zwitserland

Zwitserse SGKB Bank biedt nu Bitcoin en crypto diensten aan!

Nov 7, 2023
Aanbieding: 

De Zwitsers krijgen maar geen genoeg van Bitcoin: de St.Galler Kantonalbank (SGKB) is de meest recente bank die zich aansluit bij het Bitcoin front: de bank biedt nu Bitcoin en crypto aan.

In Zwitserland koop je Bitcoin en crypto gewoon bij de bank

Zaken (financiële) zijn altijd net wat beter geregeld in Zwitserland dan in de rest van de wereld. En als we een ding kunnen overlaten aan de Zwitsers, zijn het wel de financiën. Al van oudsher af is Zwitserland de plek om voor welgestelde individuen en bedrijven een bankrekening te openen. De Zwitsers stonden er om bekend een wat ‘soepeler’ beleid te hanteren dan de rest van Europa. En ook nu neemt Zwitserland weer een prominente positie in als het gaat om de adoptie van crypto: zo is er in de stad Lugano, Zwitserland, een Bitcoin en crypto ‘pilot’ opgezet, waarbij Lugano moet dienen als een ware Bitcoin en blockchain hub. In de stad kan er op veel plekken betaald worden met Bitcoin of USDT. Daarnaast moet de stad nog meer bijdragen aan de adoptie van Bitcoin, hier komen we zo nog kort op terug.

Terug naar de Zwitserse banken. De SKGB Bank heeft in 2022 uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden met betrekking tot het aanbieden van Bitcoin diensten, maar hebben na dit onderzoek echter besloten om van Bitcoin en crypto af te zien. De voornaamste redenen hiervoor waren de risico’s die Bitcoin met zich mee zou brengen, de bank maakte zich voornamelijk zorgen over de volatiliteit, de beveiliging en regulering. Die zorgen zijn schijnbaar al snel vergeten, want per 1 november (2023) biedt de SKGB bank dus nu Bitcoin en crypto koop- en verkoop diensten aan!

Over de SGKB Bank

SKGB Bank staat voor St. Galler Kantonalbank. De bank komt alweer uit 1868 en richtte zich, net als alle Kantonale banken, voornamelijk op de lokale bevolking en het midden- en kleinbedrijf (MKB). Hierbij was het hoofddoel om de lokale economie te ondersteunen en versterken. De ietwat ‘lokale’ benadering staat nog steeds centraal in het gedachtegoed van de bank, de bank richt zich met sterke aandacht op de retailklanten, ze probeert hierbij een persoonlijke benadering/ service aan te houden en focust nog steeds op het versterken van de regio, in dit geval de Graubünden regio (lees: kanton).

En nu biedt de SGKB Bank dus een extra service aan haar klanten; namelijk het kopen, verkopen en aanhouden van Bitcoin en crypto. In samenwerking met de Zwitserse SEBA Bank, een bank die zich voornamelijk richt op crypto en blockchain gerelateerde diensten, is het nu voor de klanten van de SGKB bank direct mogelijk om Bitcoin en Ethereum te kopen. In een later stadium zullen er, afhankelijk van de klant-vraag, meerdere cryptocurrencies worden toegevoegd aan het aanbod.

Het leuke aan de SKGB Bank is het feit dat zij voornamelijk op retail klanten focussen en op haar eigen regio. Hiermee wordt een groep bereikt die in eerste instantie wat minder voor de hand liggend is dan we normaliter zien; banken met dit soort Bitcoin ‘pilots’ focussen al snel op het grote (lees: bedrijven) geld. En met de Bitcoin spot ETF bijvoorbeeld wordt ook weer gefocust op zo ongeveer de hele wereld. De strategie omtrent een lokale introductie van Bitcoin zal dan ook zeker bijdragen aan de algehele adoptie van de nummer 1 crypto!

Plan B, Lugano

Nog even terug naar Lugano. Zwitserland zet namelijk behoorlijke stappen als het gaat om Bitcoin en crypto. Lugano dient als een ware crypto hub die relevant talent, business en investeringen moet aantrekken met Bitcoin als middelpunt, enter; Plan B. In Plan B staat het volgende centraal: het creëren van een gunstig regelgevingskader, educatie & training, subsidies (financiële incentives) en het ontwikkelen van een netwerk/ community om de groei van het Bitcoin ecosysteem te ondersteunen. Zo zien we maar weer: de Zwitsers zitten niet stil als het gaat om Bitcoin en crypto!

Vind hier alle informatie over het Zwitserse Plan B.

Bron: Crypto Valley Journal

Lees verder

Grootste bank in Brazilië Itaú Unibanco lanceert Bitcoin trading dienst

De grootste bank in het grootste land van Zuid-Amerika lanceerde maandag haar Bitcoin trading dienst! Ook bieden ze Ethereum trading aan en mogelijk volgen meer crypto Grote groep Brazilianen krijgt toegang tot Bitcoin trading Brazilië staat om een hoop mooie dingen bekend, waaronder het feit dat ze de allergrootste economie van Zuid-Amerika zijn. Bitcoin trading […]

Dec 6, 2023
2,5 min

OCEAN pool voor de verdere decentralisering van Bitcoin

Jack Dorsey bouwt verder aan decentralisering van Bitcoin en Bitcoin mining. Bitcoiner Jack Dorsey haalde $6 miljoen op tijdens een seed investeringsronde voor Ocean pool. Met de investering zal er verder gewerkt worden aan decentralisering van Bitcoin mining door de uitbouw van OCEAN pool. Wat is OCEAN pool? OCEAN pool moet zorgen voor decentralisering van […]

Dec 1, 2023
3 min

Crypto exchanges in de problemen. De druk van toezichthouder neemt verder toe.

De problemen van crypto exchanges met toezichthouders is een belangrijk thema om te volgen. Steeds meer crypto exchanges komen onder druk van wetgevers en toezichthouders te staan. De eis naar transparantie en compliance wordt steeds steviger. Wat staat crypto exchanges te wachten? Laten we dit eens verder bespreken: Einde van het wilde westen tijdperk voor […]

Nov 26, 2023
5 min