otcxn

Wat is een VPN?

May 24, 2021
Aanbieding: 

Dit artikel over de beste VPN software en anoniem surfen in het algemeen is belangrijk uit het oogpunt van internet privacy, financiële privacy en veilig crypto vermogensbeheer.

internetcensuur

Een VPN (Virtual Private Network) is een versleutelde en beveiligde verbinding tussen jouw computer, laptop of smartphone en het internet. De computer legt verbinding met een virtueel privénetwerk waar het internetverkeer wordt versleuteld en geanonimiseerd voor derden. Hierdoor kunnen vooral hackers het niet kunnen uitlezen met behulp van speciale surveillance software. Het meest eenvoudige is om gebruik te maken van een dienstverlener zoals Proton VPN of Trust Zone VPN.

Decentrale VPN software oplossingen:

Echter, ben je opzoek naar een decentrale VPN oplossing, dan zijn SatoshiVPN of het Orchid Network interessante opties.

  • SatoshiVPN werkt aan het uitbouwen van een decentraal VPN-netwerk waarbij iedere gebruiker gemakkelijk een eigen VPN server kan opzetten met behulp van de open-source VPN software Outline. Het werkt zonder abonnementsvorm. Voor het verder gebruik van het gehele VPN-netwerk betaal je alleen voor wat je verbruikt, kan er met bitcoin worden betaald en kost nog geen $0.55 per dag. 
  • Orchid werkt aan het uitbouwen van een decentraal VPN-netwerk op Ethereum waarbij gebruikers goedkoop internet bandbreedte kunnen kopen van een decentrale pool van service providers. De Orchid protocol ontwikkeld om een standaard VPN protocol te gebruiken die vergelijkbaar is met OpenVPN of WireGuard. Orchid werkt boven op WebRTC, een internet standaard die het mogelijk maakt voor snelle en effectieve p2p data overdracht over internet browsers. Voor het gebruik van het netwerk moet er met de OXT token betaald worden. Voor meer informatie: Orchid Network.

Extra tips voor extra privacy?

Als een anonieme Chat service kunnen we de gratis XX Messenger van het Elixxir platform aanbevelen. Als browser kunnen we de anonieme Brave Browser aanbevelen. Voor versleutelde email kun je het beste Proton Mail gebruiken. Verder beschikt Protonmail over de eerder vermelde gratis en betaalde VPN dienstverlening: Proton VPN.

Wat is een VPN precies?

Een VPN zorgt er voor dat je op een eenvoudige manier veilig en anoniem kunt surfen met een versleutelde VPN-verbinding. Het werkt op de volgende manier: een VPN dienstverlener versleutelt de verbinding met het internet en alle communicatie tussen jouw computer, de webserver van de VPN dienst en de webservers die je vervolgens bezoekt. De VPN service bouwt een zogenaamde veilige versleutelde tunnel die onmogelijk is om uit te lezen door derden. Alle communicatie is versleuteld met behulp van een encryptie algoritme. Als iemand de informatie zou onderscheppen, is deze volledig onbegrijpelijk. De VPN software zal ook jouw originele IP adres veranderen in een nieuwe anonieme IP. Een anonieme IP adres hacken is niet interessant. Door gebruik te maken van een VPN oplossing ben je veel minder kwetsbaar voor hackers en bespieders. Kijk, “it’s not that I have something to hide. I just have nothing I want you to see.” 

Wat is de beste VPN software?

Er zijn een aantal goede ontwikkelaars van VPN diensten beschikbaar op het internet. We hebben de belangrijkste VPN services bekeken en daarover een recensie geschreven:

1. De gemakkelijkste met de meeste opties: Nord VPN

Gebruik je Windows op het werk, macOS thuis en Linux voor speciale projecten? Geen enkel probleem. NordVPN heeft apps voor al deze platformen, maar ook voor iOS, Android en Android TV. Er zijn zelfs versleutelde proxy-extensies voor Chrome en Firefox beschikbaar. En met één enkele NordVPN-account kun je maar liefst 6 apparaten tegelijkertijd beveiligen! Voor meer informatie: bezoek Nord VPN!

