Waarom is Bitcoin een credit default swap (CDS) – een verzekeringspolis voor een nieuwe kredietcrisis?

Nov 17, 2022
Aanbieding: 

Bitcoin is niet alleen te beschouwen een betere decentrale iteratie van goud met een eigen driedimensionaal boekhoudsysteem en P2P-netwerk, maar ook als een kredietverzekering voor een falend fiat-valutasysteem en een aankomende nieuwe kredietcrisis. We zitten vast in een systeem dat gebaseerd is op exponentieel toenemende kredietverstrekking (schuld). Het heeft vooral een digitaal bestaan in de excel sheets van banken en centrale banken. Het systeem wordt beheerd en bewaakt door het monetair beleid van de centrale bankiers. Een fragiel systeem dat niet lang meer heeft en zal trachten door te starten met de introductie van digitaal centralebankgeld (CBDC).

Bitcoin kopen (BTC) op een vertrouwde beurs is tegenwoordig een noodzakelijke verzekering tegen de globale monetaire en fiscale onverantwoordelijkheid van banken, centrale banken en overheden. Bitcoin is een verdedigingswapen tegen gelddevaluatie en -confiscatie. Het vertegenwoordigt onvervreemdbaar, absoluut schaars digitaal eigendom van een alternatief solide monetair systeem dat beschikt over een eigen onafhankelijk P2P-netwerk en 3D-boekhoudsysteem.

Bitcoin als een Credit Default Swap (CDS) op een mogelijk aankomend bankroet van de EMU en de kredietmarkten

De huidige energiecrisis in Europa is vooral veroorzaakt door een waanzinnig Europees sanctie- en energiebeleid. De Europese energiecrisis zal met stijgende inflatiecijfers de obligatiemarkten verder doen kraken in haar voegen. De gehele globale kredietmarkt is met een steeds sterker wordende dollar op weg naar een nieuwe kredietcrisis. Het is niet onwaarschijnlijk dat er in de toekomst een nieuwe kredietcrisis zal toeslaan in Europa.

Duitse economie en motor van Europa, zal in een recessie terecht komen door de torenhoge energiekosten. Dit zal niet alleen de euro in rap tempo verder doen devalueren, maar ook Europese banken weer in de problemen brengen. Europa wordt als ware deze winter een financieel-economisch slagveld om daarmee de Amerikaanse hegemonie in stand te houden ten opzichte van de Euraziatische Unie. Het aankomende rentebeleid van de Federal Reserve zal de euro mogelijk breken of redden. Het is waarschijnlijk dat de Federal Reserve de rente in het vierde kwartaal van 2022 weer stapsgewijs zal blijven verhogen tot dat er iets breekt.

Bitcoin als kredietverzuimswap voor een nieuwe eurocrisis

Een nieuwe eurokredietcrisis met falende banken zou de Federal Reserve van koers kunnen doen wijzigen in het nieuwe jaar. Het wordt echter eerst een koude winter voor Europa en de rest van de wereld. Het voortbestaan van de gehele EMU kan als gevolg van een energiecrisis in gevaar komen. De Europese Centrale Bank treedt nu al als redder in nood op door het opkopen van Italiaanse staatsobligaties.

Tijdens een nieuwe crisis zal de ECB als een redder in nood kunnen optreden door het opkopen van alle belangrijke Europese rommelobligaties. De ECB zal de crisis gebruiken om meer macht te verkrijgen over de o.a. het bankwezen en Europese staatsobligatiemarkten.

De verdere economische verzwakking van Duitsland zal de ECB in staat stellen om Eurobonds in te voeren. Dit zal verder de druk op o.a. de Italiaanse obligatiemarkt wat verlichten. Door het egaliseren van de gehele Europese economie zullen Eurobonds makkelijk kunnen worden ingevoerd en de afzonderlijke obligatiemarkten van lidstaten worden afgebouwd. Omdat niet alle eurolanden zich erin kunnen vinden, zijn er nog geen Eurobonds op grote schaal uitgebracht. Een nieuwe Eurocrisis zou door bureaucraten in Brussels en de ECB kunnen worden gebruikt om meer macht te centraliseren met de introductie van alleen Eurobonds.

Brussels en de EBC kunnen ook als redder in nood optreden voor de Europese bevolking. Euro´s die als spaargeld op een bankrekening staan, zijn van de bank en niet meer veilig mocht deze bankroet gaan tijdens een nieuwe kredietcrisis. Christine Lagarde zal als een reddende engel met de introductie van een digitale euro (CBDC) het volk kunnen compenseren voor bank bail-ins. Echter, het is waarschijnlijk dat de ECB gewoon de controle verliest, de EMU fragmenteert of instort waarbij een hoop banken bankroet zullen gaan. Het wordt dan gewoon een puinzooi en een kwestie van puinruimen.

