blockchain

Hoe ver is de Polytrade RWA marktplaats inmiddels?

Jan 24, 2024
Aanbieding: 

De Polytrade RWA marktplaats? Het tokenizen van financiële assets wordt een steeds belangrijker thema in crypto en blockchain, veel ogen zijn dan ook gericht op de Polytrade RWA marktplaats.

Van Pokémon tot vastgoed: de Polytrade RWA marktplaats heeft het allemaal!

Toen wij in september ons eerste artikel over de Polytrade RWA marktplaats schreven bevond het project zich nog in de “early stages”. Inmiddels heeft Polytrade een duidelijke koers gevolgd en zijn er behoorlijke stappen gezet, en zo snel gaan die dingen in crypto. Ook de cryptocurrency van Polytrade ($TRADE) heeft ± 5 maanden goed gepresteerd: in september stond de koers rond de €0,07 cent en begin januari heeft de token al €1,10 aangetikt: super! $TRADE wordt actief verhandeld op de ByBit exchange.

RWA, ofwel; Real World Assets, hoe zit dat ook alweer? Met RWA wordt verwezen naar “tokenization” en hier bedoelt men het on-chain (op de blockchain) brengen van ’traditionele’ assets. Deze assets bestaan in de ‘echte’ wereld (off-chain) en bestaan door tokenization, in de vorm van een (crypto) token, nu óók op de blockchain. De token op de blockchain vertegenwoordigt zodoende de asset die zich “off-chain” bevindt.

En bij de marktplaats van Polytrade worden inmiddels verschillende assets getokenized en on-chain gebracht. De marktplaats is nog in ontwikkeling maar het aftellen is begonnen. Op de marktplaats zijn de volgende real world assets te verwachten: traditionele aandelen, pokémon kaarten (je leest het goed ;)), vastgoed, metalen, leningen en veel meer! Een gave innovatie en Polytrade is pionier op het ‘RWA marketplace’ gebied.

De marktplaats van Polytrade is een stap vooruit voor RWA’s

Real world assets hebben in december flink terrein gewonnen als het gaat om populariteit en bekendheid. Het “narrative” RWA is bekender geworden en heeft sindsdien behoorlijke tractie. En dat blijft niet onopgemerkt, zo ook niet bij Jaimie Dimon van JP Morgan Chase en Larry Fink van BlackRock. Het mooie van RWA’s is dat nagenoeg alles te ‘tokenizen’ is, en de mogelijkheden zodoende oneindig zijn!

Om RWA toegankelijk te maken voor het grote publiek, en om voor verdere mainstream adoptie te zorgen, is Polytrade zodoende de eerste “RWA Marketplace” aan het ontwikkelen; jouw one-stop shop voor RWA’s. Op X (voormalig Twitter) wordt Polytrade al vergeleken met OpenSea: die biedt een marktplaats aan waar NFT’s te verhandelen zijn, een centrale plek zo waar.

Decentralized lending is een manier van geld lenen en uitlenen via een gedecentraliseerd protocol. En in het geval van Polytrade worden er bij deze specifieke ‘kapitaalmarkten’ geld uitgeleend door individuen aan professionele financiële bedrijven, zoals market makers. Market makers hebben toegang tot kapitaal nodig om bijvoorbeeld crypto exchanges te voorzien van genoeg liquiditeit, en sommige van deze decentralized lending protocols helpen hier dus bij.

Maar wat heeft decentralized lending dan specifiek te maken met RWA? Nou, de leningen dienen (in de meeste gevallen) uiteraard gedekt te worden en dit gebeurt door een ‘onderpand’ dat off-chain bestaat. De lening vertegenwoordigt dus de waarde van het onderpand en dit is een vorm van tokenization.

Sommige decentrale lending protocollen kiezen overigens ook voor een vorm van leningen die je “uncollateralized lending” noemt, hierbij is er niet per sé sprake van een onderpand maar wordt het risico op andere manieren geminimaliseerd, zoals het grondig onderzoeken van de kredietnemer door middel van een KYC/ KYB (know your customer/ business) procedure. Een heel simpel voorbeeld van uncollateralized lending is een creditcard: veel mensen kunnen op papier de totale kosten (het totaal uit te geven bedrag) helemaal niet dekken, maar zouden dit op een alternatieve manier (aflossing) wel kunnen terugbetalen.

The institutions are coming

De reden dat Polytrade flink inzet op deze kapitaalmarkt is omdat de vraag naar kapitaal middels deze gedecentraliseerde protocollen steeds populairder wordt, en dat valt ‘traditionele’ finance bedrijven inmiddels ook op. De verwachting is dan ook dat veel traditionele bedrijven de stap naar decentralized lending pools zullen maken, ofwel: “the institutions are coming”. Op (korte) termijn zal Polytrade haar marktplaats beschikbaar stellen voor deze DeFi protocollen.

Waar kan ik meer leren over Polytrade en $TRADE verhandelen?

Polytrade is de afgelopen weken meerdere samenwerkingen aangegaan met verschillende protocollen, check dit en meer op de website van Polytrade! Wil je handelen met de $TRADE token, dan is ByBit of Kucoin een prima adres om los te gaan. Echter, we raden onze lezers over het algemeen af om te speculeren met crypto, en zich vooral te verdiepen in de bitcoin materie: waarom werd bitcoin uitgevonden? Waarom koopt het slimme geld nu bitcoin? Wat is de eigenlijke waarde propositie van bitcoin? Lees hier meer:

Lees verder

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min

The Great Taking – centrale bankiers hebben een plan!

Dit artikel zal The Great Taking bespreken. Het is een boek geschreven door voormalige hedgefondsmanager David Rogers Webb. Het boek is bekend geworden door een documentaire die is gemaakt op basis van zijn werk en inzichten. Zijn de beleidsmakers van centrale banken en systeembanken gewoon dom bezig op basis van foute modellen en verouderde economische […]

Feb 16, 2024
7,5 min

De Exodus wallet review

De Exodus wallet is makkelijk, snel en veilig te gebruiken. Lees hier onze nieuwe Exodus wallet review van 2024! Introductie tot de Exodus wallet De crypto wallet van Exodus draait alweer sinds 2015 mee en wij gebruiken de wallet met veel plezier sinds 2017. De Exodus wallet is een “non-custodial” wallet en jij beheert jouw […]

Feb 15, 2024
4 min