een gedeelte van de winst om platina te kopen! Zo kun je geld verdienen tijdens economische voorspoed en depressie met edelmetalen. 

Waar kan ik het beste platina kopen?

Waar kan ik goedkoop platina kopen met bitcoins?

In Nederland accepteert de ZilverGoudWinkel bitcoins als een betalingsmiddel.

platina kopen bij bullionstar Met bitcoins kun je het beste goedkoop kluis platina kopen bij Bullionstar of Uphold. Let wel op, het gaat hier wel om kluis-platina. De platina wordt in een beveiligde kluis in London of Singapore voor je opgeslagen. Trouwens, je kunt bijna alle edelmetalen met bitcoins kopen bij Bullionstar of UpholdJe zult wel eerst bitcoins moeten kopen bij een goede bitcoin exchange. De aangekochte Bitcoins deponeer je vervolgens in jouw Uphold of Bullionstar account. Persoonlijk, geef ik de voorkeur aan Bullionstar als het gaat om de opslag van edelmetalen. Voor meer informatie:

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min