investeren in ada

Waarom, hoe en waar zou ik Cardano (ADA) kopen?

Sep 29, 2023
Aanbieding: 

Wil je de ADA cryptovaluta van Cardano kopen? In deze beknopte gids behandelen we waarom en waar je het beste de ADA van het Cardano blockcain-platform kunt kopen.

ADA Cardano kopen

In een notendop: Cardano’s blockchain ontwikkelingsplatform wordt ontwikkeld op basis van een nauwgezette wetenschapsfilosofie met goed uitgedokterde programmeertalen en een goede broncode. Alleen de ontwikkeling van Avalanche (AVAX) topt Cardano hier aangezien dit project wordt ontwikkeld door drie bekende computerwetenschappers. Aangezien Cardano gedreven wordt op basis van beproefde wetenschappelijke beginselen gaan de vorderingen langzaam. Op 29 juli 2020 heeft het netwerk de belangrijke Shelley upgrade met succes doorgevoerd waardoor het nu mogelijk is voor gebruikers om ADA te staken en het netwerk te decentraliseren. Het Cardano netwerk kan in potentie 50 tot 100 keer decentraal worden. Verder kan iedereen gemakkelijk ADA staken en passief ADA verdienen als een beloning. Dit is vooral goed voor beleggers die een goede toekomstverwachting hebben over dit project. Echter, Cardano kent veel concurrentie. Vandaar, het kopen van ADA is een risicovolle belegging. Beleg alleen met durfkapitaal dat je kunt veroorloven om te verliezen. Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin alvorens je begint met ADA.

blox tezos kopen

Het makkelijkste is om een begin te maken bij Blox. Wil je ADA niet actief verhandelen op een handelsbeurs en gebruiken? Ben je niet technisch en maak je je mogelijk zorgen over de opslag en veiligheid van de ADA tokens? In dat geval is echt de Blox smartphone app een interessante optie! Ontvang nu voor 5 euro gratis en koop ADA met de code: BESTEBANK. Voor meer informatie: Blox review. Een ander alternatief biedt Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse handelsbeurs waar je ADA kunt kopen, verkopen en staken.

Wil je Cardano kopen (ADA)? Waar moet je aan denken?

ada kopen

In de eerste plaats, je moet er wel even mee rekening houden dat er geen Cardano cryptomunt bestaat. Cardano is een modulair blockchain-ontwikkelingsplatform met een apart betalingsnetwerk voor de interne cryptomunt, de ADA. ADA is de cryptomunt van Cardano. Cardano is een ontwikkelingsproject dat op basis van beproefde wetenschappelijke principes wordt ontwikkeld onder leiding van Charles Hoskinson. Met zijn team, bedrijf en gemeenschap werken ze aan de verwezenlijking van een nieuwe (derde) generatie blockchain technologie.

Het is belangrijk om te onderstrepen dat het project wel veel vertraging heeft opgelopen en nog niet geheel gebruiksklaar en operationeel is. Dit maakt het kopen van ADA tot een speculatieve belegging, hoewel het project potentieel wel zeer belovend is. Het meest succesvolle blockchain project dat volop operationeel is, is op dit moment Ethereum. Mocht de Ethereum gemeenschap er niet in slagen om Ethereum schaalbaar te maken door de verwezenlijking van de Ethereum 2.0 upgrade, dan zal hiervan het Cardano project profiteren.

Recentelijk heeft Cardano namelijk wel met succes de belangrijke Shelly update doorgevoerd waardoor nu ADA-houders ADA kunnen staken en ook zelf een stakepool kunnen starten en beheren voor een beloning. Wellicht wordt de geduldige belegger uiteindelijk wel beloond. Hierover later meer…..

Waar kan ik de ADA van Cardano het beste kopen?

Een van de makkelijskte optie is om naar een Nederlandse broker te stappen.

Cardano kopen (ADA)

Nederlanders kunnen het beste gebruik maken van de Nederlandse handelsbeurs van Bitvavo. ADA kan hier zeer gemakkelijk en goedkoop met iDEAL worden gekocht. Voor een zeer lage handelscommissie (0,25 %) kan hier iedereen vertrouwd en veilig Cardano kopen en direct ook staken om passief ADA te verdienen als een staking reward! Bitvavo heeft als aanbieding dat gebruikers tot 1000,- euro zonder handelscommissie ADA kunnen kopen. Voor meer informatie:

blox tezos xtz kopen

Waarom zou ik ADA kopen bij Blox? Een van de veiligste en makkelijkste optie is om Blox te gebruiken. Dit wil zeggen dat de aangekochte ADA niet kunnen worden gestolen wanneer een hacker toegang krijgt tot de app. Een ideale oplossing voor iemand die gemakkelijk zonder poespas wil beleggen in ADA vanuit de smartphone, maar zich niet wil bekommeren om gebruik, opslag en beveiliging. Voor meer informatie: 

Een ander alternatief is het handelsplatform van Litebit en Coinmerce. Hier kan ook voordelig met iDEAL ADA worden gekocht. Cardano kopen met Coinmerce is ook gemakkelijk en ze kunnen ook direct worden doorgestuurd naar je eigen Cardano of multi-crypto wallet. Een prima alternatief voor het Coinmerce platform is Litebit. Voor meer informatie:

Wil je ADA kopen en actief verhandelen?

