investeren in ada

CARDANO KOPEN?

Jun 23, 2020
Aanbieding: 

Wil je Cardano (ADA) kopen? Waarschuwing bij het kopen van deze cryptomunt. Het is een risicovolle belegging en het handelen in crypto’s is extreem risicovol. Begin met een goed begrip van Bitcoin. Lees eerst onze Bitcoin cursus of de beleggingsgids alvorens je begint met het speculeren in andere meer risicovolle cryptovaluta.

Wil je Cardano kopen? Waar moet je aan denken?

ada kopen

In de eerste plaats, je moet er wel even mee rekening houden dat er geen Cardano cryptomunt bestaat. Cardano is het ontwikkelingsplatform en betalingsnetwerk voor de interne cryptomunt, de ADA. ADA is de cryptomunt van Cardano. Cardano is een ontwikkelingsproject voor het verwezenlijken van een nieuwe (derde) generatie blockchain technologie. Voordat je de ADA van Cardano gaat kopen, kun je het beste je eerst verdiepen over wat Cardano wilt verwezenlijken (wat is Cardano?) en is het ook verstandig om hier verder te lezen over het monetaire beleid en distributie van de Cardano cryptomunt, de ADA, en hoe je deze het beste kunt kopen. Het is belangrijk om te onderstrepen dat het project veel vertraging heeft opgelopen en nog niet geheel gebruiksklaar en operationeel is. Dit maakt het kopen van ADA tot een zeer speculatieve belegging. Het meest succesvolle blockchain project dat volop operationeel is, is op dit moment Ethereum.

ADA kopen voor de actuele koers

Hieronder kun je de actuele koers van ADA zien en de ADA van Caradano kopen.

Waar kan ik de ADA van Cardano het beste kopen?

ada kopen beste ada koers

Er zijn vele Nederlandse makelaars die ADA aan hun klanten aanbieden. Het voordeligste is om ADA te kopen op een professionele handelsbeurs waar je voor de laagste handelscommissie en de beste koers ADA kunt kopen. In Nederland is het mogelijk om ADA met iDEAL te kopen op de handelsbeurs van Bitvavo in Amsterdam.

Koop ADA van Cardano bij Bitvavo!

De enige echte Nederlandse exchange – max 0.25 % handelscommissie!

Een ander goed alternatief is Kraken. Dit is een Amerikaanse handelsbeurs die dankzij een samenwerking met de Duitse Fidor bank ook voor Nederlandse beleggers goed te gebruiken is. Kraken is minder gebruiksvriendelijk, maar heeft wel een betere handelsvolume voor ADA. Voor meer informatie:

Er zijn natuurlijk meerdere internationale exchanges waar je terecht kunt om de ADA van Cardano te kopen. We hebben een lijst en overzicht opgesteld. Voor meer informatie:

Waar kan ik ADA futures kopen?

Het is mogelijk om te handelen in ADA termijncontracten op de meest gespecialiseerde crypto derivative exchanges zoals BitMex, maar ook op de eerder genoemde Kraken exchange.

Waarom zou ik de ADA van Cardano kopen?

Cardano behoort tot de beste blockchain projecten. Het is een open source project dat deel uitmaakt van de Cardano Stichting. Het Cardano protocol is een gedistribueerde publieke blokketen dat uit verschillende lagen bestaat. Dit geeft meer flexibiliteit in termen van onderhoud en het toevoegen van opwaarderingen (in de vorm van soft en hard forks). Hierdoor zal Cardano de mogelijkheid hebben om complexe decentrale applicaties te ondersteunen.

Eerst staat de perfectionering van het transactieverwerkingslaag (settlement layer) op het programma waar de ADA cryptocurrency werkt. De ADA werkt met behulp van een nieuw Proof-of-Stake protocol  – de Ourobos. De maximale hoeveelheid ADA die in omloop kan worden gebracht is 45 miljard. De ADA is zelf deelbaar tot zes decimalen achter de komma. De kleinste rekeneenheid is de Lovelace. Dit betekent dat ADA de volgende denominaties heeft: 1 ADA = 1,000,000 Lovelaces en 1 Lovelace = 1/1,000,000 ADA.

Vervolgens zal er een aparte computing laag worden toegevoegd voor het kunnen verwerken van slimme contracten en het draaien van de decentrale applicaties.

Cardano heeft een zekere toekomst op basis van een nauwgezette wetenschapsfilosofie, goed uitgedokterde programmeertalen en een goede broncode. Aangezien het project gedreven wordt op basis van beproefde wetenschap en programmering, zal het waarschijnlijk allemaal veel langer duren dan gedacht en gepland. Niettemin, iemand met geduld zou ADA als een lange termijn belegging kunnen kopen. Het is natuurlijk wel risicovol om de ADA de cryptomunt van Cardano te kopen aangezien het project ook potentieel geheel kan mislukken.

cardano ada kopen

Niettemin, de aanpak van de hoofdontwikkelaar en architect van Cardano, Charles Hoskinson, is zeer rigoureus, professioneel en gepassioneerd. Cardano heeft ook vele verschillende samenwerkingsverbanden met onder andere universiteiten en zelfs overheden die blockchain technologie willen adopteren en inzetten voor uiteindelijk het verbeteren van de economie. Hieronder kun je Charles aan het woord zien tijdens een spontane AMA-videostream van 21 November 2019.

ADA kopen doe je bij Bitvavo in Amsterdam!

De enige echte Nederlandse exchange – max 0.25 % handelscommissie!

Wat is een goed alternatief voor ADA?

Er zijn verschillende goede alternatieven derde generatie blockchain projecten gestart. De bekendste is natuurlijk EOS. Een bekend Chinees project is NEO. Verder is ook Ethereum niet af te schrijven. Ethereum is misschien een eerste generatie blockchain ontwikkelingsplatform, het is niettemin op weg om zich op te waarderen naar een derde generatie blockchain project: Ethereum 2.0. De vraag is echter of Ethereum zal slagen. Voor meer informatie:

Lees verder

Bitcoin is te langzaam!

Is Bitcoin niet te langzaam? Een van de kritieken die vaak op Bitcoin wordt losgelaten is dat het een te traag systeem is om alle wereldwijde transacties te faciliteren. De fout is echter dat men Bitcoin probeert te vergelijken met een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Visa, terwijl Bitcoin eerder een vervanger is van het huidige fiat-geldsysteem […]

Jul 9, 2020
2 min

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min