IBIT bitcoin ETF is de snelst groeiende ETF in de geschiedenis van alle ETFs

Mar 28, 2024
Aanbieding: 

De iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock schrijft nu al geschiedenis. Het is de snelst groeiende bitcoin ETF in de geschiedenis van de ETF´s. We zullen in dit artikel hier dieper op ingaan over waarom dit waarschijnlijk het geval is en dat in 2024 een Bitcoin Gold Rush op gang is gekomen.

BlackRock schrijft bitcoin geschiedenis met snelst groeiende ETF

BlackRock als de specialist in het uitgeven van ETF´s schrijft geschiedenis met de lancering van IBIT. Zelfs Larry Fink, CEO van BlackRock, is “positief verrast” door de grote vraag van beleggers naar de Spot Bitcoin ETF van zijn firma. In gesprek met Fox Business herhaalde Fink dat hij “heel bullish” is over de lange-termijn vooruitzichten van Bitcoin.

Snelst groeiende ETF in de geschiedenis van alle ETF´s

De iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock haalt gemiddeld 262 miljoen dollar per dag op. In totaal wist IBIT vanaf 11 januari al meer dan 17 miljard dollar aan assets te verzamelen. De hoogste daginstroom werd bereikt op 12 maart met een score van 849 miljoen dollar.

“We creëren nu een markt die meer liquide en transparant is en daar ben ik positief verrast door. Ik had voor onze aanvraag nooit kunnen voorspellen dat we deze mate van vraag zouden zien”, aldus Fink.

“IBIT is de snelst groeiende ETF in de geschiedenis van ETFs. Niets haalde zo snel assets binnen als IBIT in de geschiedenis van ETFs”, zo vertelde Fink.

Grayscale nog steeds de grootste, maar spoedig ingehaald door BlackRock

Van alle ETFs qua totale waarde blijft Grayscale nog steeds de grootste. Graysacle heeft in totaal nog voor 23,6 miljard dollar aan Bitcoin in het fonds zitten. Beleggers vluchten uit het fonds vanwege o.a. de hoge fees. Dit is natuurlijk mooi meegenomen voor de vroege instappers in o.a. het bitcoin fonds van BlackRock. De Grayscale outflows drukken de bitcoin koers naar beneden. zonder de GBTC-verkopen zou de bitcoin koers al op een hoger niveau liggen. Afgezien van Grayscale houden de ETFs nu meer dan 34,1 miljard dollar aan Bitcoin aan. BlackRock, Fidelity, ARK 21Shares en Bitwise zijn de grote aanvoerders wat betreft de instroom van nieuwe beleggers.

Betekenis voor de toekomst van Bitcoin

De grote vraag naar de Bitcoin ETF van BlackRock is een positief signaal voor de toekomst van Bitcoin. Het toont aan dat er steeds meer institutionele beleggers en particulieren interesse hebben in Bitcoin. Dit kan de prijs van Bitcoin in de toekomst verder omhoog stuwen. De vraag is natuurlijk hoelang deze vraag gaat aanhouden. Verder is het natuurlijk interessant wat het kennisniveau is van deze nieuwe klasse van bitcoin beleggers die gebruik maken van een ETF in plaats van een exchange. Zien ze bitcoin als een korte termijn speculatieve belegging of gebruiken ze bitcoin als een oppotmiddel en hedge tegen de digitale geldprinter van centrale banken? Waarschijnlijk zijn de meeste beleggers wel op de hoogte van onderstaande feiten:

Bitcoin ETF als een nieuwe beleggingsoptie in ongekende macro-economische tijden

Bitcoin is sinds 2012 bijna jaar op jaar de best presterende belegging, terwijl o.a. de Amerikaanse overheid het best presteert om zich steeds dieper en sneller in de schulden te steken. De Amerikaanse staatschuld is al op weg naar een duizelingwekkend bedrag van $36 biljoen! Een bitcoin ETF is de meest gemakkelijke manier om even buiten de dollarschuldenval te stappen.

Spoedig zal het rentebeleid van de Federal Reserve en andere centrale banken naar beneden worden bijgesteld. De huidige rentestand is onhoudbaar voor de huidige schuldenlast van vele landen en bedrijven. De rente moet omlaag om een depressie af te wenden. Duitsland verkeert al in politiek-economische crisis. De Zwitsers zien het onheil al en de Zwitserse centrale bank is al begonnen met het verlagen van de stuurrente:

Het moge duidelijk zijn voor onze lezers dat een dalend rentebeleid van uiteindelijk de Federal Reserve later dit jaar zal zorgen voor een stijgende bitcoin koers. Het zal ons verbazen als de huidige bitcoin ETF kopers dit niet zouden weten, integendeel het is te verwachten dat ze dit anticiperen en dus op tijd willen instappen om blootstelling te krijgen tot de best presterende asset class in de snelst stijgende ETF ooit. Bitcoin schrijft geschiedenis, de koersontwikkeling zal dit jaar historisch worden nu o.a. de bitcoin halving nog maar een paar weken verwijderd is en de Amerikaanse presidentverkiezingen later dit jaar voor onrust zullen zorgen….

The Bitcoin Gold Rush van 2024-2034

Het historisch succes van de lancering van de bitcoin ETF heeft een zelfversterkend effect. BlackRock heeft al aanvragen ingediend bij de SEC zodat haar SIO-fund en Global Allocation Fund kan beleggen in bitcoin ETF´s. Verder heeft BlackRock BUIDL gelanceerd. Een tokenized blockchain beleggingsfonds op Ethereum. BlackRock wordt door vele gezien als een bron van het kwaad in deze wereld, echter, bitcoin is het geld voor vijanden. Bitcoin is politiek neutraal. Bitcoin brengt een scheiding aan tussen machthebbers, de staat en solide geld. Iedereen kan er voor kiezen wel of niet bitcoin als een betaalnetwerk of belegging te gebruiken. Zoals iedereen er voor kan kiezen wel of niet goud te kopen als een belegging. De goudkoers laat in 2024 ook al duidelijk zien dat er een vlucht naar veiligheid is. Zowel goud als bitcoin als goud maken historische koers records. Het is een duidelijk signaal.

Follow the signal, ignore the noise…. de redactie van bestebank.org volgt sinds 2012 de ontwikkeling van bitcoin en de dageraad van een nieuwe financieel paradigma. Deze informatie is geen beleggingsadvies, echter een oproep om zelf na te denken over hoe je je eigen spaargeld en vermogen kunt beschermen tegen toenemende financiële repressie en koopkrachtverlies.

De Bitcoin ETF is een nieuwe ontspanningsluik die niet meer kan worden afgesloten en zal worden gebruikt door institutionele beleggers. Zij moeten het opgebouwde vermogen beschermen voor de uiteindelijke teloorgang van alle fiat-valuta´s en een nieuw bankroet van het huidige financiële schuldensysteem. De bitcoin ETF´s zullen ook de komende jaren de snelst groeiende ETF in de geschiedenis blijven van alle ETF´s die ooit gelanceerd zijn. De vraag is hoelang het zal duren voordat bitcoin goud zal gaan inhalen.

Volgens Michael Saylor is bitcoin een monetair superieure belegging, beter en populairder dan goud. In 2024 is volgens Michael een tienjarige Bitcoin Gold Rush begonnen.

Tip: Exit Fiat, Enter Bitcoin met behulp van een beproefde handelsbeurs

Leestips: Softwar van Jason Lowery & The Bitcoin Standard van Saif Ammous & Waarom zou ik bitcoin kopen?

Lees verder

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gaat bitcoin aanbieden aan zakelijke en institutionele klanten

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is de grootste bank in het zuidwesten van Duitsland met het hoofdkantoor in Stuttgart. LBBW zet een belangrijke stap in de richting van crypto-integratie door bewaringsdiensten voor digitale assets aan te gaan bieden. Deze ontwikkeling, in samenwerking met Bitpanda exchange, onderstreept de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen in Duitsland. Met […]

Apr 15, 2024
2 min