De meeste internationale exchanges hebben Cardano (ADA) toegevoegd. Het handelsvolume is het meest significant op Bybit en Binance. Voor een veeleisende daghandelaar is het hier het meest voordelig om ADA dagelijks in grote volumes te kopen en te verkopen. Voor meer informatie:

Een ander goed alternatief is Kraken. Dit is een Amerikaanse handelsbeurs die dankzij een samenwerking met de Duitse Fidor bank ook voor Nederlandse beleggers goed te gebruiken is. Kraken is minder gebruiksvriendelijk, maar heeft wel een betere handelsvolume voor ADA. Voor meer informatie:

Er zijn natuurlijk meerdere internationale exchanges waar je terecht kunt om de ADA van Cardano te kopen. We hebben een lijst en overzicht opgesteld. Voor meer informatie:

Op zoek naar Cardano (ADA) Lending & Borrowing mogelijkheden?

Wil je rente verdienen via lending of een lening krijgen via borrowing met ADA als onderpand? Dit is prima voor elkaar te krijgen op het NEXO finance platform. Het is een complete gereguleerde kredietmarktplaats voor ADA en werkt in feite als een financiële instelling voor Cardano. Voor meer informatie: Nexo Finance.

Wil je een over een Cardano (ADA) Debit Card beschikken?

Bij Nexo kun je ook een Cardano (ADA) Mastercard krijgen. Bij Bitpanda kun je een Cardano (ADA) Visacard krijgen.  

Wil je ADA zonder (KYC) identiteitscontrole kopen?

Beschik je al over Bitcoin of een andere cryptomunt? Je wilt bovendien Cardano (ADA) kopen zonder identiteitscontrole? In dat geval kun je het beste gebruik maken van de instant exchange dienstverlening van Changelly. Voor meer informatie:

  • Changelly Recensie.

Waar kan ik ADA futures kopen?

Het is mogelijk om te handelen in ADA termijncontracten op de meest gespecialiseerde crypto derivative exchanges zoals BitMex, maar ook op de eerder genoemde Binance en Kraken exchange die een eigen Futures platform hebben.

Waarom zou ik de ADA van Cardano kopen?

Cardano behoort tot de beste blockchain projecten. Het is een open source project dat deel uitmaakt van de Cardano Stichting. Het Cardano protocol is een gedistribueerde publieke blokketen dat uit verschillende lagen bestaat. Dit geeft meer flexibiliteit in termen van onderhoud en het toevoegen van opwaarderingen (in de vorm van soft en hard forks). Hierdoor zal Cardano de mogelijkheid hebben om complexe decentrale applicaties te ondersteunen.

Eerst staat de perfectionering van het transactieverwerkingslaag (settlement layer) op het programma waar de ADA cryptocurrency werkt. De ADA werkt met behulp van een nieuw Proof-of-Stake protocol  – de Ourobos. De maximale hoeveelheid ADA die in omloop kan worden gebracht is 45 miljard. De ADA is zelf deelbaar tot zes decimalen achter de komma. De kleinste rekeneenheid is de Lovelace. Dit betekent dat ADA de volgende denominaties heeft: 1 ADA = 1,000,000 Lovelaces en 1 Lovelace = 1/1,000,000 ADA.

Vervolgens zal er een aparte computing laag worden toegevoegd voor het kunnen verwerken van slimme contracten en het draaien van de decentrale applicaties.

Cardano heeft een zekere toekomst op basis van een nauwgezette wetenschapsfilosofie, goed uitgedokterde programmeertalen en een goede broncode. Aangezien het project gedreven wordt op basis van beproefde wetenschap en programmering, zal het waarschijnlijk allemaal veel langer duren dan gedacht en gepland. Niettemin, iemand met geduld zou ADA als een lange termijn belegging kunnen kopen. Het is natuurlijk wel risicovol om de ADA de cryptomunt van Cardano te kopen aangezien het project ook potentieel geheel kan mislukken.

cardano ada kopen

Niettemin, de aanpak van de hoofdontwikkelaar en architect van Cardano, Charles Hoskinson, is zeer rigoureus, professioneel en gepassioneerd. Cardano heeft ook vele verschillende samenwerkingsverbanden met onder andere universiteiten en zelfs overheden die blockchain technologie willen adopteren en inzetten voor uiteindelijk het verbeteren van de economie. Hieronder kun je Charles aan het woord zien tijdens een spontane AMA-videostream van 21 November 2019.

Hieronder kun je de actuele koers van ADA zien en Cardano kopen met iDEAL in Nederland bij Bitvavo.

ADA kopen doe je bij Bitvavo in Amsterdam!

De enige echte Nederlandse exchange – max 0.25 % handelscommissie!

Wat is een goed alternatief voor ADA?

Er zijn verschillende goede alternatieven derde generatie blockchain projecten gestart. De bekendste is natuurlijk EOS. Een bekend Chinees project is NEO. Verder is ook Ethereum niet af te schrijven. Ethereum is misschien een eerste generatie blockchain ontwikkelingsplatform, het is niettemin op weg om zich op te waarderen naar een derde generatie blockchain project: Ethereum 2.0. De vraag is echter of Ethereum zal slagen. Voor meer informatie:

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min