zwitserland

Zwitserse SGKB Bank biedt nu Bitcoin en crypto diensten aan!

Nov 7, 2023
Aanbieding: 

De Zwitsers krijgen maar geen genoeg van Bitcoin: de St.Galler Kantonalbank (SGKB) is de meest recente bank die zich aansluit bij het Bitcoin front: de bank biedt nu Bitcoin en crypto aan.

In Zwitserland koop je Bitcoin en crypto gewoon bij de bank

Zaken (financiële) zijn altijd net wat beter geregeld in Zwitserland dan in de rest van de wereld. En als we een ding kunnen overlaten aan de Zwitsers, zijn het wel de financiën. Al van oudsher af is Zwitserland de plek om voor welgestelde individuen en bedrijven een bankrekening te openen. De Zwitsers stonden er om bekend een wat ‘soepeler’ beleid te hanteren dan de rest van Europa. En ook nu neemt Zwitserland weer een prominente positie in als het gaat om de adoptie van crypto: zo is er in de stad Lugano, Zwitserland, een Bitcoin en crypto ‘pilot’ opgezet, waarbij Lugano moet dienen als een ware Bitcoin en blockchain hub. In de stad kan er op veel plekken betaald worden met Bitcoin of USDT. Daarnaast moet de stad nog meer bijdragen aan de adoptie van Bitcoin, hier komen we zo nog kort op terug.

Terug naar de Zwitserse banken. De SKGB Bank heeft in 2022 uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden met betrekking tot het aanbieden van Bitcoin diensten, maar hebben na dit onderzoek echter besloten om van Bitcoin en crypto af te zien. De voornaamste redenen hiervoor waren de risico’s die Bitcoin met zich mee zou brengen, de bank maakte zich voornamelijk zorgen over de volatiliteit, de beveiliging en regulering. Die zorgen zijn schijnbaar al snel vergeten, want per 1 november (2023) biedt de SKGB bank dus nu Bitcoin en crypto koop- en verkoop diensten aan!

Over de SGKB Bank

SKGB Bank staat voor St. Galler Kantonalbank. De bank komt alweer uit 1868 en richtte zich, net als alle Kantonale banken, voornamelijk op de lokale bevolking en het midden- en kleinbedrijf (MKB). Hierbij was het hoofddoel om de lokale economie te ondersteunen en versterken. De ietwat ‘lokale’ benadering staat nog steeds centraal in het gedachtegoed van de bank, de bank richt zich met sterke aandacht op de retailklanten, ze probeert hierbij een persoonlijke benadering/ service aan te houden en focust nog steeds op het versterken van de regio, in dit geval de Graubünden regio (lees: kanton).

En nu biedt de SGKB Bank dus een extra service aan haar klanten; namelijk het kopen, verkopen en aanhouden van Bitcoin en crypto. In samenwerking met de Zwitserse SEBA Bank, een bank die zich voornamelijk richt op crypto en blockchain gerelateerde diensten, is het nu voor de klanten van de SGKB bank direct mogelijk om Bitcoin en Ethereum te kopen. In een later stadium zullen er, afhankelijk van de klant-vraag, meerdere cryptocurrencies worden toegevoegd aan het aanbod.

Het leuke aan de SKGB Bank is het feit dat zij voornamelijk op retail klanten focussen en op haar eigen regio. Hiermee wordt een groep bereikt die in eerste instantie wat minder voor de hand liggend is dan we normaliter zien; banken met dit soort Bitcoin ‘pilots’ focussen al snel op het grote (lees: bedrijven) geld. En met de Bitcoin spot ETF bijvoorbeeld wordt ook weer gefocust op zo ongeveer de hele wereld. De strategie omtrent een lokale introductie van Bitcoin zal dan ook zeker bijdragen aan de algehele adoptie van de nummer 1 crypto!

Plan B, Lugano

Nog even terug naar Lugano. Zwitserland zet namelijk behoorlijke stappen als het gaat om Bitcoin en crypto. Lugano dient als een ware crypto hub die relevant talent, business en investeringen moet aantrekken met Bitcoin als middelpunt, enter; Plan B. In Plan B staat het volgende centraal: het creëren van een gunstig regelgevingskader, educatie & training, subsidies (financiële incentives) en het ontwikkelen van een netwerk/ community om de groei van het Bitcoin ecosysteem te ondersteunen. Zo zien we maar weer: de Zwitsers zitten niet stil als het gaat om Bitcoin en crypto!

Vind hier alle informatie over het Zwitserse Plan B.

Bron: Crypto Valley Journal

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min