2. De beste keuze voor beste privacy: Trust Zone VPN

vpn softwareDe meeste VPN dienstverleners maken compromissen als het gaat om de uiteindelijke bescherming van hun klanten en leggen bepaalde informatie (vaak tijdelijk) vast. Trust Zone VPN maakt geen compromissen. Gegevens zoals DNS verzoeken, tijdstemples, traffic logs, bandwidth logs, IP-adressen worden nooit vastgelegd op de servers van Trust Zone. Trust Zone VPN heeft haar basis in de Seychellen. Deze jurisdictie is uitstekend als het gaat om strikte privacy wetgeving en informatie uitwisseling met andere landen. Trust Zone beschikt ook over een zogenaamde Warrent Canary. Bovendien, kun je er een account aanmaken met een nep email adres en er anoniem met bitcoins betalen. Ten slotte, is Trust Zone VPN dienstverlening niet duur. De dienstverlening heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Voor meer informatie: Trust Zone VPN.  We raden onze lezers aan die veel geld investeren in de cryptovaluta markten om een speciale computer hiervoor in te richten. Op deze computer installeer je deze VPN software en minimaliseer je het gebruik van het internet. Je verricht alleen financiële transacties met deze computer met een Trust Zone VPN verbinding naar het internet.

3. ProtonVPN – Prima VPN oplossing uit Zwitserland! 

ProtonVPN is gebouwd met extra beveiligingsmogelijkheden om de privacy beter te beschermen dan bij een reguliere VPN. Als u ProtonVPN gebruikt om het web te bladeren, wordt uw internetverbinding versleuteld. Door uw verbinding te om te leiden via versleutelde tunnels, zorgen de geavanceerde beveiligingsfuncties van ProtonVPN ervoor dat een aanvaller niet kan afluisteren op uw verbinding. Het staat u ook toe om toegang te krijgen tot websites die in een land geblokkeerd kunnen zijn. Voor meer informatie: ProtonVPN

4. HideME

HideME is ook een uitstekende optie met meer dan 100 servers in 30 verschillende landen. Ze ondersteunen vele verschillende VPN protocollen zoals PPTP, L2TP/IPsec, SoftEther, SSTP, OpenVPN & IKEv2. Ze sparen geen logs, lekken geen IP-adressen en de dienst kan ook in combinatie met BitTorrent worden gebruikt. Ze limiteren of vertragen de Torrent snelheden niet. Je met HideME ook daar van de beste snelheden genieten als je de dynamische poort door sturing inschakelt en jouw VPN client verbindt met de SOCKS proxy aan de VPN verbinding. Voor meer informatie: Bezoek hier HideME!

4. Private Internet Access

De VPN software van Private Internet Access geeft ongecensureerd toegang tot het internet. Alle blokkades en restricties kunnen worden omzeild. Bovendien geblokkeerde software zoals Voice over IP, P2P en andere applicaties kunnen zonder problemen worden gebruikt. Natuurlijk, alle websites en video streaming services zijn onbeperkt toegankelijk, zoals Hulu, iPlayer by BBC, Youtube, Demand5, Facebook etc.  Uniek is ook het feit dat Private Internet Access gebruik maakt van het BlowFish encryptie algoritme voor het versleutelen van al het internet verkeer. Voor meer informatie:  Bezoek hier Private Internet Access

5. Het TOR-netwerk

Je kunt ook een deelnemer worden van het TOR-netwerk of van TOR-applicaties gebruik maken.  TOR is een afkorting voor The Onion Router. Het is een decentraal netwerk van computers om anonieme communicatie op het internet te verwezenlijken. Het TOR-netwerk zal het internetverkeer versleutelen en omleiden over verschillende computers binnen het netwerk. Er zijn verschillende cryptocurrency projecten die ook via het TOR-netwerk transacties kunnen verwerken om de financiële privacy te verbeteren.  Hiervoor geldt dat je specifieke TOR-wallets moet installeren die met het TOR-netwerk kunnen communiceren. BitcoinLitecoin en Groetslcoin beschikken over deze TOR-compatibel wallets. Verder zou je gebruik kunnen maken van een privacy georiënteerde browser die via het Tor netwerk kan communiceren: Brave Browser.

