Nieuwe Bitcoin ETF goedkeuringen in Australië en Thailand; inflows nemen toe

Jun 6, 2024
Aanbieding: 

Wereldwijd werden er deze week nog eens 2 nieuwe Bitcoin spot ETF aanvragen goedgekeurd; in Australië en Thailand. Ook blijven de Bitcoin-inflows fors toestromen.

Deze week nog eens twee nieuwe Bitcoin spot ETF aanvragen goedgekeurd!

Wat een week! Deze week werd namelijk bekend dat er nog eens twee nieuwe Bitcoin spot ETF aanvragen zijn goedgekeurd in Thailand en in Australië. In Australië werd gister de eerste Bitcoin spot ETF goedgekeurd en begon direct met traden onder de ticker $IBTC. Wat de IBTC spot ETF extra uniek maakt is het feit dat het het eerste fonds is dat Bitcoin in de holding heeft en haar investeerders dus direct blootstelt aan contact met Bitcoin. Voorheen waren er Bitcoin ETF’s verhandelbaar, maar die hadden geen directe blootstelling aan Bitcoin. Met de komst van de IBTC spot ETF is dat nu geschiedenis en zal dus ook de (institutionele) vraag vanuit Australië naar Bitcoin gaan toenemen!

Even verder naar boven op de landkaart treffen we Thailand, en ook daar was deze week interessant Bitcoin nieuws: uiterlijk morgen (6 juni) gaat daar de allereerste Bitcoin spot ETF gelanceerd worden. Het betreft de Bitcoin spot ETF van One Asset Management (ONEAM). Deze zal voorlopig enkel beschikbaar zijn voor vermogende individuen, ook wel “Ultra High Net Worth Individuals (UHNWI) en institutionele klanten. De Thaise SEC (securities and exchange commission) wil voorlopig de meeste beleggers nog ‘beschermen’ tegen de risico’s die Bitcoin met zich meebrengt.. nou goed.

Bitcoin ETF´s vallen nu als dominostenen

De wereldwijde goedkeuringen van de Bitcoin spot ETF’s vallen als dominostenen achter elkaar om sinds de goedkeuring van de allereerste Bitcoin spot ETF in Amerika. Landen waar nu een Bitcoin spot ETF is goedgekeurd, zijn: Amerika, China (Hong Kong), Duitsland, Australië en Thailand. En in Engeland is in mei de eerste Bitcoin spot ETP (Exchange Traded Product) gelanceerd. En aangezien eind mei de eerste Ethereum spot ETF is goedgekeurd in Amerika vraagt men zich terecht af of er ook een zogenaamde Ethereum spot ETF domino ‘effect’ zal ontstaan.. only time will tell.

Meer kapitaal stroomt naar de bitcoin ETF´s

Er is meer goed nieuws: het kapitaal blijft toestromen richting de spot ETF’s. Zowel in China als in Amerika blijven de spot ETF’s vers en fors kapitaal ontvangen: de spot ETF in Hong Kong ontving gister (4 juni) op één dag maar liefst $32,- miljoen aan inflows (kapitaal instroom). De spot ETF’s zijn nog vrij nieuw en ‘enkel’ beschikbaar in Hong Kong. Het Chinese vasteland heeft haar tenen (voor zover de wereld weet uiteraard..) nog niet kunnen dippen in de gloednieuwe Bitcoin spot ETF’s. Of dit in de toekomst gaat veranderen, is onzeker. Maar China’s houding ten opzichte van crypto kan snel veranderen, en zeker gezien de huidige (politieke) Bitcoin ontwikkelingen in Amerika.

En over Amerika gesproken, ook daar bleef het kapitaal goed doorstromen. Bitcoin is, na een paar weken van dalende prijsactie, weer volledig terug van weggeweest: gister werd er bijna 1 miljard aan dollars in de Amerikaanse Bitcoin spot ETF’s gepompt; $886,- miljoen om precies te zijn! Het was de 16e dag op rij dat er weer geld richting de Bitcoin ETF’s toestroomde na een periode van consolidatie, rust of wellicht zelfs een klein beetje fud (fear uncertainty & danger).

BlackRock en Bitcoin: a match made in heaven

Uiteraard was de Bitcoin spot ETF van BlackRock weer de nummer één voor wat betreft het handelsvolume: de iShares Bitcoin Trust ($IBIT) ETF draaide maar liefst $275,- miljoen aan volume op 4 juni; dat is ruim 31% van het totale Amerikaanse Bitcoin spot ETF volume, bizar! Daarnaast heeft BlackRock recent ook nog het BUIDL crypto fonds op het Ethereum netwerk gelanceerd en zou het, aldus geruchten, bezig zijn met plannen om een nieuwe (samen met Citadel) aandelenbeurs te gaan lanceren in Texas. Deze exchange zou gaan moeten concurreren met de New York Stock Exchange. En aangezien de $IBIT ETF de snelst groeiende ETF van BlackRock aller tijden is, zou het zomaar eens kunnen zijn dat Bitcoin hier een rol kan gaan spelen.. We gaan het scherp in de gaten houden!

Ride the wave, voor dat het te laat is.

Waar kan ik goedkoop en voordelig bitcoin kopen?

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min