Bitcoin op een eigen bitcoin wallet, zijn niet te confisqueren nog te censureren als een betaalmiddel. Het is een plan-B in het geval een nieuwe eurocrisis weer toeslaat deze winter. Volgens de Canadese bondanalist Gregg Foss is bitcoin te beschouwen als een Credit Default Swap (CDS). In het Nederlands wordt dit vertaald als een kredietverzuimswap. Een kredietverzuimswap wordt gebruikt als een verzekering van een portefeuille van obligaties. In het geval de kredietnemer in een kredietcrisis komt en het geleende bedrag niet kan terugbetalen (default), dan zal de kredietverzuimswap dit verlies compenseren.

Hieronder kun Gregg Foss aan het woord zien tijdens een recent interview met Natalie Brunell over Bitcoin als een Credit Default Swap (CDS):

Bitcoin kopen (BTC) op een vertrouwde beurs is tegenwoordig een noodzakelijke verzekering tegen de globale monetaire en fiscale onverantwoordelijkheid van banken, centrale banken en overheden. Bitcoin is een verdedigingswapen tegen de Great Reset. Het vertegenwoordigt onvervreemdbaar, absoluut schaars digitaal eigendom van een alternatief solide monetair systeem dat beschikt over een eigen onafhankelijk P2P-netwerk en 3D-boekhoudsysteem.

Exit Fiat met bitcoin (BTC) bij Litebit of Bitvavo

Waarom zou ik Bitcoin als een Credit Default Swap (CDS) nodig hebben?

De machtigste centrale bank is de Federal Reserve dat is opgezet als een bankkartel dat vooral de elite dient. Sinds de oprichting van de Federal Reserve heeft het bankenkartel steeds meer macht verkregen en o.a. het Amerikaanse bankwezen gecentraliseerd, de goudstandaard afgeschaft en de economie gefinancialiseerd. Krediet is schuld en de Amerikaanse Dollar is als de wereldreservemunt als een wapen ingezet geworden. Een wereldwijd imperium door middel van schuldenimperialisme is opgetuigd geworden waarbij het eurodollarsysteem de dollar definitief als een wereldreservemunt heeft verankerd in het algehele globale financiële systeem. De gehele wereld zit vast in dit systeem dat alleen door exponentiele kredietgroei kan voortbestaan.

Dit globaal financieel systeem verzuipt nu in exponentieel groeiende schulden waarbij een sterke dollarindex funest is voor de wereldwijde kredietmarkt. De wereldwijde schuldenlast is onbetaalbaar geworden. Steeds meer landen gaan bankroet. Er wordt verder steeds harder gewerkt aan het zoeken en bouwen van alternatieven door vooral die ontwikkelingslanden die al decennialang te maken hebben met de gevolgen van een sterke dollar. De Euraziatische Economische Unie (EEU) timmert aan de weg en de BRICS-alliantie wordt verder uitgebreid. De EEU- en de BRICS-landen distantieren zich steeds meer van het Westen en het gebruik van de dollar. Zoltan Pozsar spreekt zelfs al over een Bretton Woods III gebeurtenis met de aanstaande herintroductie van een gedeelde valuta die door grondstoffen is afgedekt (commodity money). Het is mogelijk een alternatief voor de SDR dat onder beheer van het IMF wordt uitgegeven.

De herintroductie van commodity money en de val van het Westen

Grondstoffen en energiebronnen zijn uiteindelijk meer waard dan de schimmige digitale kasboeken van banken vol met kredietverplichtingen en contracten. Uiteindelijk zal goud in de BRICS-alliantie als monetair anker wel worden ingevoerd om financieel te kunnen overleven en herbouwen wanneer het huidige fiatvaluta-schuldensysteem in elkaar stort (deflatie) of uit elkaar spat (hyperinflatie) wanneer de centrale bankiers de zogenaamde controle verliezen en als een tovenaar van Oz worden ontmaskerd…. of zullen de centraal bankiers in het Westen het toch overleven door hun versie van de Great Reset er doorheen te drukken? Dit door o.a. de introductie van eurobonds en een nieuwe digitale euro van de ECB? Zal het Europese volk een CBDC van de ECB accepteren? De Europese Centrale Bank (ECB) onder leiding van Christine Lagarde zal oppermachtig worden en in samenspraak met de supranationale Europese instituties een technocratisch bewind gaan voeren.

De econoom en schrijver Saifedean Ammous heeft zijn boek de Bitcoin Standaard dan ook met de volgende ondertitel voorzien: een alternatief voor centraal bankieren. Een boek dat iedereen zou moeten kopen om een goed begrip te krijgen van onze monetaire geschiedenis en het falen van goud. Het bespreekt de opkomst van bitcoin als een alternatief voor centraal bankieren en een verzekeringspolis (Credit Default Swap) mocht het geheel in elkaar storten en leiden tot een totalitaire technocratische dystopie.

Tip: je kunt heel eenvoudig starten met bitcoin bij Litebit of Bitvavo in Nederland. Maak deel uit van de bottom up bitcoin resetExit fiat, become your own bank and get your own Credit Default Swap (CDS).

Gerelateerde artikelen:

Waarom zou ik bitcoin kopen?

Waarom zou ik goud kopen?

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min