Toch, deze aanpak is niet aan te raden. Vooral omdat de Litecoins of Bitcoins gekocht worden op een beurs op jouw naam. Het is beter om over te schakelen van Bitcoin of Litecoin naar een echte privacy coin zoals Pivx of Monero in combinatie met een eerder genoemde VPN verbinding zoals die van Trust Zone.

Bovendien, doordat de TOR dienst gratis is en door verschillende knooppunten wordt geleid zal de internet snelheid behoorlijk afnemen. Bovendien is het netwerk verre van perfect. Niettemin, als een gratis dienstverlening voldoet het prima, toch de meer veeleisende internetter zal beter een betaalde VPN dienst kunnen afnemen. Voor meer informatie: Bezoek het TOR-project!

Waarom zou ik de beste VPN gebruiken en anoniem surfen?

Internet privacy en financiële privacy horen bij elkaar.  Het maakt deel uit van ons recht op persoonlijke privacy. Persoonlijke privacy is een van de belangrijkste menselijke rechten en is verbonden met het recht op vrije meningsuiting. Dit is misschien paradoxaal, maar ik zelf bepaal wat en wanneer ik mijn mening uit en wanneer iemand anders iets over mij leert en weet. In de huidige wereld van het internet is dit namelijk niet het geval. Alles wat we doen en schrijven op het internet is een handeling waarbij derde partijen informatie verzamelen.  Internet privacy en online financiële privacy moet worden opgeëist. Wanneer je anoniem surft claim je financiële en persoonlijke privacy online. Hierdoor vermijdt je niet alleen vervelende op maat gemaakte reclames en dat ongewenste personen meekijken, maar vooral ook die personen die je graag willen beroven: hackers.

Als niet de inlichtingendiensten en bedrijven zoals Google en Facebook je niet genoeg redenen geven om je online privacy te beschermen, dan zullen de hackers je dit wel geven. Hackers maken ook gebruik van allerlei surveillance software en speciaal ontwikkelde malware om zo veel mogelijk informatie van hun slachtoffers te verzamelen voordat ze toeslaan. Anoniem surfen op het internet leidt tot minder risico dat een hacker je op het spoort komt. Onderschat een hacker niet. Goede hackers hebben geduld om een slachtoffer te beroven van bitcoins of andere cryptovaluta. Door anoniem te surfen waarborg je financiële privacy en beschikt je over een belangrijke beveiligingslaag voor het afschermen van je cryptovaluta en informatie over de rekeningen van cryptocurrency exchanges. Uiteindelijk hangt internet privacy en financiële privacy samen met internet security! Vergeet daarom ook niet om te investeren in een goede malware scanner zoals die van Hitman Pro of Malware Bytes.

Gerelateerde artikels:

   
   
   
   

Lees verder

Gensler stelt ook Cathie Wood’s Bitcoin spot ETF aanvraag uit

ARK Invest, het bedrijf van pro Bitcoiner Cathie Wood, heeft eveneens een Bitcoin spot ETF aanvraag lopen. En ook de behandeling van deze aanvraag is op 26 september 2023 door de SEC uitgesteld. Waarom is deze Bitcoin ETF aanvraag vroegtijdig uitgesteld geworden door Gary Gensler? Wat is zijn agenda? Kunnen we voor 2023 nog een […]

Sep 27, 2023
4,5 min

Is een aandeel $MSTR beter dan een bitcoin ETF aandeel?

In dit artikel bespreken we de recente bitcoin aankoop van MicroStrategy en waarom kopen van MicroStrategy aandelen (MSTR) wellicht een slimmer idee is dan een belegging in een bitcoin ETF. Wat zijn de relatieve voordelen en nadelen van een belegging in MicroStrategy aandelen versus een belegging in een Bitcoin ETF? Saylor zet door: MicroStrategy koopt […]

Sep 26, 2023
3,5 min

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt? PayPal’s stablecoin ziet adoptie Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin […]

Sep 26, 2023
2,5 min