Het nieuwe boek van Aaron van Wirdum, The Genesis Book

Feb 29, 2024
Aanbieding: 

Dit artikel gaat over het nieuwe boek van bitcoin-journalist Aaron van Wirdum over de voorgeschiedenis van Bitcoin: “The Genesis Book”.

Bitcoin komt niet uit het niets

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verscheen Bitcoin niet uit het niets. Decennialang, voordat Satoshi Nakamoto zijn vinding introduceerde, probeerde een diverse groep computerwetenschappers, privacy-activisten en heterodoxe economen een digitale vorm van geld te creëren die onafhankelijk van overheidscontrole zou kunnen functioneren.

The Genesis Book vertelt het verhaal van de mensen en projecten die de uitvinding van ’s werelds eerste succesvolle peer-to-peer elektronische cashsysteem inspireerden.

De voorgeschiedenis van Bitcoin

Het langverwachte boek van Aaron van Wirdum verkent de voorgeschiedenis van alles wat voorafging aan de creatie van Bitcoin. Zoveel individuele ideeën en concepten vloeiden samen in de totstandkoming van Bitcoin, dat mensen vaak de geschiedenis van die onderdelen vergeten, voordat Satoshi Nakamoto ze samenvoegde tot het Bitcoin-protocol zoals we dat vandaag kennen.

The Genesis Book neemt de lezers mee op een lange tocht door de geschiedenis van zowel de mensen als de culturele bewegingen die voortkwamen uit de vroege opkomst van de hackergemeenschap, en hoe deze culturele bewegingen en hun respectieve ethiek de geproduceerde technologieën zelf vormgaven.

De ethiek en mentaliteit van de leden van vroege tegenculturele groepen, zoals de cypherpunks, legden de ideologische basis voor de culturen die we vandaag in Bitcoin zien floreren. Dezelfde mensen legden ook de technische basis waarop Bitcoin zelf werd gebouwd, via vroege pogingen tot digitale cashsystemen zoals David Chaum’s ecash en Wei Dai’s b-money. Begrippen als Adam Back’s Hashcash en Hal Finney’s Reusable Proof of Work (RPOW) vormden het begin van de weg naar Bitcoin’s proof-of-work consensus mechanisme.

Voor iedereen die de voorgeschiedenis van Bitcoin echt wil begrijpen, en de mensen en technologische uitvindingen die de basis legden voor Satoshi’s doorbraak, is dit boek een must-read. Hieronder kun je een gesprek zien tussen Sven Kuijpers van Holland Gold en Aaron van Wirdum over The Genesis Book.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gaat bitcoin aanbieden aan zakelijke en institutionele klanten

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is de grootste bank in het zuidwesten van Duitsland met het hoofdkantoor in Stuttgart. LBBW zet een belangrijke stap in de richting van crypto-integratie door bewaringsdiensten voor digitale assets aan te gaan bieden. Deze ontwikkeling, in samenwerking met Bitpanda exchange, onderstreept de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen in Duitsland. Met […]

Apr 15, 2024
2 min