Wil je Cardano kopen? In de eerste plaats, je moet er wel even mee rekening houden dat er geen Cardano cryptomunt bestaat. Cardano is het ontwikkelingsplatform en betalingsnetwerk voor de interne cryptomunt, de ADA. ADA is de cryptomunt van Cardano. Cardano is een ontwikkelingsproject voor het verwezenlijken van een nieuwe (derde) generatie blockchain technologie. Voordat je de ADA van Cardano gaat kopen, kun je het beste je eerst verdiepen over wat Cardano wilt verwezenlijken (wat is Cardano?) en is het ook verstandig om hier verder te lezen over het monetaire beleid en distributie van de Cardano cryptomunt, de ADA, en hoe je deze het beste kunt kopen.

De lancering, distributie en geldhoeveelheid van de ADA in het Cardano netwerk:

cardano kopenDe maximale geldhoeveelheid van de Cardano cryptocurrency, de ADA is 45 miljard of te wel 45.000 miljoen ADA. Een hoeveelheid van 25,927,070,538  ADA’s zijn gedurende de token sale in circulatie gebracht. Er was ook 20% van de totale ADA vouchers verkocht ( 5,185,414,108 ADA eenheden. Deze zijn toegedeeld naar drie verschillende entiteiten binnen de Cardano gemeenschap: IOHK, Emurgo en de Cardano Stichting. Hierdoor is de totale geldhoeveelheid  op het moment van de lancering 31,112,484,646 ADA. De rest kan ADA kan door een proces van Minting worden verdiend. Dit is een enorme geldhoeveelheid waardoor je de koers en actuele marktkapitalisatie ook moet beoordelen. Het project is verder zeer ambitieus met veel  wetenschappers en universiteiten die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Cardano. Charles Hoskinson is de hoofdontwikkelaar, is ook een zwaargewicht. Hij heeft een goede inzicht in de crypto eco-systeem en in het verleden bijgedragen aan de ontwikkeling Ethereum en Ethereum Classic. Hieronder kun je hem aan het woord zien over het Cardano project:

Waar kan ik het beste de ADA van Cardano kopen?

cardano kopen adaHet kopen van de Cardano ADA muntjes kun je tegenwoordig makkelijk in Nederland doen bij de Bitvavo handelsbeurs. Je kunt hier met iDEAL direct je handelsrekening voorzien van euro’s en vervolgens makkelijk deze omwisselen voor ADA. Het is bovendien uiterst handig dat er een ADA wallet is ingebouwd. Je laat het alles gewoon bijschrijven op je ADA rekening. Dit is super eenvoudig en snel. Hieronder zie je hoe het menu erbij Bitvavo uit ziet:

cardano kopen

Klik hier om een rekening te openen bij Bitvavo!

Zeker, dit is de gemakkelijkste manier van het kopen van de Cardano crypto’s, maar het is natuurlijk minder interessant voor daghandelaren. Als je actief wilt gaan handelen met de ADA’s van Cardano, zul je het beste Binance kunnen bezoeken vanwege o.a. het enorme dagelijkse handelsvolume en de goed ontwikkelde handelsomgeving. Voor meer informatie: Binance Review.

Een nieuw alternatief is de gereguleerde DX exchange in Estland. Deze kan haar klanten handelsrekeningen in euro’s aanbieden. Binance is een crypto only exchange.

Ben je op zoek naar ADA termijncontracten? 

ADA futures met de mogelijkheid voor het inzetten van hefbomen zijn beschikbaar op de Bitmex Exchange. Voor meer informatie over goede cryptovaluta handelsbeurzen:

Recap – Cardano (ADA)

Cardano is een zeer veel belovend derde generatie blockchain project voor slimme contracten. Het project is onder ontwikkeling en maakt goed vooruitgang. De ADA is de cryptovaluta van Cardano. Deze kun je het beste op de volgende manieren kopen:

Aanbevolen – Bezoek Bitvavo

Voor meer verdiepende informatie: